Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 24 Maj 2016 20:54 

MacGyver

sciagnalem karty i sa to te karty do skladania na 4 razy - nad kodem kreskowym jest logo Ryanair i opis "Karta pokładowa" i jeden wiersz nizej napis POLSKA i opis "ID/numer dowodu" z tym ze numer dowodu jest niepelny
 Profil Relacje PM off
kszychkk uważa post za pomocny.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#782 PostWysłany: 24 Maj 2016 21:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
jest ok.
 Profil Relacje PM off
jackyl uważa post za pomocny.

#783 PostWysłany: 24 Maj 2016 21:15 

jest ok, ale jak chcesz po staremu wydrukuj przez
http://legacy.ryanair.com/pl/zarzadzanie-rezerwacjami/
 PM off  

#784 PostWysłany: 24 Maj 2016 21:22 

karta pokladowa starego typu przeslal mi konsultant Ryanair ale dzieki Gorny77

czyli niepelny numer nie powinien stanowic problemu?
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 24 Maj 2016 21:23 

NIE, po stokroć NIE
Wszystko jest ok, ile jeszcze razy zapytasz
 PM off
jackyl uważa post za pomocny.

#786 PostWysłany: 24 Maj 2016 21:27 

Gorny77

dzieki i nie pytam wiecej :D

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 26 Maj 2016 19:24 

Cześć, wszystkim mam skomplikowany przypadek ale może ktoś z Was będzie w stanie pomóc. Otóż mamy rezerwacje dla 9 osób na Fuerteventure w czerwcu, i jedna osoba musi wrócić wcześniej. dokładnie 19 czerwca. Przy pomocy azair znalazłem loty z fuerty do londynu i do wawy. Ok może być całość kosztuje 550 zł. Czy wiecie czy da się jakoś zrobić żeby ryanair oddał za ten niewykorzystany jeden lot powrotny :> do kogo mozna uderzyc?
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 26 Maj 2016 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 545 460
Krajów: 40 / 18.7%
srebrny
Nie da się.

#789 PostWysłany: 29 Maj 2016 08:05 

Witam

W czerwcu nasza córeczka leci z nami pierwszy raz samolotem i tu mam pytanie jak jest z automatycznym przydziałem miejsc w Ryanie. W wizzie i w easyjecie robiąc rezerwację np. dla 3 osób system zawsze dawał miejsca obok siebie. Ktoś ma jakieś doświadczenia z Ryana jak jest z tym przydzielaniem miejsc czy lepiej wykupić miejscówke?(Bo nie wyobrażam sobie żebyśmy siedzieli oddzilnie)
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 29 Maj 2016 08:13 

Tu jest podobnie, o ile nie będziecie czekać z odprawą na ostatnią chwilę
Jak odprawicie się zaraz po otwarciu darmowej odprawy online (na 7-dni przed lotem od 01:00 w nocy naszego czasu) NAPEWNO przydzieli Wam miejsca obok siebie

Osobna kwestia to wykupienie miejsc, wtedy siedzicie gdzie chcecie
 PM off  

#791 PostWysłany: 29 Maj 2016 08:24 

niebieski
Ryanair automatycznie też przydzieli wam miejsca obok siebie.Zróbcie odprawę nie czekając na ostatnią chwilę,bo tylko gdy pozostają pojedyncze miejsca rozrzucone po całym samolocie może się zdarzyć ,że trzeba siedzieć oddzielnie.
 Profil Relacje PM off  

#792 PostWysłany: 29 Maj 2016 16:32 

Może się komuś przyda moje dzisiejsze doświadczenie z odprawą.
Lecę w dwie osoby. W stronę "do" odprawiałam nas sama 5 dni przed wylotem i ładnie system przedzielił miejsca obok siebie.
Dziś na powrót odprawiałam nas z koleżanką siedzącą obok. I po odprawieniu siebie usłyszałam od koleżanki kliknij gotowe. Nie zastanawiając się tak zrobiłam. Potem odprawiłam kumpelę. Efekt - jesteśmy "rozrzucone" po samolocie. A widać, że są wolne miejsca i nie było przeciwwskazań do siedzenia razem. Wcześniej potwierdzałam gotowe dopiero po odprawieniu obu osób. Zatem uwaga na magiczny przycisk "Gotowe". Wydaje mi się, że to on był sprawcą, że nie siedzimy obok siebie.
Może ewentualnie ktoś z większym doświadczeniem potwierdzi, czy faktycznie powodem mogło być kliknięcie "Gotowe" przed odprawą obu osób?
 Profil Relacje PM off  

#793 PostWysłany: 29 Maj 2016 16:37 

Nie zamierzam wymyślać co mogło być przyczyną, trochę tego jest.
Obecnie jeszcze pracuje czat, poproś o zmianę jednego miejsca byście siedziały/eli razem, powinni za free poprawić jak wam bardzo zależy i ładnie poprosisz

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -z-Ryanair
 PM off
agiii lubi ten post.
agiii uważa post za pomocny.

#794 PostWysłany: 30 Maj 2016 11:18 

Witam,
Dostałem z Ryanair-a coś takiego:

Szanowni Państwo,

Zostaliśmy poinformowani o opóźnieniach podczas kontroli bezpieczeństwa na lotnisku Warszawa Modlin.

Pasażerowie podróżujący z lotniska Warszawa Modlin, proszeni są o przybycie na lotnisko najwcześniej jak to możliwe, najlepiej dwie lub trzy godziny przed planowaną godziną wylotu, aby zapewnić sobie dostateczną ilość czasu podczas kontroli bepieczeństwa, oraz aby przybyć do wlaściwego przejścia na 30 minut przed planowym odlotem samolotu.

Ryanair serdecznie przeprasza za zaistniałe niedogodności.

Biuro Obslugi Klienta Ryanair

Wszystko mam już porezerwowane, nie zdążę wcześniej. Myślicie że będą robić problemy ?
Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 30 Maj 2016 11:22 

niebieski
Po to informują wcześniej, żebyś, w miarę możliwości, przybył wcześniej. Problemy będziesz miał Ty, kiedy nie zdążysz na samolot I tylko mu pomachasz

Wysłane z mojego MediaPad T1 8.0 Pro przy użyciu Tapatalka
Raru uważa post za pomocny.

#796 PostWysłany: 30 Maj 2016 11:22 

Loty: 323
Kilometry: 582 606
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
To jest tylko prośba by być najlepiej 3 godziny przed lotem a nie rozkaz
 Profil Relacje PM off
Raru uważa post za pomocny.

#797 PostWysłany: 30 Maj 2016 11:24 

Dzięki, wszystko mam tak zaplanowane żeby być około 2h przed odlotem.
 Profil Relacje PM off  

#798 PostWysłany: 30 Maj 2016 15:30 

Gustavsson napisał(a):
Witam

W czerwcu nasza córeczka leci z nami pierwszy raz samolotem i tu mam pytanie jak jest z automatycznym przydziałem miejsc w Ryanie. W wizzie i w easyjecie robiąc rezerwację np. dla 3 osób system zawsze dawał miejsca obok siebie. Ktoś ma jakieś doświadczenia z Ryana jak jest z tym przydzielaniem miejsc czy lepiej wykupić miejscówke?(Bo nie wyobrażam sobie żebyśmy siedzieli oddzilnie)

W zeszłym roku robiłem odprawę: 2x dorosły + 1 dziecko 7 lat i rozrzuciło nas po całym samolocie (tzn. każdy w innej części samolotu). Szybki kontakt z chatem i po kilku minutach miałem już wszystkich razem, a do tego, od razu zostałem odprawiony z przydziałem miejsc na lot powrotny, który miał być za 3 tygodnie.
Wydaje mi się, że był to błąd systemu, ale widać, że może się zdarzyć rozbicie rezerwacji (a nawet rozłączenie dziecka).
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 01 Cze 2016 23:37 

Proszę o pomoc.
Z aplikacji korzystałam kilkakrotnie, wszystko bylo ok.
Ostatnio wykasowałam z tel przypadkowo aplikację i musiałam pobrać ponownie 30/05/16 ( aktulizowaną 17/05/16 -dane z aplikacji)
Nie mogę dokonać odprawy.
Aplikacja niby działa, można przechodzić w różne opcje, natomiast gdy przechodzę do rezerwacji ( widoczny lot ) i naciskam "odprawa" cała aplikacja zawiesza się, nie odpowiada.
Sprawdzałam wielokrotnie, odinstalowanie i instalacja też wielokrotna. Problem został.
Czy ktoś miał taki problem i może mi pomóc go rozwiązać ? ( lot 13/06/16)
 Profil Relacje PM off  

#800 PostWysłany: 01 Cze 2016 23:45 

Było, odpraw się przesz starą stronę
https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... L#Security

albo czekaj, aż naprawią, zresztą na darmową odprawę masz sporo czasu: OD dnia 06.06.2016r.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości