Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 26 Lip 2017 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Tak możesz. Ja miałem 27 lat jak u nich wypożyczałem i nie było żadnego problemu.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#962 PostWysłany: 01 Sie 2017 17:18 

Mam pytanie, brał może ktoś w Vanrell auto kategorii A? Dawało radę na tych górskich drogach? Nie chciałbym sprzęgła spalić :P
Aktualnie między kategorią A, a B jest różnica 12 euro.
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 02 Sie 2017 08:02 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
@polakj ja na Sa Calobrę pojechałem Smartem. Jeździłem też po górach Oplem Corsą. W obydwu przypadkach nie było żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#964 PostWysłany: 03 Sie 2017 20:26 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Od jakiej ceny zaczynają się 'normalne' oferty wynajmu samochodu? Znalazłem na kayaku samochód za ok. 40 zł za dzień w opcji pełny do pełnego. Wychodzi 170 zł za 3 dni z dodatkowym ubezpieczeniem. Jest to realna cena?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

#965 PostWysłany: 03 Sie 2017 20:49 

grudniu i styczniu jak najbardziej realna.
 PM off  

#966 PostWysłany: 03 Sie 2017 21:57 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Dzięki. To jest koniec października. Wczytam się zatem w szczegóły umowy.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

#967 PostWysłany: 03 Sie 2017 23:37 

Witam. Ja mam pytanie odnośnie fotelików samochodowych a dokladnie podstawki. Bedziemy na Majorce końcem sierpnia, auto mamy wynajete przez internet (odbiór na lotnisku), lecimy z dwója dzieci. Jeden fotelik mogę zabrać ze sobą a drugi musze kupić. Czy orientuje się ktoś w cenach takiej podstawki? Czy będe miała problemy, żeby kupić na miejscu?
Uprzedzam pytanie o wynajecie podstawki w wypożyczali... koszt 70euro!!! Przy czym za auto na 9 dni placę 155euro!!!
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 03 Sie 2017 23:55 

Dlaczego musisz kupić ?? Przecież każde z dzieci ma prawo do przewozu samolotem fotelika dla siebie?? Czym lecisz?
 PM off  

#969 PostWysłany: 08 Sie 2017 00:54 

Tak ale mniejsze dziecko(3lata) zamiast fotelika będzie miało wózek. Dlatego nie moge zabrać dwóch fotelików.
 Profil Relacje PM off  

#970 PostWysłany: 08 Sie 2017 01:10 

niebieski
@Martaa2208 Podstawkę da się zabrać jako drugi podręczny po wykupieniu pierwszeństwa wejścia na pokład,tyle że trzeba dla wszystkich z rezerwacji ,czyli w waszym przypadku x 4 co da ok.200 PLN dodatkowo ;)
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 08 Sie 2017 01:39 

W Ryanair może zabrać za darmo przecież 2 sztuki na każde dziecko,a zatem i fotelik i wózek :roll:
Z Regulaminu :
Nieodpłatnie można przewieźć 2 sztuki akcesoriów dziecięcych na dziecko — 1 wózek dziecięcy plus jeden z następujących przedmiotów: fotelik samochodowy, podstawkę podwyższającą lub łóżeczko turystyczne. Dwie sztuki akcesoriów dziecięcych przewożonych nieodpłatnie można oznakować na lotnisku w punkcie nadawania bagażu, który jest zamykany 40 minut przed planowanym wylotem.
 PM off  

#972 PostWysłany: 10 Sie 2017 18:13 

-- 10 Sie 2017 18:13 --

Pisałam do Ryanair i dostałam wiadomość: "Mogą Państwo zabrać jednocześnie wózek, fotelik i bagaż podręczny dla wszystkich osób. Tak, jak napisałem - każdy pasażer może zabrać bagaż podręczny, to czy bierze Pani jeszcze bagaż rejestrowany, czy akcesoria dziecięce nie ma wpływu na tą możliwość." Czyli przy dwójce dzieci moge zabrac dwa foteliki, wózek i do tego jeszcze mamy bagaże podręczne :) :)

-- 10 Sie 2017 18:13 --

Pisałam do Ryanair i dostałam wiadomość: "Mogą Państwo zabrać jednocześnie wózek, fotelik i bagaż podręczny dla wszystkich osób. Tak, jak napisałem - każdy pasażer może zabrać bagaż podręczny, to czy bierze Pani jeszcze bagaż rejestrowany, czy akcesoria dziecięce nie ma wpływu na tą możliwość." Czyli przy dwójce dzieci moge zabrac dwa foteliki, wózek i do tego jeszcze mamy bagaże podręczne :) :)
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 29 Sie 2017 10:08 

Witajcie,

Za 2 tygodnie wylatuję na Majorkę i chcę wypożyczyć auto na cały pobyt (7 dni).
Moją uwagę skupiłem na Goldcar, ale jak czytam te wszystkie historie o depozytach/dodatkowych kosztach/etc., to słabo się robi.
Stąd moją decyzją jest WYŁĄCZNIE opcja PEŁNY/PEŁNY + wspomniane ubezpieczenie SUPER RELAX COVER.
Teraz kilka pytań:
1. Chcę dokonać rezerwacji bezpośrednio na stronie Goldcar (bo tak wydaje mi się bezpieczniej) i od razu dokonać płacić płatności (wyliczyło mi w totalu 862,80 w opcji zapłać teraz). Czy robiąc w ten sposób ma faktycznie pewność że przy odbiorze auta wszystkie moje płatności + ubezpieczenie będzie honorowanie i nie będą już musiał za to płacić drugi raz?
2. Czy faktycznie wybierając ubezpieczenie Super Relax Cover nie ma już żadnego depozytu na karcie? ZERO? NULL?
3. Czy kwota 862,80 to faktycznie wszystko?, ewentualnie jakich dodatkowych kosztów mogę się mimo to spodziewać bo już teraz widzę na ich stronie zapis "Twoja rezerwacja nie zawiera Opłata za Premium Location (ang. Premium Location Charge): W związku z dodatkową opłatą za lokal jakiej podlega oddział na terenie lotniska (ang. Premium Location Charge), wynajem samochodu podlega dodatkowej opłacie w wysokości 8% od ceny końcowej za wynajem, wyposażenie dodatkowe i pełny bak (maksymalnie 29 EUR (bez VAT-u) za wynajem). Powyższa opłata nie jest ujęta w cenie rezerwacji i podlega pobraniu przy odbiorze samochodu"? Czy coś jeszcze?
4. Czy biorąc opcję pełny/pełny muszę płacić z góry za paliwo które już jest w samochodzie podczas odbioru? Czy po prostu biorę auto i płacę tylko sam za dotankowanie/to co faktycznie wyjechałem przed oddaniem auta? Czy płatność za bak dotyczy wyłącznie opcji flex fuel?
5. Nie mam karty kredytowej, czy debetowa wystarcza? Zresztą czy będzie mi potrzebna skoro rezerwuję i płacę za auto z ubezpieczeniem na ich stronie?
6. Jakieś inne ważne wskazówki z Waszej strony?
7. Czy kwota 862,80 to dobra cena za 7 dni (ato fiesta/polo itd.)? A może zamiast zamiast wspomnianego Goldcar-a z ubezpieczeniem Super Relax moze będzie coś inne w podobnej/lepszej cenie ale również beż żadnych depozytów (warunek konieczny)?

Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam,
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#974 PostWysłany: 29 Sie 2017 10:21 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Generalnie Goldcar należy z definicji unikać, poszukaj na forum ;)
 Profil Relacje PM off  

#975 PostWysłany: 29 Sie 2017 10:27 

srebrny
@piotr78 nie pchaj się w Goldcara, bo prawie na pewno złapią Cię na jakimś kruczku, czy drobnym druczku w regulaminie. Nikt Ci też na forum nie powie, że na pewno zapłacisz i nic więcej nie będą chcieli. Jest tyle innych wypożyczalni na Majorce. Ze swej strony mogę polecić Clickrent.
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 29 Sie 2017 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
piotr78 napisał(a):
7. Czy kwota 862,80 to dobra cena za 7 dni (ato fiesta/polo itd.)? A może zamiast zamiast wspomnianego Goldcar-a z ubezpieczeniem Super Relax moze będzie coś inne w podobnej/lepszej cenie ale również beż żadnych depozytów (warunek konieczny)?

Drogo. Na szybko patrzac, w tej cenie bez problemu znajdziesz w innych, lepiej ocenianych wypozyczalniach.
Dodatkowo wykup sobie niezaleznie roczne ubezpieczenie tu https://www.icarhireinsurance.com

#977 PostWysłany: 29 Sie 2017 13:51 

niebieski
Przede wszystkim: poszukaj na rentalcars.com . Powtarzam jak mantrę i będę się tego trzymać ;)
Cena, którą podajesz, wydaje się wysoka- ale szukać za Ciebie nie będę, sprawdź sam.

Poza tym, ja znowuż jakiś dziwny jestem, ale 2x korzystałem z GoldCara na Kanarach (zanim jeszcze wkręciłem się we F4F, to było z 2-3 lata temu), po prostu nie słysząc nic o nie najlepszych opiniach no i... nic się złego nie stało.

Wszystko było OK. Korzystałem z Rentalcars.com i ich ubezpieczenia wkładu własnego, zostawiając Goldcarowi depozyt.

Poza klasycznym bur.. tfu, nieporządkiem na lotniskach TFS i Lanzarote i kolejką tak na 30 minut, to wszystko było po prostu w porządku. Na plus było to, że Pani spytała jaki chcemy samochód i rzuciła wymownie z 10 par kluczyków na ladę- wyraźnie oznaczonych brelokami marek ;)

Obsługa bezproblemowo i bez patrzenia na auto podpisała protokół początkowy (zaznaczyliśmy co prawda praktycznie każde lekkie uszkodzenie) i końcowy. Depozyt oddany w pełni, żadnych kłopotów.
Samochód też w świetnym stanie i z malutkim przebiegiem.

No, ale jak zaczynają się kłopoty to na pewno "niesmak zostaje"- od czego jednak jest ubezpieczenie wkładu własnego ;)
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 29 Sie 2017 14:36 

Prponuję,

Załączniki:
maj.png
maj.png [ 70.79 KiB | Obejrzany 2578 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 29 Sie 2017 14:54 

srebrny
A ja polecam coś takiego (pełny-pełny z ubezpieczeniem udziału własnego):

Załączniki:
Untitled.png
Untitled.png [ 51.05 KiB | Obejrzany 2555 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#980 PostWysłany: 29 Sie 2017 22:32 

Napisałem o Goldcar tylko dlatego że niby przy ubezpieczeniu Super Relax Cover nie pobierają już żadnego depozytu na karcie. Jest to dla mnie ważne bo nie mam karty kredytowej tylko debetową, a z tego co czytam to też jest z tym problem.
Więc jeszcze raz zapytam czy jeżeli wykupię to ubezpieczenie to faktycznie nie ma mowy już o depozycie?
I jeszcze jedna ważna dla mnie kwestia, czy pobierają za pełny bak jak odbieram auto (przypominam opcja pełny/pełny) czy tylko kosztuje mnie dotankowanie auta?
Dzięki jeszcze raz za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości