Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 31 Mar 2016 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Lublin, Białystok, Ivanofrankovsk czy Lwów są od dawna. Cs z innymi przewodnikami.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#782 PostWysłany: 31 Mar 2016 19:09 
Awatar użytkownika

Burdzio napisał(a):
Tak na prawdę dla nich to była korzyść bo mogli sprzedać dodatkowo bilet Warszawa - Kraków, szkoda że skopali. Spróbuj męczyć może przeniosą dodatkowego pasażera na miejsca 1,2 które są zablokowane w sprzedaży.

Ostatecznie odpisali i po wymianie maili sami zaproponowali przeniesienie nas na miejsca 1 i 2. Głupia pomyłka z ich strony, ale muszę przyznać wybrnęli z niej z niezłym skutkiem :) A tak przy okazji: 2 bilety więcej mogą sprzedać dzięki temu zamieszaniu ;)

Czy miejsca 1 i 2 mają też pokładowe tablety?
 Profil Relacje PM off
digger lubi ten post.

#783 PostWysłany: 31 Mar 2016 19:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Mają
 Profil Relacje PM off  

#784 PostWysłany: 31 Mar 2016 19:50 

Zbanowany
steward napisał(a):
Do kiedy obowiązywała promocja z biletami za 19 zł? Bo ja teraz na trasach międzynarodowych nie mogę już nic znaleźć.
Pytanie bardziej do @Lux Express chyba że ktoś wie coś więcej
A nawiasem mówiąc, "promocja 59 pln" na bilet o wartości 65 pln to kompletne dziadostwo (dla porównania PB ma zniżkę na miesiąc przed zazwyczaj oscylującą na 20-30% w porównaniu do ceny przed odjazdem, PKP o 30%)

@Lux Express , mimo że to nie jest oficjalny kanał komunikacji z wami - miło by było, gdybyście się ustosunkowali jakoś do mojego zapytania, co z biletami po 19 zł od 17 czerwca?

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 31 Mar 2016 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
czyli nici z planów ekspanji kierunków krajowych jak zapowiadał leo w marcu zeszłego roku , a miało być tak pięknie Gdańsk, Lublin
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 03 Kwi 2016 07:29 

Dzień dobry. W dniu wczorajszym autokar linii Lux Express z Warszawy do Krakowa odjechał przed czasem i nie chodzi tu o kilka minut.

Oczywiście nie otrzymałem żadnej informacji z informacją o zmianie godziny tego kursu.

Była noc ( po godzinie 23) wyjazd miał być z Metro Marymont czyli daleko do dworca.

Co w związku z tym można zrobić?. Czy są jakieś przepisy regulujące taką sytuację?

Jakie są Wasze propozycje rozwiązania sytuacji?

Pozdrawiam i w Niedzielę Miłosierdzia Bożego życzę wszystkiego co najlepsze. Również dla Najbliższych + :)
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 03 Kwi 2016 07:52 

niebieski
Przepisy są ale w taką niedzielę bądź miłosierny + :P
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#788 PostWysłany: 03 Kwi 2016 08:19 

maksymilianx napisał(a):
Co w związku z tym można zrobić?

Napisać reklamację. Opisać sytuację i jakie szkody poniosłeś i zapytać jak rozwiążą Twój problem.
 PM off  

#789 PostWysłany: 03 Kwi 2016 09:37 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
@maksymilianx miałem podobną sytuację 1. kwietnia.
Miałem wracać o 9:15 z Krakowa do Warszawy, przyszedłem więc o 9:01 ale LE już wyjeżdżał.
Zadzwoniłem szybko na informację - okazało się, że zmieniono o piętnaście minut godzinę odjazdu na dwa dni przed podróżą i po prostu nie odebrałem od nich telefonu (konsultantka uważała, że świetnie w ten sposób wypełnili swój obowiązek - jak widać trochę to nie wypaliło też i w przypadku innych).
Zaproponowała więc zwrot moich 9 złotych, za bilet z wielkanocnej kampanii, bądź powrót najbliższym kursem, który był... 12 godzin później. ;)
Podziękowałem za propozycje, stwierdzając że prędzej zamienię to na jakiś voucher na przejazd na tej trasie i że skontaktuję się mailowo.
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 03 Kwi 2016 11:35 

srebrny
Ogolnie sa kryci, gdyz przy zmianie odjazdu o 15 minut, mieszcza sie w zapasie czasowym, ktory jest wymagany przez przewoznika, by pasazerowie stawili sie na 15 minut przed odjazdem autobusu.
 Profil Relacje PM off  

#791 PostWysłany: 07 Kwi 2016 21:13 

Nie zasługuję na żaden voucher który został mi zaproponowany na przejazd w obie strony na trasie polskiej lub zagranicznej. Okazało się że wiadomość z informacją o zmianie wyjazdu jednak została przeze mnie przeoczona. Dziękuje za pełen profesjonalizmu support z Państwa strony. Przepraszam za wszelkie kłopoty jakie mogłem przysporzyć. Całkowicie wina leży po mojej stronie. Jeszcze raz przepraszam Wszystkich Których mogłem w jakikolwiek skrzywdzić. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i wszystkiego co najlepsze. Również dla Najbliższych + :)
 Profil Relacje PM off
digger lubi ten post.

#792 PostWysłany: 08 Kwi 2016 22:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Alo alo !
Czy podczas wsiadania do autobusu Lux Express można pokazać kierowcy tymczasową kartę PINS wydrukowaną na drukarce ?
Czy kierowca ją zaakceptuje i zniżka na bilet będzie uznana ?

Założyłem dziś konto PINS i karta plastikowa dojdzie do mnie pocztą za 2 tygodnie a bilety po cenie zniżkowej chciałbym kupić już teraz i wykonać przejazd zanim karta do mnie dotrze.
 Profil Relacje PM off  

#793 PostWysłany: 09 Kwi 2016 07:02 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Kup bilet przez internet, wpisz swój numer PINS i zniżka się naliczy. Kierowca nie będzie chciał oglądać Twojej karty.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.
ELBE uważa post za pomocny.

#794 PostWysłany: 09 Kwi 2016 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękóweczka !

Czy da radę odbyć podróż z Warszawy do Berlina z nieważnym dowodem osobistym [termin ważności już minął] ?
Kierowca sprawdza datę ważności dowodu podczas wsiadania do autobusu ?
Mam dwóch kompanów, którzy chcą ze mną jechać do Berlina, ale mają nieważne dowody :D
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 09 Kwi 2016 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Kierowca nie bedzie sprawiał ważności dowodu.

Ale udanie się zagranicę bez dokumentów to trochę słaby pomysł (bo nieważny dokument to nie dokument).

Czy koledzy zamierzają wyrobić nowe dowody czy są one im zbędne do życia ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#796 PostWysłany: 09 Kwi 2016 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Kierowca nei sprawdzi ale może być kontrola na granicy i co wtedy.
ELBE lubi ten post.

#797 PostWysłany: 09 Kwi 2016 16:43 

niebieski
@ELBE Dokładnie j.w. Obecnie zdarzają się kontrole graniczne służb celnych z racji sytuacji z uchodźcami i zagrożeń terrorystycznych.Nie są to sytuacje częste ale jakieś ryzyko szczegółowej kontroli dokumentów na trasie istnieje i może nie być wesoło ;)
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#798 PostWysłany: 09 Kwi 2016 21:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Tomo14 + MacGyver = miriam: Dzięki za odpowiedzi kochani :)

Tomo14 napisał(a):
Czy koledzy zamierzają wyrobić nowe dowody czy są one im zbędne do życia ?

Można powiedzieć, że są one im zbędne. Maja je nieważne od wielu miesięcy i nadal żyją. Twierdzą jednak, że w poniedziałek zgłoszą się niezwłocznie do Urzędu Miasta Otwocka celem wyrobienia nowych. Pragną odbyć podróż do Berlina. Dajmy im czas do poniedziałku i zobaczymy czy zrealizują swe zapowiedzi :)
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#799 PostWysłany: 09 Kwi 2016 21:56 

niebieski
Przestrzegam przed przekraczaniem granicy RP bez ważnego dokumentu tożsamości. Nie chce mi się teraz grzebać w przepisach ale jest to albo przestępstwo albo wykroczenie. Jeśli wykroczenie to pół biedy i mandat albo grzywna. Jeśli przestępstwo to już nie jest tak różowo. Oprócz kary pieniężnej, wpis w rejestr skazanych. I można tylko pocałować się w d..ę przy staraniu się o przyjęcie do pracy na wiele stanowisk.
ELBE lubi ten post.

#800 PostWysłany: 09 Kwi 2016 22:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Już nam przeszły takie pomysły :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość