Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 23 Sie 2016 21:57 

srebrny
Night Deliveries.
Supplying a vehicle between 22:00h to 08.00h has an additional charge of 30 euros. The payment for the parking in the airport can be made in the ticket machines by cash or credit card. The client may have to pay a maximum of 10 euros to take the vehicle from the airport car park.
The car return at night 22h.-08.00h. at the airport costs extra charge of 10€
 Profil Relacje PM off
artuab uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#862 PostWysłany: 24 Sie 2016 09:55 

boots napisał(a):
Night Deliveries.
Supplying a vehicle between 22:00h to 08.00h has an additional charge of 30 euros. The payment for the parking in the airport can be made in the ticket machines by cash or credit card. The client may have to pay a maximum of 10 euros to take the vehicle from the airport car park.
The car return at night 22h.-08.00h. at the airport costs extra charge of 10€

Dzięki za informację, ale raczej chodziło mi o to czy ktoś zetknął się już z taką sytuacją jak opisałem tj odbiór auta po zadeklarowanych godzinach pracy biura (8-22), Venrell wychodzi mi najtaniej, ma dobre opinie na forum i ponoć nie blokują dodatkowej kasy na karcie.
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 24 Sie 2016 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 775
Krajów: 2 / 0.9%
Nie wiem jak z odbiorem auta, ale ja oddawałem u nich auto wcześnie rano. Kazali uchylić przednia szybę od kierowcy, zamknąć auto a kluczyk wrzucić na siedzenie. Auto zostawiłem w tym samym miejscu w którym je odebrałem.
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 25 Sie 2016 13:43 

sztajek napisał(a):
Nie wiem jak z odbiorem auta, ale ja oddawałem u nich auto wcześnie rano. Kazali uchylić przednia szybę od kierowcy, zamknąć auto a kluczyk wrzucić na siedzenie. Auto zostawiłem w tym samym miejscu w którym je odebrałem.

Chodzi o lokalizację na lotnisku? Dziwne że nie ma jej wyszczególnionej spośród lokalizacji firmy na ich stronie - http://rentacarvanrell.com/en/contact-rentacar-majorca.html - stąd między innymi moje obawy, że mogę zostać potraktowany po macoszemu po godzinach pracy biura. Gdybym był sam to nie ma problemu, poradzę sobie, ale będziemy min z piątką dzieci (nie tylko moich :)) i wolałbym uniknąc nieprzyjemnych niespodzianek.
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 25 Sie 2016 19:41 
Awatar użytkownika

W podanym przez Ciebie linku, faktycznie jej nie ma. Oni maja mały punkt na lotniskowym parkingu, w sumie to tam tylko biurko stoi;)
 Profil Relacje PM off
artuab uważa post za pomocny.

#866 PostWysłany: 01 Wrz 2016 21:48 

dawid210 napisał(a):
Cześć, jak ktoś będzie mi w stanie pomóc będę wdzięczny. Na początku września lecę z dziewczyną na Majorkę. Chcemy wypożyczyć samochód na 5 dni. Zrobiłem rezerwację w Vanrell dodając, że chciałbym zapłacić gotówką. Z racji tego, że mam 21 lat, odpisali mi, że płatność jedynie kartą kredytową. Niestety z powodów niezależnych ode mnie w najbliższym czasie nie mogę jej wyrobić. Czy płacił ktoś tam debetówką i przeszło ? Może znacie jakieś lokalne wypożyczalnie, gdzie można płacić gotówką?

Mam podobny problem, jak udało Ci się rozwiązać tą sytuację.

Wybaczcie za spam ale kolega ma wyłączone pw.
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 14 Wrz 2016 20:32 
Awatar użytkownika

Po raz kolejny mogę polecić vanrell. Wypożyczyłem auto na tydzień. Dostałem peugota 308 z przebiegiem 10tyś, o dziwo nawet nie był draśnięty;) Autko czyste i pachnące. Koszt za cały tydz z pełnym ubezpieczeniem to 245e, płatne gotówka na miejscu, żadnych blokad na karcie. Auto dostałem z połową zbiornika i tak też miałem oddać. Auto odbierałem po 21, nie było żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 16 Wrz 2016 09:12 

sztajek napisał(a):
Po raz kolejny mogę polecić vanrell. Wypożyczyłem auto na tydzień. Dostałem peugota 308 z przebiegiem 10tyś, o dziwo nawet nie był draśnięty;) Autko czyste i pachnące. Koszt za cały tydz z pełnym ubezpieczeniem to 245e, płatne gotówka na miejscu, żadnych blokad na karcie. Auto dostałem z połową zbiornika i tak też miałem oddać. Auto odbierałem po 21, nie było żadnych problemów.

Pełne ubezpieczenie tj. koszt samochodu z (Fully insurance without excess) + ok. 10 euro/dzień ubezpieczenia za szyby, opony i lusterka?
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:54 
Awatar użytkownika

Tak. 203e za auto plus 42e dodatkowe ubezpieczenie na okna, opony i lusterka. Koszt ubezpieczenia dodatkowego zależy tez od auta jaki sie wypożycza.
 Profil Relacje PM off
peenie uważa post za pomocny.

#870 PostWysłany: 19 Wrz 2016 13:48 

sztajek napisał(a):
Tak. 203e za auto plus 42e dodatkowe ubezpieczenie na okna, opony i lusterka. Koszt ubezpieczenia dodatkowego zależy tez od auta jaki sie wypożycza.

sztajek jeszcze pytanko uściślające (sorry jeśli jestem upierdliwy) - zarezerwowałem auto u nich pierwszy raz, powiedz proszę czy to ich "biurko" na lotnisku jest na 4 tym piętrze w części odlotów(link google street view poniżej), czy bezpośrednio na parkingu?

https://www.google.pl/maps/@39.5467449,2.7283446,3a,75y,110.75h,88.65t/data=!3m6!1e1!3m4!1siujvr2oD9kr7IpfXXojwlg!2e0!7i13312!8i6656?hl=pl
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 19 Wrz 2016 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Było już wałkowane milion razy w tym wątku, że biuro Vanrell jest na 4. piętrze parkingu (budynek na przeciwko lotniska).

#872 PostWysłany: 19 Wrz 2016 14:36 

LaVarsovienne napisał(a):
Było już wałkowane milion razy w tym wątku, że biuro Vanrell jest na 4. piętrze parkingu (budynek na przeciwko lotniska).

Przecież pytam o konkretne miejsce na 4 piętrze parkingu, nie chcę biegać i szukać biurka po ok. 20000 sqm powierzchni - wystarczy przeczytać post ze zrozumieniem.
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 19 Wrz 2016 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
artuab napisał(a):
Przecież pytam o konkretne miejsce na 4 piętrze parkingu,
To najpierw skonstruuj pytanie po polsku. Bo z tego wynika, że jednak pytasz o odloty na lotnisku:
artuab napisał(a):
powiedz proszę czy to ich "biurko" na lotnisku jest na 4 tym piętrze w części odlotów

artuab napisał(a):
nie chcę biegać i szukać biurka po ok. 20000 sqm powierzchni
A jak to sobie wyobrażałeś, że stanowisko mają na parkingu pomiędzy samochodami, że będziesz biegał po całym piętrze? :lol: Wysiadasz z windy i od razu się kapniesz, jeszcze inne firmy też tam są. Później przy oddaniu samochodu idziesz rękawem na lotnisko, więc można to uznać, że jest to parking w części odlotów.

#874 PostWysłany: 19 Wrz 2016 15:24 

Bo z tego wynika, że jednak pytasz o odloty na lotnisku:
artuab napisał(a):
powiedz proszę czy to ich "biurko" na lotnisku jest na 4 tym piętrze w części odlotów

Dlatego dałem poniżej posta link z wizualizacją lokalizacji o którą mi chodzi, gdyż mają również inne punkty wynajmu poza lotniskiem,

artuab napisał(a):
nie chcę biegać i szukać biurka po ok. 20000 sqm powierzchni
A jak to sobie wyobrażałeś, że stanowisko mają na parkingu pomiędzy samochodami, że będziesz biegał po całym piętrze? :lol: Wysiadasz z windy i od razu się kapniesz, jeszcze inne firmy też tam są. Później przy oddaniu samochodu idziesz rękawem na lotnisko, więc można to uznać, że jest to parking w części odlotów.

Dzięki o to mi właśnie chodziło :) .
 Profil Relacje PM off  

#875 PostWysłany: 26 Wrz 2016 21:37 

Coś godnego polecenia w Palmie poza Vanrell? Chciałem wynająć ale okazało się, że nic nie mają i jestem trochę w kropce teraz...
 Profil Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 26 Wrz 2016 22:06 

ewam24 napisał(a):
Hej!

Jeżeli jeszcze ktoś tutaj nie pisał o tej wypożyczalni to mam dla Was naprawdę solidną opcję.

Po pierwsze, jest możliwość wypożyczenia auta mając mniej niż 21 lat. My mamy po 20 i od 2 lat prawko i mogliśmy wypożyczyć auto najmniejszego typu za dodatkową opłatą 17 E na dzień. (w 4 innym wypożyczalniach nie było takiej możliwości).

Po drugie, pracuje tam Polak, chyba ma na imię Rafał, do którego z każdym najmniejszym problemem można zadzwonić i który naprawdę chętnie pomoże.

Po trzecie - ceny jak u większości, a auta nowe i fajne (my dostaliśmy Opla Corsę 2010 rok, nie powiem Wam jaki model, silnik itp. bo jako kobieta mam prawo się na tym nie znać:) W każdym razie autko nowe, czyste, spaliło 4l/100, a w ciągu 18 godzin zrobiliśmy 380 km:)

Wypożyczalnia znajduje się w El Arenal, ale może mają możliwość dostarczenia auta na lotnisko. Jeśli nie to z lotniska za 2 E można dojechać autobusem nr 21 do El Arenal(25min) i wysiąść na ostatnim przystanku. Po drugiej stronie ulicy, właściwie tuż naprzeciwko jest wypożyczalnia. Nazywa się 'The Q rental', a strona to http://www.q-rental.com

Naprawdę polecam! A! Zorientujcie się gdzie jest najbliższa stacja, bo my dostaliśmy auto na rezerwie i przez pierwsze 40 km w drodze do Binissalem nie mogliśmy znaleźć stacji. Oczywiście podczas dalszej drogi były co kawałek:)

Czy mogłabyś udzielić mi więcej informacji na ten temat? Potrzebuję auta na Majorce w październiku i jest to mój pierwszy raz. Wolałbym dogadać się z Polakiem co do wszystkiego. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 27 Wrz 2016 13:35 

Jeżeli szukacie większego auta to polecam IBERAUTO w Palmie (Paseo Maritimo 13). Za 9 osobowego multivana (nówka sztuka) zapłaciliśmy 113eur za dobę przy 2 dobach.

Ogromny plus, że nie wymagali od nas karty kredytowej - tzn wymagali ale jedną odrzucili z powodu braku wystarczających na niej środków, a na tej której środki były nie była kredytowa ani debetowa (debetowe akceptują). Wytłumaczyliśmy zaistniałą sytuację, porozmawiali pomiędzy sobą i zdecydowali się aby kaucja była wniesiona gotówką i zwrócona przy oddaniu samochodu (nie jak w sytuacji blokady środków na koncie nawet po miesiącu)

PS. Mają też mniejsze auta

Pozdrawiam

-- 27 Wrz 2016 13:41 --

Nie wiem jak edytować posta :lol:

Chciałem dodać tylko, że samochód rezerwowaliśmy praktycznie w środku sezonu i na miejscu bez poprzedniej. Albo mieliśmy szczęście, albo jest to mało znana wypożyczalnia bo w każdej innej nie było praktycznie żadnego auta nie mówiąc o 9 osobowym. Wypożyczyliśmy na jeden dzień i na drugi dzień rano przedłużyliśmy na kolejny - nie było najmniejszych problemów.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#878 PostWysłany: 27 Wrz 2016 14:41 

Wiek > 25 więc odpadamy ale dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 27 Wrz 2016 15:10 

witam,
wyjeżdzam do barcelony i chcę wypożyczyć auto. to będzie mój trzeci wyjazd do hiszpani i za każdym razem wypożyczałam auto. przejżałam wszystkie odpowiedzi i wyjaśnienia ale niestety nadal nie mogę rozgryżć pewnej rzeczy , a mianowicie wynajmując auto online placę podaną kwotę. na majorce było to około 100 euro , na teneryfie tez cos około tego i teraz chcę online w barcelonie, i ok, tylko przy odbiorze auta musiałam za każdym razem dopłacić drugie tyle a nawet więcej. tak szczerze mówiąc nie wiem dlaczego.
przeglądam teraz oferty w barcelonie i np.w golcar są 3 opcje:PAKIET UNIQUE GOLDCAR 30 euro/dzień, PAKIET KLASYCZNY 6,50 euro/dzień, CRAZY RATE SMART 1,50 euro/dzień. te dwa pierwszę są pełny/pełny a ostatni to nawet niewiem jaka to opcja. patrząc na opłatę którą miałabym uiścic online to jest taniocha , ale nie wiem czy tak jak poprzednio bedzie dodatkowo przy odbiorze coś do zapłaty i pytanie to co to za dodatkowe opłat??? może ktoś się na tym zna i łopatologicznie mi to wytłumaczy?? proszę. poprzednio też pożyczałam z goldcar. generalnie jestem bardzo zadowolona.
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 27 Wrz 2016 15:25 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Dawno nie była tu wspomniana wypożyczalnia RecordGo, która jest zazwyczaj na jednym z pierwszych miejsc w DYS itp. Przynajmniej w sezonie była duuużo tańsza od polecanego tu Vanrell (ok. 100+24Euro za 9 dni segment B+ vs 240Euro). Biuro w terminalu czynne do 23, zwrot 24h bez dopłat. Bardzo duży wybór samochodów, w tym troszkę ciekawsze modele drożej o 1-2Euro/dzień (Mini, Mercedes A-klasa, C4 Cactus itp.). Nie wymagają KK, Excess 950-1100Euro. W moim przypadku wszystko odbyło się wzorcowo. Minusem jest zbrodnicza polityka paliwowa - full/empty. Moim zdaniem najrozsądniej doliczyć do ceny wynajmu 24Euro opłaty administracyjnej i zwrócić w pełni zatankowany samochód. W takim wypadku przy oddawaniu konieczny jest paragon ze stacji paliwowej "blisko" lotniska. Wylatywałem wcześnie rano, stacja na lotnisku w nocy jest zamknięta, więc benzynę wziąłem parę km wcześniej. Bałem się, że w związku z tym będą robić jakieś przewałki, ale otrzymałem uczciwie zwrot za bak benzyny pomniejszony o opłatę administracyjną.

Edit:
@mataga13 - poczytaj wątki o Goldcar, a najlepiej "terms and conditions" wynajmu. Tam ZAWSZE są wszystkie warunki opisane. Być może płaciłaś za bak benzyny, może za SCDW (zniesienie udziału własnego w ubezpieczeniu - excess), może za dodatkowe ubezpieczenie szyb,opon itp. Raczej nikt nie odpowie Ci za co dokładnie dopłaciłaś kiedyś 100 Euro.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości