Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 20 Lip 2016 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
dzieki za odpowiedz

moze dlatego nie moge kupic bezposredniego powrotnego FCO-SXF ::>>>

dziekuje
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#842 PostWysłany: 20 Lip 2016 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 811
Kilometry: 1 003 678
Krajów: 77 / 36.0%
srebrny
Mail od Ryanaira

Cytuj:
Szanowny Pan/i

Numer rezerwacji XXXXXX

Ze względu na planowane prace koserwacyjne pasa startowego, Dyrekcja lotniska w Rzymie Campino poinformowała linię Ryanair, iż w dniach 14/10/2016 – 29/10/2016 lotnisko będzie nieczynne i poniższe loty Ryanair zostaną w tych dniach odwołane. Prosimy poinformować wszystkich pasażerów podróżujących na rezerwacji.

Pasażerowie mogą skorzystać z następujących opcji:

Opcja 1
Pełny zwrot kosztów. Aby go otrzymać prosimy kliknąć na poniższy link i wypełnić formularz.

Opcja 2
Bezpłatna zmiana na alternatywny lot Ryanair operujący z/do sąsiadujących lotnisk lub zmiana na alternatywną datę na loty z/do lotniska w Rzymie Ciampino.

Prosimy o kontakt z centrum rezerwacji Ryanair lub klikij tutaj aby rozpocząć chat.

Brak odpowiedzi z Pana/i strony na ten email, spowoduje automatyczne skasowanie w/w rezerwacji i zwrot pieniędzy w ciągu 21 dni pracujących.

Ryanair serdecznie przeprasza za zaistniałe niedogodności.

Ostatnio edytowany przez hubski, 20 Lip 2016 22:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 20 Lip 2016 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest też informacja na https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... m-ciampino
Cytuj:
Ze względu na planowane prace konserwacyjne pasa startowego, lotnisko Rzym Ciampino będzie zamknięte od 14 do 29 października 2016 roku (włącznie).

W tym okresie niektóre loty Ryanair do / z Rzymu Ciampino zostały anulowane, a niektóre będą operowac do / z Rzymu Fiumicino.

Wszyscy klienci dotknięci tymi zmianami zostali powiadomieni za pośrednictwem poczty elektronicznej.

Serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności tym spowodowane
Wygląda na to, że wśród "niektórych anulowanych lotów", są loty z/do Polski
Załącznik:
fco.PNG
fco.PNG [ 34.08 KiB | Obejrzany 1674 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 27 Lip 2016 12:52 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 61 322
Krajów: 14 / 6.5%
Witam mam zamiar wybrać się do gdańska , ale moja koleżanka nie ma ani dowodu ani paszportu . Czy jest możliwość lotu na lotach krajowych bez tych dokumentów tylko lecieć np na legitymacji? Pozdrawiam :) :?: :?:
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 27 Lip 2016 13:02 

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... kceptowane
 PM off  

#846 PostWysłany: 31 Lip 2016 20:08 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 61 322
Krajów: 14 / 6.5%
witajcie :) mam kilka pytań czy mając 16 lat mogę podróżować po polsce bez opiekuna prawnego ? durgie pytanie czy moja znajoma może lecieć z legitymacją mówię o locie krajowym warszawa - Wrocław i jeszcze jedno pytanie jedna koleżanka nie ma jeszcze skończonych 16 lat , ale rocznikowo ma. Czy jest możliwosć aby ona poleciała z nami czy cos bez opiekuna prawnego ? pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 31 Lip 2016 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Tak na krajówkach wystarczy legitymacja. Jak masz powyżej 16 lat to dla ryanaira podróżujesz jako dorosły i nie musisz mieć opieki. Osoba poniżej 16 lat musi mieć opiekuna i bilet dla takiej osoby musisz kupić razem z biletem dla osoby dorosłej. Jakbyś chciał dokupić osobno to musiałbyś wybrć opcje osoby dorosłej a potem załatwić przez infolinie by dołączyli do wcześniejszej rezerwacji i zmienili na dziecko.

#848 PostWysłany: 04 Sie 2016 20:42 

Moi Drodzy!
Nie umiem znaleźć informacji jak wygląda sytuacja odprawy online przy wykupieniu miejsc - od 30dni do 2 godzin przed lotem, czy 30 do 8 dni przed lotem ?
W regulaminie piszą tylko o 30 dniach a potem przeskakują na osoby bez wykupionych miejsc ......
My się wahamy nad zmianą rezerwacji - dlatego przeciągamy odprawę w czasie .....
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 04 Sie 2016 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Ze strony FR
Cytuj:
Dla pasażerów, którzy wykupili rezerwacje miejsc, odprawa online dostępna jest na 30 dni przed planowaną datą wylotu.
Pasażerowie, którzy nie wykupili rezerwacji miejsc, mogą dokonać odprawy online od 7 dni do 2 godzin przed planowaną datą podróży.

Z polskiego na nasze
Masz wykupione miejsce: MOŻESZ odprawić się wcześniej.
Nie masz wykupionego miejsca: czekasz do 7 dni przed odlotem

Odprawa kończy się 2 h przed odlotem.
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 06 Sie 2016 18:41 

Cześć
Kupiłem rodzicom bilety na trasie WMI-OPO (przelot w jedną stronę). Okazało się że system nie przydzielił 2 miejsc obok siebie - niestety nie pamiętam jakie ale na pewno osobno. Chciałbym teraz dokupić miejsca, tak żeby siedzieli razem.
Pytanie - gdzie można zobaczyć jakie miejsca są przypisane do każdej osoby i czy można dokupić tylko miejsce 1 osobie obok miejsca drugiej osoby, która ma miejsce przydzielone automatycznie. Czy może nie da się i trzeba kupić 2 miejsca. Lot 2.11 więc samolot jeszcze prawie cały pusty.
Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 06 Sie 2016 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Miejsca przydziela dopiero przy odprawie, a można to zrobić bezpłatnie 7 dni przed lotem więc coś ci się pomyliło. I zazwyczaj system osoby z jednej rezerwacji stara się umieścić koło siebie. Jak chcesz być pewny to odpraw ich za opłatą 30 dni przed i wybierz miejsca.

#852 PostWysłany: 06 Sie 2016 18:58 

niebieski
Jeśli oba bilety kupiłeś na jednej rezerwacji i odprawisz rodziców na tydzień przed lotem (gdy tylko będzie dostępna darmowa odprawa), to system na pewno przydzieli miejsca obok siebie (bez żadnej dopłaty). ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Raynair odprawa
#853 PostWysłany: 06 Sie 2016 21:33 

Witam, mam problem. W trakcie robienia odprawy na 2 loty raynairem (3 osoby ja, żona i córa), bez problemu wchodzą dane moje i zony, przy córze nie mogę wybrać prawidłowego roku urodzenia - urodziła się w 2001 a lista lat kończy się na roku 2000. Co robić?, na czacie nie ma nikogo. Pozdr
 Profil Relacje PM off  

#854 PostWysłany: 06 Sie 2016 21:46 

zapewne przy rezerwacji źle wpisałeś córę jako dorosła, a nie jako młodzież
Kod:
Dorośli
16 lat i więcej
Młodzież
12-15 lat

Wpisz tą datę z 2000 zamiast 2001, daty urodzenia nie ma na karcie i nie jest to przedmiotem kontroli
 PM off  

#855 PostWysłany: 06 Sie 2016 21:56 

Dzięki za odpowiedź, trochę mi ulżyło. Jeszcze pytanie: wysłałem na czat do raynaira też info o problemie, czy mogą mieć jakieś uwagi?, ew czy jest możliwość skorygowania wieku młodej (młodzież - dorosła). Nie bardzo wiem, w którym momencie się pomyliłem.
 Profil Relacje PM off  

#856 PostWysłany: 06 Sie 2016 22:03 

- wszystko zależy kiedy lot/y, czat zapewne w godzinach pracy poprawi to za darmo (nie masz doświadczenia czy też bez powodu masz "stracha" i taka pierdoła ci przeszkadza, a czym dłużej czekasz tym mniej miejsc do wyboru i jak lot jutro czy pojutrze to rozrzuci was po całym pokładzie)
- źle wybrałeś przy rezerwacji, wejdź na stronę Ryanair dla sprawdzenia i zobaczysz
 PM off  

#857 PostWysłany: 06 Sie 2016 22:31 

Dzięki, wylot dopiero 18.08 i powrót 05.09.2016. Ma nadzieję, że jutro na czacie się dogadam. Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 06 Sie 2016 22:36 

Ty się nie odprawiasz, a uzupełniasz dane osobowe i dokumentu podróży do odprawy
By się odprawić musiałbyś wykupić wam miejsca, darmowa odprawa z darmowym przyznaniem miejsc jest dopiero 7-dni przed lotem
 PM off  

#859 PostWysłany: 07 Sie 2016 12:31 

Wszystko OK, p.Anna C. z czatu bez problemu poprawiła moja nieudolność.
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 10 Sie 2016 17:12 

Cześć,

Chcę kupić na stronie Ryanair'a bilety na podróż: Wrocław - Londyn - Porto, Lizbona - Paryż - Wrocław. Czy istnieje możliwość dodania wszystkich 4 połączeń do czegoś w rodzaju koszyka i otrzymanie dzięki temu jednego numeru rezerwacji oraz opłacenia tym samym wszystkich etapów podróży jednocześnie czy też muszę każdy odcinek rezerwować oddzielnie? Gdy chcę dodać kolejny interesujący mnie odcinek do poprzedniego już wybranego, za każdym razem suma wynosi 0zł i naliczanie rozpoczyna się od nowa, bez uwzględnienia odcinka wcześniej wyszukanego.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość