Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 25 Wrz 2014 09:43 

To nie jest obvious mistake - tak można byłoby nazwać literówkę albo wprowadzenie kategorii cenowej, która nie leży w zakresie ogólnie stosowanych, np. 2,40 zamiast 240 zl. Jeśli masz jeszcze ochotę na wymianę maili z Bookingiem, napisz, żeby zaproponowali Ci alternatywne zakwaterowanie w cenie, którą potwierdzili. Albo pokryli różnicę pomiędzy cena potwierdzona i zapłaconą, a żądaną teraz.

Za historią z telefonem może stać przejście na formę pisemna, wymagane przy zmianie oferty potwierdzonej w taki sposób.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#642 PostWysłany: 25 Wrz 2014 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Miałem telefon z booking - będą honorować oryginalną rezerwację :)
 Profil Relacje PM off
Anonim3 lubi ten post.

#643 PostWysłany: 25 Wrz 2014 16:57 
Awatar użytkownika

A mnie właśnie anulowali nocleg w Casablance nękając wcześniej telefonami. Szkoda, że każde połączenie trwało maksymalnie 5 sekund, że nie zdążyłem odebrać...
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 25 Wrz 2014 17:07 

łowca napisał(a):
Miałem telefon z booking - będą honorować oryginalną rezerwację :)

To pięknie, że tym razem trzymali się litery prawa. Opisany przeze mnie wcześniej przypadek trafił do ECK.
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 12 Paź 2014 07:27 

Nie wiem czy było ale nie mogę znaleźć: czy w przypadku zmiany rezerwacji (opcja bezpłatne anulowanie) polegającej na skróceniu pobytu z 10 do 7 dni w danym hotelu cena za noc ulega aktualizacji czy płacę tę samą kwotę? Oczywistym wydawałby się brak zmiany ceny ale w regulaminie nie znalazłam takiego zapisu.
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 12 Paź 2014 08:14 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Emirka napisał(a):
Nie wiem czy było ale nie mogę znaleźć: czy w przypadku zmiany rezerwacji (opcja bezpłatne anulowanie) polegającej na skróceniu pobytu z 10 do 7 dni w danym hotelu cena za noc ulega aktualizacji czy płacę tę samą kwotę? Oczywistym wydawałby się brak zmiany ceny ale w regulaminie nie znalazłam takiego zapisu.

W takiej sytuacji klikasz na zmianę rezerwacji, dostajesz komunikat, że zostanie sprawdzone, czy zmiana jest możliwa (pomimo że mieści się w granicach czasowych rezerwacji) i dostajesz informację o nowej cenie, która może być, ale nie musi taka sama za jedną noc, jak przed zmianą rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
Emirka lubi ten post.

#647 PostWysłany: 12 Paź 2014 08:20 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Cena ulega aktualizacji, do ceny w chwili obecnej, tak naprawdę dokonujesz kolejnej rezerwacji, kiedyś próbowałem rezerwować ten sam apartament, a że był ostatni to przy skróceniu pobytu nie można było nic zmienić, ponieważ sam go zająłem. ;)

Zresztą niektóre hotele mają ustawiony minimalny czas pobytu np. 3 dni i tego nie widać, ale przy próbie rezerwacji na 2 dni hotel wogóle nie pojawiłby się na liście wyszukiwania i taka zmiana też nie jest możliwa.
 Profil Relacje PM off
Emirka lubi ten post.

#648 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:26 

Mam problem i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać :?
Rezerwowałam 2 pokoje, 2osobowe w Paryżu, wyskoczyła mi cena 1200ZŁ
zaakceptowałam .
Po 20 min chciałam sprawdzić czy moja rezerwacja jest na @
ale jeszcze raz weszłam na ten hotel.
Jakie było moje zdziwienie kiedy cena spadła z 1200zł na 840zł za tę samą rezerwację.
Zarezerwowałam jeszcze raz ,po nowej cenie.
Wysłałam maila do hotelu o rezygnacji z pierwszej rezerwacji.
Booking poinformował ,iż hotel mojego @ otrzymał.
Pytanie jeśli nie anulują mi tej rezerwacji ,to będę musiała zapłacić
za dwie. Czy wydrukować rezerwację z niższą ceną i kłócić się w hotelu?
 PM off  

#649 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:34 

stroje gd napisał(a):
Mam problem i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać :?
Rezerwowałam 2 pokoje, 2osobowe w Paryżu, wyskoczyła mi cena 1200ZŁ
zaakceptowałam .
Po 20 min chciałam sprawdzić czy moja rezerwacja jest na @
ale jeszcze raz weszłam na ten hotel.
Jakie było moje zdziwienie kiedy cena spadła z 1200zł na 840zł za tę samą rezerwację.
Zarezerwowałam jeszcze raz ,po nowej cenie.
Wysłałam maila do hotelu o rezygnacji z pierwszej rezerwacji.
Booking poinformował ,iż hotel mojego @ otrzymał.
Pytanie jeśli nie anulują mi tej rezerwacji ,to będę musiała zapłacić
za dwie. Czy wydrukować rezerwację z niższą ceną i kłócić się w hotelu?

Wszystko, zależy czy w warunkach masz bezpłatne anulowanie rezerwacji, bo jeżeli nie to z konta karty ściągnie za obie
 PM off  

#650 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Zasadnicze pytanie: czy pierwsza rezerwacja była zwrotna czy bezzwrotna?
Po drugie: czy anulację wysłałeś z panelu zarządzania rezerwacją na stronie booking?
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:37 

Pewnie była bezzwrotna :oops:
Jednakże jak to możliwe ,by dokładnie po (16min sprawdziłam)
cena tak drastycznie spadła?
Zdeklarowałam płatność gotówką.
 PM off  

#652 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 632 758
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Dokładnie, jeśli była to rezerwacja z opcją bezpłatnej anulacji to nie musisz się nawet kontaktować z hotelem, tylko anulujesz poprzez booking. Jeśli była bezzwrotna to hotel raczej ściągnie kasę z karty albo będziesz musiała zapłacić w hotelu. No chyba że się jakoś dogadasz z hotelem, ale mogą nie być skłonni do ustępstw.

#653 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:40 

stroje gd napisał(a):
Pewnie była bezzwrotna :oops:
Jednakże jak to możliwe ,by dokładnie po (16min sprawdziłam)
cena tak drastycznie spadła?
Zdeklarowałam płatność gotówką.

Wszystko masz w potwierdzeniu rezerwacji przesłanym na wskazany adres e-mail
 PM off  

#654 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:41 

olus napisał(a):
Dokładnie, jeśli była to rezerwacja z opcją bezpłatnej anulacji to nie musisz się nawet kontaktować z hotelem, tylko anulujesz poprzez booking. Jeśli była bezzwrotna to hotel raczej ściągnie kasę z karty albo będziesz musiała zapłacić w hotelu. No chyba że się jakoś dogadasz z hotelem, ale mogą nie być skłonni do ustępstw.

Tak oferta jest bezzwrotna
Czyli jeszcze raz mam pisać z panelu Booking do hotelu?
Z karty raczej mi tej kasy nie zdejmą, bo jej tam nie będzie
 PM off  

#655 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:49 
Awatar użytkownika

niebieski
stroje gd napisał(a):
olus napisał(a):

Przede wszystkim sprawdź warunki rezerwacji. Zresztą to powinnaś zrobić na samym początku przed podjęciem jakichkolwiek kroków. Z karty kasy nie zdejmą, ale może się okazać, że tej rezerwacji po prostu anulować się nie da, albo opłata za anulację jest taka jak wartość rezerwacji. I jeśli hotel się uprze to będzie trzeba zapłacić podwójnie. Jeśli się okaże, że rezerwacja jest rzeczywiście bezzwrotna to napisz do hotelu i do bookingu (dane kontaktowe są podane gdzieś przy rezerwacji), że się pomyliłaś, zarezerwowałaś niechcący podwójnie. Może uda się to jakoś odkręcić.

#656 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
stroje gd napisał(a):
olus napisał(a):

możesz pisać gdzie chcesz, nawet do św. mikołaja ale jak masz ofertę bezzwrotna to jest ona bez możliwości zwrotu, tzn nie można powiedzieć: nie, już mi się nie chce tam spać. w końcu po coś ludzie płacą więcej by móc tego zwrotu dokonać!
pisz ale potulnie, jak kotek, bo tylko od ich dobrego nastroju będzie zależeć czy Ci anulują tę pierwszą czy nie.

#657 PostWysłany: 14 Paź 2014 12:56 

możesz pisać gdzie chcesz, nawet do św. mikołaja ale jak masz ofertę bezzwrotna to jest ona bez możliwości zwrotu, tzn nie można powiedzieć: nie, już mi się nie chce tam spać. w końcu po coś ludzie płacą więcej by móc tego zwrotu dokonać!
pisz ale potulnie, jak kotek, bo tylko od ich dobrego nastroju będzie zależeć czy Ci anulują tę pierwszą czy nie.[/quote]

Grzecznie napisałam do hotelu ,że rezygnuję z pierwszej rezerwacji.
Chcę tam spać ,lecz nie za taką cenę.
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Różnica 80euro to dosyć duża strata kasy jak na 16min .
 PM off  

#658 PostWysłany: 14 Paź 2014 13:01 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
stroje gd napisał(a):
olus napisał(a):

pisz ale potulnie, jak kotek, bo tylko od ich dobrego nastroju będzie zależeć czy Ci anulują tę pierwszą czy nie.

Ja raz miałam sytuację, że hotel nie pobrał kasy, mimo, że powinien. Sytuacja trochę inna, bo rezerwacja z możliwą anulacją, ale po terminie bezpłatnej anulacji jednak zdecydowaliśmy, że nie będziemy tam spać. Napisaliśmy do hotelu, który odpowiedział, że kasy nie pobierze. Ale oczywiście tak nie będzie w każdym przypadku.

#659 PostWysłany: 14 Paź 2014 13:13 
Awatar użytkownika

srebrny
stroje gd napisał(a):

były tu na forum opisywane przypadki, że powstawały debety nawet na wyczyszczonych kartach prepaid
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 14 Paź 2014 13:23 

cypel napisał(a):
stroje gd napisał(a):

były tu na forum opisywane przypadki, że powstawały debety nawet na wyczyszczonych kartach prepaid

Nie mam debetu, a kartę i tak muszę zmienić ;) Trudno ,piszę dalej,może coś ugram 8-)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości