Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#2381 PostWysłany: 29 Paź 2015 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
To nie jest jedyna ankieta którą ostatnio rozsyłali. Ta za 500pkt dotyczy programu, ale w czerwcu po odbyciu pobytu w Mercure we Frankfurcie 2=1 dostałem ankietę za 300 pkt dotyczącą promocji i marki Mercure, atrakcyjności oferty i częstotliwości rozsyłania NL. Ankietę wypełniłem a punkty dostałem po dłuższej wymianie maili dopiero niedawno.
Załącznik:
promo-300-mercure.png
promo-300-mercure.png [ 11.2 KiB | Obejrzany 1496 razy ]

Ostatnio edytowany przez joael, 29 Paź 2015 12:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2382 PostWysłany: 29 Paź 2015 12:48 

srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Śniadanie w cenie dla platynowców tak! Nawet kosztem saloników, które są w nielicznych hotelach

wedlug mnie to by mialo sens...
 Profil Relacje PM off  

#2383 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:00 

niebieski
czy jak piszecie reklamacja to po angielsku czy polsku?

#2384 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:26 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja piszę po angielsku, jest wówczas większa szansa, że trafi do bardziej kompotentnych/mających większe uprawnienia osób, a nie na lokalny helpdesk.

#2385 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:47 

srebrny
futrzak napisał(a):
czy jak piszecie reklamacja to po angielsku czy polsku?

no ja bezmyslnie napisalem po polsku, ale wydaje mi sie , ze chyba sensowniej pisac po niemiecku lub angielsku :)
 Profil Relacje PM off  

#2386 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:54 

HON fly4free
najlepiej po... francusku ;)

ps. moje reklamacje były odsyłane do centrali do Francji
 Profil Relacje PM off  

#2387 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:57 

niebieski
Na 5 moich reklamacji 3 skutecznie rozwiązane z czego dwie były po angielsku a jedną po polsku i to dawno. Natomiast ostatnio nie wiem co mnie podkusilo żeby reklamować po polsku i za każdym razem jakas Ludmiła nie umiała mi pomóc tzn odniosłem wrażenie ze nie ma zielonego pojęcia o czym pisze:)

Także potwierdzam słowa Sudoku

Ostatnio edytowany przez Washington, 29 Paź 2015 15:30, edytowano w sumie 1 raz
proszę bez polityki
 Profil Relacje PM off  

#2388 PostWysłany: 29 Paź 2015 15:36 

niebieski
Ja miałem dwie reklamacje i nigdy nie chciało mi się pisać maila. Za każdym razem zgłaszałem telefonicznie i zawsze rozpatrzone pozytywnie, a nawet mega pozytywnie. W obydwu przypadkach z polską obsługą.

Ale faktycznie jeżeli odebrał telefon b... (bez polityki :)) to nie bardzo rozumiał o co chodzi nie mówiąc już o rozwiązaniu problemu czy wyjaśnieniu.
 Profil Relacje PM off  

#2389 PostWysłany: 29 Paź 2015 15:40 

srebrny
na moja reklamacje odpowiedzial jakis maciej wiec zajmuja sie reklamacjami rowniez Polacy.
 Profil Relacje PM off  

#2390 PostWysłany: 29 Paź 2015 16:51 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
trudno doszukiwać się kompetencji w polskim Accor :)

Załączniki:
accor.jpg
accor.jpg [ 64.82 KiB | Obejrzany 1195 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#2391 PostWysłany: 29 Paź 2015 17:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Może chodzi o BRANIE tych przywilejów i atrakcyjnych ofert, czy coś... :lol:

#2392 PostWysłany: 29 Paź 2015 17:03 

Czy za wyszukanie błędu ortograficznego też są punkty?
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2393 PostWysłany: 29 Paź 2015 17:29 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
flus napisał(a):
Mnie tam fakt bezpłatnego śniadania w HH jakoś nie przekonuje do tego programu i Hiltonów...
Czy naprawdę ono jest dla Was aż tak istotne?
Przecież jak Accor coś takiego zacznie dawać, to na pewno ceny wyjściowe pójdą w górę, a trzeba przyznać, że jak dotąd, są one bardzo konkurencyjne, zwłaszcza w różnych ofertach rzędu -40%.

Dla mnie liczy się dostępność hoteli, ich jakość, a przede wszystkim cena. A nie fakt czy ktoś da takiemu platynowemu gościowi śniadanie czy nie, które przecież można sobie dokupić, bądź po prostu zjeść gdzieś na mieście.

Dokładnie jest jak piszesz - dostępność hoteli i cena przede wszystkim. Tylko że przy tych -40% w Mercure np. , jak trzeba potem dopłacić 16-18Eur/osoba sniadanie, to przestaje być tanio. A i często z dostępnością w konkretnych miejscach, szczególnie w krótkim terminie do wyjazdu, jest po prostu cienko. W te wakacje, w kilku miejscach Europy taniej wyszło mi w Hiltonie (też mają różne -30$, czy wakacyjne gateway'e) niż w IBISie czy Mercure (gdzie tylko Mercure ma podobny standard, a i to nie zawsze). W obu można brać pokój za punkty. Ale w Mercurym np. okazało się że biorąc 2 pokoje, w tym drugi za -50% dla dzieci, już punktami nie można. I oczywiście sniadanie dodadkowo dla dorosłych, wiec tyle co oszczędziłem na pokoju, tyle wydałem na sniadania ekstra. Ot i promocja...
digger lubi ten post.

#2394 PostWysłany: 29 Paź 2015 19:51 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Wszystkich, którzy tak gorliwie domagają się śniadania jak np. w programie Hiltona proszę o zgrubne policzenie, ile Accor by na tym stracił. Pamiętajcie, że darmowe śniadania to realny koszt dla hotelu, a nie wirtualna strata przychodów, jak np. przy upgrade pokoju.
Załóżmy, że średnio w danym dniu w hotelu nocuje 5 takich 'platynowców', którym śniadanie się będzie należeć z definicji. I niech nawet koszt tego śniadania to dla hotelu tylko 3-4 EUR (pewnie w Ibisach mniej, w Sofitelach czy Pullmanach więcej). 3 EUR * 5 * 365 dni to już jest 5-6 tys. EUR rocznego kosztu tego przywileju. Dodatkowo trzeba doliczyć stratę z tego tytułu, że część z tych gości nie wykupi śniadania, które normalnie by wykupiło za te średnio 12-15 EUR, a to kolejne kilka tys. EUR straty dla hotelu.

Dla grupy Accor, która ma ok. 2,5 tys. własnych hoteli, to już się robi kilkadziesiąt mln EUR straty rocznej. A przecież jest to spółka giełdowa, niektórzy z Was są nawet jej 'akcjonariuszami', ;) więc musi dbać o wyniki i zyski dla udziałowców.

Więc nie wierzę w to, że dając taki przywilej Accor nie podniósłby cen lub ograniczył dość częstych promocji, na czym straciliby wszyscy klienci, a śniadania zyskała tylko garstka ze statusem 'Platinum'. Bądź też wymagania uzyskania statusu Platinum zostałyby podwyższone np. do 50 000 punktów rocznie, albo trzeba będzie rzeczywiście odbyć 60 noclegów rocznie, żeby go uzyskać.

Póki co stać mnie, żeby sobie wykupić śniadania, poza tym dzieci najczęściej mają je gratis, a tam, gdzie uważam, że cena śniadania jest nieadekwatna do otrzymanej jakości (jak np. w Novotelu Centrum Warszawa), po prostu go nie wykupuję i jem 3x taniej na mieście. Nocleg nawet z dokupionym śniadaniem i tak często jest tańszy niż u konkurencji, gdzie śniadanie jest wliczone w cenę pokoju.
Także jestem zdecydowanie przeciwny pójścia w ślady Hiltona i dawania śniadań gratis, bo to będzie musiało albo pogorszyć warunki programu Le Club (które obiektywnie rzec biorąc są obecnie całkiem niezłe na tle konkurencji), albo zwiększyć koszty noclegów, za które zapłacą wszyscy, nie tylko posiadacze kart platynowych.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#2395 PostWysłany: 29 Paź 2015 19:56 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@sranda masz 100% racji.
Żaden z akcjonariuszy nie powinien godzić się na takie marnotrawstwo ;)
 Profil Relacje PM off  

#2396 PostWysłany: 29 Paź 2015 20:04 

srebrny
sranda napisał(a):
Wszystkich, którzy tak gorliwie domagają się śniadania jak np. w programie Hiltona proszę o zgrubne policzenie, ile Accor by na tym stracił. Pamiętajcie, że darmowe śniadania to realny koszt dla hotelu, a nie wirtualna strata przychodów, jak np. przy upgrade pokoju.
Załóżmy, że średnio w danym dniu w hotelu nocuje 5 takich 'platynowców', którym śniadanie się będzie należeć z definicji. I niech nawet koszt tego śniadania to dla hotelu tylko 3-4 EUR (pewnie w Ibisach mniej, w Sofitelach czy Pullmanach więcej). 3 EUR * 5 * 365 dni to już jest 5-6 tys. EUR rocznego kosztu tego przywileju. Dodatkowo trzeba doliczyć stratę z tego tytułu, że część z tych gości nie wykupi śniadania, które normalnie by wykupiło za te średnio 12-15 EUR, a to kolejne kilka tys. EUR straty dla hotelu.

sranda, nie wiem ale widze to inaczej. jesli mam golda i jestem staly klientem, czy uwazasz, ze sofitela nie stac na sniadanie dla mnie za kilka euro kiedy place
rachunek za 160 euro ? watpie...
 Profil Relacje PM off  

#2397 PostWysłany: 29 Paź 2015 20:06 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Nie wątpię, że Sofitela stać na to, ale z drugiej strony jeśli sam płacisz 160 EUR, to 20 EUR więcej za śniadanie też już nie powinno Ci zrobić większej różnicy. ;)
 Profil Relacje PM off  

#2398 PostWysłany: 29 Paź 2015 20:17 

srebrny
sranda napisał(a):
Nie wątpię, że Sofitela stać na to, ale z drugiej strony jeśli sam płacisz 160 EUR, to 20 EUR więcej za śniadanie też już nie powinno Ci zrobić większej różnicy. ;)

no coz, wlasnie robi :-)
 Profil Relacje PM off  

#2399 PostWysłany: 29 Paź 2015 20:23 

Chciałam zarezerwować pokój na weekend styczniowy w Budapeszcie. Mam też kartę Accor.
Czy jest szansa na jakąś bożonarodzeniową wyprzedaż? Czy lepiej nie czekać i teraz już robić rezerwacje bezzwrotne?
Nie wiem jak było w poprzednim roku.
 Profil Relacje PM off  

#2400 PostWysłany: 29 Paź 2015 20:23 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
@sranda w sumie tak, tylko, że następnym razem @michcioj już pewnie sie nie pofatyguje do Sofitelu (domniemam, że to chyba w odniesieniu do jego problemów w Hamburgu)
i wybierze inną sieć i wówczas kto na tym straci więcej ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości