Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 19 Kwi 2015 20:44 
Awatar użytkownika

srebrny
ale ze co chcesz zrobić rezerwacje i się nie zjawić? 4free?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#902 PostWysłany: 19 Kwi 2015 20:53 

Zrobiłam kilka rezerwacji: w dwóch przypadkach mam zapłacić na miejscu, za kolejną zapłaciłam przelewem; moje obawy wynikają z tego, że skoro są terminale, w których do autoryzacji wystarczy numer karty, to jak trafię na kogoś nieuczciwego mogę mieć problem :(
 Profil Relacje PM off  

#903 PostWysłany: 25 Kwi 2015 14:36 

Uwaga na booking! Masakra, nikomu nie polecam. Pracują tam niekompetentni ludzie, nie mozna sie niczego dowiedzieć. Wyjazd na weekend majowy zaplanowaliśmy ze znajomymi juz na początku października. Uległam reklama w którym gwarantuja i namawiają na jak najniższe ceny i jak przypuszczałam profesjonalizm (w końcu to światowy portal) ale spuścili mnie na ziemie 6 DNI PRZED WYJAZDEM! Po zaklepaniu rezerwacji w październiku dostałam pięknego maila ze rezerwacja została przeprowadzona pomyślnie. W miedzy czasie, 10 zadowolonych osób wzięło sobie urlopy, zaplanowało wyjazd. Ponieslismy koszty transportu oraz wycieczek tematycznych. Aż tu nagle 6 dni przed wyjazdem dostaje maila od portalu booking ze nasza rezerwacja na nasze 5 pokoi wlasnie została sprzedana. Zero telefonu, czy jakiego kolwiek poczucia winy. Po moich 15 telefonach i kilku propozycjach byśmy w 10 osób mieszkali w 3 pokojach na kupę i korzystali z jednej łazienki. Hotel sie znalazł, oczywiście dużo droższy i nie w samej miejscowości gdzie zamierzaliśmy spędzić urlop a 20 kilometrów od niej... Zgodziliśmy sie ponieważ za duże koszta ponieśliśmy i bardzo zależało nam na wyjezdzie. Ogólnie nie polecam nikomu, zeżarło nam to bardzo dużo nerwów w ostatnich dniach i załatwiania. Ze strony konsultantów booking same przykrości, wszystko z wielka łaska, polaczenia oczywiście na moj koszt. Wszyscy powtarzają jak mantrę ze to nie wina strony booking. Ani jednego słowa przepraszam a w zamian drwiny i umywanie rąk. Szczerze odradzam!
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 26 Kwi 2015 08:46 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
ms993 napisał(a):
Najłatwiej mieć jakąś kartę prepaid z kilkoma złotymi albo bez środków - nadaje się idealnie do sytuacji, gdy nie jesteś pewna noclegu, a nie ma żadnego bez karty. Nic na niej nie ma, to nic nie pobiorą - co najwyżej anulują rezerwację.

dokładnie tak. Tylko prepaid. Sam rezerwowałem nocleg w Rzymie. Na miejscu nikogo nie było a po rozpytaniu sąsiadów okazało się że to szemrany interes. Oczywiście nastąpiła próba ściągnięcia kasy. No ale na szczęście to była karta z 0 e.
 Profil Relacje PM off  

#905 PostWysłany: 27 Kwi 2015 18:40 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Booking.com anulował moją rezerwację. Proponują inny obiekt i zwrot różnicy w cenie + zwrot za inne koszty, jeśli już poniosłam.
Ta nowa miejscówka nie za ciekawa jest, ale najistotniejsze, że nie akceptuje obecności dzieci, a jedziemy z dwójką maluchów :mrgreen: Zwrot kosztów ma nastąpić po wysłaniu rachunków.
Czy ktoś może miał taką sytuację z anulowaniem i może napisać, czy długo i czy bezproblemowo odbył się zwrot kosztów od booking.com? Od razu dodam, że wątku jeszcze nie przejrzałam, bo to świeża sprawa jest ;)
Jeśli miałabym się z nimi przepychać przez kilka miesięcy, to wolę wtedy zarezerwować coś z innej strony.
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 27 Kwi 2015 21:03 

Ciekawa rzecz, której chyba wcześniej nie było (albo ja nie wiedziałam, że jest). Dla uczestników programu genius jest bezpłatny późniejszy check-out.
 PM off  

#907 PostWysłany: 27 Kwi 2015 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
@Boisfarine
Ale tylko w niektórych obiektach.

#908 PostWysłany: 27 Kwi 2015 21:13 

dobre i to ;) akurat ostatnio mi przysługiwało ale nie mogłam skorzystać, bo rano miałam samolot
 PM off  

#909 PostWysłany: 27 Kwi 2015 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Ja kilkukrotnie korzystalam juz z wczesnych check-in'ow (najwczesniejszy 7:00 rano, a doba hotelowa zaczynala sie od 13:00) i poznych check-out'ow (pozwolono nam zostac do nastepnego dnia do 8:00 rano, bo nastepni goscie mieli sie zjawic o 11:00 tegoz dnia). Zawsze rezerwuje przez booking.com od kiedy zaczelam podrozowac i nigdy nie mialam z nimi problemu, a mam na koncie kilkadziesiat rezerwacji...Tak naprawde duzo tez zalezy od hotelu, w ktorym bookujemy noclegi, jesli oni zaczna robic jakies problemy to nie zawsze booking.com bedzie mogl cos zaradzic...Poki co jeszcze sie na nich nie zawiodlam.
elwirka lubi ten post.

#910 PostWysłany: 27 Kwi 2015 22:21 

srebrny
dialam napisał(a):
Booking.com anulował moją rezerwację. Proponują inny obiekt i zwrot różnicy w cenie + zwrot za inne koszty, jeśli już poniosłam.
Ta nowa miejscówka nie za ciekawa jest, ale najistotniejsze, że nie akceptuje obecności dzieci, a jedziemy z dwójką maluchów :mrgreen: Zwrot kosztów ma nastąpić po wysłaniu rachunków.
Czy ktoś może miał taką sytuację z anulowaniem i może napisać, czy długo i czy bezproblemowo odbył się zwrot kosztów od booking.com? Od razu dodam, że wątku jeszcze nie przejrzałam, bo to świeża sprawa jest ;)
Jeśli miałabym się z nimi przepychać przez kilka miesięcy, to wolę wtedy zarezerwować coś z innej strony.

Wczesniej zwroty odbywaly sie bezproblemowo.
Ostatnio jednak cos tam sie zacina i pomimo uznania reklamacji i wyslania rachunku czekam na zwrot juz blisko miesiac.

-- 27 Kwi 2015 22:23 --

chaleanthite napisał(a):
Ja kilkukrotnie korzystalam juz z wczesnych check-in'ow (najwczesniejszy 7:00 rano, a doba hotelowa zaczynala sie od 13:00) i poznych check-out'ow (pozwolono nam zostac do nastepnego dnia do 8:00 rano, bo nastepni goscie mieli sie zjawic o 11:00 tegoz dnia). Zawsze rezerwuje przez booking.com od kiedy zaczelam podrozowac i nigdy nie mialam z nimi problemu, a mam na koncie kilkadziesiat rezerwacji...Tak naprawde duzo tez zalezy od hotelu, w ktorym bookujemy noclegi, jesli oni zaczna robic jakies problemy to nie zawsze booking.com bedzie mogl cos zaradzic...Poki co jeszcze sie na nich nie zawiodlam.

Czy dobrze zrozumialem, pozwolono Wam zostac dzien dluzej,niz oplacona rezerwacja, bez ponoszenia kosztow? :o
 Profil Relacje PM off
chaleanthite lubi ten post.
dialam uważa post za pomocny.

#911 PostWysłany: 27 Kwi 2015 22:44 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
dzięki jacek96 :)
spróbuję znaleźć hotel, który nam odpowiada i zobaczę, czy się zgodzą na zwrot kosztów i na jakich zasadach
 Profil Relacje PM off  

#912 PostWysłany: 01 Maj 2015 14:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
Znalazłem na bookingu fajny hotel na jutro, w Polsce - jest w cenie 96 zł. Po telefonie do hotellu pani mówi, że 96 to cena za zwykły weekend, a teraz jest weekend dlugi i weźmie 140, nawet jak na potwierdzeniu bookingu będę miał 96... Planuję zaklepać hotel w tej cenie 10 minut przed przyjazdem do hotelu by przed meldunkiem nie zdążyli napisać o błędzie cenowym. W sytuacji większej awantury booking zwróci bez problemów różnicę?

Mój kraj taki piękny. Kapitalizm kwitnie.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#913 PostWysłany: 01 Maj 2015 15:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jeśli dla Ciebie takie jawne oszustwo to kapitalizm to może lepiej do słownika zajrzyj i przemyśl co napisałeś.

zrób jak piszesz i potem zdaj relacje...
zulu lubi ten post.

#914 PostWysłany: 01 Maj 2015 15:16 

srebrny
dmirstek napisał(a):
Znalazłem na bookingu fajny hotel na jutro, w Polsce - jest w cenie 96 zł. Po telefonie do hotellu pani mówi, że 96 to cena za zwykły weekend, a teraz jest weekend dlugi i weźmie 140, nawet jak na potwierdzeniu bookingu będę miał 96... Planuję zaklepać hotel w tej cenie 10 minut przed przyjazdem do hotelu by przed meldunkiem nie zdążyli napisać o błędzie cenowym. W sytuacji większej awantury booking zwróci bez problemów różnicę?

Mój kraj taki piękny. Kapitalizm kwitnie.

Mozesz tak zrobic i powinni zwrocic roznice, choc wg ich ostatniego stanowiska, wcale nie sa do tego zobowiazani.
Natomiast obiekt powinien zaakceptowac ta cene i jesli to jest w PL, to bym tak latwo nie godzil sie na jawne oszustwo ze strony hotelu i zaplacil wylacznie tyle co w rezerwacji.
Powiedz,ze zaplacisz przy wymeldowaniu i wtedy zaplac wylacznie kwote z rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#915 PostWysłany: 01 Maj 2015 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
sytuacja z dnia wczorajszego , rezerwuje domek 4 os w PTTK Wilkasy na lipiec , przechodzę do rezerwacji wszystko pięknie ładnie 840 zł , rezerwuję , piszę emaila do hotelu i co się okazuje ze hotel nie zarezerwuje mi takiego domku bo przyjeżdzamy w 3 osoby a domek jest dla czterech osób mimo tego że zarezerwowałem cały domek , sprawdziłem obiekt współpracuje z booking od 15 kwietnia 2015 no i co mam zrobić pisać do booking??
 Profil Relacje PM off  

#916 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:19 

srebrny
Placisz za cztery osoby, a moze stac pusty, jesli zaplaciles i nikomu nic do tego.
Sytuacja odwrotna bylaby zrozumiala, ale powyzsza jest kuriozalna i w sumie nie wiem po co pisales do obiektu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#917 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:26 
Awatar użytkownika

Loty: 574
Kilometry: 1 095 820
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
jacek96 napisał(a):
Placisz za cztery osoby, a moze stac pusty, jesli zaplaciles i nikomu nic do tego.
Sytuacja odwrotna bylaby zrozumiala, ale powyzsza jest kuriozalna i w sumie nie wiem po co pisales do obiektu.

Obojętne przez jaką stronę rezerwuję hotel/hostel/domek nie zdarzyło mi się jeszcze napisać do właścicieli obiektu. Jeśli oni mają jakieś wątpliwości, to oni do mnie piszą. Czasem nawet esemesy przysyłają. Tak więc jestem żywo zainteresowana tym, po co (mezo23) do nich napisałeś?!? Żeby upewnić się, że trzy osoby mogą mieszkać w czteroosobowym domku?!;-)
Agata37 lubi ten post.

#918 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:41 

niebieski
hotel w Maladze - rezerwacja kilka miesiecy wstecz
cena atrakcyjna, opcja bez mozliwosci anulacji
kasa z karty zdjeta i zaksiegowana w ciezar rachunku

przyjezdzam na miejsce w recepcji prosza mnie o okazanie karty ktora dokonalem rezerwacji
niby wymog bezpieczenstwa, ze nie dokonano rezerwacji kradziona karta

karte ktora dokonalem rezerwacji mialem przy sobie, recepcjonista wzial wydruk rezerwacji
na ktorym jest komplet danych mojej karty, porownal z tym co trzymalem w reku i podziekowal wszystko zgodne

traktowalem troche z przymruzeniem oka opowiesci o kartach i booking ale kolejna wykonam juz prepaidem

zdarzylo sie Wam by gdziekolwiek w Hiszpani poproszono Was o okazanie karty ktora dokonaliscie rezerwacji noclegu w hotelu?
co w sytuacji jesli ktos nie ma karty przy sobie ktora dokonal rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#919 PostWysłany: 02 Maj 2015 06:20 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
elwirka napisał(a):
jacek96 napisał(a):

Obojętne przez jaką stronę rezerwuję hotel/hostel/domek nie zdarzyło mi się jeszcze napisać do właścicieli obiektu. Jeśli oni mają jakieś wątpliwości, to oni do mnie piszą. Czasem nawet esemesy przysyłają. Tak więc jestem żywo zainteresowana tym, po co (mezo23) do nich napisałeś?!? Żeby upewnić się, że trzy osoby mogą mieszkać w czteroosobowym domku?!;-)

napisałem aby mieć pewność że moja rezerwacja została przyjęta że po przyjeżdzie nie zostanę na lodzie tym bardziej iż obiekt współpracuje z booking od kwietnia tego roku
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 02 Maj 2015 07:15 
Awatar użytkownika

Loty: 574
Kilometry: 1 095 820
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
mezo23 napisał(a):
elwirka napisał(a):
jacek96 napisał(a):

napisałem aby mieć pewność że moja rezerwacja została przyjęta że po przyjeżdzie nie zostanę na lodzie tym bardziej iż obiekt współpracuje z booking od kwietnia tego roku

Nie. Ty nie napisałeś, czy twoja rezerwacja została przyjęta. Ty pytałeś o trzy osoby w czteroosobowym domku. Nie wiem po co. Przecież zawsze można powiedzieć, że dziecko się rozchorowało. Takie niemowlaki do lat dwóch to w naszym kraju często łapią choróbska. A zwłaszcza przed lotem z LOT-em;-)
A tak w ogóle to zachowanie właściciela obiektu jest co najmniej dziwne. Chyba że ten domek on sprzedaje "na łóżka" a nie "na domki".

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości