Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 10 Lut 2014 14:26 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Krajów: 9 / 4.2%
xyrxis napisał(a):
Konto M&M mozesz sobie zalozyc w dowolnym momencie i w dowolnym momencie dokonac wymiany z paybacka. Jesli moge Ci cos doradzic to zostaw sobie te punkty na koncie do ostatniej chwili i wymien je dopiero jak juz bedziesz pewien ze chcesz cos brac za mile. Punkty PB daja wiecej mozliwosci i szkoda wymieniac na M&M jesli sie okaze ze nigdy z nich nie skorzystasz.

A istnieją jakieś promocje na to? Tak jak jest za zakupy z aktywacją promocji 2 x więcej pkt., tak tutaj 2 x lepszy przelicznik punktów na mile?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#702 PostWysłany: 10 Lut 2014 22:12 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
czy spełniłem wymagania na FTL 2 lata z rzędu to status w ogóle nie ulega przedłużeniu bo w profilu nic się nie zmieniło tzn wciąż mam do luty 2015 mimo że w 2013 spełniłem wymagania,
czy też informacja zmieni się dopiero za rok i dopisze się wtedy ten kolejny rok czy tam dwa ważności ?

#703 PostWysłany: 11 Lut 2014 00:57 

srebrny
miloszp napisał(a):
czy spełniłem wymagania na FTL 2 lata z rzędu to status w ogóle nie ulega przedłużeniu bo w profilu nic się nie zmieniło tzn wciąż mam do luty 2015 mimo że w 2013 spełniłem wymagania,
czy też informacja zmieni się dopiero za rok i dopisze się wtedy ten kolejny rok czy tam dwa ważności ?

Ich system jest niedopracowany - przedłużenie statusu wyświetli się tuż przed upływem ważności obecnej karty.
Jedyne, co ulega zmianie, to znika informacja, ile mil potrzebujesz do przedłużenia FTL (pojawia się informacja ile brakuje do SEN).

Niemniej - masz 2 lata na przedłużenie statusu, jeśli spełnisz warunki w pierwszym roku, to ponownie ich spełnienie w następnym nie przedłuża statusu o kolejne 2 lata.

#704 PostWysłany: 11 Lut 2014 16:45 

Loty: 183
Kilometry: 269 780
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
BartoszSz napisał(a):
xyrxis napisał(a):
Konto M&M mozesz sobie zalozyc w dowolnym momencie i w dowolnym momencie dokonac wymiany z paybacka. Jesli moge Ci cos doradzic to zostaw sobie te punkty na koncie do ostatniej chwili i wymien je dopiero jak juz bedziesz pewien ze chcesz cos brac za mile. Punkty PB daja wiecej mozliwosci i szkoda wymieniac na M&M jesli sie okaze ze nigdy z nich nie skorzystasz.

A istnieją jakieś promocje na to? Tak jak jest za zakupy z aktywacją promocji 2 x więcej pkt., tak tutaj 2 x lepszy przelicznik punktów na mile?

zawsze 5 do 1 ( 5 pkt - 1 mila) , przynajmniej od 2 lat
 Profil Relacje PM off  

#705 PostWysłany: 13 Lut 2014 20:17 
Awatar użytkownika

przeprszam ale nie potrafie znalsc, a wydaje mi sie ze pare podobny temat widzialem, szukajka nie pomogla wiec w racie czego prosze o przeniesienie,,

rozbilem rezerwacje na LO, niestety pomyliem imie z nazwiskiem, teraz jak wprowadzalem numer karty M&M, niby potwierdza, ale po sprwdzeniu dalej jej tam nie ma,, czy mam cos z tym robic? jutro wylot,, czy po powrocie wyslac wniosek o naliczenie zaleglych mil, z tego co widze dla LO nie ma formularza online, i trzeba wysylac na papierze do Warszawy (chociaz wydaje mi sie wlasnie ze widalem jakis trick zeby to online zrobic).. ktos podpowie ??
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 13 Lut 2014 20:27 

po 14 dniach po locie wyślij im formularz online z prośbą o naliczenie mil, w okienku nazwisko podaj zarówno imię jak i nazwisko
nie będzie najmniejszych problemów (jesli tylko masz zamienione miejscami)
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:08 
Awatar użytkownika

@drop: wlasnie jak patrze na ten formulaz, to dla LO nie ma, jest tylko

Kod:
Przeloty (formularze online)
-Star Alliance (z wyjatkiem South African Airways)
-Germanwings

a takze:

Kod:
W sytuacji braku naliczenia automatycznego mil na konto uczestnika, oraz braku możliwości skorzystania z formularza on-line, prosimy o przesłanie dokumentów reklamacyjnych pocztą.

Wnioski dotyczące połączeń LOT oraz Lufthansa - na adres biura w Warszawie: Centrum Obsługi Miles & More, 00-972 Warszawa 119, Skrzynka pocztowa 78
 Profil Relacje PM off  

#708 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Wybierz Star Alliance i w nowym okienku z rozwijanej listy wybierasz LOT.
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:19 
Awatar użytkownika

koncentrator napisał(a):
Wybierz Star Alliance i w nowym okienku z rozwijanej listy wybierasz LOT.

dokladnie o cos takiego mi chodzilo, dzieki bardzo,, to dopiero po 14 dnia po locie ??
 Profil Relacje PM off  

#710 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Dokładnie 14 dni. Inaczej nie przejdzie formularz.
 Profil Relacje PM off  

#711 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:16 

srebrny
sluchajcie a czy da sie wykorzystac mile na liniach amerykanskach ?
probowalem dzisiaj szukac ile kosztowalby lot miami panama city i MIA - MEX...
nic nie znalazla wyszukiwarka miles and more, a wiem ze sa np. loty united do tych miast,
skyscanner znalazl.
 Profil Relacje PM off  

#712 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:20 

da się, było na forum skojarz "m&m united"
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 13 Lut 2014 23:01 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Bardzo użyteczny przewodnik

http://millionmilesecrets.com/2013/05/2 ... nsa-miles/
michcioj lubi ten post.

#714 PostWysłany: 14 Lut 2014 11:09 

niebieski
Kamil napisał(a):

Już linkowałem do niego chyba ze 3 razy, potwierdzam - bardzo przydatna rzecz. Jeszcze bardziej przydatny byłby moim zdaniem podwieszony post, wyjaśniający główne zasady M&M. Brakuje mi trochę tego typu rozwiązania na forum (świetnie sprawdzają się one na FT).
 Profil Relacje PM off  

#715 PostWysłany: 14 Lut 2014 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 94 286
Krajów: 18 / 8.4%
Użyteczny, ale krew zalewa jak widzę że w stanach mają karty kredytowe z bonusem 50 i 35 tys mil a u nas najdroższe wypas karty dają 10 000 mil. wioska trochę
BusinessClass lubi ten post.

#716 PostWysłany: 16 Lut 2014 23:18 

złoty
okiemserca napisał(a):
Użyteczny, ale krew zalewa jak widzę że w stanach mają karty kredytowe z bonusem 50 i 35 tys mil a u nas najdroższe wypas karty dają 10 000 mil. wioska trochę

Tam pasażer może przebierać w ofertach kart co-brandowych, jest ich na pęczki więc banki/linie czymś muszą przyciągnąć klienta. U nas tak jak napisałeś "wioska" w tym zaksiesie więc i tak cieszmy się z tych ochłapów co dają ;-)

#717 PostWysłany: 17 Lut 2014 19:52 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):
Kamil napisał(a):
Bardzo użyteczny przewodnik

...Jeszcze bardziej przydatny byłby moim zdaniem podwieszony post, wyjaśniający główne zasady M&M. Brakuje mi trochę tego typu rozwiązania na forum .....

oj tak oj tak. tu sami eksperci od optymalizacji koszów przelotów- ale nie ma expertów od optymalizacji czasu użytkowników forum. dowiedzieć się czegoś gdy startujesz z zerową wiedza - o m&m albo a3 (najpierw sie trza dowiedziec co to :-)) jest mega czasochłonne

#718 PostWysłany: 17 Lut 2014 19:56 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Przygotuj tutorial - zamieścimy i przykleimy. To forum, co oznacza, że użytkownicy, a nie redakcja przygotowują treść.

#719 PostWysłany: 17 Lut 2014 20:00 
Awatar użytkownika

to ja mam takie pytanie: uzbierałem premiowych 50 000 w miles&more dzieki karcie mBanku.

próba wykorzystania mil pokazuje mi absurdalność tego programu (np - w promocji milowej lot Wawa-New Delhi to 30 000 mil i 1850PLN dopłat! ----- i tu jaja: ten sam lot bez wykorzystywania mil - ok 2100 PLN (interesujące - bilet 550 a dopłat 1550 czyli mniej niz w okazjach milowych:-). Wykorzystanie mil na przeloty europejskie - dopłaty też absurdalne.

moje pytanie:
1. po cholerę zbierać te mile? jak je wykorzystać sensownie?
2. czy warto zbierać mile m&m jeśli rocznie mogę uzbierać wartość rzędu ok. 30 000 - 40 000? A może lepiej wziąć kartę CitiLot (zniżki realne na loty Lotem), albo kartę Citi wizz - (realne punkty na loty tanie)

jakie macie sugestie?

#720 PostWysłany: 17 Lut 2014 20:02 
Awatar użytkownika

Kamil napisał(a):
Przygotuj tutorial - zamieścimy i przykleimy. To forum, co oznacza, że użytkownicy, a nie redakcja przygotowują treść.

jakbym się znał na tyle ...:-) ale możne ktoś znający się się znajdzie :-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Heps, lukaszlew7777 oraz 8 gości