Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 15 Mar 2016 19:42 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Jak się nie trafi żaden pijany albo bez paszportu to na pewno nie będzie spóźniony ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#762 PostWysłany: 15 Mar 2016 20:28 

niebieski
O której najczęściej przyjeżdża do Warszawy autobus z Pragi? Połączenie w środku tygodnia, planowy przyjazd na Centralną o 23:35. Kolega ma ostatni pociąg ze Śródmieścia o 23:39 i chce oszacować swoje szanse ;)
 Profil Relacje PM off  

#763 PostWysłany: 15 Mar 2016 20:33 

Loty: 82
Kilometry: 87 972
Krajów: 22 / 10.3%
Może przyjechać o 23:34, 23:25, 23:38, 23:41 albo o 23:35 jak i również o północy, bo trafi na kontrolę paszportową na granicy polsko-czeskiej. Wróżenie z fusów.
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 15 Mar 2016 20:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Kontrola graniczna, wypadek, albo opóźniony autobus z Budapesztu i wtedy nie spieszą się żeby nie stać godzinę na Marymoncie (przesiadki). Ja bym nie ryzykował ;) Zdecydowanie większy rozrzut jest na tej trasie niż na Berlinie np.
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 15 Mar 2016 20:58 

niebieski
Ryzyko już jest podjęte, bilet kupiony ;) Teraz pozostaje tylko ocena sytuacji i związane z nią dalsze działania.
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 15 Mar 2016 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeszcze jedno - najpierw przeczytałem, że to pociąg do Świnoujścia :lol: Lux zatrzymuje się na Jana Pawła, stamtąd jest kawałek do Śródmieścia jednak.

@Zeus poprawione :)

Ostatnio edytowany przez Burdzio, 15 Mar 2016 21:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 15 Mar 2016 21:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Świnoujście? O.O
 Profil Relacje PM off  

#768 PostWysłany: 16 Mar 2016 00:52 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
p27 napisał(a):
O której najczęściej przyjeżdża do Warszawy autobus z Pragi? Połączenie w środku tygodnia, planowy przyjazd na Centralną o 23:35. Kolega ma ostatni pociąg ze Śródmieścia o 23:39 i chce oszacować swoje szanse ;)
Wczoraj przyjechaliśmy chwilę po północy, było to spowodowane warunkami na drodze.
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 19 Mar 2016 23:03 

Zbanowany
Do kiedy obowiązywała promocja z biletami za 19 zł? Bo ja teraz na trasach międzynarodowych nie mogę już nic znaleźć.
Pytanie bardziej do @Lux Express chyba że ktoś wie coś więcej
A nawiasem mówiąc, "promocja 59 pln" na bilet o wartości 65 pln to kompletne dziadostwo (dla porównania PB ma zniżkę na miesiąc przed zazwyczaj oscylującą na 20-30% w porównaniu do ceny przed odjazdem, PKP o 30%)

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#770 PostWysłany: 21 Mar 2016 12:05 

Przejrzałem kilka tras międzynarodowych w losowo wybranych terminach i tych biletów za 19 zł naprawdę jest sporo... Można je znaleźć nawet na kwiecień... Pewnie, że dla konsumentów fajnie byłoby, gdyby firma wszystkie bilety sprzedawała po 19 zł do ostatniej chwili, ale tak raczej długo by nie pociągnęła.
 Profil Relacje PM off  

#771 PostWysłany: 21 Mar 2016 12:11 

Zbanowany
no dobra, na kwiecień są, też już coś widziałem. Ale jeśli chodzi o terminy od czerwca wzwyż... nawet w świeżo dodanym wrześniu ceny "promocyjne" są słabe
Mi chodziło bardziej o to, dlaczego przestali dodawać bilety po 19 zeta
No i nie mówię o trasie do Wilna, tam trzymają poziom

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 21 Mar 2016 12:41 

Sprawdziłem teraz terminy, które wstępnie mnie interesowały na wrzesień i rzeczywiście tydzień-dwa temu bilety były po 19 zł - teraz 59 zł, a wolnych miejsc w autokarze nadal tyle samo... Na przykładzie Pragi widać, że załamanie następuje 17 czerwca - od tego dnia wszystkie bilety są po 59 zł. Pewnie wycofali się i podnieśli ceny, żeby móc robić okresowe promocje :)
 Profil Relacje PM off  

#773 PostWysłany: 21 Mar 2016 13:31 

Zbanowany
No to mnie akurat słabo pociesza, że nagle przyślą newsa typu"kup do północy, rabat -50% , OKAZJA!!!" Jak mam w każdej chwili rabat -40% z kartą PINS. 10% rabatu mnie słabo zachęca, a lepsze promo u luxa to jak wygrana w totka (tylko raz było -70%).

Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 23 Mar 2016 16:52 

niebieski
p27 napisał(a):

No i wszystko jasne. Przyjazd nastąpił o 23:50, mimo że na granicy i na trasie nie było komplikacji. Szkoda tylko, że jechał przez Bełchatów, zamiast najszybszą trasą. Sama podróż przyjemna, dlatego żałuję że to już ostatnie dni funkcjonowania tej trasy, z nowej korzystać nie zamierzam.
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 23 Mar 2016 22:57 

@steward jeśli chodzi o międzynarodowe trasy to Lux jak już robi promo to nie na zasadzie kupna o północy tylko po wpisaniu kodu. Gdzie podana jest informacja na jakie konkretne dni obowiązuje.
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 24 Mar 2016 06:14 

Zbanowany
Dobra, ale chodziło mi o zasadę, że przysyłają ofertę (normalnie to jest -50%, więcej - rzadziej niż rzadko) i daty objęte promo i czas start. A ty wchodzisz na stronę i masz np. cenę 35 zamiast 65 (przy kodzie lady a także w promo payu tak było zazwyczaj). No słabo mnie zachęca takie coś jak z moją PINS tuż przed odjazdem kupię bilet za 39 zeta (koszt anulacji tego za 35 - dużo większy).
No i moim zdaniem LE powinien bardziej życiowo ustalić cennik - zamiast ceny fix 65 zeta, jeśli już pochwalił się "dynamicznym" systemem sprzedaży - ceny mogłyby się zaczynać np. Od 9 zeta (choćby dwa bilety, potem dwa za 19, potem trzy za 29, pięć za 39, X za 49...)
Bo zastrzegę w tym miejscu, że z każdego z miast (poza Bałtykiem) obsługiwanych przez LE można bez problemu dostać się koleją do Polski za 19 € kupując bilet na tydzień przed odjazdem. Także np. wzrostem ceny normalnej nic by już nie ugrali. Tylko stracili.

Profil Relacje PM off  

#777 PostWysłany: 27 Mar 2016 00:11 
Awatar użytkownika

Bulwersujące potraktowanie klientów przez Lux Express. Oto nasza historia:
Kupiliśmy bilety do Budapesztu z Krakowa (dla mnie)-wyjazd w pt o 4 rano i z Warszawy (dla mojej dziewczyny)-czw 23, przyjazd pt 10. Później lekko zmieniły się nam plany: dziewczyna chciała rozpocząć podróż po prostu ze mną w Krakowie i zgodnie z Waszą radą napisała maila do Luxa z informacją. W odpowiedzi dostała informację, że jej bilet został zmieniony (bez jakiegokolwiek pytania) na trasę Krk-Bud, ale uwaga, wyjazd czw(!) 4 rano i dodatkowo inny nr miejsca w autokarze. W międzyczasie zwrócili poprzedni bilet do puli i ktoś wykupił ostatnie miejsce w autokarze na pt godz 4. Po poinformowaniu Luxa, że jest błąd i że nie zgadzamy się na zmianę zaproponowali zamianę naszych biletów na inną datę lub zwrot kasy. Zmiana dat odpada bo a)mamy tylko wtedy wolny weekend b) mamy opłacony już hotel bez możliwości anulacji.
Po kolejnym mailu do nich nic nie odpisali. Nigdy nie spotkałem się z taką pomyłką (?) i brakiem poszanowania klienta. Jakieś rozwiązanie tej sytuacji? Można jakoś dochodzić swoich praw i walczyć?
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 27 Mar 2016 00:19 

niebieski
Można, piszcie kolejnego maila a w tzw. miedzyczasie skrobnijcie im opis sprawy na FB.

Z tym "bulwersującym" potraktowaniem nie przesadzałbym, jeszcze jest szansa wszystko naprostować.

BTW próbowaliście kontaktować sie telefonicznie?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#779 PostWysłany: 27 Mar 2016 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Było nie pisać to nie byłoby problemu, nikt by twojego biletu nie wykupił bo kierowcy nie sprzedają (chyba że na lewo) :P

Tak na prawdę dla nich to była korzyść bo mogli sprzedać dodatkowo bilet Warszawa - Kraków, szkoda że skopali. Spróbuj męczyć może przeniosą dodatkowego pasażera na miejsca 1,2 które są zablokowane w sprzedaży.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#780 PostWysłany: 31 Mar 2016 13:32 

Widziałem, że w systemie Luxa pojawił się Lublin. Ktoś wie coś więcej o planowanych trasach z tego miasta?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość