Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 77  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 07 Kwi 2016 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Jeżeli chcesz zobaczyć jak najwięcej w Tokio, to kupno RP nie ma sensu. Możesz ewentualnie rozważyć 4 dni w Tokio i 4 dni w Kioto i okolicach. Jak tak robię - z Tokio lecę samolotem do KIX za niecałe 250 PLN w dwie strony.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#462 PostWysłany: 07 Kwi 2016 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Krajów: 35 / 16.4%
Jak byłem prawie 3 lata temu 9 dni to:
-3 dni Tokio
- willerexpres do Osaki
-3dni Osaka,Kioto,Nara (tam przemieszczałem się pociągami)
-willerexpres do Tokio
-2 dni Tokio
Dużo zobaczyłem,wcześniej rezerwowałem bilety na busa więc nie wyszło drogo
i odeszły dwie nocki (nocne busy). Taki miałem plan i na tą chwilę nic bym nie zmienił.
Bilety na metro kupowałem na bieżąco jak i na pociągi i nie były to jakieś wielkie kwoty.

#463 PostWysłany: 07 Kwi 2016 23:05 

Loty: 82
Kilometry: 370 940
Krajów: 21 / 9.8%
Dzięki za wpis. Lecę (jak zdążę wyrobić nowy paszport :() od 13 do 23 czyli bede tez 9 dni. I faktycznie spróbuje zrobić w dwa, trzy dni kyoto i osake.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 09 Kwi 2016 09:45 

niebieski
Mam pytanie czy dam radę w jeden dzień wejść na Fuji-jechałbym Shinkansenem z Tokyo(30minut) później jest jakiś autobus który wjeżdża na 5 poziom (wysokość jakieś 2300 m) no i dalej pieszo-wydaje mi się że nie powinno być problemu załatwić to w jeden dzien-ale może ktoś wie ile zajmuje wejście od 5 poziomu ,a no i jak z pogodą na początku maja

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 09 Kwi 2016 15:05 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 90 094
Krajów: 10 / 4.7%
Okres wspinaczkowy na Fuji zaczyna się w chyba w lipcu. Wcześniejsze wspinanie się może być niebezpieczne dla niedoświadczonych wspinaczy.

Tu masz opis trasy dla kogoś kto się wspina 1 raz na Fuji >> http://www.fujiyama-navi.jp/fujitozan/r ... a/lang/en/

Wskazówki dot. dojazdu >> http://www.fujiyama-navi.jp/fujitozan/a ... n/lang/en/

Ja zamierzam w maju pojechać autobusem z Tokio do Kawaguchiko (Dolina 5 jezior) a stamtąd być może na 5 stację, ale nie będę się wspinał bo nie mam o tym pojęcia.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 10 Kwi 2016 12:35, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 09 Kwi 2016 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
@Soulfly

W artykule poniżej znajdziesz szacowane czasy wejścia i zejścia z Góry Fudżi. Zwróć uwagę, że istnieje kilka szlaków prowadzących na szczyt. Najszybszy - zarówno pod względem czasu dojścia na szczyt jak i czasu dojazdu z/do Tokio - jest szlak Fujinomiya. Ale zauważ, że w każdym przypadku na początek szlaku należy dojechać autokarem, na co też schodzi całkiem sporo czasu.

http://www.japan-guide.com/e/e6901.html

Ale zaznaczam, że śnieg na Fudżi utrzymuje się nawet do czerwca i jest to bardzo wątpliwe, żeby w maju były dobre warunki do wspinania się. Jeżeli masz już zorganizowany wyjazd w maju, to sugeruję ograniczyć się do odwiedzenia okolic, z których można będzie zobaczyć widok na Górę Fudżi, ale wspinaczkę zostawić sobie na ewentualną kolejną podróż do Japonii w okresie letnim.
 Profil Relacje PM off
Soulfly lubi ten post.

#467 PostWysłany: 09 Kwi 2016 20:36 

Mój plan narazie wygalda tak

14-16 Tokyo
17-18 Osaka
18-19 kyoto
20-23 Tokyo

Pytanie czy warto zostać na noc w osace, czy wystarczy cały dzien i nocleg juz w kyoto?
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 09 Kwi 2016 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Krajów: 35 / 16.4%
Wg mnie lepiej ogarnac jeden hotel niz szukac innego
noclegu a tam po prostu sobie dojechac.
W Osace jest fajne akwarium,ktore warto zobaczyc.

#469 PostWysłany: 09 Kwi 2016 22:22 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
1 dzień - Tokio (wtorek):
– Tsukiji(linia Hibiya, stacja Tsukiji) - największy Targ Rybny na świecie, licytacja Tuńczyka, (śniadanie?) Im wcześniej tam będziemy tym lepiej! Przez jet lag pewnie nie będzie nam się chciało spać :) http://vspak.com/tsukiji-fish-market/
- Giza - zabytkowy Teatr Kakubiza, poza tym znajdują się tutaj wszystkie najdroższe i najbardziej ekskluzywne sklepy światowych marek - coś dla Agatki!
- Shinjuku(linie Hanzamon/ JR/ Marunouchi, stacja Shinjuku) dzielnica drapaczy chmur, Tokio Metropolitan Government Building - można wyjechać na górę i zobaczyć Tokio z innej perspektywy. Lunch w Golden Gai – przyklejone do budynku stacji zagłębie wąskich knajp z tradycyjnym, niedrogim jedzeniem.
- Akihabara(linia Hibiya,JRLine, stacja Akihabara)- Anime, Meid Cafe, Paczinko - Pedro twoje automaty!!!
- Shibuya - pies Hachinko, słynne skrzyżowanie (Scrambled Crossing) dobry widok z pobliskiego Starbucksa, Shibuya 109. Tutaj można spędzić wieczór :)

2 dzień - Tokio (środa):
- Harajuku - zakupy!!! - DAISO (wszystko za 100 jenów), ulica Tajeshito Dori, Cosplay.
- Meiji Jingu - Yoyogi park, brama Tori.
- Asakusa (linia Ginza, stacja Asakusa) - świątynia Sensoji, uliczka Nakamise, zupełnie inna odsłona Tokio, to najstarszy dystrykt gejsz, sky tree- nie musimy wjeżdżać!
- Wyspa Odaiba na zakończenie dnia, Rainbow Bridge.

3 dzień (czwartek) - Dolina Piekła, Park Narodowy Fudżi Hakone

4 dzień (piątek) Przejaz do Osaki, w której bedziemy nocowac przez kolejne dni-
Osaka:
świątynia Shitennō-ji - najstarsza świątynia buddyjską w Japonii,
Zamek Osaka,
wieczorem Dotonbori (Namba) i Shinsekai.

Kobe: Beef +port chinatown

5 dzień (sobota) - Kyto i Nara

6 dzień- (niedziela) Kioto, Arashiyama
Kioto:
Fushimi Inari!
Golden Palace (Kinkakuji),
Ginkaku-ji (Silver Pavilion), Heian Jungu Shrine, Chion-iu, Nanzenji Temple, Sanmon Gate i Yasaka shrine
Higashiyama District - tutaj można zobaczyć gejsze!!!
Imperial Palace.

Arashiyama:
Po południu wizyta w Arashiyama, zabytkowej wiosce znajdującej się na wzgórzach otaczających Kyoto. Wizyta w świątyni Niebiańskiego Smoka oraz słynnym lesie bambusowym.

7 dzień (poniedziałek) - Hiroshima, Miyajima

Miyajima:

przejazd promem na Miyajima,
Itsukushima Shrine oraz Senjokaku (Hokoku Shrine) zwany Halą Tysiąca Mat Tatami wraz z Pięciostopniową Pagodą,
Jelonki!!!!
kompleks Daisho-in Temple - bardzo interesujący kompleks świątyń buddyjskich

Hiroszima:

Muzeum Pokoju, Hiroshima Peace Memorial Park, jedzenie - obowiązkowe okonomi-yaki!!

8 dzień (wtorek) - Himeji, Kurashiki

Himeji:
Himeji castle,
Kokoen garden.

Kurashiki:
Canal Area.
Ivy square.
Ohashi house - dom samurajów.

9 dzień (środa)

Powrót do Tokio i na lotnisko

Wszelkie uwagi mile widziane

#470 PostWysłany: 12 Kwi 2016 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 808 097
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Pytanie dotyczy poniekąd planu zwiedzania ;-), a że docierają do mnie sprzeczne informacje to się zapytam w praktyce- płacenie kartą w Japonii - czy jest to popularne, czy wymaga jednak zabrania ze sobą gotówki?
Chodzi mi o płacenie w knajpkach, za wstępy, ogólnie w sklepach.

#471 PostWysłany: 15 Kwi 2016 22:05 

Loty: 6
Kilometry: 6 608
Krajów: 4 / 1.9%
Hej,
widze ze sie tu duzt wiecej dzieje niz w glownym watku.
Prosilbym Was o ocene naszego planu wycieczki do Japonii niebawem. Z gory wielkie dzieki! pozdrawiam,Dawid

Hej,
Jedziemy niebawem do Japonii w datach 1 - 17 maj.
Plan jest taki zebu zobaczyc by mice pojecie, zwiedzic jakies interesujace muzea by poznac ichniejsza sztuke ale tez zeby sie zrelaxowac i pobyczyc na plazy plywajac badz serfujac.
Jan narazie plan jest w zalazku i bardzo bym byl wdzieczny jesli moglibyscie zobaczyc co planujemy zobaczyc i skomentowac w przypadku gdy cos jest niewarte podrozy. Z gory wielkie dzieki.

okres od 3-9 to uzywanie rail passa

2.05 Po przyjazd do Tokyo wieczorem
3.05 Wt wycieczka do Mt Fuij – Tokyo noc
4.05 Sr Tokyo – Kyoto Giesha Dances

5.05 Czw Kyoto Arashiyama’s bamboo grove
6.05 Pt Kyoto – nara - Kyoto

7.05 Sob Kyoto – Hiroshima/ Miyaima island
8.05 Nd. Hiroshima – Okyama- Naoshima – contemporary art/bath island"

9.05 Pon. Naoshima – Osaka
10.05 Wt. wylot na Osaka – Naha island

11.05 Sr. Okinawa – Zamami-jima
12.05 Czw. Okinawa – Zamami-jima
13.05 Pt. Okinawa – Zamami-jima

14.05 Sob. Tokyo modern architecture museum
15.05 Niedz. Tokyo onsen / sumon
17.05 Pon. powrót
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 16 Kwi 2016 21:06 
Awatar użytkownika

niebieski
@ansbach1
Plan jest dobrze zrobiony. Nie powinna umknąć Twojej uwadze żadna kluczowa atrakcja. Zwróć jedynie uwagę na to, że Hakone jest częściowo zamknięte z uwagi na aktywność wulkaniczną, chociaż w dalszym ciągu nadaje się do zwiedzania.

@Akna
Pomimo wyobrażenia, że Japonia jest państwem nowoczesnym, w kwestii pieniędzy Japończycy są bardzo tradycyjni i płatności dokonują prawie zawsze w gotówce. Jedynie niektóre większe sklepy i sieciówki akceptują karty. Zdecydowanie zalecam zaopatrzyć się w gotówkę.

@dawidowo1
Do 5 maja trwa Golden Week (seria kilku dni wolnych od pracy). A zatem co najmniej do niedzieli 8 maja spodziewaj się oblężenia wszystkich miejsc turystycznych, korków i wyjątkowo zatłoczonej komunikacji publicznej. Jeżeli nie masz jeszcze noclegów na ten okres, zabierz się natychmiast do intensywnego poszukiwania.

Poza tym plan jest generalnie w porządku. Na Okinawie poświęcił bym nieco więcej czasu na zwiedzanie głównej wyspy (Zamek Shuri, oceanarium Churaumi), bo na Zamami chyba będziesz się trochę nudzić przez tyle czasu.
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.

#473 PostWysłany: 17 Kwi 2016 17:34 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Myśl przewodnia wizyty w Japonii szybkie tempo, pociągi i …króliki 

Plan chyba zupełnie inny niż większość tutaj, więc pytania do znawców i fanów Japonii @Aso @billabong .
Większość pytań co prawda o pociągi, ale chciałbym żeby ktoś rzucił okiem również na całokształt.

08.06.2016. Przylot: Narita Term. 1 19:10
Odbiór biletów JR Pass.

Załącznik:
NARITA-MIYAJIMA.jpg
NARITA-MIYAJIMA.jpg [ 120.55 KiB | Obejrzany 2236 razy ]

W Tokyo da radę się przesiąść w 17 min. z per. 1 na 9?
Jeżeli darmowe miejsca dla JR Pass (Nobi Nobi) w Sunrise SETO nie będą dostępne, ile kosztuje najtańsza dopłata?
Jedziemy w 3 os. Potrzebujemy jeden przedział 2os i jeden dla 1os, może być w 2os.

Czytałem na stronie:
http://jprail.com/trains/sort-by-type/l ... -seto.html
ale nie ogarniam tego Solo, Single, Single Twin, Sunrise Twin…

Z tego co czytałem to nie można rezerwować (a nawet sprawdzić) wcześniej przez Internet miejsc Nobi Nobi, a szybko się zapełniają.
Problem polega na tym, że my potrzebujemy jechać tym pociągiem w dzień przylotu i wymiany vouchera na JR Pass.
Czy ktoś z forumowiczów kto mieszka w Japonii jest mi w stanie sprawdzić dostępność Nobi Nobi np. na 30 dni przed, 15 dni przed, 3 dni przed i w dniu wyjazdu (bo ja przylatuję 3h przed odjazdem pociągu).
A może ktoś ma patent jak zarezerwować/przytrzymać te miejsca i zwolnić nam w ostatniej chwili?
W jednym i drugim przypadku gratyfikacja do dogadania na PW.

Jeżeli nie będzie dostępnych Nobi Nobi, a dopłaty za przedziały będą wynosiły więcej niż ok. 450zł/3os to będziemy mieli wariant B:

Załącznik:
NARITA-YOKOHAMA.jpg
NARITA-YOKOHAMA.jpg [ 36.07 KiB | Obejrzany 2236 razy ]

Szybki nocleg (z bezpłatnym anulowaniem) w Yokohamie i dalej:

Załącznik:
SHIN-YOKOHAMA-MIYAJIMA.jpg
SHIN-YOKOHAMA-MIYAJIMA.jpg [ 72.21 KiB | Obejrzany 2236 razy ]

Wariant C (ile kosztuje dopłata przy JR Pass do Nozomi z Tokio lub Shinagawy?) Tak coś mi świtało, że się nie da:

Załącznik:
Nozomi.jpg
Nozomi.jpg [ 117.23 KiB | Obejrzany 2236 razy ]

Marzeniem by był ten Nozomi (muszę jeszcze sprawdzić dokładnie jaki skład to obsługuje), ale cena chyba zabije moje marzenia.

09.06 HIROSHIMA (Muzeum Pokoju, Kopuła, Park) nocleg.

10.06 Hiroshima- Tadanoumi- OKUNOSHIMA (Wyspa królików):

Załącznik:
Tadanoumi.jpg
Tadanoumi.jpg [ 41.74 KiB | Obejrzany 2236 razy ]

lub

Załącznik:
Tadanoumi2.jpg
Tadanoumi2.jpg [ 41.22 KiB | Obejrzany 2236 razy ]

Tadanoumi- Okunoshima- Tadanoumi prom tam:9:30, 10:30 powrót: 12:13- na 90% , 14:13.
http://www.sanyo-shosen.jp/omishima/time.html
Tadanoumi-Mihara jeżdżą jakieś busy? Bo zgranie promu z pociągiem jest tragiczne.
Mihara-Himeji będziemy raczej po 16:00 czyli po godzinach otwarcia zamku, da się podejść pod ten zamek i zrobić foty, czy nie ma szans?
Mihara/Himeji-w Kyoto- nocleg.

11.06 KYOTO-okolice, zwiedzanie, nocleg. @JIK dzięki za plan, od tego momentu będę korzystał.

12.06 KYOTO-TOKYO Rano ok. 9:00 wyjazd z Kyoto przyjazd do Tokyo ok. 12:00. Zwiedzanie Tokyo. Nocleg.

13.06 TOKYO-zwiedzanie. Wylot 22:30.

Ostatnio edytowany przez horacy19, 17 Kwi 2016 18:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#474 PostWysłany: 17 Kwi 2016 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 90 094
Krajów: 10 / 4.7%
Nie ma możliwości dopłaty do Nozomi przy korzystaniu z JR Pass'a. Trzeba zapłacić pełną cenę za bilet pomimo posiadania JR Pass'a.
horacy19 uważa post za pomocny.

#475 PostWysłany: 17 Kwi 2016 18:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@horacy19 tak jak napisał adix nie ma możliwości dopłaty do Nozomi co do nobi nobi mogę Ci sprawdzić z dostępnością, nigdy nie korzystałam. Nie ma jednak sensu w tej chwili sprawdzać na 15 dni naprzód, bo za dwa tygodnie będzie środek złotego tygodnia i na bank nic nie będzie.

Biletów "przytrzymać" nie można i nie można wcześniej zrobić darmowej rezerwacji bez przedstawienia JR Pass niestety.
Dopłata do przedziału to jest ok 8-9 tysięcy od osoby (muszę to sprawdzić, ale na pewno więcej niż zakładany przez Ciebie budżet 450 zł czyli +/- 13000 jenów na 3 osoby).

Przylatujesz w środku tygodnia w "normalnym okresie" więc myślę, że szanse na nobi nobi są, ale nie trzymaj mnie za słowo. ;)

Alternatywny plan B to według mnie nocleg w Nagoi zamiast w Yokohamie. Wyjeżdżając tym samym Narita Express o 20:44 (nie dajesz sobie zbyt wiele czasu, ale OK) docierasz do Nagoi na 23:49. Tam nocleg niedaleko dworca i o 6:35 Hikari z Nagoi do Hiroszimy i dalej lokalnym + prom. Na Miyajimie jesteś godzinę później niż gdybyś jechał nocnym pociągiem, czyli o 10:05. Minus tego planu: nie ma zbyt wiele czasu na sen.
 Profil Relacje PM off

#476 PostWysłany: 17 Kwi 2016 18:59 
Awatar użytkownika

srebrny
billabong napisał(a):
Dopłata do przedziału to jest ok 8-9 tysięcy od osoby (muszę to sprawdzić, ale na pewno więcej niż zakładany przez Ciebie budżet 450 zł czyli +/- 13000 jenów na 3 osoby).

Jeżeli nie jest to dla Ciebie duży problem to proszę o sprawdzenie tych dopłat, do czegoś najtańszego dla 3 os., oraz o sprawdzenie dostępności nobi nobi przed podróżą -tu się jeszczę przypomnę.
Jeżeli nocleg w Yokohamie będzie w tej samej cenie lub droższy niż dopłata do pociągu (tym bardziej, że raczej weźmiemy 2 pokoje), to wolę zaoszczędzić czas i jechać pociągiem.

billabong napisał(a):
Wyjeżdżając tym samym Narita Express o 20:44 (nie dajesz sobie zbyt wiele czasu, ale OK)

Będziemy raczej tylko z podręcznym. Jeżeli nie będzie opóźnienia, to chyba do ogarnięcia? Jeszcze chcemy o jakiś szybki prysznic zahaczyć ;)

Widziałem tą Nagoję też do rozważenia.

Porównam ceny noclegów w Nagoi i Yokohamie i zdecyduję.

Generalnie planować nie ma co, bo okaże się na miejscu po przylocie co robimy dalej :)

#477 PostWysłany: 17 Kwi 2016 19:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprawdzę, nie obiecuję jednak w jaki dzień, bo jeśli już to chcę to zrobić na dworcu (problemem jest to, że nobi nobi masz za darmo z JR Pass w co jest wliczona opłata za express w wysokości ok ¥3000 - pytanie czy w wypadku gdy robisz upgrade do droższej, płatnej wersji to czy od kwoty dopłaty /która zawiera w sobie kwotę za express/ te ¥3000 odejmują czy nie - podejrzewam, że nie, ale upewnię się).

Co do Tadanoumi to może nocleg nie w Hiroszimie tylko gdzieś bliżej? Jest autobus z Mihary o 8:45 zajeżdża na 9:23 pod dworzec JR, trochę na styk szczególnie gdy zobaczyłam ilość przystanków po drodze :shock: . Z powrotem autobus o 13:04, na miejscu w Mihara (dworzec) o 13:45, czyli tylko minutę przed przyjazdem pociągu, który jedzie dużo krócej. Koszt autobusu ¥720 w w jedną stronę od osoby.

W Himeji zamek jest na wzniesieniu więc jakieś zdjęcia po zamknięciu zrobisz.
 Profil Relacje PM off

#478 PostWysłany: 17 Kwi 2016 20:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@horacy19

Zdecydowanie odradzam taki szalony pomysł, żeby planować przejazd nocnym pociągiem zaraz po przylocie. Ryzyko, że na niego nie zdążysz jest bardzo realne. Całkiem możliwe, że zejdzie Ci z godzinę przy odbiorze bagażu rejestrowanego i kolejną godzinę czekając w ogonku po odbiór Japan Rail Pass. Uważam, że tę pierwszą noc musisz spędzić w rejonie Tokio.

Na trasie Tadanoumi - Mihara kursują autobusy. Rozkład znajdziesz na samym dole tego pdf-a:
http://www.geiyo.co.jp/Unyu/pdf/jikoku/ta01a160326.pdf
三原~忠海~竹原線 (Mihara - Tadanoumi - Takehara Line)
三原駅 = Mihara
忠海駅 = Tadanoumi
np. 7:15 Mihara - 7:53 Tadanoumi
trójkąt = nie kursuje w niedzielę i dni świąteczne
gwiazdka = nie kursuje w sobotę, niedzielę i dni świąteczne

Zamek Himeji jest ogromny i jest widoczny z wielu punktów w mieście. Poza godzinami otwarcia można podejść na rozległy plac przed zamkiem, z którego zamek jest widoczny w całej okazałości.
 Profil Relacje PM off

#479 PostWysłany: 17 Kwi 2016 20:29 
Awatar użytkownika

srebrny
billabong napisał(a):
Co do Tadanoumi to może nocleg nie w Hiroszimie tylko gdzieś bliżej?

Myślałem o tym, pewnie będziemy już zmęczeni i nie wiem czy będzie się nam chciało wracać jeszcze z powrotem do Mihary,ale jest to jakieś wyjście.

@Aso

Lubię szalone pomysły i często podejmuję ryzyko, oczywiście zawsze z planem awaryjnym.
Tutaj będzie nim nocleg w Yokohamie (z bezpłatnym anulowaniem, z Nagoi jednak zrezygnuję bo dużo droższe noclegi i krótszy sen). Będziemy bez bagażu rejestrowanego, jeżeli będą miejsca w pociągu nocnym i zdążymy to pojedziemy,a nocleg anulujemy, jeżeli nie zdążymy nawet na ten pociąg z lotniska o 20:44 to pojedziemy kolejnym i przenocujemy w Yokohamie, a rezerwację zrobimy na poranny pociąg do Hiroszimy.

Jednak o nobi nobi będziemy walczyć z oszczędności czasu i pieniędzy.

Dzięki za rozkład!

#480 PostWysłany: 20 Kwi 2016 19:05 

Mój plan w koncu ewoluował i kupiłem jr pasa

14.05-15.05 Tokio
16-17.05 Hiroshima i Miyajima
17-18.05 Osaka
18-19. 05 Kioto
19-23.05 Tokio
22.05 Hakone

Oczywiście na jr passie wpisałem imie i nazwisko bez polskich znaków tak jak to w przypadku kupowania biletów na samolot.
Mam nadzieje ze nie jest to jakis problem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 77  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość