Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#1201 PostWysłany: 08 Sty 2016 22:37 

Loty: 48
Kilometry: 50 130
Krajów: 12 / 5.6%
becek napisał(a):
zadzwoń i się omów na godzinę która ci pasuje

Czyli jak chcę o 6.00 to mnie umówią? Po prostu godziny otwarcia okienek mnie interesują tak abym mógł sobie dzień zaplanować.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1202 PostWysłany: 08 Sty 2016 23:01 

niebieski
Jak będziesz wypełniał wniosek, to będziesz miał dostępne dni i godziny.
 Profil Relacje PM off  

#1203 PostWysłany: 09 Sty 2016 13:11 

kosa napisał(a):

Chodzi mi o przedział czasowy w jakim mogę wybierać godziny np. od 9.00 - 18.00, czy może od 6.00 - 13.00? Chodzi mi o najwcześniejszą godzinę na jaką można się umówić lub najpóźniejszą.
To że po spełnieniu kilku formalności wybiera się konkretny termin to wiem
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Wiza - USA
#1204 PostWysłany: 09 Sty 2016 13:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Sprawdz na stronie ambasady.
 Profil Relacje PM off  

#1205 PostWysłany: 09 Sty 2016 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 604 988
Krajów: 40 / 18.7%
EmeryT napisał(a):
kosa napisał(a):

Chodzi mi o przedział czasowy w jakim mogę wybierać godziny np. od 9.00 - 18.00, czy może od 6.00 - 13.00? Chodzi mi o najwcześniejszą godzinę na jaką można się umówić lub najpóźniejszą.

Hmm ... 6:00? :shock: Jasne, konsul specjalnie dla Ciebie przyjdzie do pracy nawet o 5 :!: :roll:

Właśnie wczoraj (piątek) odebrałem paszport z wizami dla mojej rodzinki, rozmowę z konsulem mieliśmy w Warszawie we wtorek.

Procedura jest prosta.

Wypełniasz wniosek wizowy DS-160. Rejestrujesz się w portalu do zarządzania swoją aplikacją, gdzie dokonujesz płatności (TYLKO kartą debetową, kredytowe nie są akceptowane). Jeśli składasz kilka wniosków dla większej ilości osób (rodzina), możesz je w tym portalu "połączyć", dzięki czemu będą rozpatrzone razem. Po dokonaniu płatności otrzymujesz dostęp do opcji "Umów spotkanie", gdzie widzisz kalendarz na najbliższe miesiące, wraz z możliwymi godzinami spotkań. Ilość miejsc jest mocno ograniczona. W naszym przypadku w okresie styczeń - luty dostępne były tylko godziny poranne - nie wiem jak to działa, ponieważ to niemożliwe, aby np. na marzec były już "zagospodarowane" terminy południowe i popołudniowe. Niestety, dla nas oznaczało to pobudkę o 4 rano i złapanie pierwszego pociągu z Poznania do Warszawy. W Warszawie byliśmy o 8:30. Spotkanie ustaliliśmy na najwcześniejszą dostępną tego dnia godzinę - 9:30. Postanowiliśmy zaczekać i nie pojawiać się przed ambasadą przed tą godziną (zgodnie z instrukcją dostępną na serwisie), niestety porządnie marznąć (Złote Tarasy są czynne od 9:00, a mróz tego dnia sięgał -15 stopni ..). Taksówka z dworca PKP Warszawa Centralna pod ambasadę na ulicy Pięknej jedzie kilka minut i kosztuje ok. 10 zł. Na miejscu okazało się, że niepotrzebnie tak zwlekaliśmy z przyjazdem, ponieważ przy wejściu nikt nie sprawdza godziny spotkania (!) Spokojnie mogliśmy być wcześniej i dostać niższy "numerek"!

Niestety, przed wejściem na teren ambasady stoi się w "ogonku". W naszym przypadku były to 4 osoby - trwało to kilka minut, ale przy takim mrozie zauważalne. Kiedy wychodziliśmy z ambasady osób w "ogonku" było już kilkadziesiąt (ok. 10:45).

Przy wejściu na teren ambasady (wpuszczani jesteśmy po kolei, dzięki czemu nie ma tłoku, ani zamętu jak przy bramkach security na lotnisku), oddajemy wyłączone telefony komórkowe i jesteśmy skanowani jak przed wejściem do strefy odlotów na lotniskach. Niestety - nie ma możliwości pozostawienia innych sprzętów elektronicznych na terenie ambasady (np. laptopy) co jest dużym utrudnieniem - my specjalnie zabraliśmy z sobą "osobę trzecią", która została w Złotych Tarasach z naszymi rzeczami (był to dzień pracujący, nie mogliśmy zostać bez laptopa na pół dnia). Damskie torebki przechodzą. Kurtki zabieramy z sobą i schodzimy do rejestracji.

KONIECZNIE trzeba mieć z sobą potwierdzenie złożenia wniosku o wizę - wydrukowane. Tam pracownicy ambasady sprawdzają, czy jesteśmy umówieni, sprawdzają ZDJĘCIA (!) i tutaj UWAGA - to bardzo ważne, opisałem poniżej ... i kierują do właściwego okienka właściwej rejestracji, gdzie skanują nam linie papilarne, sprawdzają raz jeszcze papiery i przyznają "numerek", proszą o przejście do poczekalni z krzesłami i obserwowanie tablicy. Na miejscu jest dostępna woda pitna, WC, automat z przekąskami i napojami z dużą ilością cukrów :))

Bardzo istotną kwestią jest zdjęcie! Zrobiliśmy je samodzielnie, starając się ściśle przestrzegać wytycznych, system podczas wypełniania wniosku samodzielnie "dociął" nasze zdjęcia i zaakceptował (wcześniej odrzucił zdjęcie na żółtym tle - kolejne zrobiliśmy już na bardzo jasnym, minimalnie szarym).
Ku naszemu zaskoczeniu DZIEŃ PRZED terminem spotkania otrzymaliśmy maila z informacją, że zdjęcia nie spełniają wymogów i musimy zrobić nowe oraz stawić się z ODBITKAMI kolejnego dnia. Zaczęło się szukanie fotografa, który wykona poprawnie zdjęcia. Nie wiedzieliśmy przy tym na czym polega problem z tymi, które przecież system nam wcześniej zaakceptował!
W ambasadzie otrzymaliśmy informację, że to jasnoszare tło było nie do zaakceptowania - musi być BIAŁE (100%) - dlatego raczej polecam wizytę u fotografa lub porządne doświetlenie tła sztucznym światłem, jeśli zdjęcia robimy samodzielnie.
Wiele osób w kolejce było zaskoczonych tym, że zdjęcie nie jest poprawne - oczywiście, nie sprawdzali maila kilka dni wstecz. Na szczęście na miejscu jest automat do zrobienia zdjęć (20 zł), więc chociaż tyle, że (o ile automat działa - wiadomo, rzeczy lubią się psuć ;) nie odeślą nas z kwitkiem ... Aczkolwiek polecam te zdjęcia zrobić od razu u fotografa, który ma o tym pojęcie i wysłać poprawne elektronicznie we wniosku wizowym DS-160.

Przed nami było 20 "numerków", a do pociągu około 2 godzin. Rozmowy z konsulami wyglądają tak, że podchodzi się do okienka. Długość rozmów naprawdę różna - niektórzy kilka minut, niektórych trzymali po kilkanaście. Bez stresu, pytania w naszym przypadku proste - "po co, na ile, co robimy". Kolejny raz odciski palców i paszporty zostały w ambasadzie.

Zdążyliśmy na pociąg powrotny do Poznania o 11:25, ze sporym zapasem.

Ogólnie - gdyby nie cena (3 osoby ... 2 tysiące złotych!!!) oraz "upierdliwość" konieczności stawienia się w stolycy ... wrażenia byłyby na 5. Niestety, mieszkańcy miast innych niż Warszawa i Kraków muszą dojechać, często na bardzo wczesne godziny, więc albo hotel, albo jazda nocą. Z tego powodu - mocna "czwóreczka" za cały proces.

Myślę, że wyczerpałem temat, ale gdybyś miał pytania, wal śmiało.

-- 09 Sty 2016 12:42 --

mezzo napisał(a):

Na stronie ambasady da się sprawdzić ile dni trzeba czekać na wizytę, ale tam akurat kłamią ;)
W naszym przypadku pokazywało 1 dzień, a po wpłacie środków i dostępie do opcji Umów się na spotkanie realny pierwszy termin był ... po ponad tygodniu. Ale były święta, więc może to też z tego powodu, choć moim zdaniem powinni nas w takiej sytuacji umówić jeszcze przed świętami (umawialiśmy się na 4 dni przed Wigilią).

-- 09 Sty 2016 12:52 --

kosa napisał(a):
Zrób sobie zdjęcie, nawet smartfonem, na innym tle.

Jak wkleisz te zdjęcie, to pomożemy bardziej. Tak to tylko mój strzał, ale powinien pomóc.

Nie polecam. Zdjęcia są dla konsula BARDZO ważne - wystarczy delikatna niezgodność, niewycentrowanie, zła proporcja oczy - twarz - sylwetka oraz właśnie niepoprawne tło (musi być 100% BIAŁE!) i odrzucą je. Na miejscu można zrobić ... ale to trwa (kolejka) i przeskakują nam "numerki". Jeśli się komuś spieszy, może np. nie zdążyć na pociąg powrotny. Lepiej iść do fotografa, który wie o czym mowa i zapłacić te 20 zł u niego, jednocześnie będąc pewnym, że zdjęcie będzie OK.
 Profil Relacje PM off
EmeryT lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1206 PostWysłany: 09 Sty 2016 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Tło wcale nie musi być białe. Ma być jasne (white or off-white).

#1207 PostWysłany: 09 Sty 2016 15:15 
Awatar użytkownika

Szyn3k napisał(a):

Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą, ponieważ na własne uszy usłyszałem w ambasadzie, że nasze BARDZO JASNOSZARE nie jest akceptowalne. Nie będę Ci wrzucał naszych sampli zdjęć, ale musisz mi uwierzyć na słowo - to byłaby dyskusja jak w reklamach proszków ... która koszula jest bielsza ;)

Nie tylko nas "zawrócili", więc takie są wytyczne - ma być śnieżnobiałe tło.
 Profil Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 09 Sty 2016 15:20 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Hmm. Być może coś się zmieniło w tym względzie, ale kilka lat temu moje zdjęcie z niezupełnie białym tłem (aparat cyfrowy, za plecami "white board") zostało normalnie przyjęte.

#1209 PostWysłany: 09 Sty 2016 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
ukiman napisał(a):
Szyn3k napisał(a):

Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą, ponieważ na własne uszy usłyszałem w ambasadzie, że nasze BARDZO JASNOSZARE nie jest akceptowalne. Nie będę Ci wrzucał naszych sampli zdjęć, ale musisz mi uwierzyć na słowo - to byłaby dyskusja jak w reklamach proszków ... która koszula jest bielsza ;)

Wizę wyrabiałem 5-krotnie. 4 razy na work&travel, 1 raz turystyczną - ostatnio rok temu. Trzykrotnie zdjęcie robiłem sam na tle beżowej ściany. Nigdy nie było problemu. No ale może faktycznie coś się ostatnio zmieniło - wytyczne na stronie jednak są cały czas takie same.

#1210 PostWysłany: 09 Sty 2016 15:31 
Awatar użytkownika

Hej, być może. Jestem w stanie napisać jak to wyglądało dosłownie "chwilę temu". Do zdjęć "cofali" praktycznie każdego, a pracownik ambasady przy rejestracji wyraźnie zaznaczył, że zdjęcie z jasnym tłem nie może przejść. Napisałem tak, aby zaoszczędzić forumowiczom kłopotów związanych z robieniem tych zdjęć powtórnie / na miejscu. We wtorek cofali każdego, kto nie miał w 100% białego tła za sobą (ewidentnie do uzyskania w studio).

Ostatnio edytowany przez Gaszpar, 10 Sty 2016 10:27, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1211 PostWysłany: 09 Sty 2016 16:22 
Awatar użytkownika

srebrny
ukiman napisał(a):
mezzo napisał(a):

Na stronie ambasady da się sprawdzić ile dni trzeba czekać na wizytę, ale tam akurat kłamią ;)

Nie zrozumiałeś. Moja odpowiedź odnosiła się do pytania w jakich godzinach można umówić się na wizytę. To oczywiste, że ostateczny termin spotkania można ustalić dopiero po wypełnieniu formularza.
 Profil Relacje PM off  

#1212 PostWysłany: 09 Sty 2016 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
ukiman napisał(a):
Szyn3k napisał(a):

Wiza wyrabiana 3 razy, ostatni raz na przełomie sierpnia i września. Zdjęcia z jasnym tłem ale nie śnieżnobiałym. Bez problemów. Nikogo nie wracali ze względu na zdjęcie.
Wiza wyrabiana przez moją kobietę 2 lata temu, zdjęcie zrobiła sobie sama na jasnym tle, bez problemów. Za każdym razem konsulat w Krakowie.

Albo trafiłeś na bardzo dziwnego urzędnika albo czegoś nie zrozumiałeś (bardziej prawdopodobne) i np. sam miałeś szare tło. Nie wprowadzaj proszę ludzi w błąd, bo zaraz wszyscy będą się stresowali, że tło musi być "śnieżnobiałe" jak z reklamy. Poniżej tło z mojego zdjęcia, wcale nie jest 100% białe.

Ze strony ambasady:
http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/photo.html

"Zdjęcie powinno:
(...) być kolorowe na białym lub jasnym tle. Nie przyjmujemy zdjęć wykonanych na tle wzorzystym lub ciemnym".

Załączniki:
tło zdjęcie (Custom).png
tło zdjęcie (Custom).png [ 35.98 KiB | Obejrzany 2138 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1213 PostWysłany: 09 Sty 2016 17:13 
Awatar użytkownika

mezzo napisał(a):
ukiman napisał(a):
mezzo napisał(a):

Nie zrozumiałeś. Moja odpowiedź odnosiła się do pytania w jakich godzinach można umówić się na wizytę. To oczywiste, że ostateczny termin spotkania można ustalić dopiero po wypełnieniu formularza.

Musisz zalogować się w systemie i sam zobaczyć. Godziny zależą od dostępności, aczkolwiek nam 20 grudnia pokazywało terminy na cały styczeń i luty wyłącznie w godzinach porannych - 8:30 / 9:30. Wcześniej widziałem jeden dzień z dostępnością do godziny 15:00. Niestety, kiedy chcieliśmy się umawiać, innych godzin, żadnego dnia na 2 miesiące do przodu system nie chciał na pokazać.

-- 09 Sty 2016 16:16 --

monroe napisał(a):
ukiman napisał(a):
Szyn3k napisał(a):

Wiza wyrabiana 3 razy, ostatni raz na przełomie sierpnia i września. Zdjęcia z jasnym tłem ale nie śnieżnobiałym. Bez problemów. Nikogo nie wracali ze względu na zdjęcie.
Wiza wyrabiana przez moją kobietę 2 lata temu, zdjęcie zrobiła sobie sama na jasnym tle, bez problemów. Za każdym razem konsulat w Krakowie.

Albo trafiłeś na bardzo dziwnego urzędnika albo czegoś nie zrozumiałeś (bardziej prawdopodobne) i np. sam miałeś szare tło. Nie wprowadzaj proszę ludzi w błąd, bo zaraz wszyscy będą się stresowali, że tło musi być "śnieżnobiałe" jak z reklamy. Poniżej tło z mojego zdjęcia, wcale nie jest 100% białe.

Ze strony ambasady:
http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/photo.html

"Zdjęcie powinno:
(...) być kolorowe na białym lub jasnym tle. Nie przyjmujemy zdjęć wykonanych na tle wzorzystym lub ciemnym".

Nie zależy mi na tym, aby kogokolwiek wprowadzać w błąd. Dla mnie to było spore zaskoczenie i wiązało się z bieganiem za fotografem na ostatnią chwilę. Poświęciłem sporo uwagi kwestii tych zdjęć - system je przyjął i potwierdził. Zrozumiałem co było nie tak doskonale - komunikacja przy rejestracji jest po polsku. Tego dnia wszystkich z jasnoszarym tłem odsyłali do kantorka po nowe zdjęcie (lub wysyłali maile z żądaniem odbitki dzień wcześniej). Być może coś się zmieniło.
 Profil Relacje PM off  

#1214 PostWysłany: 09 Sty 2016 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Z tym zdjęciem to może chodziło o to, że tło ma być jednolitego koloru, beż żadnych widocznych cieni czy nierówności? Bo generalnie odcieni bieli i zbliżonych do bieli jest bardzo dużo. Nie sądzę, żeby tam siedzieli z jakimś wzornikiem bieli. Ja też robiłam sama zdjęcie i przeszło bez żadnego problemu, ale przed wgraniem go sama w programie graficznym wyrównałam tak tło, żeby było jednolite. I nie było białe ale jasnoszare. Więc jeśli ktoś ma jakieś pojęcie o edycji zdjęć to może tak zrobić, zresztą rozjaśnienie tła, żeby było białe też nie jest problemem.

#1215 PostWysłany: 09 Sty 2016 21:33 

niebieski
ukiman napisał(a):
Rozmowy z konsulami wyglądają tak, że podchodzi się do okienka.

Przed wejściem do ambasady, w kolejce, sam słyszałem podobny tekst, ale na mój gust, to w okienku jest po prostu panienka z okienka - amerykańska pracownica sekcji konsularnej. Konsul w ambasadzie jest tylko jeden, Robert L. Batchelder, i przeciętny wnioskodawca raczej nie ma szans go zobaczyć ;-)
 Profil Relacje PM off  

#1216 PostWysłany: 09 Sty 2016 21:48 

ukiman napisał(a):
EmeryT napisał(a):
kosa napisał(a):

Hmm ... 6:00? :shock: Jasne, konsul specjalnie dla Ciebie przyjdzie do pracy nawet o 5 :!: :roll:

Właśnie wczoraj (piątek) odebrałem paszport z wizami dla mojej rodzinki, rozmowę z konsulem mieliśmy w Warszawie we wtorek.

Procedura jest prosta.

Dziękuję :) W końcu ktoś rzeczowy, bo chwilami już myślałem, że trafiłem na forum elektrody :)
 Profil Relacje PM off  

#1217 PostWysłany: 09 Sty 2016 21:57 
Awatar użytkownika

Grzegorz40 napisał(a):
ukiman napisał(a):
Rozmowy z konsulami wyglądają tak, że podchodzi się do okienka.

Przed wejściem do ambasady, w kolejce, sam słyszałem podobny tekst, ale na mój gust, to w okienku jest po prostu panienka z okienka - amerykańska pracownica sekcji konsularnej. Konsul w ambasadzie jest tylko jeden, Robert L. Batchelder, i przeciętny wnioskodawca raczej nie ma szans go zobaczyć ;-)

Ambasada sama to tak nazywa - "rozmową z konsulem" ;)
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#1218 PostWysłany: 10 Sty 2016 00:18 

niebieski
Bez problemu przechodzą zdjęcia robione własnym smartfonem, tylko trzeba przeczytać jakie ma być. Nie panikujcie.
 Profil Relacje PM off  

#1219 PostWysłany: 10 Sty 2016 10:39 

krasnal napisał(a):
Po raz kolejny zadajesz to samo pytanie. To forum lotniczo-podróżnicze, a jakiś helpdesk do wypełniania formularzy.

Nic dziwnego.
W tym wątku i innych podobnych "tasiemcach" np o KK Wizz itp ciągle jest to samo ględzenie. Zamiast zerknąć parę stron wstecz - zapytam.
Np to , że nie z konsulem rozmawiamy ( bo jest tylko jeden w ambasadzie) a z pracownikiem sekcji konsularnej, było w tym wątku co najmniej kilkadziesiąt ! razy pisane.
Jeszcze tylko brakuje wstawki ( też po raz n- ty) , że to nie wizę otrzymujemy w Warszawie/ Krakowie, tylko promesę. :D
A prawdziwa wiza, to dopiero ta otrzymana już po przylocie, na lotnisku w USA.
 PM off  

#1220 PostWysłany: 10 Sty 2016 13:53 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Anonymous napisał(a):
Jeszcze tylko brakuje wstawki ( też po raz n- ty) , że to nie wizę otrzymujemy w Warszawie/ Krakowie, tylko promesę. :D
A prawdziwa wiza, to dopiero ta otrzymana już po przylocie, na lotnisku w USA.

Problem w tym, że to nie jest prawda. Wklejają nam WIZĘ o czym zresztą świadczy napis na dokumencie. Nikt nie aplikuje o promesę wizową a o WIZĘ do USA i nie otrzymujemy jej na lotnisku w USA. Wielokrotnie wyjaśniane chociażby na forum usa.info.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości