Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#1221 PostWysłany: 10 Sty 2016 15:40 

Ja też uważam, że to co mamy w paszporcie, to jest wiza do USA. Jak słusznie zauważyłeś, nawet jest tam napisane "visa". Jednak była tu masa wpisów, że to promesa, a wizę na określony czas dostajemy na lotnisku.
Jak zwał, tak zwaľ. :D
Generalnie chodzi przecież o to, że o wpuszczeniu na teren USA, decyduje ostatecznie urzędnik imigration, już po przylocie.
 PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1222 PostWysłany: 11 Sty 2016 10:35 

Mam pytanie odnośnie zdjęcia...czy ktoś z was kto starał się o wizę ma zdjęcie z brodą? :) Na infolinii nie uzyskałem żadnych informacji :cry:
 Profil Relacje PM off  

#1223 PostWysłany: 11 Sty 2016 10:51 

zakup86 napisał(a):
Mam pytanie odnośnie zdjęcia...czy ktoś z was kto starał się o wizę ma zdjęcie z brodą? :) Na infolinii nie uzyskałem żadnych informacji :cry:

Ja mam zdjęcie z brodą w wizie, ale też w paszporcie i żadnych problemów nie było. Mimo że ostatnio wlatując do USA wyglądałem bardziej na jakiegoś czeczeńskiego bojownika niż na polaka ;)
 Profil Relacje PM off  

#1224 PostWysłany: 11 Sty 2016 11:26 

No własnie w paszporcie mam bez brody :P A teraz mam powiedzmy dłuższy zarost i nie wiem czy mam się wygładzić do fotki czy nie... :?
 Profil Relacje PM off  

#1225 PostWysłany: 11 Sty 2016 11:52 
Awatar użytkownika

srebrny

zawsze na czasie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1226 PostWysłany: 11 Sty 2016 11:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Będzie coś w tym stylu

Image

Co do brody. Ludzie opanujcie się...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1227 PostWysłany: 11 Sty 2016 14:54 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
zakup86 napisał(a):
No własnie w paszporcie mam bez brody :P A teraz mam powiedzmy dłuższy zarost i nie wiem czy mam się wygładzić do fotki czy nie... :?

W paszporcie mam zdjęcie jak z kryminału (z wojska) teraz mam zarost i dłuższe włosy. Żadnych problemów nie było na lotnisku. Padło tylko krókie pytanie czy byłem w wojsku.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#1228 PostWysłany: 11 Sty 2016 15:11 
Awatar użytkownika

platynowy
Info na temat zdjęcia. U mnie robione kilka lat temu podla cyfrówka. A jeszcze poprzednia wiza pierwsza cyfrówka na FDD (jeśli ktoś pamięta co to bylo).
Tło jasne. Obróbka w kompie. Raz drukowane u fotografa. Raz na domowej drukarce na zwykłym papierze. Za każdym razem przeszło. O ile pamiętam dawniej w ambasadzie je skanowanie i zwracali. Teraz system podczas składania sam zweryfikuje jakość. Ale co do tego mogę się mylić.
A co do godzin składania. Kiedyś było bodajże 8-13 dla wiz A1/B1 czyli turystyczno biznesowych. Później są obsługiwane inne typy wiz i inne sprawy. Np obywateli USA. ale mogło się zmienić. Bo to info z przed kilku lat...
 Profil Relacje PM off  

#1229 PostWysłany: 11 Sty 2016 15:19 

niebieski
Na ile pomaga na rozmowie zarezerwowany już lot do Stanów? Z jednej strony na stronie ambasady pisze żeby przed uzyskaniem wizy nie robić nieodwracalnych ruchów, a z drugiej we wniosku trzeba wpisać nr lotów. Więc pytanie czy jak planuję lot np. na czerwiec lub wrzesień, ale nie mam jeszcze kupionych to śmiało mogę wpisać jakąś pierwsza lepszą datę i nr lotu w którymś z tych miesięcy?
 Profil Relacje PM off  

#1230 PostWysłany: 11 Sty 2016 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Bez znaczenia. Ja miałem bilet bo była mega promo (wideroe), ale bez sensu jest kupować coś pod rozmowę, a wręcz uznałbym to za szaleństwo ;)

Z tego co pamiętam numery lotów nie były obowiązkowe, ja sam się nie przyznawałem, że mam już bilety :)
19elnino20 uważa post za pomocny.

#1231 PostWysłany: 11 Sty 2016 15:44 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
@19elnino20 Śmiało pisz wybrany losowo termin, jest to bez znaczenia. Natomiast co do lotów to ambasada wręcz zaleca wstrzymanie się z kupnem biletów do czasu otrzymania paszportu z wizą.
19elnino20 uważa post za pomocny.

#1232 PostWysłany: 11 Sty 2016 18:25 

Wpłaciłem rano pieniądze przez konto internetowe i kiedy bede mógł się umówić na spotkanie ? Ten numer co trzeba wpisać żeby się umówić czyli to ten CGI z przelewu ?
 Profil Relacje PM off  

#1233 PostWysłany: 11 Sty 2016 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 604 988
Krajów: 40 / 18.7%
krzysiek135 napisał(a):
Wpłaciłem rano pieniądze przez konto internetowe i kiedy bede mógł się umówić na spotkanie ? Ten numer co trzeba wpisać żeby się umówić czyli to ten CGI z przelewu ?

Trzeba było zapłacić kartą debetową, mógłbyś umówić się od razu. Zaloguj się do systemu, wypełnij profil i zobacz sam kiedy będziesz miał dostępną opcję umówienia spotkania.
 Profil Relacje PM off  

#1234 PostWysłany: 12 Sty 2016 01:50 
Awatar użytkownika

krzysiek135 napisał(a):

Właśnie też zrobiłam przed chwilą przelew, tylko że jak sprawdzałam kilka godzin wcześniej to opłata wynosiła 624 zł, więc tyle też przelałam i po 2 minutach od wpłaty zorientowałam się że kwota wzrosła do 640 zł, dużo nie myśląc przelałam na to samo konto z tym samym tytułem przelwu brakujące 16 zł i zastanawiam się czy taka akcja przejdzie?
Oczywiście jak wpisuję swój numer referencyjny CGI, to póki co pojawia się komunikat: "nie odnaleziono żadnych ważnych wpłat zgodnych z wprowadzonym numerem pokwitowania. Proszę sprawdzić czy numer został wprowadzony prawidłowo i czy opłacili Państwo właściwą kwotę należną za wizę o którą się ubiegacie" - mam nadzieję, że to tylko kwestia zaksięgowania, ale stres jest i nie wiem czy cierpliwie czekać, bo będzie wszystko ok czy od rana "tam" wydzwaniać. HELP! :(
 Profil Relacje PM off  

#1235 PostWysłany: 12 Sty 2016 01:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Polecam:

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/kontakt.html
 Profil Relacje PM off  

#1236 PostWysłany: 12 Sty 2016 18:50 

Wiem ze to pytanie trochę nie w temacie , śle czy może ktoś polecić w miarę tani hotel , nocleg w pobliżu konsulatu w Krakowie ?
 Profil Relacje PM off  

#1237 PostWysłany: 12 Sty 2016 20:36 
Awatar użytkownika

platynowy
Mozna na przyklad tak:
http://kayak.fly4free.pl/#/hotels/Krakow,Pols ... guests;map
I wybrac odpowiednie daty, wyfiltrowac to co Ci pasuje oraz z mapy wyszukac odpowiedni rejon miasta....
 Profil Relacje PM off  

#1238 PostWysłany: 13 Sty 2016 09:43 

maciej.moch napisał(a):
W ambasadzie można zrobić na miejscu zdjęcie komplet 20zł.

w konsulacie w krakowie tez jest taka możliwosc ? czy trzeba szukac jakiegoś fotografa w okolicy ?
po pozytywnej weryfikacji zdjecia dostalem maila :

Szanowny Panie,

W związku z umówionym przez Pana spotkaniem z konsulem w sprawie ubiegania się o wizę nieimigracyjną do USA uprzejmie informujemy, że Pańska fotografia została nieprawidłowo wprowadzona do sytemu (twarz zajmuje za dużą powierzchnię zdjęcia).

W dniu wizyty w Konsulacie proszę mieć przy sobie zdjęcie (w formie papierowej, nie na płycie, zrobione według wytycznych na stronie http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-photoinfo.asp). Zostanie prawidłowo wprowadzone do systemu przez pracownika Konsulatu.
 Profil Relacje PM off  

#1239 PostWysłany: 13 Sty 2016 10:27 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 438 114
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
@krzysiek135 w konsulacie w Krakowie zdjęcia nie zrobisz, ale fotograf jest naprzeciw konsulatu.
 Profil Relacje PM off  

#1240 PostWysłany: 13 Sty 2016 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Obawiałem się wjazdu do USA. Okazało się to nie takie straszne. Na JFK nie padło żadne pytanie! Żadnej rozmowy, celu... Pieczątka, odciski i zdjęcie

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości