Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 03 Kwi 2015 23:34 

srebrny
Tak ostatecznie zamierzam zrobic, bo na lotnisku niepotrzebne mi problemy.
Tez mam dobre doswiadczenia z booking,tym bardziej,ze nie anulowali rezerwacji.
Rano moze, gdy bedzie inna osoba, to rozmowa inaczej sie potoczy, zwlaszcza po odbytym juz noclegu przeze mnie.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#862 PostWysłany: 04 Kwi 2015 13:19 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
rzadko korzystam z bookingu , stąd proste pytanie:
czy gdy rezerwowałem bezzwrotną , podałem kk, jest info o płatności w lokalnej walucie, nastąpi od razu ściągniecie środków czy w dopiero w hotelu ,a karta jest tylko w przypadku niestawienia się w hotelu??
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 04 Kwi 2015 13:22 

jak najedziesz w ofercie na warunki rezerwacji wszystko ci się wyświetli kiedy i ile ściągną (przy bezzwrotnej zapewne zablokują całą sumą od razu)
 PM off
art77 uważa post za pomocny.

#864 PostWysłany: 04 Kwi 2015 13:33 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
hotel może w dowolnym momencie obciążyć kartę ... mam nadziej że zrobią to zaraz , jak nie jak napiszę do hotelu to pewnie też im to pasuje
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 04 Kwi 2015 16:51 

srebrny
Niekoniecznie, wrecz bardzo rzadko blokuja nawet przy bezzwrotnych.
Czasem nawet prosba o zablokowanie nic nie da, gdyz czesto hotele nie posiadaja terminali,zwlaszcza w krajach mniej cywilizowanych.

Moja sytuacja skonczyla sie zaplata 8$, choc byla ta sama osoba na recepcji co wczoraj.
Mam rachunek i jestem spokojny.
Booking zdarzyl odpisac,jednak nie zdarzyl zainterweniowac w hotelu,gdyz nikt nie odbieral telefonu.
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 13 Kwi 2015 17:21 

Witam, spotkała mnie nie miła sytuacja i nie mogę jechać na wyjazd planowany, mieliśmy pokoje przez booking.com
, jednak w związku z sytuacją, żona była zmuszona odwołać rezerwacje i teraz zaczyna się cyrk, właściciel żąda od nas zapłaty 450 zł
za anulowanie rezerwacji która była płatna ponoć (żona nie zauważyła jak dokonała bookingu). Własciciel straszy jakimś pismem przed procesowym, że brak wpłaty = duże odsetki , koszty zapłaty kancelarii adwokackiej oraz koszty dojazdu na rozprawy sądowe do miasta na koniec Polski. Jak Wy to widzicie ?

Dodam , że wyjazd dopiero miał być za ok. 3 tyg, więc sporo czasu
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 13 Kwi 2015 17:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
dla Ciebie 3 tyg to sporo czasu a dla wynajmującego hotel może akurat nie...
z reszta, jak w warunkach było, że odwołanie niesie ze sobą takie koszty to teraz trzeba płacić!

#868 PostWysłany: 13 Kwi 2015 17:36 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Nie napisałeś jakie były zasady anulacji na booking.com. Jeśli rezerwacja bezzwrotna to po prostu karta Twojej żony zostanie obciążona. Nocleg zawsze możesz próbować odsprzedać w dziale giełda - może odzyskasz część pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 13 Kwi 2015 17:36 

namteH napisał(a):
dla Ciebie 3 tyg to sporo czasu a dla wynajmującego hotel może akurat nie...
z reszta, jak w warunkach było, że odwołanie niesie ze sobą takie koszty to teraz trzeba płacić!

to jest chamskie bo mam placić za coś z czego nie korzystam, są różne zdarzenia losowe, i trzeba odpuscić wyjazd , że mieć za co dzieci nakarmić .....
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 13 Kwi 2015 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
Krajów: 68 / 31.8%
niebieski
Wszystko zależy pod czym żona się podpisała - jeśli oferta była bezzwrotna, lub rezygnacja była płatna - no to niestety...
Można też spróbować poprzez booking prosić o negocjacje z hotelem, czasem można coś uzyskać.

#871 PostWysłany: 13 Kwi 2015 17:59 

masakra ... żeby nie można było normalnego noclegu odmówić z dużym wyprzedzeniem :| żadnej karty nie mam podanej na portalu tylko imiie i nazwisko, i oni mogą tak wyegzekwować pieniądze?
 Profil Relacje PM off  

#872 PostWysłany: 13 Kwi 2015 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
Krajów: 68 / 31.8%
niebieski
Ale to naprawdę zależy co się podpisało, jeśli była oferta bezzwrotna (pewnie tańsza) - no to o co chodzi. Ja zawsze rezerwuję z możliwością wcześniejszej rezygnacji - no ale niestety taka możliwość trochę kosztuje - te oferty są troszkę droższe, ale dają komfort darmowej rezygnacji.

Ostatnio edytowany przez paweł p, 13 Kwi 2015 18:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 13 Kwi 2015 18:06 

niebieski
Cytuj:
żona była zmuszona odwołać rezerwacje i teraz zaczyna się cyrk,

Cytuj:
to jest chamskie bo mam placić za coś z czego nie korzystam,

Cytuj:
żeby nie można było normalnego noclegu odmówić

Kolego, nie wiem dlaczego masz -10pkt reputacji, ale jakoś mnie to nie dziwi. Kolejny przykład użytkownika z gatunku "nie mam bladego pojęcia o biznesie, ale będę krzyczeć najgłośniej".

1. Cyrk uskuteczniasz co najwyżej Ty i z takim podejściem, które zapewne prezentujesz w rozmowie z tym obiektem hotelowym, nie dziwię się, że nie chcą Ci iść na rękę.

2. Booking.com jest wyjątkowo przejrzysty pod tym względem i informuje bardzo wyraźnie ile kosztuje odwołanie rezerwacji. Czytać to nie łaska, ale rezerwować to już tak? Kali cyrkowcem nie był ;)

3. Pewnie bezcelowe takie tłumaczenia, ale właśnie na tym polega z grubsza rezerwacja hotelowa- że to umowa obustronna.
Ty rezerwujesz pokój i on na Ciebie czeka, ale hotelarz oczekuje od Ciebie, że się pojawisz. Ale jeśli tego nie robisz to hotel ma prawo oczekiwać, że że zrekompensujesz brak przyjazdu. Coś za coś. Tak to działa w całym cywilizowanym świecie.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#874 PostWysłany: 13 Kwi 2015 18:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Proszę o zachowanie minimum przyzwoitości i nie ciągniecie tego wątku dłużej.
Wszystko już zostało powiedziane co i jak.

#875 PostWysłany: 13 Kwi 2015 18:13 

w rozmowie przez tel miesiąc wcześniej właścilel prosil aby okreslic sie do kiedy można oplacic rezerwacje , i zeby dac znac jak bedziemy anulowac, zeby bylo wrazie czego wczesniej zeby mial wolne pokoje, nie bylo mowy o platnej anulacji, tylko tak dogadane aby on mial ze 3 tyg zapasu na pokoje wolne
 Profil Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 13 Kwi 2015 18:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
to pokaż co to za miejsce, wklej linka z bookingu

#877 PostWysłany: 13 Kwi 2015 20:25 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Jako osoba pracująca w hotelarstwie przez pewien okres, wiem że booking stara się szybko wyjaśniać sprawę z hotelarzami, ale na nic nie naciska ani nie działa w dobrej wierze klienta, tzn. tak jak ktoś napisał wyżej, są nastawieni czysto na zysk i prowizję a nie karanie hotelu i egzekwowanie od nich umów, kilka razy jawny błąd hotelu, klient pokrzywdzony a booking tylko głaskał po głowie, tego co daje mu prowizję.

#878 PostWysłany: 13 Kwi 2015 20:45 

srebrny
Booking chyba ma prowizje z klienta, a nie z hotelu, wiec raczej glaszcze klienta.
Pierwsze slysze, ze sprzedawca jest wazniejszy od klienta i jego kasy :shock:
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:11 

Bookingowi placi HOTEL. Booking pobiera prowizje (wysoka siegajaca 50% wartosci rezerwacji) od hotelu.

Dlatego tak cięzko cokolwiek od nich uzyskac. Nie maja tez interesu poprawiania ofert oraz dązenia do usuwania ewidentnych klamstw. Duzo jezdze po swiecie i w kilku przypadkach oferta hotelu prezentowana na booking zupelnie niezgadzala sie ze stanem faktycznym. Nigdy nie zauwazylem zeby na stronie zostala wprowadzona zmiana. W opiniach sporo klientow tez o tym informowalo. Niestety booking 'przepuszcza' tylko negatywne opinie jesli sa maksymalnie srednio-zle.

Na stronie chwala sie ze sa to wiarygodne opinie. Niestety sa moderowane w sposob znaczny. Jesli napiszesz prawde ktora nie pasuje bookingowi taka opinia nie zostanie wyswietlona. Mimo ze booking wysle ci e-mail ze twoja opinia zostala wprowadzona i widnieje na stronie. W istocie jest niestety tak, ze tresc opini zostaje wykasowana a zostaja tylko punkty... wiadomo ze ocenia sie nie tylko hotel ale tez lokalizacje itd wiec nikt nie da samych 1 - jesli jest uczciwy. Wtedy ze sredniej wychodzi nie taka zla ocena...

Jesli ma sie jakies 'zale' do bookingu to pierwsze co mowia to ze klient nic na tym nie stracil gdyz uslugi booking sa dla klienta darmowe. Po wytlumaczeniu ze gdyby nie klient to by nie mogli brac prowizji od hotelu i tym samym by nie zarabiali dalej wmawiaja ze reklamacje nie maja sensu gdyz uslugi sa bezplatne dla klienta. Troche chamstwo bo wg mnie to jest ze strony bookingu nastawienie takie ze kazdy klient to debil i jak mu powiemy ze on nic nie placi to klient to lyknie i bedzie grzeczny.

Trzeba sobie jasno powiedziec ze booking nic nie gwarantuje. Zamawiasz apartament, w hotelu okazuje sie ze nie ma miejsc wiec daja ci wolny pokoj (z łaską) i dla bookingu jest wszystko ok gdyz on ma ci zapewnic pokoj. A pokoj masz. Hotel tylko pisze wyjasnienie do booking ze otrzymany pokoj byl rowny lub lepszy standardem i wszystko ok.

Kiedys mialem sytuacje ze zamawialem pokoj na najwyzszym pietrze z widokiem na morze (pierwsza linia). Otrzymalem pokoj na 1 pietrze (z bocznym widokiem na morze - ledwo co widac) tylko mial 3 metry wiecej i booking uznal ze wszystko jest ok gdyz dostalem pokoj o wyzszym standarcie. Jest to mega-smieszne. W koncu zamawiam konkretny pokoj a nie o wyzszym standarcie.
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:26 

srebrny
Hotel nic nie placi, tylko klient placi hotelowi, a hotel bookingowi prowizje za "przyprowadzenie" klienta.
Dla bookingu klient jest wazny, bo to on generuje dla bookingu zyski, a nie hotel, ktory tylko jest trybikiem pozwalajacym bookingowi robic kase.

Ja skladalem blisko 10 reklamacji,kazda rozpatrzona pozytywnie, niektore zwroty przekraczaly kwoty zaplacone w hotelu.
Dla mnie b.dobra firma, poza jednym odwolanym Siamem w BKK.

Co do filtrowania opinii, to sie zgodze z przedmowca, choc osobiscie nie mam zastrzezen do systemu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości