Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Maj 2016 08:10 

niebieski
Jeszcze przemyślenia na temat wysokiego-niskiego sezonu: ja pisząc wysoki sezon mam na myśli wyłącznie ceny, no nie da się zejść z ceną wyjazdu w lipcu czy sierpniu tak nisko jak to możliwe w listopadzie czy marcu. Nie biorę pod uwagę poczucia atrakcyjności, tylko i wyłącznie ceny. Niektóre hotele podają na stronie kalendarz cen w zależności od sezonu i lipiec-sierpień to najwyższe ceny. Ceny lotów też latem stoją wyżej.
Jeśli ktoś chce koniecznie lecieć na Kanary i zastanawia się kiedy najlepiej, to najlepszy stosunek atrakcyjności do ceny może faktycznie wyjść zimą, ale z drugiej strony jeśli postawić pytanie gdzie najlepiej lecieć latem, to okazuje się że Kanary wypadają bardzo dobrze: pogoda super bo ciepło, ale nie upalnie, plaże, piękne widoki, brak istotnych zagrożeń jakiegokolwiek typu. Ciężko wybrać coś lepszego zwłaszcza na wyjazd z małymi dziećmi, które nie są zainteresowane zwiedzaniem muzeów czy zabytków.
Inne bliskie kierunki latem oznaczają zwykle co najmniej gorszą pogodnę (np. upał na południu Europy, deszcze w Polsce) a czasami też zagrożenia różnego typu.
Poza tym jeszcze ludzie mogą mieć różne powody dla których muszą lecieć na wakcje akurat w lipcu czy sierpniu, małe dzieci to tylko jeden z potencjalnych powodów, wystarczy być nauczycielem żeby marzec nie był opcją, inni zimą wybierają narty.
 Profil Relacje PM off  

#22 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:52 

@Marysiek zgadzam się w 100% ponieważ też latam z dzieckiem. Co prawda ma już teraz prawie 6 lat ale i tak nie wyobrażam sobie długich lotów z przesiadkami. Dlatego również wyszukuję lotów tylko bezpośrednich. Już sam dojazd z Łodzi do Warszawy to dla mnie kolejne 3-4 godziny więcej (czyli przesiadka :lol: ).
pzdr.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: leafar98, mmaratonczyk, Uffff oraz 6 gości