Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 479  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 05 Lut 2014 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
U mnie dziala

Your special benefits
Valid from 1 February until 30 April 2014
5,000 award miles additional for every other stay
Earn up to 50,000 award miles

Cytuj:
Terms and conditions
This offer is valid for members of Marriott Rewards®. Enrollment and registration with Marriott Rewards® is required to be eligible for this promotion.
Marriott Rewards members who enroll and register for this promotion by 31 March 2014, will earn 5,000 award miles additional with every second paid stay, starting with their second stay - up to a total of 50,000 award miles, between 1 February and 30 April 2014, at participating Marriott properties.
Participating brands include JW Marriott®, EDITION®, Autograph Collection® Hotels, Renaissance® Hotels, AC Hotels by MarriottSM, Marriott® Hotels & Resorts, Gaylord Hotels, Courtyard by Marriott®, SpringHill Suites by Marriott®, Fairfield Inn & Suites by Marriott®, Residence Inn by Marriott®, TownePlace Suites by Marriott® and Marriott Vacation Club®. Stays at our exclusive luxury hotel partner, The Ritz-Carlton®, will count toward achievement.
A ‘stay’ is defined as consecutive nights spent at the same hotel, regardless of check-in/check-out activity. Only one room per hotel is counted toward a member’s nights or stay.
This Marriott Rewards promotional offer is valid only for qualifying stays you personally make at participating Marriott® brand hotels. Nights spent while redeeming an award are not eligible for credit. Marriott Vacation Club® owner-occupied weeks are not eligible for credit. Allow 4 to 6 weeks after promotion ends for miles to be posted to your Miles & More account. All program terms and conditions of Miles & More apply. You may go to MarriottRewards.com/MyAccount to update your account with Miles & More. Awards are not transferable and may not be given as a gift. Only one room per hotel is counted toward a member’s nights or stay.
All Marriott Rewards program terms and conditions apply. Visit MarriottRewards.com or call your local Marriott Rewards Customer Support office for complete details.
 Profil Relacje PM off  

Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN
Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪 Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪
#682 PostWysłany: 06 Lut 2014 14:15 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Czy ktoś się orientuje może czy na NZ i ANA mają promocje na bilety award i czy można je kupić za mile M&M? Czy gdzieś jest jakieś zestawienie najlepszych ofert?

#683 PostWysłany: 06 Lut 2014 14:18 

złoty
rattaman napisał(a):
Czy ktoś się orientuje może czy na NZ i ANA mają promocje na bilety award i czy można je kupić za mile M&M? Czy gdzieś jest jakieś zestawienie najlepszych ofert?

Nie. Możesz kupić za pełną stawkę, wg liczby potrzebnych mil z tabelki na stronie M&M.

#684 PostWysłany: 06 Lut 2014 15:27 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
mucha napisał(a):
rattaman napisał(a):

Nie. Możesz kupić za pełną stawkę, wg liczby potrzebnych mil z tabelki na stronie M&M.

Ale w UA biety promo award mogę kupić za M&M, czy też nie?

#685 PostWysłany: 06 Lut 2014 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1023
Kilometry: 2 238 811
Krajów: 143 / 66.8%
HON fly4free
Nie.

#686 PostWysłany: 06 Lut 2014 17:09 

niebieski
rattaman napisał(a):
mucha napisał(a):
rattaman napisał(a):

Ale w UA biety promo award mogę kupić za M&M, czy też nie?

Bilety-nagrody za mile M&M możesz kupować w każdej linii *A, w tym HN, NZ czy UA, natomiast - zgodnie z powyższym - płacisz za nie standardową stawkę z tabelki M&M, czyli nie mają tu zastosowania ani 'promocje milowe' M&M ani stawki podawane przez każdą z tych linii.
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 06 Lut 2014 20:07 

niebieski
Z tematyki "ciężkiej" :-) Planujemy wykorzystać 120k m&m na 2 bilety kombinowane do Kanady, w wakacje. A, że jest nas 3 (dziecko 7 lat), to chcemy zakupić dodatkową pulę na kolejny bilet nagrodę i teraz pytania:
1. zakładam, że 3-ci bilet-nagroda będzie kosztował 45k m&m?
2. ponieważ bilety są kombinowane, sprawę mam zamiar załatwiać przez Hotline w Niemczech. Jak teraz to rozegrać logistycznie? Myślałem, żeby w momencie zamawiania naszych 2-ch biletów upewnić się, że pozostał jeszcze 3-ci. Po wykonaniu "zakupu" z mojego konta, dokonać kolejnego zakupu z innego konta na 3-ci bilet-nagordę. Ktoś tak próbował?
3. czy nie będę miał problemy przy "zakupie" tego biletu dla dziecka? Będzie to pewien sposób oddzielny i niezależny bilet i rezerwacja...

4. Przy okazji: dlaczego Hotline m&m nie widzi niektórych lotów/połączeń, które są widoczne dla Hotline Niemcy?
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 06 Lut 2014 20:23 

niebieski
bugs napisał(a):
Z tematyki "ciężkiej" :-) Planujemy wykorzystać 120k m&m na 2 bilety kombinowane do Kanady, w wakacje. A, że jest nas 3 (dziecko 7 lat), to chcemy zakupić dodatkową pulę na kolejny bilet nagrodę i teraz pytania:
2. ponieważ bilety są kombinowane, sprawę mam zamiar załatwiać przez Hotline w Niemczech. Jak teraz to rozegrać logistycznie? Myślałem, żeby w momencie zamawiania naszych 2-ch biletów upewnić się, że pozostał jeszcze 3-ci. Po wykonaniu "zakupu" z mojego konta, dokonać kolejnego zakupu z innego konta na 3-ci bilet-nagordę. Ktoś tak próbował?
3. czy nie będę miał problemy przy "zakupie" tego biletu dla dziecka? Będzie to pewien sposób oddzielny i niezależny bilet i rezerwacja...

4. Przy okazji: dlaczego Hotline m&m nie widzi niektórych lotów/połączeń, które są widoczne dla Hotline Niemcy?

45k tylko jeśli lot wykonuje członek M&M. Jeśli chcesz połączyć np. LO + AC to pewnie już nie (tak wynika z regulaminu). Logistycznie to możesz za jednym razem kupić wszystkie bilety na jednej rezerwacji nawet jeśli płacisz z dwóch różnych kont. Sprawdź najpierw dostępność dla 3 osób na stronie M&M/UA , a potem zapodaj je na polskiej infolinii lot po locie. Robiłem tak wiele razy i nigdy nie było problemów.
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 06 Lut 2014 20:25 

bugs napisał(a):

ad1. pojęcia nie mam, bo nie wiem co łączysz
ad2. zrobić to podczas jednej rozmowy telefonicznej (tak robiłem)
ad3. jeśli zrobisz to w punkcie 2 to unikniesz problemów
ad4. niestety tak jest, że np. ac czy tam inny united nie przekazuje zbyt wielu miejsc do m&m i odwrotnie, problem stary jak świat :)

najważniejsza rzecz (moim zdaniem): wszystko w jednej rozmowie, wręcz powiedz: lecimy razem i tylko taki wariant możemy zrobić, proszę pomóż mi bo np. w Polsce, Danii (czy co tam powiesz) powiedzieli mi, że tylko na waszej infolinii jesteście w stanie to zrobić... :) [to działa]
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 07 Lut 2014 00:44 

Mam trochę mil na koncie, które jestem pewien, że powinny były mi już wygasnąć na koncie. Nie wiecie, czy tych mil pilnuje jakaś maszyna, która się psuje, czy to Pani Krysia zagląda na konta i wygasza niektórym mile?
 Profil Relacje PM off
tomasz.tomczuk lubi ten post.

#691 PostWysłany: 07 Lut 2014 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Krajów: 9 / 4.2%
michail napisał(a):
Mam trochę mil na koncie, które jestem pewien, że powinny były mi już wygasnąć na koncie. Nie wiecie, czy tych mil pilnuje jakaś maszyna, która się psuje, czy to Pani Krysia zagląda na konta i wygasza niektórym mile?

Taka firma jak LOT nie może sobie pozwolić na Panią Krysię. Na pewno jest to zautomatyzowane, a Twoje mile mają określony termin ważności, a po nim są automatycznie usuwane, to się chyba nazywa temporalne bazy danych.
Tak samo jak WizzAir ostatnio robił jednodniową promocję -20% do WDC, to o 12 nie siedział Pan Marian i nie zmieniał zniżek na każdy lot.
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:36 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
michail napisał(a):

Mile wygasają po 3 latach, ale dopiero na koniec kwartału, w którym przypada te 36 miesięcy od ich nabycia.

Czyli jeśli masz mile uzyskane w styczniu 2011, to jeszcze nie przepadły, ale znikną pod koniec marca. Masz więc jeszcze czas, aby coś z nimi zrobić.

#693 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:50 

Zbanowany
Zawsze możesz kombinować z kartą kredytową jesli mil masz dużo, brak pomysłu na wykorzystanie i nie chcesz aby przepadły.
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:54 

srebrny
BartoszSz napisał(a):
Na pewno jest to zautomatyzowane, a Twoje mile mają określony termin ważności, a po nim są automatycznie usuwane, to się chyba nazywa temporalne bazy danych.

Jeśli to jest tak zautomatyzowane, jak wszystko na tej ich stronie, to strach się bać.
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 07 Lut 2014 20:13 

płacąc KK np. citi można je utrzymywać przy życiu, ale w sumie przecież lepiej je wykorzystać :lol:
gdyby ktoś miał z tym problem proszę dajcie mi znać natentychmiast :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 10 Lut 2014 10:34 

niebieski
Czy ktos bral fakture za podatki do biletow nagrod? Przy biletach w C doplaty > 2k wiec fvat przydatne.
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:08 

srebrny
manio napisał(a):
Czy ktos bral fakture za podatki do biletow nagrod? Przy biletach w C doplaty > 2k wiec fvat przydatne.

Tak. Bez problemu wystawiają.
Ja piszę maila, po paru dniach, również mailowo, przychodzi faktura.
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:35 

HON fly4free
michail napisał(a):
Mam trochę mil na koncie, które jestem pewien, że powinny były mi już wygasnąć na koncie.

na comiesięcznym zestawieniu powinieneś mieć informację, że jakieś mile ci przepadają określonego dnia. a żebyś tego nie przeoczył, jest to napisane na czerwono. u mnie wygląda tak:
"2000 mil traci ważność z dniem 31.03.2014", a pojawiło się po raz pierwszy na zestawieniu z 5/01.
sam się zastanawiam jak je uratować (tzn. wykorzystać) bo niestety na kombinowanie z KK już za późno, a na jakiś sensowny bilet mil mam za mało, więc jeśli ktoś miałby jakieś zapotrzebowanie, to do wykorzystania jest 9700 mil, jestem otwarty na propozycje
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 10 Lut 2014 12:42 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Krajów: 9 / 4.2%
Nigdy nie korzystałem z tych linii, ani z M&M. Czy mimo wszystko mogę w dowolnym momencie otworzyć konto i zamienić swoje punkty payback na mile czy muszę wcześniej mieć coś "wylatane"?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 10 Lut 2014 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Konto M&M mozesz sobie zalozyc w dowolnym momencie i w dowolnym momencie dokonac wymiany z paybacka. Jesli moge Ci cos doradzic to zostaw sobie te punkty na koncie do ostatniej chwili i wymien je dopiero jak juz bedziesz pewien ze chcesz cos brac za mile. Punkty PB daja wiecej mozliwosci i szkoda wymieniac na M&M jesli sie okaze ze nigdy z nich nie skorzystasz.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 479  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości