Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 21 Sie 2014 16:14 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
Krajów: 9 / 4.2%
hank napisał(a):
Bankers napisał(a):
Zdarzylo Ci sie, ze za nocleg nie placiles na miejscu, tylko wczesniej pobrali kwote z karty debetowej ?

Tak, miałem chyba wszystkie możliwe kombinacje. Płatność w chwili robienia rezerwacji, pobranie kwoty kilka dni przed pobytem (kiedy kończy się możliwość ewentualnego darmowego anulowania rezerwacji), płatność kartą na miejscu, 'zagwarantowanie' rezerwacji kartą i płatność gotówką na miejscu.

Ok, dzięki :) będe monitorował czy kasa nie zniknęła z konta.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#602 PostWysłany: 22 Sie 2014 18:10 

Witam
Po raz pierwszy chciałbym zabookowac nocleg w hotelu. Mam pytanie czy pieniądze zejdą od razu z karty i będę już miał opłacony pobyt z góry czy dopiero będę musiał zapłacić tą kartą po przyjeździe do hotelu?
Dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 22 Sie 2014 18:13 

Wszystko masz w warunkach rezerwacji
 PM off  

#604 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:30 
Awatar użytkownika

niebieski
anulowałam dziś rezerwację na bookingu. na dziś koszt anulowania to 50% za pierwszą noc. taki właśnie mi się wyświetlił, zatwierdziłam, dostałam potwierdzenie anulowania na maila. jak pobiorą tę kwotę?
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
juliaka napisał(a):
anulowałam dziś rezerwację na bookingu. na dziś koszt anulowania to 50% za pierwszą noc. taki właśnie mi się wyświetlił, zatwierdziłam, dostałam potwierdzenie anulowania na maila. jak pobiorą tę kwotę?

a nie podawałaś numeru karty przy rezerwacji?

#606 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:33 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
juliaka napisał(a):

mam podpiętą kartę kredytową do mojego konta na bookingu, ale żadna blokada na karcie się nie pojawiła po anulowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
juliaka napisał(a):
namteH napisał(a):
juliaka napisał(a):

mam podpiętą kartę kredytową do mojego konta na bookingu, ale żadna blokada na karcie się nie pojawiła po anulowaniu.

nie bój się, nie zapomną.

#608 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:40 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
juliaka napisał(a):
namteH napisał(a):
juliaka napisał(a):

nie bój się, nie zapomną.

teraz widzę, że ogólnie w opisie tego obiektu jest, że "Podanie danych karty kredytowej nie jest wymagane!".
to może mieć jakieś znaczenie?
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 23 Sie 2014 11:24 

niebieski
Mozesz dostac maila z danymi do przelewu tych 50%.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 24 Sie 2014 01:26 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 11 288
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Nie bój się, na pewno o należności nie zapomną. W takich wypadkach lepiej podawać prepeidówke z niewielką ilością pieniędzy i spać spokojnie.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 03 Wrz 2014 17:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Minęły prawie 2 tygodnie i cisza...
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 04 Wrz 2014 09:58 

niebieski
W 90% przypadków hotel nie upomina się o zapłatę. Nie raz zdarzyło mi się anulować bezzwrotną rezerwację i nawet nic nie pobrali.
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 04 Wrz 2014 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
mi kiedyś FRanca odwołała lot do BUD, napisałem do hostelu że nie dotrę i żeby sobie pobrali kasę ale dopiero za kilka dni bo ta karta to prepaid i nie ma tam tyle środków..odpisali zebym sie nie martwił i że nie chcą kasy :D

#614 PostWysłany: 05 Wrz 2014 09:23 

niebieski
Witam, zarezerwowałem właśnie Dwuosobowy pokój w Tren Hotel w Wiedniu. Pisało że całość będę musiał zapłacić w momencie rezerwacji, jednak nic nie pobrali z karty kredytowej, nie musiałem nawet podawać kodu CVC, więc rozumie że będę płacił przy meldowaniu, czy może proces ściągania z karty trochę trwa? Dziękuję z góry za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 05 Wrz 2014 09:29 

19elnino20 napisał(a):
Witam, zarezerwowałem właśnie Dwuosobowy pokój w Tren Hotel w Wiedniu. Pisało że całość będę musiał zapłacić w momencie rezerwacji, jednak nic nie pobrali z karty kredytowej, nie musiałem nawet podawać kodu CVC, więc rozumie że będę płacił przy meldowaniu, czy może proces ściągania z karty trochę trwa? Dziękuję z góry za pomoc.

Kod:
Pisało że całość będę musiał zapłacić w momencie rezerwacji
,
na podanej karcie kredytowej lub innej hotel może, ale nie musi dokonać preautoryzacji tj. czasowego zablokowania drobnej sumy celem sprawdzenia czy dane karty są prawdziwe (za hotel zapłacisz po przybyciu na miejsce)
 PM off
19elnino20 lubi ten post.

#616 PostWysłany: 05 Wrz 2014 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Ja mialem ostatnia sytuacje, kiedy okazalo sie, ze obiekt nie przestrzega warunkow umowy zawartej na Booking.com. Zarezerwowalem dwie noce w nowym hostelu w St. Petersburgu. Platnosc za dwie noce miala byc na miejscu po przyjezdzie, ale mogli wczesniej preautoryzowac karte. Tymczasem kilka godzin po rezerwacji na koncie mojej karty kredytowej hostel zrobil blokade na jedna noc i po dwoch dniach zostala ona zaksiegowana. Niby nic sie nie stalo, bo na miejscu zaplacilem tylko za druga dobe, ale niesmak pozostaje. Poza tym wedlug informacji na stronie akceptowali platnosci kartami, a pani w recepcji powiedziala, ze "terminala niet" i musialem wyciagac gotowke z bankomatu. Me no like! :( Rezerwowalem z Booking.com wielokrotnie i taka sytuacja jeszcze mi sie nie zdarzyla. Owszem, pojawialy sie kilkudniowe blokady na koncie, ale zostaly zwalniane i platnosci dokonywalem zgodnie z warunkami na miejscu. Nie wiem, czy jest sens, aby informowac o tym Booking?

Ostatnio edytowany przez travellista, 05 Wrz 2014 10:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 05 Wrz 2014 10:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
Oczywiście, że jest sens. Było to złamanie warunków rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#618 PostWysłany: 05 Wrz 2014 10:12 

Też tak miałem ostatnio podczas pobytu w Palma de Mallorca, prywatny apartament miał w warunkach płatność kartą, a na miejscu tylko gotówka (na szczęście miałem, z prowizją obniżającą cenę pobytu zapłaciłem). Winy booking nie ma tu żadnej, możesz powiadomić ich o tym incydencie, co najwyżej powinni zmusić hotel do poprawienia warunków opłat za pobyt.
 PM off

#619 PostWysłany: 05 Wrz 2014 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Zatem zloze donos ;) Oczywiscie, ze Booking.com nie ponosi winy, ale ten obiekt, w ktorym zrobilem rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 05 Wrz 2014 11:38 

niebieski
Różne pomyłki ze strony hotelu się zdarzają. Ostatnio w Brukseli dowiedziałem się, że 'pokoju niet', bo manager zarezerwował go dwóm osobom ;). Dostałem pokój w innym hotelu oddalonym o kilkaset metrów (zdaje się, że nawet o trochę wyższym standardzie), do tego śniadanie gratis tam gdzie miałem wykupiony nocleg, więc nie robiłem problemów.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość