Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Cze 2016 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
MaSell napisał(a):
A kto broni wynegocjować sobie porozumienia z różnymi państwami, które są korzystne i dobrowolne dla obu stron?
MaSell napisał(a):
Jak Niemcy się nie dogadają z UK, to w odwecie także dadzą wyższe podatki na np brytyjskie markety.
Ale w odniesieniu do Unii Europejskiej, UK nie będzie negocjować umów handlowych z poszczególnymi państwami członkowskimi. Przypominam, że w ramach UE obowiązuje jednolity rynek, na którym zapewniony jest swobodny przepływ towarów, usług, kapitału i osób. W państwach UE muszą obowiązywać jednolite zasady wobec partnerów zewnętrznych żeby wspólny rynek miał sens...

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#62 PostWysłany: 24 Cze 2016 15:31 
Awatar użytkownika

@singielka_1976
Żeby jeszcze bardziej ci namieszać, to informuję że jen zyskał prawie trzykrotnie więcej niż frank.

Gadu-777 napisał(a):
A co bedzie miala do gadania Merkel czy inny europejczyk przeciez wybrali wolnosc, a ja pisze o clach importowych nie czujesz roznicy ?

Bmw rozmawia z Merkel
- Te Angela, te brytole nam cło podniesli do 20% i się samochody nie sprzedają,
- Ale co mi do tego?
- Zrób coś z tym, bo spadnie niemieckie PKB, DAX zanurkuje tak jak tobie poparcie w następnych wyborach i tyle będzie z Twojego urzędowania
- Wsiadam w następny samolot do City!
- Uważaj na brzozy!

Merkel idzie do Camerona:
- Cameron drogi kolego, mam problem, twoi obywatele nie chcą kupować naszych aut bo są za drogie przez te twoje nowe cło
- A co ja będę z tego miał?
- Jak nie zniesiesz nam cła na nasze błyszczące fury, to my ci je podwyższymy na wszystko co tylko sprzedajesz w naszym kraju, pkb ci spadnie, bezrobocie wzrośnie, związki zawodowe dobiorą ci się do tyłka i powiem o tych twoich zaskórniakach w rajach podatkowych!
- Ok, ok keine problem herr Merkel, jakoś się dogadamy!

Cytuj:
A to zdanie jest jakies bez sensu, w jakim procencie w polskim TESCO sprzedawane sa brytyjskie produkty - moze wyciagniesz ostatni kwitek i powiesz co brytyjskiego kupiles ostatnio.

Tesco to spółka brytyjska, notowana na brytyjskiej giełdzie. W tym przypadku nieistotne jest skąd pochodzą ich produkty, tylko jaki jest przepływ kapitału. A ten ostatni idzie w stronę UK, nawet jak sprzedają Francuzowi w Rumunii oponę wyprodukowaną w Bangladeszu z brazylijskiego kauczuku. W skrócie globalizacja.

scomin napisał(a):
MaSell napisał(a):
A kto broni wynegocjować sobie porozumienia z różnymi państwami, które są korzystne i dobrowolne dla obu stron?
MaSell napisał(a):
Jak Niemcy się nie dogadają z UK, to w odwecie także dadzą wyższe podatki na np brytyjskie markety.
Ale w odniesieniu do Unii Europejskiej, UK nie będzie negocjować umów handlowych z poszczególnymi państwami członkowskimi. Przypominam, że w ramach UE obowiązuje jednolity rynek, na którym zapewniony jest swobodny przepływ towarów, usług, kapitału i osób. W państwach UE muszą obowiązywać jednolite zasady wobec partnerów zewnętrznych żeby wspólny rynek miał sens...

Przecież to tylko przykład, żeby łatwiej było wszystko zrozumieć. Chociaż z drugiej strony, Niemcy = UE ;) . Nawet jak Unia się obrazi i strzeli focha, to gwarantuje ci że państwa z całego świata zlecą się żeby handlować z UK, a Niemcy będą dalej sprzedawać im swoje produkty tak jak teraz to robią z Rosją pomimo sankcji - poprzez państwa słupy.

#63 PostWysłany: 24 Cze 2016 15:48 
Awatar użytkownika

niebieski
zulu napisał(a):
Mają dość dziesiątek tysięcy urzędasów opłacanych z ich podatków siedzących na tysiącach nikomu nie potrzebnych spotkań i ustalaniu min. o dopuszczalnej krzywizny banana, o tym że ślimak to ryba, o dotowaniu budowy lotnisk z których nie latają samoloty, o tym że rybacy mają wyrzucać za burtę już złowione ryby mimo że już są martwe, o dotowaniu budowania zamków z piasku i portali z horoskopami dla psów i kotów itd.

W zasadzie zgadzam się z Tobą poza tym jednym akapitem - chcą (i będą mieli) część tych urzędasów (oraz generowany przez nich popyt wewnętrzny) u siebie. Ale części będzie płacił Her Maj's Gov't bezpośrednio. Moim skromnym zdaniem, wydatki na administrację się nie zmienią, bo to, co "oszczędzą" na UE, będą musieli wydać na HMR&C, UK Border Force czy ewidencję cudzoziemców na poziomie local councils. A zamiast kamienic w Schaerbeek będą za 2+ lata remontowane domy w Ramsgate... ;-)

@MaSell Masz rację, globalizacja - https://www.tescoplc.com/investors/major-shareholders/. Ciekawa jestem, ile akcji jest w rękach kuwejckich czy emirackich szejków...
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 24 Cze 2016 15:55 

Kara napisał(a):
Ale części będzie płacił Her Maj's Gov't bezpośrednio. Moim skromnym zdaniem, wydatki na administrację się nie zmienią, bo to, co "oszczędzą" na UE, będą musieli wydać na HMR&C, UK Border Force czy ewidencję cudzoziemców na poziomie local councils. A zamiast kamienic w Schaerbeek będą za 2+ lata remontowane domy w Ramsgate... ;-)

Będą musieli też 'kupić' ludzi, którzy do tej pory czerpali zyski z bycia w UE: drobni rolnicy i przedsiębiorcy, NGO-sy, samorządy. Itp, itd...
No i oczywiście, co Londyn zaoferuje politykom w Cardiff, w Edynburgu czy w Belfaście. Będą wydatki, oj będą.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 24 Cze 2016 16:06, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Kara lubi ten post.

#65 PostWysłany: 24 Cze 2016 15:56 
Awatar użytkownika

Kara napisał(a):
@MaSell Masz rację, globalizacja - https://www.tescoplc.com/investors/major-shareholders/. Ciekawa jestem, ile akcji jest w rękach kuwejckich czy emirackich szejków...

Myślę, że mniej niż wyznawcy judaizmu.
magnat88 lubi ten post.

#66 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 582 622
Krajów: 59 / 27.6%
Anonymous napisał(a):
Anonymous napisał(a):
My tu gadu gadu, a ślimaki w Wielkiej Brytanii, jak podaje Centrum im. Adama Smitha, są w szoku bo nagle przestały być rybami...

Obawiam się, że dopiero ewoluują do bycia nie-rybą :D

Obawiam się że powielacie nieprawdziwe mity. Sprawdźcie zapytania Slimak to ryba + eu (wymiennnie unia europejska) dla języków francuskiego angielskiego i niemieckiego w Google. Francuski zwróci zero rezultatów, niemiecki 1 (słownie jeden) blog bez żadnych danych czy źródeł, a angielski dwa blogi, z czego pierwszy powołuje się na polskie źródła, a drugi na ten pierwszy. Osobiście przychylam się do zdania, że to mit wyprodukowany w Polsce.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
zulu napisał(a):
Jaki piękny dzień dziś mamy ! Słonko pięknie świeci !
(...)
Kto dziś w nocy posiedział i zainwestował w CHF na forexie to w południe za fatygę mógł kupić już niezły samochód bo banksterzy z Wall Street chcieli sobie nieco zarobić pod hasłem Brexit. Każdy powód jest dobry by oskubać frajerów co uwierzyli w te bajeczki o końcu świata. A po kilkadziesiąt miliardów dolarów zysku każdy się schyli.

Tudziez mozna bylo obstawiac indeksy i inne waluty. Jeden z lepszych dni w ostatnich latach.

Co do samochodow niemieckich na brytyjskim rynku, to wiem ze teraz przed koncem kwartalu Mercedes probuje zarejestrowac na maksa samochodow, zeby przescignac BMW w danych sprzedazy. Brokerzy pchaja auta gotowe do odbioru i rejestracji. VAG tez puscil mnostwo tanich aut, zeby zwiekszyc sprzedaz po aferze dieslowej.

O wlasnie dostalam kolejny email od brokera z Mercedesami i BMW do natychmiastowego odbioru.

#68 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:18 

@Roku
'CHAPTER 3
Fish and crustaceans, molluscs and other aquatic invertebrates
General remarks
This chapter covers both live fish for breeding and reproduction, live ornamental fish, and live fish or live crustaceans
transported alive but imported for human consumption. '

I z tabelki: "0307 60 (snails other than sea snails): covers terrestrial
gastropods
of the species Helix pomatia, Helix aspersa,
Helix lucorum and species of the family Achatinidae. Covers
live snails (including fresh water snails) for immediate human
consumption and also snail meat for human consumption.
Covers lightly pre cooked or pre-processed snails. Further
processed products are covered in heading 1605. ''

Link: https://www.fsai.ie/uploadedfiles/legis ... 012_31.pdf
Strona 7 i 8
 PM off  

#69 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@MacKoz ta tabelka nazywa się Fish and crustaceans, molluscs and other aquatic invertebrates

Zechcesz wskazać miejsce, gdzie ślimak nazwany jest rybą?
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#70 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:30 

niebieski
Wielki OT

@MacKoz @Don_Bartoss

Zajrzałem do PDF-a i rzuca mi się w oczy przede wszystkim tytuł rozdziału, w którym obok ryb ("Fish") są wymienione także skorupiaki ("crustaceans") oraz mięczaki ("molluscs") i inne, co (mięczaki) by pasowało do ślimaków,
a dalej we wspomnianej tabelce widzę u siebie na komputerze:
(1) CN code: 0307
(2) Description: Molluscs (czyli mięczaki)
i dopiero w (3) Qualification and explanation to, co zacytowałeś jako "I z tabelki".

No chyba że mój laptop jest probrukselski, socjalistyczny i antypolski, czego nie wykluczam.

Czyli chyba jednak Roku może mieć rację #mit :roll:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#71 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:37 
Awatar użytkownika

niebieski
@Gadu-777 myślę, że dobrze tłumaczy to cytat, który od wczoraj "trenduje":

"The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter." - Winston Churchill

Patrząc jednak na statystyki wklejone przez MacKoz ten trend w naturalny sposób ma szansę się odwrócić. I pomyśleć, że jeszcze 70 lat temu mało który Brytyjczyk jadał curry (potrawkę). ;-)

I żeby nie było tak minorowo, coś z "internetów": https://m.facebook.com/story.php?story_ ... _tn__=%2As.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Kara napisał(a):
W zasadzie zgadzam się z Tobą poza tym jednym akapitem - chcą (i będą mieli) część tych urzędasów (oraz generowany przez nich popyt wewnętrzny) u siebie. Ale części będzie płacił Her Maj's Gov't bezpośrednio. Moim skromnym zdaniem, wydatki na administrację się nie zmienią, bo to, co "oszczędzą" na UE, będą musieli wydać na HMR&C, UK Border Force czy ewidencję cudzoziemców na poziomie local councils. A zamiast kamienic w Schaerbeek będą za 2+ lata remontowane domy w Ramsgate... ;-)
Jak weźmiesz pod uwagę te miliony pism które latają między urzędami, miliony stanowisk w każdej sprawie, armię ludzi latających do Brukseli w te i z powrotem na spotkania i jak policzysz jakie gigantyczne KOSZTY to generuje o czym wcale się nie mówi bo to jest temat TABU to się okaże że wyjdą na tym jeszcze na plus. Każdy mówi o dotacjach, o przywilejach a nikt o tym ile de facto kosztuje dostosowanie się do tego całego zamieszania. Ile tak naprawdę kosztują ustalenia stanowisk ministerstw, urzędów, koszty ekspertyz, doradców itp. i to tylko w ramach jednego kraju. Potem ile kosztuje np. obowiązek dostosowania się do kolejnego przepisu durnego przepisu, który jest potrzebny jak horoskop świni w rzeźni.

Mam naprawdę gdzieś kto na tym zyska a kto straci. Ważne że w końcu ludzie wrzucają głos do urny poczuli się wolni. Naprawdę wolni. Nikt już nie powie że WSZYSCY, ZAWSZE i WSZĘDZIE są za. Że NIGDZIE tak nie jest że ludzie nie chcą żyć inaczej.
Oglądam różne kanały telewizyjne i w większości programów z tych twarzy widać jedno: PANIKA ! Ludzie gdzieś zdecydowali że będą żyć inaczej ale ... do nich to cały czas nie dociera ! Oni cały czas gadają swoje. I przez te gatki chcą zaklinać rzeczywistość. Brytole mają dość tego eurokołchozu a tu gatka o zwiększaniu integracji europejskiej. Bytole powiedzieli dość kołchozowi a oni dalej chcą jeszcze większego kołchozu. Czy jest na sali lekarz ?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:52 

@kamwad @Roku

''General remarks
This chapter covers both live fish for breeding and reproduction, live ornamental fish, and live fish or live crustaceans
transported alive but imported for human consumption.''

Crustaceans są głównie morskie/ wodne. Więc cały akt prawny dotyczył z założenia fauny wodnej. A potem w wyniku działań lobbistów jest uwzględniona wzmianka o ślimakach lądowych: 0307 60 (snails other than sea snails): covers terrestrial gastropods .

Nikt nie uważa, że UE każe zmieniać książki do biologii. Ludzie za to drą łacha ze stworzonej fikcji prawnej. Z tego że ktoś chciał wyrwać trochę grosza i wcisnął swój produkt w akt prawny mający z założenia regulować co innego.

A wiecie co mnie najbardziej martwi? Taka poważna sprawa z tym Brexitem a tu nie ma dobrych memów na ten temat! Jak (r)żyć? :twisted:

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 24 Cze 2016 17:00, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#74 PostWysłany: 24 Cze 2016 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Takie tam zieniowe luźne uwagi

1. Pomijając samą właściwość użycia sformułowania "kołchoz" dla określenia UE prawda jest niestety taka, że jeżeli kraje europejskie chcą coś znaczyć w gospodarce światowej to muszą ten "kołchoz" jeszcze bardziej integrować. Bo inaczej z Chinami, Rosją czy USA nie mają, poza 2 czy 3, szans.

2. Jako osoba dość dobrze pamiętająca schyłkowy PRL zastanawiam się ile lat mają osoby piszące o "eurokomunie". Czy przypadkiem w latach 80 i 90 nie było ich jeszcze na świecie, ewentualnie robiły wtedy w tetrowe pieluchy? Ja rozumiem eurosceptycym ale takie porównanie jest zupełnie nie na miejscu.

3. Mimo mojego euroentuzjazmu cieszę się z Brexitu. Oni zawsze byli z boku, zawsze mieli jakieś problemy z akceptacją unijnych regulacji kierując się imperialnym poczuciem wyższości. Po przebudzeniu rano Gośka mnie zapytała o dwie rzeczy, ile kupiłem wczoraj € i $ i co teraz będzie. Odpowiedziałem, że za mało i niech spier......
I nie porównujcie proszę UK z Norwegią. O ile Norwegia przyjmuje bez jakichkolwiek zastrzeżeń unijne regulacje tak UK z reguły miało jakiś problem.

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien 24 Cze 2016 17:06, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#75 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:03 
Awatar użytkownika

zulu napisał(a):
Jak weźmiesz pod uwagę te miliony pism które latają między urzędami, miliony stanowisk w każdej sprawie, armię ludzi latających do Brukseli w te i z powrotem na spotkania i jak policzysz jakie gigantyczne KOSZTY to generuje o czym wcale się nie mówi bo to jest temat TABU to się okaże że wyjdą na tym jeszcze na plus. Każdy mówi o dotacjach, o przywilejach a nikt o tym ile de facto kosztuje dostosowanie się do tego całego zamieszania. Ile tak naprawdę kosztują ustalenia stanowisk ministerstw, urzędów, koszty ekspertyz, doradców itp. i to tylko w ramach jednego kraju. Potem ile kosztuje np. obowiązek dostosowania się do kolejnego przepisu durnego przepisu, który jest potrzebny jak horoskop świni w rzeźni.

To także marnowanie potencjału ludzkiego. Koszt wychowania, wykształcenia takich zdolnych ludzi, żeby nie przyczyniali się do rozwoju państwa i nic nie wytwarzali, to ogromna strata dla społeczeństwa.

zulu napisał(a):
Mam naprawdę gdzieś kto na tym zyska a kto straci. Ważne że w końcu ludzie wrzucają głos do urny poczuli się wolni. Naprawdę wolni. Nikt już nie powie że WSZYSCY, ZAWSZE i WSZĘDZIE są za. Że NIGDZIE tak nie jest że ludzie nie chcą żyć inaczej.
Oglądam różne kanały telewizyjne i w większości programów z tych twarzy widać jedno: PANIKA ! Ludzie gdzieś zdecydowali że będą żyć inaczej ale ... do nich to cały czas nie dociera ! Oni cały czas gadają swoje. I przez te gatki chcą zaklinać rzeczywistość. Brytole mają dość tego eurokołchozu a tu gatka o zwiększaniu integracji europejskiej. Bytole powiedzieli dość kołchozowi a oni dalej chcą jeszcze większego kołchozu. Czy jest na sali lekarz ?

Zapomniałeś o wolności. Przecież jesteśmy wolnymi ludzmi w wolnym kraju, mamy wolny rynek! Ale co to za wolny kraj, w którym nie mogę sam sobie wyhodować truskawek w ogródku, żeby je potem sprzedać przed domem, bo zaraz zamknie mnie skarbówka i sanepid?

#76 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@MacKoz Wiesz, nie wyznaję się na tyle, żeby wchodzić w zawiłości, jednak Skorupiaki (Crustacea) – podtyp stawonogów, w większości wodnych. https://pl.wikipedia.org/wiki/Skorupiaki A w większości nie oznacza w całości. Na dodatek kompletnie nie ma tu mowy o ślimak = ryba, a przecież dokładnie taki przekaz do nas trafia. Że Unia jest zła, bo w Unii ślimak jest rybą.

Z tymi ludźmi drącymi łacha, to też bym uważał. Jak już wskazałem - temat ślimaka ryby jest poruszany TYLKO w Polsce. Więc ogólnie ludzie nie drą z tego łacha. Może dlatego że jednak przeczytali ustawę. A może dlatego, że problem ślimaków jest im bardzo odległy.

Zapomniałeś o wolności. Przecież jesteśmy wolnymi ludzmi w wolnym kraju, mamy wolny rynek! Ale co to za wolny kraj, w którym nie mogę sam sobie wyhodować truskawek w ogródku, żeby je potem sprzedać przed domem, bo zaraz zamknie mnie skarbówka i sanepid?

A to unijny przepis taki?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:10 

Tomek Zien napisał(a):
Takie tam zieniowe luźne uwagi

1. Pomijając samą właściwość użycia sformułowania "kołchoz" dla określenia UE prawda jest niestety taka, że jeżeli kraje europejskie chcą coś znaczyć w gospodarce światowej to muszą ten "kołchoz" jeszcze bardziej integrować. Bo inaczej z Chinami, Rosją czy USA nie mają, poza 2 czy 3, szans.

2. Jako osoba dość dobrze pamiętająca schyłkowy PRL zastanawiam się ile lat mają osoby piszące o "eurokomunie". Czy przypadkiem w latach 80 i 90 nie było ich jeszcze na świecie, ewentualnie robiły wtedy w tetrowe pieluchy? Ja rozumiem eurosceptycym ale takie porównanie jest zupełnie nie na miejscu.

Pełna zgoda, jednak co do punktu nr 3 mam inne zdanie ;).
 PM off  

#78 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:15 
Awatar użytkownika

Roku napisał(a):
A to unijny przepis taki?

A zamień miejscami truskawki z oscypkami, wędzonymi wędlinami czy krzywymi bananami?
namteH lubi ten post.

#79 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
MaSell napisał(a):
No bo nie masz zezwolenia uprawę GMO, USB lub inne UFO :lol:

Ostatnio edytowany przez zulu, 24 Cze 2016 17:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:30 

niebieski
Przyznaję, że się pogubiłem. MacKoz broni rzekomego absurdu ślimaczanego, pisząc o crustaceans, a według mnie ślimaki to jak najbardziej mięczaki (molluscs), o których wyraźnie wspomina tytuł rozdziału z cytowanego PDF-a (więc skąd afera?), jak i to co z tabelki (o czym pisałem poprzednio - rozwinięcie CN code: 0307). Czyli jednak raczej mit (idąc za Roku), którym karmią się eurosceptycy i tzw. Prawdziwi Polacy. :oops:
No ale co ja tam wiem.................. nie będę przekonywał na siłę. Widocznie zawodzi mnie angielski.

Ale żeby pozostać we właściwym temacie.

Czytałem dziś sporo forów, na których wypowiadali się tzw. zwykli Brytyjczycy i zaryzykuję ocenę, że ci, którzy zagłosowali "Leave", w ogromie przypadków zrobili to z podobnego powodu, z którego w Polsce zakonnica w ciąży jednak została przejechana na pasach itd.

Ten powód to arogancja, buta władzy, całkowite lekceważenie tzw. zwykłych ludzi.

I być może ci sami ludzie będą za X czasu żałować swego wyboru, ale dziś cieszą się, że utarli nosa doopkom, żyjącym w brukselskich pałacach, którzy mają czelność (Juncker) - podług własnych niezrozumiałych kryteriów - dzielić Europejczyków na "full-time" i "part-time" oraz żądać od przywódców niepodległych(!!!) państw, aby "stop listening so much to their voters": "“Too many politicians are listening exclusively to their national opinion."
Takie postawy ZAWSZE zostaną ukarane, czy to w UK, czy w Polsce, czy też w innych krajach. Bo nikt nie lubi, gdy się mu mówi co ma robić, i gdy się to robi w postawie wyższości i pogardy.
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości