Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Lis 2010 16:42 
Awatar użytkownika

srebrny
cz4444 napisał(a):
Pytanie, czy sie oplaca jechac na 6h do Mediolanu?
Absolutnie nie ma sensu, bo to jednak nie aż tyle czasu (pociąg jedzie ok. 1h, a musisz jeszcze dojechać na dworzec w Bergamo - ok. 20 min., kupić bilet, pociągi do Mediolanu jadą co godzinę). Poza tym Mediolan naprawdę nie jest na tyle ciekawy, za to samo Bergamo jest urokliwe i warto spędzić tam trochę czasu, o czym zresztą niejedna osoba już na tym forum pisała.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 22 Lis 2010 20:21 

Z Madrytu szlu opoznienia 30minut. W Brukseli mialem 1h40min na przesiadke (planowo). Mimo opoznienia z Madrytu, w Brukseli samolot wyladowal o czasie i w ten sposob spokojnie zdazylem, jeszcze zdazylem sie wynudzic, takze nie ma co sie obawiac. Starczy nawet 40 minut, warunek to trzeba wejsc na poklad na poczatku, tak zeby szybko wysiasc
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Gru 2010 16:05 

Kamil napisał(a):
Przykłady z ostatnich kilku miesięcy: w niedzielę 30 minut kołowania nad Warszawą, bo była burza i lotnisko zamknięte, klika miesięcy temu pół godziny stania na pasie w Kijowie bo po prostu "sloty sie zapchały", na wiosnę lądowanie we Wrocławiu zamiast Łodzi, bo w Łodzi mgła uniemozliwiła lądowanie, jeszcze inny przykład to godzina czekania już w samolocie na Okęciu bo kontrolerzy lotów na Malpensie zrobili sobie strajk - itd, itp.

Kołowanie nad Warszawą? :D A to ciekawe!
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 12 Gru 2010 16:20 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
W rejonie Warszawy - jeśli tak będzie precyzyjniej. Nie jestem fascynatem lotnictwa od strony technicznej, ani nie śledziłem lotu na flightradar. Nie wiem, gdzie dokładnie samolot kołował, wiem jednak że kołował, przed ostatecznym lądowaniem na Okęciu. Teraz lepiej? :)

#25 PostWysłany: 12 Gru 2010 16:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Kamil napisał(a):
W rejonie Warszawy - jeśli tak będzie precyzyjniej. Nie jestem fascynatem lotnictwa od strony technicznej, ani nie śledziłem lotu na flightradar. Nie wiem, gdzie dokładnie samolot kołował, wiem jednak że kołował, przed ostatecznym lądowaniem na Okęciu. Teraz lepiej? :)

powiedziałbym, że coraz gorzej ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Gru 2010 17:36 
Awatar użytkownika

Kołować samolot może tylko na ziemi, natomiast może krążyć nad lotniskiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Gru 2010 18:38 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
No i jestem mądrzejszy. Dzięki.

#28 PostWysłany: 17 Gru 2010 00:48 

niebieski
Czy przesiadając się w Bergamo trzeba jeszcze raz przechodzić kontrolę bezpieczeństwa ? To samo pytanie dotyczy Beauvais.

#29 PostWysłany: 17 Gru 2010 01:17 

niebieski
BGY tak, BVA nie wiem, nie byłem
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Gru 2010 01:58 
Awatar użytkownika

srebrny
BVA też, btw to wogóle możliwe, żeby nie przechodzić security check podczas przesiadki ?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Gru 2010 02:11 

niebieski
Przesiadałem się w Monachium i w Frankfurcie i nie przechodziłem kontroli. Był to lot RT z Warszawy do Lizbony Lufthansą. W Warszawie też tak jest, że jeśli kontynuujesz podróż to jest specjalne przejście z przylotów do odlotów. Moje pytanie o Bergamo i Beauvais było oczywiście przy założeniu, że mam tylko bagaż podręczny.

#32 PostWysłany: 17 Gru 2010 12:35 

niebieski
rw30 napisał(a):
BVA też, btw to wogóle możliwe, żeby nie przechodzić security check podczas przesiadki ?

w Oslo Torp ponoć tak można. Dzięki temu można polecieć tym samym samolotem, którym się przyelciało w przypadku wizza ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 17 Gru 2010 12:54 

rw30 napisał(a):

Oczywiście, że możliwe. Np. w Madrycie. Wychodzisz z samolotu na terminal i od razu jesteś za bramkami kontroli. Możesz też oczywiście wcześniej skręcić w prawo i wyjść z lotniska, jeśli nie przesiadasz się. To bardzo wygodne rozwiązanie, dzięki czemu nie traci się bezsensownie czasu.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Gru 2010 11:51 

Loty: 140
Kilometry: 216 351
Krajów: 28 / 13.1%
osiek napisał(a):
rw30 napisał(a):

w Oslo Torp ponoć tak można. Dzięki temu można polecieć tym samym samolotem, którym się przyelciało w przypadku wizza ;)

Właśnie. Można więc polecieć POZ-TRF-POZ tylko po to, żeby zrobić bezcłowe zakupy na Ławicy i kupić na Torpie zgrzewkę Ringnesa? Przejdzie to? :D

Ostatnio edytowany przez dzdzoanna, 18 Gru 2010 15:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Gru 2010 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 361
Kilometry: 432 157
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
dzdzoanna napisał(a):
POZ-TRP-POZ

TRP to lądowisko dla helikopterów w Teksasie. Raczej żaden samolot z Poznania tam nie lata :P Kod IATA lotniska w Sandefjord to TRF.
dzdzoanna napisał(a):
Przejdzie to? :D

Przejdzie.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 18 Gru 2010 19:20 

rw30 napisał(a):

na kazdym normalnym lotnisku obslugujacym loty tranzytowe jest to mozliwe.

troche mnie zmartwily wpisy, ze w bergamo nie ma takiej opcji. myslalem, ze na spokojnie posiedze sobie przy piwku a tu trzeba bedzie odstac swoje w kolejce...

#37 PostWysłany: 18 Gru 2010 19:38 

niebieski
gwzd napisał(a):
rw30 napisał(a):

troche mnie zmartwily wpisy, ze w bergamo nie ma takiej opcji. myslalem, ze na spokojnie posiedze sobie przy piwku a tu trzeba bedzie odstac swoje w kolejce...

Bez przesady z tym odstawaniem w kolejce. Od opuszczenia strefy przylotu do przejscia przez security zajmie Ci to z 10 min? albo i mniej ;) Chyba że natrafisz na strajk włoski ;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Gru 2010 21:15 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
gwzd napisał(a):
rw30 napisał(a):

Bez przesady z tym odstawaniem w kolejce. Od opuszczenia strefy przylotu do przejscia przez security zajmie Ci to z 10 min? albo i mniej ;) Chyba że natrafisz na strajk włoski ;)

w bergamo jest w miare szybko, aczkolwiek ostatnio trzeba uwazac zeby sie do bagazu nie przyczepili ;)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Gru 2010 12:30 

barrob1 napisał(a):
Przesiadałem się w Monachium i w Frankfurcie i nie przechodziłem kontroli. Był to lot RT z Warszawy do Lizbony Lufthansą. W Warszawie też tak jest, że jeśli kontynuujesz podróż to jest specjalne przejście z przylotów do odlotów. Moje pytanie o Bergamo i Beauvais było oczywiście przy założeniu, że mam tylko bagaż podręczny.

w Oslo Torp tak można, testowane. Jeśli dobrze pamiętam idealne połączenie GDN-TRF-RIX( lecimy jedną maszyną) połączenie nie we wszystkie dni w tygodnia :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 21 Gru 2010 04:00 

Jak jest w końcu w Bergamo? Wysiadam z Ryanairem z Madrytu 8:15 i mam 9:10 lot Bergamo-Poznań. Jest do zrobienia? Lot na luty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości