Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 19 Kwi 2011 17:31 

Generalnie jest 30 min (bramki zamykaja sie o 15.00) jezeli samolot wyladuje o czasie i nie bedzie duzo ludzie do odprawy(proponuje sprawdzić na stronie lotniska czy o tej godzinie duzo samolot startuje) jest szansa ze zdazysz - lotnisko we Wrocłąwiu jest małe.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#162 PostWysłany: 19 Kwi 2011 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 519 314
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Witam,
Czy lotnisko pod Brukselą Charleroi jest duże? Lotnisko to będzie lotniskiem przesiadkowym i w związku z tym czy trzeba przejść od nowa wszelkie odprawy wysiadając z jednego a udając się do drugiego samolotu?

i czy do Londynu (STN) można lecieć na dowód osobisty? Czytam rożne opinie i nawet znajomi do końca nie wiedzą jak to jest ;/

Pozdrawiam,
BZG

#163 PostWysłany: 26 Kwi 2011 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Port Lotniczy CRL może nie jest duży, ale ryany przeważnie stoją kawałek od terminala, i po otwarciu gate'u idzie się do nich dość długim (jak na lotnisko) spacerkiem. Z tego co pamiętam, to trzeba na nowo wszystko przechodzić. Spędziłem tam nockę, więc siłą rzeczy przechodziłem całą procedurę.
Na Wyspy lecisz na dowód.

#164 PostWysłany: 26 Kwi 2011 12:38 

niebieski
boro napisał(a):
Proszę o radę. W sobotę ląduję wizzem z Oslo Torp we Wrocławiu o godzinie 14:30. Zastanawiam się czy kupić bilet na ten sam dzień na godzinę 15:30 z Wrocławia do Forli. Bez dodatkowego bagażu dam radę przesiąść się w godzinkę?
Z góry dzięki za radę!

tak jak Ci już napisali, lotnisko we Wrocławiu jest małe i spokojnie czasu Ci starczy, jak się sprężysz to w 10-15 minut od wyjścia od samolotu będziesz po kontroli bezpieczeństwa i pod "gatem". Dodatkowo przylatujesz tym samym samolotem co leci później do Forli więc jak się spóźnisz to i Forli będzie opóźnione. (We Wrocławiu stacjonuje jeden Wizz)
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 26 Kwi 2011 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
boro napisał(a):
Proszę o radę. W sobotę ląduję wizzem z Oslo Torp we Wrocławiu o godzinie 14:30. Zastanawiam się czy kupić bilet na ten sam dzień na godzinę 15:30 z Wrocławia do Forli. Bez dodatkowego bagażu dam radę przesiąść się w godzinkę?
Z góry dzięki za radę!

tak jak Ci już napisali, lotnisko we Wrocławiu jest małe i spokojnie czasu Ci starczy, jak się sprężysz to w 10-15 minut od wyjścia od samolotu będziesz po kontroli bezpieczeństwa i pod "gatem". Dodatkowo przylatujesz tym samym samolotem co leci później do Forli więc jak się spóźnisz to i Forli będzie opóźnione. (We Wrocławiu stacjonuje jeden Wizz)

...a na dodatek we Wrocku jest bezpośrednie przejście z hali przylotów do hali odlotów non Schengen. Unika się ponownej kontroli bezpieczeństwa. Nie wiem tylko czy to jest non stop czynne, bo nigdy nie miałem potrzeby z tego korzystać.

#166 PostWysłany: 26 Kwi 2011 20:41 

Loty: 92
Kilometry: 220 025
Krajów: 33 / 15.4%
Widze, ze nie tylko ja mialam pomysl, żeby zaraz po Oslo leciec do Forli na pizzze. Pozdrowienia dla Boro! :D

Image
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 26 Kwi 2011 23:30 

niebieski
macias napisał(a):

...a na dodatek we Wrocku jest bezpośrednie przejście z hali przylotów do hali odlotów non Schengen. Unika się ponownej kontroli bezpieczeństwa. Nie wiem tylko czy to jest non stop czynne, bo nigdy nie miałem potrzeby z tego korzystać.

???? nie ma takiej możliwości, abyś we Wrocławiu nie przechodził kontroli bezpieczeństwa.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 27 Kwi 2011 08:04 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
macias napisał(a):

???? nie ma takiej możliwości, abyś we Wrocławiu nie przechodził kontroli bezpieczeństwa.

To co to jest za szklane przejście z hali przylotów do hali odlotów z napisem (jesli dobrze pamiętam) "transfer"?
Zawsze jak przylatywałem do WRO (z Schengen i non Schengen), to stała tam Straż Graniczna.

#169 PostWysłany: 27 Kwi 2011 08:18 

niebieski
Schengen i nonSchengen przylatują do dwóch różnych "terminali", wg http://airport.wroclaw.pl/img/terminal.jpg nie ma możliwości przejścia z strefy przylotów do odlotów bez kontroli bezpieczeństwa.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 27 Kwi 2011 10:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie, walnąłem się z tymi terminalami, mea culpa. Z terminalu non Schengen mało korzystałem, ale na pewno jest takie przejście w terminalu Schengen. Byłem, widziałem, być może jest nieczynne, ale w hali przylotów są te napisy o których pisałem wcześniej.

#171 PostWysłany: 28 Kwi 2011 18:10 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
Krajów: 5 / 2.3%
19:25 przylot na Londyn(Luton) wylot dalej 20:35 do KTW. Czy wystarczy czasu na przesiadkę?
Bardzo by było miło gdyby ktoś napisał jak to sprawnie zrobić.
Pzdr

#172 PostWysłany: 28 Kwi 2011 20:59 

mam przesiadkę we frankfurcie, dolatuje 6:40 wylot 8:05 czyli 1:25 czasu..starczy...czy lepiej późniejszy lot?

#173 PostWysłany: 28 Kwi 2011 21:49 
Moderator forum

zibi napisał(a):
19:25 przylot na Londyn(Luton) wylot dalej 20:35 do KTW. Czy wystarczy czasu na przesiadkę?
Pzdr

zibi i joseph, myślę że 1h10 czy 1h25 to troszkę za mało ,
wyłącznie z samej lektury tego wątku wynika że możecie zdążyć jeśli wszystko wszystko pójdzie dobrze ,
natomiast jeśli nie, nawet np jakaś dłuższa kolejka przy kontroli bezpieczeństwa, nie zostawiacie sobie prawie marginesu na cos takiego
(domyślam się że mówimy o tzw tanich liniach)
zibi, (jeśli nie możesz zmienić lotów) pamiętam że pojawiło się takie pytanie o receptę z planem sytuacyjnym,
ale nie pamietam odpowiedzi.
Przydałoby się żebyś podał skąd jest przylot.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 29 Kwi 2011 18:24 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
Krajów: 5 / 2.3%
przylot z gdańska.
azuon pokazuje takie połączenie więc myślałem, że jest to możliwe.

#175 PostWysłany: 29 Kwi 2011 18:27 

niebieski
Azuon pokaże to co odpowiada kryteriom, które mu zadasz. Wyznaczysz mu aby wyszukiwał połączenia z conajmniej 10h przerwą to z taką Ci wyszuka. Masz zapewne ustawione żeby wyszukiwał z 0 czasem przesiadki. A od tego jesteś człowiekim i masz conieco w głowie aby zinterpretować wyniki, które wypluje CI program.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 29 Kwi 2011 18:48 
Moderator forum

jeszcze raz w związku z
zibi napisał(a):
Pzdr

nie wiem czy interpretować post osiek'a jako odpowiedź jednoznacznie potwierdzającą że 'nie' kropka.
Ja nie byłem na Luton -> nie wiem czy po wyjściu z samolotu można zostać w hali odlotów
(bez przechodzenia kontroli paszportowej przy wyjściu i wejściu + kontroli bezp )
co musiałoby być warunkiem koniecznym takiej przesiadki
Tu wyniki z wyszukiwarki , tych co o pisali
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=przesiadk%2A+londyn%2A
(post ''o recepcie'' dotyczył Stansted)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 29 Kwi 2011 19:22 

niebieski
Abcn napisał(a):
nie wiem czy interpretować post osiek'a jako odpowiedź jednoznacznie potwierdzającą że 'nie' kropka.

Odnosiłem się do wyników prezentowanych przez Azuona. A co do rzeczonej przesiadki w LTN. Może i realne ale bardzo mocno napięte czasowo. Mimo, że czasem wybieram połączenia z krótkimi przesiadkami to w UK, a już w szczególności na londyńskich lotniskach dla bezpieczeństwa wolałbym sobie zostawić minimum 1,5-2h.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 30 Kwi 2011 22:33 

HON fly4free
joseph napisał(a):
mam przesiadkę we frankfurcie, dolatuje 6:40 wylot 8:05 czyli 1:25 czasu..starczy...czy lepiej późniejszy lot?

Jeśli będziesz leciał na jednym bilecie to nie ma problemu - w razie opoźnienia pierwszego segmentu zostaniesz przebukowany przez przewoźnika na inny lot.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 05 Maj 2011 22:49 

Przylatuje do Mediolanu 10:50, o 12.00 mam wylot. Lece dopiero we wakacje. Niech ktos mi cos napisze, czy ok, jak jest z przesiadka (jakie to lotnisko jesli chodzi o latwosc przemieszczania sie).
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 05 Maj 2011 22:57 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Do Mediolanu czy do Bergamo? W Bergamo potrafi byc calkiem spora kolejka do kontroli (a jeszcze przed sprawdzaja czesto wymiar i wage bagazu co nie przyspiesza sprawy), wedlug mojej oceny tak na granicy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości