Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 07 Maj 2017 22:18 

Jestem przed wylotem i pierwszym wypożyczaniem samochodu. Mam kk ale chyba bedę musiala zwiększyć limit ;)

Wiekszosc z Was poleca vanrell własnie z powodu braku zastawy konta. Czyli jest to jedyny problem w przypadku innych firm? Nie ukrywam że liczą się dla mnie koszty,a vanrell jest drogi. wydaje mi się że np hiperrentacar jeśli wykupi się ubezpieczneie full to nie ma ryzyka nieotrzymania kaucji? na 2 dni kosztuje mnie 20 euro i 20 euro ubezpieczenie full. i oczywiscie benzyna. nie chcę auta prosto z lotniska bo musze najpierw obczaić jakiś parking w okolicach hotelu. Rozumiem że jeśli zablokują ( nawetmimo ubezpieczenia full) to po zwrocie odblokują mi konto. Czy przegapiłam jakieś kruczki?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#922 PostWysłany: 08 Maj 2017 12:09 

Po co bawić się w blokowanie środków na karcie? Korzystałem w grudniu z Vanreall na 5 dni za 80€ gotowka fiat Panda z połową baku i z taką również zwracasz żadnych dodatkowych kosztów i ubezpieczeń. Przedstawiciel firmy czekał na 4 piętrze parkingu przy lotnisko wszystko sprawnie się odbyło w 15 min zapłaciłem za bilet na parkingu 1,20€ ...i wyjazd na wyspę:) Zwrot na 3 piętrze parkingu na wcześniej umówionym miejscu kluczyki i bilet parkingowy należało wrzucić na przednie siedzenie auta przy lekko uchylony oknie:) nawet nie sprawdzali. Wypożyczalnie można śmiało polecić wszystkim odbywa się sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 08 Maj 2017 19:44 

anaia napisał(a):
Jestem przed wylotem i pierwszym wypożyczaniem samochodu. Mam kk ale chyba bedę musiala zwiększyć limit ;)

Wiekszosc z Was poleca vanrell własnie z powodu braku zastawy konta. Czyli jest to jedyny problem w przypadku innych firm? Nie ukrywam że liczą się dla mnie koszty,a vanrell jest drogi. wydaje mi się że np hiperrentacar jeśli wykupi się ubezpieczneie full to nie ma ryzyka nieotrzymania kaucji? na 2 dni kosztuje mnie 20 euro i 20 euro ubezpieczenie full. i oczywiscie benzyna. nie chcę auta prosto z lotniska bo musze najpierw obczaić jakiś parking w okolicach hotelu. Rozumiem że jeśli zablokują ( nawetmimo ubezpieczenia full) to po zwrocie odblokują mi konto. Czy przegapiłam jakieś kruczki?

to ubezpieczenie to zazwyczaj jest ubezpieczyciela zewnetrznego
czyli pieniedzy nie odzyskasz od razu od samej wypozyczalni tylko trzeba przejsc przez ubepzieczyciela i to ubepzieczyciel CI zwraca z ubezpieczenia jakie zawierasz dodatkowo na ta okazje...
jesli wypozyczalnia ma oferte full to nie ma zadnego blokowania kasy, co najwyzej za paliwo...

Jesli nie potrzebny Ci samochod od reki na lotnisku tylko masz transfer do i z lotniska a samochod na miejscu chcesz zeby pojezdzic po wyspie to najrozsadniejsze jest wziasc w miejscowosci gdzie bedziesz w miejscowym biurze... dlaczego? bo tam masz za gotowke, i tam pelne ubezpieczenie zazwyczaj, na jeden dzien tak bedzie w okolicach 40-50E zaleznie od auta...

TO co tutaj proponuja to chodzi glownie o wypozyczalnie spod lotniska gdy nie mamy transferu i samochod na caly czas pobytu. Jak patrzylem sam na transfer do hotelu odalonego z 70km w jakims biurze podrozy. to wyniesie mnie wiecej za 4 osobowa rodzine niz samochod wlasny na caly tydzien....

vanrell jest jedna z najlepszych opcji i do tego ja bym zadnego dodatkowego od lusterek czy szyb nie doplacal, bo jesli zostawiam samochod sam i nikt go nei sprawdza ani nie maja nr mojej karty kredytowej ani zadnej kaucji to co moga zrobic jesli np lusterko bedzie zbite?
wg mnie to oni maja pelne ubezpieczenie razem z szybami lusterkami, a tylko proboja wyciagnac dodatkowa kase, jak to w handlu bywa... tym samym nie zalezy im na sprawdzaniu czegokolwiek bo sa i tak zabepzieczeni...
tak samo jesli mowa o paliwie, jak wezmiemy z polowa baku a oddamy z cwiartka? tez nic nie zrobia, wg mnie to polityke maja taka zeby w baku bylo cokowliek zeby mozna bylo z lotniska gdziekolwiek dojechac i zatankowac, a to ze jeden klient odda z cwierc baka, a drugi pol to nie wnikaja, przeciec nikt paliwa nie wyciagnie z baku jak za duzo naleje wiec zazwyczaj kazdy zostawia wiecej niz bral...
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 12 Maj 2017 10:30 

Juchy

Czy jesteś pewny, ż w Vanrell w przypadku braku dodatkowego ubezpieczenia (lusterka ,szyba, itp. ) pracownicy nie sprawdzają auta ?
 Profil Relacje PM off  

#925 PostWysłany: 12 Maj 2017 23:49 

niebieski
Jak wiele osób wcześniej polecam Hiperrentacar.
Ja byłam kierowcą, a karta kredytowa była jednej z koleżanek, która była obecna przy wypożyczeniu auta.
Zablokowaną miała kwotę 62 € jako koszt pełnego baku.
Przy oddawaniu auta został sprawdzony stan paliwa (była opcja full-full)i od razu w biurze blokadę zdjęto.
Nikt nie oglądał samochodu.
Wykupiłyśmy dodatkowe ubezpieczenie i to było w ogóle poza dyskusją.
Zresztą drugiego dnia musiałyśmy dzwonić pod ich nr alarmowy, bo coś ciekło pod autem i czekałyśmy na pomoc z 10 minut.
Polecam bardzo tę wypożyczalnię.

anaia napisał(a):

Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 13 Maj 2017 02:56 

-- 13 Maj 2017 02:36 --

janeczek napisał(a):
Juchy

Czy jesteś pewny, ż w Vanrell w przypadku braku dodatkowego ubezpieczenia (lusterka ,szyba, itp. ) pracownicy nie sprawdzają auta ?

poczytaj ten watek, bylo pisane...

-- 13 Maj 2017 02:41 --

janeczek napisał(a):
Juchy

poczytaj ten watek, bylo pisane...

-- 13 Maj 2017 02:56 --

Smierz napisał(a):
Jak wiele osób wcześniej polecam Hiperrentacar.
Ja byłam kierowcą, a karta kredytowa była jednej z koleżanek, która była obecna przy wypożyczeniu auta.
Zablokowaną miała kwotę 62 € jako koszt pełnego baku.
Przy oddawaniu auta został sprawdzony stan paliwa (była opcja full-full)i od razu w biurze blokadę zdjęto.
Nikt nie oglądał samochodu.
Wykupiłyśmy dodatkowe ubezpieczenie i to było w ogóle poza dyskusją.
Zresztą drugiego dnia musiałyśmy dzwonić pod ich nr alarmowy, bo coś ciekło pod autem i czekałyśmy na pomoc z 10 minut.
Polecam bardzo tę wypożyczalnię.

ok. ale sprawdzając ten sam okres wypozyczenia w HIPERRENTCAR wychodzi mi jakies 30 euro wiecej np za golfa itp. niz w Vanreall

piszesz ze samochodu nie sprawdzaja? jednoczesnie ze sprawdzaja stan paliwa, to przeciez ktos widzi sam samochod sprawdzajac ten stan paliwa... w Vanreall stawiasz bez niczyjej inspekcji w cokolwiek...

dalej jest obecnosc karty do tego blokad na niej, w Vanreall bez zadnych blokad i bez podawania danych karty co mi sie wydaje najbardziej bezpieczna opcja...

kolejna sprawa, do HIPERRENTCAR trzeba zapakowac sie do minibusa itd. w Vanreall jest wszystko przy lotnisku bez zbednych transferow

Przykro mi ale nie widze aby oferta HIPERRENTCAR w jakimkolwiek stopniu przebijala Vanreall...
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 13 Maj 2017 09:13 

niebieski
No cóż, to zawsze kwestia aktualnego porównania cen. U nas 5 dni Hiperrentacar wyszło 90 € już z dodatkowym ubezpieczeniem. W Vanrell za to samo wychodziło 123 €.
Poza tym co mnie obchodziło rzucenie okiem na samochód przy sprawdzaniu ilości paliwa (czego zresztą nie było, bo oddawano w tym samym czasie kilka aut ) skoro miałam dodatkowe ubezpieczenie.
I dla nas właśnie plusem było to ,że busikiem zabierano nas z lotniska, a oddawałyśmy w Can Pastilli 200 m od naszego hotelu. Auto miałyśmy na 5 dni, a kolejne 3 to była Palma i okolice z komunikacją miejską.
Kwestia ceny była jednak decydująca.
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 14 Maj 2017 00:55 

Prawda, ceny trzeba porownywac, zapewne tez kwestia jakie auto..
DUzy plus w Hiperrentacar to oddanie w innym miejscu niz sie bralo samochod i to chyba bez zwiekszania ceny wynajmu (wiekszosc pobiera dodatkowe oplaty)... ale oczywiscie dla tych co takiej opcji potrzebuja...
Ja podróżuje z dzieciakami malymi to akurat jakies minibusy to dla mnie udreka, zawsze byly problemy z fotelikami, tak samo jak taszczenie kilku bagazy z miejsca na miejsce, poruszanie sie po jednym "kompleksie" znacznie upraszcza sprawe...
Oczywiscie i tak cena najwazniejsza, jesli taka roznice mielisscie to ja tez bym wybral Hiper...
 Profil Relacje PM off  

#929 PostWysłany: 15 Maj 2017 12:02 

Jak wyglada sytuacja z oddaniem samochodu z firmy Goldcar o 6 rano na lotnisku Palma? Czy istnieje opcja wrzucenia kluczy do skrzynki bez koniecznosci doplaty za oddanie samochodu poza godzinami otwarcia biura?
 Profil Relacje PM off  

#930 PostWysłany: 18 Maj 2017 16:37 

Pytanie do tych którzy korzystali z Vanrell. Czy oni przysyłają jakieś potwierdzenie rezerwacji. Wysłałem rano zamówienie przez ich stronę z informacją o płatności gotówką i nie mam żadnej informacji zwrotnej. Trochę zaczynam się martwić bo wylot już we wtorek.
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 19 Maj 2017 02:33 

janeczek napisał(a):
Pytanie do tych którzy korzystali z Vanrell. Czy oni przysyłają jakieś potwierdzenie rezerwacji. Wysłałem rano zamówienie przez ich stronę z informacją o płatności gotówką i nie mam żadnej informacji zwrotnej. Trochę zaczynam się martwić bo wylot już we wtorek.

ja zamowilem rano raz, nie bylo odzewu do popoludnia to jeszcze raz zlozylem zamowienie i dodatkowo zapytanie przez formularz kontaktowy na stronie
po godzinie przyszly potwierdzenia dla obu zamowien
pozniej jedno anulowalem
najlepiej kontaktuj sie przez ich formularz na stronie, najsprawniej na to odpowiadaja...
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 20 Maj 2017 10:09 

Juchy napisał(a):
janeczek napisał(a):

ja zamowilem rano raz, nie bylo odzewu do popoludnia to jeszcze raz zlozylem zamowienie i dodatkowo zapytanie przez formularz kontaktowy na stronie
po godzinie przyszly potwierdzenia dla obu zamowien
pozniej jedno anulowalem
najlepiej kontaktuj sie przez ich formularz na stronie, najsprawniej na to odpowiadaja...

W moim przypadku odpowiedź zwrotna otrzymałem na następny dzień rezerwacji dokonywanej na ich stronie internetowej. Na 3 dni przed przyjazdem dostałem email z potwierdzeniem usługi. Wszystko płaciłem gotówka bez używania karty
 Profil Relacje PM off  

#933 PostWysłany: 23 Maj 2017 21:02 

Loty: 167
Kilometry: 299 995
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Czy wypożyczał ktoś w Autoclick? Poprzednio brałem w Vanrell ale teraz ze względu na późne lądowanie z WMI dopłata 50 euro robi bardzo wysoką cenę. Czy autoclick ma biuro i parking na miejscu? Czy trzeba sie bawić w jakieś busiki itd?
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 01 Cze 2017 16:11 

Aktualnie jestem na Majorce, mogę już konkretnie polecić Vanrell, cieszy się micha jak mijamy kolejki do innych wypozyczalni co są na lotnisku i na tym 3 piętrze podchodzi do vanrell bez żadnej kolejeczki. Zamawialem klasę D, dostałem na 4osoby skode yeti, czyli spokojnie do zapakowania się z rodzina i bagażami, paliwa 1/4 i tyle mam oddać.
 Profil Relacje PM off  

#935 PostWysłany: 20 Cze 2017 22:16 

Chce wypozyczyc samochod w Vanrell, jako ze nie ma biura w S'illot chyba musze wybrac opcje z dowozem, ale powiedzieli mi ze wtedy nie moge zaplacic gotowka na miejscu. Chca numery karty i date waznosci. Nie wiem czy bezpiecznie jest tak podawac.
Mam karte debetowa, czy jesli podam dane to moga sobie sciagnac sami bez mojej zgody pieniadze? W ogole jak to dziala, pobieraja po kursie zł - euro , place za to jakas prowizje w banku? Jak dziala komunikacja na Majorce? Nie wiem czy nie lepiej pojechac do Alcudii po samochod czy brac z dowozem....

Dzieki za odpowiedzi i Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 21 Cze 2017 07:21 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
@darua22 Vanrell obciąży Ci kartę w euro. W zależności od banku i karty nastąpi przeliczenie na walutę karty (czyli złotówki) po danym kursie plus prowizja. TOiP Twojego banku powie Ci więcej niż my tu na forum.

Moim zdaniem najlepiej pojechać po samochód samemu i uniknąć opłaty za podstawienie auta. A czemu nie chcesz wypożyczyć od razu na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#937 PostWysłany: 21 Cze 2017 08:14 

wynajmujemy auto na 3dni za 150 euro + 21 ubezpieczenie z lotniska odbiera nas rezydent a jak wezmę samochód to potem z palmy bede musiała wrócić komunikacja a to trochę daleko. niby do akcudii bliżej ale wtedy nie wiem czy dojadę komunikacja i się wyrobie . a podawanie im nr karty debetowej jest bezpieczne? nie wyczyszcza mi konta ? :-D poza tym moga tez ściągnąć płatność ze zwykłej debetowki przed moim przylotem ?
kierowca boi się podawać takich danych bo twierdzi ze mu mogą pobrać za dużo :-P moze ktos robił taka transakcjie .

Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 21 Cze 2017 09:36 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
@darua22 w jaki sposób każą Ci podać numer karty? Przez szyfrowany formularz rezerwacji na stronie, czy czystym tekstem w mailu? Nie rozumiem też, co to znaczy, że jak weźmiesz auto z lotniska, to będziesz musiała potem z Palmy wracać autobusem. Weźmiesz z lotniska to i oddasz na lotnisku. Nie ma chyba wygodniejszej formy.
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 21 Cze 2017 10:10 

no tak ale samochód wypożyczam na 3 dni a bede 7 na wyspie dlatego bym musiała wrócić komunikacja. w formularzu nie podałam wuec kazali mailowo wysłać te numery. Jeśli wyślę w formularzu to nie zabiorą mi więcej niz za wynajem ? z debetowej tez moga tak pobrać?
 Profil Relacje PM off  

#940 PostWysłany: 02 Lip 2017 10:51 

Witam!
Czy ktoś próbował płacić w hiperrentacar kartą debetową z wypukłymi znakami(np. Master Card)? Pytam się ponieważ na Teneryfie też pisali, że płatność tylko kredytową, a jednak wypukłą kartą debetową dało rade.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość