Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2016 16:59 

niebieski
Nienajgorsza cena za lot na Gran Canarię, biorąc pod uwagę że dwutygodniowy pobyt prawie w całości (bez dwóch dni) mieści się w terminie wakacji.

Modlin-Gran Canaria 19 sierpnia za 279 zł
Gran Canaria-Modlin 2 września 379 zł.

658 zł za bilet w dwie strony, trzy miejsca w tej cenie.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 17 Kwi 2016 17:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Drogo 8-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 17 Kwi 2016 19:08 

niebieski
Tak, wiem, strasznie drogo.
Tyle że lepszych bezpośrednich ofert z Warszawy na Kanary w najwyższym sezonie za bardzo nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2016 19:15 

Najwyższy sezon na kanarach kończy się kilka dni, tygodni po wielkanocy.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2016 19:56 

niebieski
To raczej odosobniona opinia, nie pomyliło ci się np. z Semana Santa w Sevilli? Na Kanarach marzec-kwiecień to raczej najniższy sezon.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Kwi 2016 21:48 

Przyłączę się do opinii @jawach i powiem, że najwyższy sezon na Kanary to praktycznie od Nowego Roku do końca marca/początku kwietnia. Latam na Wyspy od 7 lat właśnie zimą i mogę to potwierdzić. A ten rok był wyjątkowy - na pobyt od 10 marca na kilka dni w Las Palmas booking.com pokazywał mi obłożenie 98% :-).
Co do lotów, to niestety są trochę droższe niż rok temu. Ja też trenuję Warszawę i 2 raz robię to w takiej opcji- WMI-LPA (ryanair), LPA-WAW (norwegian). Wtedy wychodzi 10-11 dni, a czasami Norwegian daje dobre ceny powrotne (ja kupiłem bilety na ten rok po 199 zł w obu przypadkach). Więc można to złożyć jakoś taniej.

Pozdrawiam,
t
 Profil Relacje PM off
art77 lubi ten post.
Kamil uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 24 Kwi 2016 14:48 

niebieski
Ja mam zupełnie inne doświadczenia, widzę multum super tanich ofert, na styczeń, luty, marzec na Kanary a na wakacje jakoś nie.
Wiadomo że Nowy Rok do Trzech Króli to najwyższy sezon, tak samo albo i jeszcze drożej niż w sierpniu. Ceny rosną na tydzień-dwa ale już od 7 stycznia spadają, może w okolicy Wielkanocy też jest przez tydzień drożej, nie wiem, ale na pewno nie dotyczy to całego marca.
Sama bywałam zimą na Kanarach, kiedyś nawet na Teneryfie w czasie karnawału, więc teoretycznie powinno być drogo, a nie było.
Z kolei na wakacje lipiec-sierpień o dobre ceny bardzo trudno.

@tza74, nie wiem jakim cudem kupiłeś Norwegiana na TEN rok na wakacje LPA-WAW za 199 zł, skoro Norwegian przecież zawiesił bezpośrednie loty między Warszawą a Kanarami, no chyba że to z przesiadką, ale tu wracamy do punktu wyjścia - inna cena jest dobra w odniesieniu za lot bezpośredni a inna za lot z przesiadką. Inna za lot w sierpniu a inna w kwietniu, czy marcu. Porównywanie ziemniaków z pomarańczami.

Wierzę że jakiś jeden konkretny tydzień czy weekend w marcu mógł być mocno obłożony, ale to raczej anomalia a nie reguła, kiedyś tak miałam w Madrycie w październiku nie było dosłownie nic wolnego, nigdzie nie było miejsc na jedną noc z soboty na niedzielę, bo jakieś targi były, ale nie wyciągam z tego wniosków że październik to najwyższy sezon w Madrycie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Kwi 2016 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 632 758
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
tza74 napisał(a):
Przyłączę się do opinii @jawach i powiem, że najwyższy sezon na Kanary to praktycznie od Nowego Roku do końca marca/początku kwietnia. Latam na Wyspy od 7 lat właśnie zimą i mogę to potwierdzić. A ten rok był wyjątkowy - na pobyt od 10 marca na kilka dni w Las Palmas booking.com pokazywał mi obłożenie 98% :-).

Też byłam wtedy w Las Palmas. To prawda, że wszystko było pozajmowane, a ceny noclegów kosmiczne, ale akurat ten termin był dość wyjątkowy. Wtedy w mieście odbywały się dwie duże imprezy sportowe - Rajd Wysp Kanaryjskich i lokalna drużyna grała mecz z Realem Madryt i na pewno miało to duży wpływ.
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 24 Kwi 2016 15:02 

niebieski
A, i jeszcze co do najbliższego lata na Kanarach, gdzieś czytałam że w sierpniu ma być rekordowa wysoka liczba turystów w porównaniu z poprzednimi latami.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Kwi 2016 15:02 

dokładnie, zwłaszcza naszą zimą północ czyli Las Palmas to nie jest atrakcyjne miejsce na wypoczynek, bo jest średnio ciepło i często pada (ale kto był na Kanarach ten zna specyfikę Wysp Kanaryjskich)
Latem z Kanarami jest ten problem, że w Europie jest gorąco i jako takie Kanary nie robią się tak atrakcyjne, nie dotyczy Hiszpanów, dla których Kanary są wymarzonym miejscem jak dla nas Bałtyk, w by w okresie wakacji odpocząć od upałów Europy kontynentalnej (masa ofert w biurach podróży w Barcelonie, Madrycie itp)
Tyle, a zdań jest tyle, ile osób na forum - cena średnia, czy też taka sobie, dobra dla kogoś kto chce lecieć tylko tam i mieć już loty zabukowane
 PM off
tza74 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 24 Kwi 2016 15:10 

niebieski
Ja takie ceny oceniam jako dobre na podstawie tego że na wakacje i bez przesiadek lepsze ceny w miejsca atrakcyjne (dla rodziny z dziećmi) prawie się nie zdarzają, a jeśli już to z takim wyprzedzeniem że już nie da się rozsądnych noclegów znaleźć.
I nie chodzi o to że chce się lecieć dokładnie w konkretne miejsce.
Jak komuś nie przeszkadza przesiadka albo termin pozawakacyjny to płaci o wiele taniej to oczywiste, tyle że takie porównania są bez sensu, nie ma co porównywać atrakcyjnego terminu z nieatrakcyjnym i lotu bezpośredniego z długim, niewygodnym, z przesiadkami i czasem i nockami.
Zresztą oferta z pierwszego postu błyskawicznie się zdezaktualizowała, najwyraźniej taka zła nie była.

Ostatnio edytowany przez Marysiek 24 Kwi 2016 15:36, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
pemat lubi ten post.

#12 PostWysłany: 24 Kwi 2016 15:27 

Co do okazji, nastawiona jesteś latem na Kanary, do tego zabukowalas to i bronisz ceny tytulowej jak niepodległości

Ja tam nie mam cisnienia i szukając w sierpniu na Korfu polecimy we 4 tez Ryanar za darmo też bezpośrednio, tez się da
Jak napisałem, ile osób tyle opinii,.ja tam wolę Kanary zimą tez za grosze, czy tez lecąc za darmo, da się
Udanych wakacji
 PM off
maciek.xc lubi ten post.

#13 PostWysłany: 24 Kwi 2016 15:50 

niebieski
@gorny77, fajnie że lecisz za darmo, ja tak nie umiem, muszę kupować bilety, mogę tylko pozazdrościć i szczerze, zżera mnie ciekawość skąd masz te darmowe bilety, bo przecież nawet jak się zbiera punkty na kartę BPH, to lipiec-sierpień jest wyłączony.
Zwykle wybieram to co sie akurat trafi w atrakcyjnej cenie, nie nastawiam się na konkretny kierunek.
Korfu akurat też brałam pod uwagę na najbliższe lato, ale bilety musiałabym kupić po przeszło 400 zł od osoby, dodając do tego cenę noclegu i to że już tam byłam, całość wyszła akceptowalnie, ale nie na tyle atrakcyjnie żeby brać.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Kwi 2016 15:59 

Nie tyle nie umiesz, co słabo sie starasz korzystać z programów lojalnościowych oferowanych obecnie
Napiszę krótko, wystarczy poszukać
Ale ciepło
 PM off  

#15 PostWysłany: 24 Kwi 2016 16:09 

niebieski
@gorny77 nie korzystam z programów lojalnościowych, może mnie z kimś mylisz. Na razie nie znalazłam takiego który by pasował pod moje potrzeby.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Kwi 2016 16:15 

No właśnie, nie korzystasz
A za chwilę dodatkowo na Kanary zacznie latac Wizzair, kto bogatemu zabroni nie korzystać
Pozdrawiam
 PM off
Marysiek uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 24 Kwi 2016 16:18 

niebieski
Anonymous napisał(a):
No właśnie, nie korzystasz
A za chwilę dodatkowo na Kanary zacznie latac Wizzair, kto bogatemu zabroni nie korzystać
Pozdrawiam

No dobra, ale pisałeś że lecisz na Korfu Ryanem. Chyba jest tylko jeden program Wizza i jeden Ryana?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Kwi 2016 16:48 

Można mieć i to niejedną w rodzinie kk Raiffeisen Wizzair, Bph Ryanair i kk milowe, poki co jak je spłacasz do więzienia nie wsadzają ;)
Tyle OT z mojej stromy
 PM off
Szyn3k lubi ten post.
Marysiek uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:03 

Tak jak wszyscy na tym forum się zgodzą, każdy tutaj szuka czegoś według własnych preferencji. Jeden woli tak drugi siak!!!
Ja też jestem zwolennikiem Kanarów zimą i dlatego latam z rodziną właśnie wtedy, żeby doładować akumulatory :-). I nie zawsze jest taniej niż z biurem podróży (wybierając hotele), bo np w zeszłym roku byłem w Barcelo Margaritas i za same 9 noclegów AI zapłaciłem niewiele (ale jednak) więcej niż osoby, które przyleciały z "lasta" po 1900 zł z przelotem. Zawsze można powiedzieć, że to te 2 dni więcej, ale ja również doceniam taką pewną "wolność". Jeżeli mi się coś nie spodoba, mogę się przenieść w inne miejsce. Ale jest różnie. Ponadto sprawy zamachów i odpadnięcie dla bogatszej części Europy (szczególnie) Skandynawii kierunków arabskich też robi swoje. W tym roku byłem w RIU w Playa Amadores i przez pierwsze dni się załamałem- hotel obłożony w 100% a nie było do kogo się odezwać. 90 % Norwegów, Szwedów i Finów o średniej wieku 85 lat- nie obrażając nikogo jak na turnusie w Ciechocinku!!! I podejrzewam, że lato również będzie takie. Pewnie wielu z Was słyszało, że lokalne władze na Balearach podniosły podatki na lato- coś na zasadzie naszej opłaty klimatycznej- do 2 Euro/dobę/os dorosłą i 1E/ dziecko- czytałem na forach angoli bo wielu się denerwuje. Więc obawiam się, że tzw "tania Hiszpania" może być coraz cięższa do osiągnięcia.
Co do Las Palmas i pogody to jak na te 2 razy które byłem to udało mi się trafić całkiem dobrze- raz zdarzyła się Calima ale odebrałem to jako ciekawostkę, było ciepło tylko słońce za takimi dziwnymi chmurami :-). No ale nie ulega wątpliwości że różnice temperatur w porównaniu do południa mogą być nawet 15 stC.

@Marysiek nie wiem na jakiej podstawie poddajesz wątpliwość jakimi liniami leciałem z LPA-WAW- no chyba wiem lepiej. Nigdzie nie pisałem, że to było w wakacje (no jeszcze zależy kto kiedy ma wakacje!) w zeszłym roku wracałem dokładnie 17 marca- w tym roku 22 marca. No ale niestety jest dosyć istotna niedogodność (szczególnie jak się z małym dzieckiem podróżuje), że trzeba zdecydować gdzie zostawić auto (jestem z poza Wawy). Rok temu zostawiłem w Wawie i do Modlina pociągiem przed wylotem, w tym roku było odwrotnie.... zostawiłem w Modlinie i po powrocie musiałem pociągiem jeszcze pojechać po samochód :-) :-) :-)

Pozdrawiam,
tz
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 30 Kwi 2016 06:57 

niebieski
@tza74, byłam pewna że mówimy o wakacjach i że złapałeś w cenie o której pisałeś lot na wakacje i coś mi nie grało, marzec ok jeszcze Norwegian latał, ale w marcu to nic dziwnego nawet coś z czarterów można często wyhaczyć w podobnej cenie.
Ja tam nie mam co się zastanawiać czy wolę lato czy zimę na Kanarach, bo jestem ograczona do wakacji w bardzo ścisłym znaczeniu, nawet nie tylko wakacje szkolne, jeszcze gorzej bo jedno dziecko mam przedszkolne, więc urlop biorę tylko wtedy kiedy nasze przedszkole nie pracuje czyli lipiec-sierpień, żeby zminimalizować czas w przechowalni, czyli na dyżurach wakacyjnych.
Dlatego u mnie nawet ferie szkolne odpadają i końcówka czerwca, urlopu mam ograniczoną ilość. Ze szkolniakiem paradoksalnie łatwiej niż z przedszkolakiem albo żłobkowiczem wyrwać się poza wakacjami, bo program lato w mieście dla szkół jest całkiem atrakcyjny, a lato w żłobkach i przedszkolach to coś czego lepiej unikać.
Uwzględniam tylko loty bezpośrednie, bo gdybym miała rozważać przesiadkę i ryzykować że zmęczone długą podróżą dzieci dadzą do wiwatu mnie i współpasarom to już wolałabym gdzieś dalej a bezpośrednio polecieć. Na razie wolę ich nie testować na dłuższym niż 5-6 godzin locie.
Co do tego czy wolę Kanary latem czy zimą, to się będę mogła po wakacjach wypowiedzieć, bo do tej pory bywałam tylko zimą. Lubię Kanary zimą, tyle że w tym roku to mam wybór latem albo wcale.
Z letniego wyjazdu na Kanary pewnie będę zadowolona, bo jeszcze takiego wyjazdu nie było z którego nie byłabym zadowolona.
Myślę że w wakacje raczej nie będzie tłumów emerytów, bo oni jednak wybierają niższy sezon, zresztą zauważyłam taką prawidłowość na innych kierunkach - przed sezonem dużo emerytów, w sezonie dużo rodzin z dziećmi. Nikt rozsądny nie planuje wyjazdów wtedy kiedy jest najdrożej, najtłumniej (i jeszcze hordy rozwrzeszczanych dzieciaków :) ) jak nie musi. Ja w każdym razie dopóki mogłam, omijałam terminy wakacyjne jak najszerszym łukiem.
Teraz mam ograniczenia co do terminu i długości lotu, ale dalej nie lubię przepłacać, chcę lecieć na tyle tanio na ile to możliwe, jak coś znajdę taniego (tanio w sensie że taniej w wakacje bezpośrednio czuję że będzie ciężko, as good as it gets) to wrzucam, to sie może każdemu przydać jak nie teraz to kiedyś jako referencja jakich cen można oczekiwać, bo większość osob prędzej czy później ma małe dzieci i z podobnym problemem sie spotyka.
No chyba że ktoś już ma ten etap za sobą i ograniczył się na te parę lat do wyjadzów do Władysławowa - też jakieś wyjście.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości