Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1481 PostWysłany: 04 Sie 2015 09:46 

Loty: 609
Kilometry: 620 127
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Obserwuje niestety, że w przypadku coraz większej ilości taryf nie można wykorzystać punktów do płacenia :(. A sprawdzał ktoś jak jest z naliczaniem punktów przy taryfach typu private sales czy są wszystkie punkty naliczane i czy promocje (np. jedzeniowa) się nalicza?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1482 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:05 
Awatar użytkownika

złoty
Ktoś wie za co dostałem punkty określone jako "burn soon"?
Image
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#1483 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:32 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
"Spal to szybko"? Taka luźna uwaga, ktoś dopisał i jak nie wykorzystasz, to polecą, dał Ci ktoś szansę :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1484 PostWysłany: 04 Sie 2015 11:10 

srebrny
joael napisał(a):
15% rabatu na gastro, śniadanie i 500pkt za 20e więcej przy prawie 90e za noc??? I to jest super oferta? Nie mówię już o tym że od wczoraj ceny w Novotelach wzrosły o kolejne 5e, i wypadła oferta -40% za wczesną rezerwację, zostały tylko -30% i też mało atrakcyjne i nie zawsze.

Piszę oczywiście o Sofii.

oferta dobra, ale ludzi jezdzacych sluzbowo :)
bierzesz rachunek, wrzucasz w delegacje, a punkty... punkty zostaja na potrzeby prywatne :)
 Profil Relacje PM off  

#1485 PostWysłany: 04 Sie 2015 11:18 

krzysztof.ka napisał(a):
Punkty promocyjne zazwyczaj naliczane są następnego dnia po zapisaniu punktów podstawowych. Mnie te 300, 500 i 700 punktów z promocji gastronomicznej wchodziły właśnie z opóźnieniem jeden dzień.

U mnie punkty za majową promocję były już 3 godziny po wymeldowaniu się z hotelu.
 PM off  

#1486 PostWysłany: 04 Sie 2015 13:59 

niebieski
U mnie niestety nie. Podstawowe punkty pojawiały się następnego dnia, albo i później, a promocyjne kolejnego dnia.

Czytając wątek o upgrade'ach natknąłem się na informację, że niektórzy otrzymują śniadania gratis, a niektórzy mają obniżone stawki. Osobiście zazwyczaj dokupuję śniadania. Jednak zdarzyło mi się wcześniej zarezerwować tylko nocleg, ale bez śniadania. Wtedy miałem status platinum, ale nigdy mi hotel nie zafundował śniadania. Jest tu jakaś reguła?
 Profil Relacje PM off  

#1487 PostWysłany: 04 Sie 2015 15:42 

Śledząc ten wątek wielokrotnie pisaliście o e-Rewards.com. W końcu postanowiłem się tam zarejestrować, adres podałem niemiecki.
Korzystam z CyberGhost'a, po wypełnieniu jednej ankiety klikam aż do skutku w link, który otrzymałem od e-Rewards. W ciągu 8 dni (od 27.07.) mam na koncie 2210 pkt.
Czy warto wymieniać punkty co 2000, 4000 czy 6000 pkt? Z jednej strony ankiety podobno przychodzą rzadziej wraz ze wzrostem liczby punktów, z drugiej dwukrotna wymiana 2000 pkt to 550 pkt Accor, a trzykrotne 825 pkt Accor (względem 1000 pkt za wymianę 6000 pkt e-Rewards).
Drugie moje pytanie: (odpowiedzi mogą być na PW) ile punktów (w przybliżeniu) jesteście w stanie zebrać w ciągu miesiąca/kwartału? Z jakiego kraju jest rejestracja?
 Profil Relacje PM off  

#1488 PostWysłany: 04 Sie 2015 15:52 

srebrny
U mnie po dwukrotnej wymianie na 1.000 punktów Accora ankiety przestały przychodzić. Możliwe, że mają jednak jakiś system weryfikacji i eliminują tych, którzy zbyt szybko zdobywają punkty?
 Profil Relacje PM off  

#1489 PostWysłany: 04 Sie 2015 16:15 

krzysztof.ka napisał(a):
U mnie niestety nie. Podstawowe punkty pojawiały się następnego dnia, albo i później, a promocyjne kolejnego dnia.

U mnie też tak było, że na punkty trzeba było trochę czekać, dlatego byłem zaskoczony.
Drugim zaskoczeniem było śniadanie. Ktoś wcześniej narzekał na śniadania w Bielsku ale śniadanie było bardzo dobre.
Była szarlotka serwowana do stolika, jeszcze ciepła. Jabłko przy wyjściu na do widzenia.
Duży wybór jedzenia, dobra jajecznica, parówki, ciasta. Sałatka rosyjska miała trochę za mało składników. Soki o posmaku landrynkowym.
Pokój dostałem zdezelowany i bez klimatyzacji.
 PM off  

#1490 PostWysłany: 04 Sie 2015 16:52 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Misiatek napisał(a):
U mnie po dwukrotnej wymianie na 1.000 punktów Accora ankiety przestały przychodzić. Możliwe, że mają jednak jakiś system weryfikacji i eliminują tych, którzy zbyt szybko zdobywają punkty?

ja dostałem maila że mam oświadczyć że mój londyński adres jest prawidłowy, a potem takie straszenie, że mogą wnioskować o usuniecie konta także u partnera (Accor) wiec dałem sobie spokój z ankietami - szkoda mi było ryzykować punktów
 Profil Relacje PM off  

#1491 PostWysłany: 04 Sie 2015 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
@Higflyer

M.in. ja "narzekałem" i po ostatnim pobycie (w zeszły weekend) oraz mając porównanie do innych Ibis Styles, jak i innych zbliżonych jakościowo hoteli, podtrzymuję swoje zdanie. Szarlotka faktycznie na plus, wcześniej jej nie było.

Rozumiem też, że są osoby którym bardzo to śniadanie smakuje, jak pewnej "parze", która kilkukrotnie "talerzami" wynosiła góry parówek i jajecznicy do pokoju, zapewne w celu konsumpcji już poza hotelem. Miny gości jedzących w tym momencie śniadanie świetne. Zastanawia tylko brak reakcji obsługi, bo w tej sytuacji powinna dyskretnie zareagować.

Na plus tego hotelu to lekka obniżka cen pokoi po zmianie marki.

Na minus, że karta gold/platynowa już nic nie znaczy, chyba, że zależy komuś na małym piwie, ew. późne wymeldowanie może jest możliwe-nie pytałem. Podwyższenia standardu pokoju "już nie możemy dać", poczęstunku w pokoju i wody też już nie ma, bo baniak z wodą jest na dole.

Higflyer napisał(a):
Pokój dostałem zdezelowany

Hehe "zmiana marki".

Higflyer napisał(a):
i bez klimatyzacji.

Tam chyba w żadnym pokoju nie ma klimy, nawet w "apartamencie". Przy tych upałach i oknach -zawsze miałem od strony wschodniej- jest w pokojach bardzo ciepło.

#1492 PostWysłany: 04 Sie 2015 17:12 

Też widziałem Niemców pakujących placuszki ze śniadania do torebki na wynos. Czyli smakowało polskie jedzenie naszym przyjaciołom za zachodniej granicy.
 PM off  

#1493 PostWysłany: 04 Sie 2015 20:17 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
twastara napisał(a):
Śledząc ten wątek wielokrotnie pisaliście o e-Rewards.com. W końcu postanowiłem się tam zarejestrować, adres podałem niemiecki.
Korzystam z CyberGhost'a, po wypełnieniu jednej ankiety klikam aż do skutku w link, który otrzymałem od e-Rewards. W ciągu 8 dni (od 27.07.) mam na koncie 2210 pkt.
Czy warto wymieniać punkty co 2000, 4000 czy 6000 pkt? Z jednej strony ankiety podobno przychodzą rzadziej wraz ze wzrostem liczby punktów, z drugiej dwukrotna wymiana 2000 pkt to 550 pkt Accor, a trzykrotne 825 pkt Accor (względem 1000 pkt za wymianę 6000 pkt e-Rewards).
Drugie moje pytanie: (odpowiedzi mogą być na PW) ile punktów (w przybliżeniu) jesteście w stanie zebrać w ciągu miesiąca/kwartału? Z jakiego kraju jest rejestracja?

Warto wymieniać co 6000 punktów. Średnio zdobywam 1000 punktów Accor raz na półtora miesiąca.
Czasem wymieniam 4000 na 625 punktów.

Nie jest też tak, że wszystkie ankiety mi wpadają. Sporo nie kwalifikuje się, więc może to powód, dla którego jeszcze nie zostałem zbanowany :)

Zdecydowanie warto korzystać z CyberGhosta (ja łączę się przez Anglię). Nie miałem do tej pory żadnych problemów.

Ostatnio edytowany przez Tjw1978, 04 Sie 2015 22:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#1494 PostWysłany: 04 Sie 2015 20:43 

HON fly4free
horacy19 napisał(a):
Rozumiem też, że są osoby którym bardzo to śniadanie smakuje, jak pewnej "parze", która kilkukrotnie "talerzami" wynosiła góry parówek i jajecznicy do pokoju, zapewne w celu konsumpcji już poza hotelem. Miny gości jedzących w tym momencie śniadanie świetne. Zastanawia tylko brak reakcji obsługi, bo w tej sytuacji powinna dyskretnie zareagować.
rzeczywiście dziwny brak reakcji, tym bardziej, że przy wejściu do restauracji jest cennik dań na wynos - m. in. jabłko gratis
mi śniadanie smakowało

horacy19 napisał(a):
Na minus, że karta gold/platynowa już nic nie znaczy, chyba, że zależy komuś na małym piwie, ew. późne wymeldowanie może jest możliwe-nie pytałem. Podwyższenia standardu pokoju "już nie możemy dać", poczęstunku w pokoju i wody też już nie ma, bo baniak z wodą jest na dole.
z tym małym piwem to rzeczywiście żenada...
ja w pokoju miałem ciasteczka

horacy19 napisał(a):
Tam chyba w żadnym pokoju nie ma klimy, nawet w "apartamencie". Przy tych upałach i oknach -zawsze miałem od strony wschodniej- jest w pokojach bardzo ciepło.
mi w ten weekend trafił się niestety pokój od ulicy (strona zachodnia), gorąc jak w piekle pomimo zasłoniętych przez cały dzień zasłon
 Profil Relacje PM off  

#1495 PostWysłany: 05 Sie 2015 22:28 

Ostatnio nocowałem w Novotel Airport Warszawa przy użyciu 2000 punktów i 9,17 PLN i nie zostały mi naliczone punkty. Napisałem do hotelu, który odpisał, że nie należą się punkty za rezerwacje przy użyciu punktów.

Odpisałem im, że się nie zgadzam, bo powinienem dostać za to co dopłaciłem oraz kolejne punkty z promocji "1500 punktów za smakowite pobyty" i dzisiaj dostałem odpowiedź, że punkty wraz z promocyjnymi zostały naliczone na koncie - wchodzę a tam...

Jak tu nie kochać Accorhotels. :)

Załączniki:
2015-08-05_222319.jpg
2015-08-05_222319.jpg [ 6.18 KiB | Obejrzany 1199 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1496 PostWysłany: 06 Sie 2015 09:20 

niebieski
Czyli wychodzisz na plus, bo za jeden nocleg zgarniasz 1500 pkt., szkoda, że nie naliczyli noclegów.

-- 06 Sie 2015 09:29 --

Od 3 sierpnia 2015 r. obowiązują nowe warunki programu, ciekawe na czym dokładnie zmiany polegają.
 Profil Relacje PM off  

#1497 PostWysłany: 06 Sie 2015 13:44 

Wygląda na to, że już nie będzie opcji 39 zł czy też 49 zł w Ibis Budget jak wcześniej... ostatnia data z opcją 39 zł to noc z 31.08.
Teraz wygląda to inaczej, zmieniło się od wczoraj ze standardowego 109/89 (dni robocze/weekend) na 69/49 we wrześniu i październiku i tyle, sprawdzone na przykładzie Katowic.
Trochę szkoda ale zawsze coś, tylko przy tych opcjach to taniej momentami wychodzi w zwykłym Ibisie noclegi promocyjne za 69 zł - %5 66 zł i śniadanie za 50% ceny.
 Profil Relacje PM off  

#1498 PostWysłany: 06 Sie 2015 20:18 

niebieski
Cytuj:
mi w ten weekend trafił się niestety pokój od ulicy (strona zachodnia), gorąc jak w piekle pomimo zasłoniętych przez cały dzień zasłon

To i tak miałeś szczęście, ja dostałem taki sam pokój ale nikomu się nie chciało zasłonić okien. Upał i duchota w pokoju była przerażająca. Poszedłem po wentylator i dostałem ostatni malutki bo duże wyszły ;)
 Profil Relacje PM off  

#1499 PostWysłany: 06 Sie 2015 22:47 

niebieski
Tjw1978 napisał(a):
Z naliczeniem punktów za 3 pokoje teoretycznie nie ma problemu, bo wg przelicznika powinienem dostać 290, dostałem 302 (opcja podwojenia punktów).
Natomiast 300 dodatkowych punktów robi już różnicę :) W takim razie reklamuję.

@Tjw1978, czy dostałeś już odpowiedź na swoją reklamację? Mnie z kolei nie naliczyli 500 punktów za 2 pobyt w ramach promocji kulinarnej.

Czy miał ktoś też taki przypadek, żeby za pierwszy pobyt w ramach promocji kulinarnej 1500 pkt. dostał 300 pkt., a za drugi już nie? Krzysztof.ka pisał, że dostał wszystkie punkty z trzech pobytów, więc nie spodziewałem się żadnych kłopotów, a tu taka niemiła niespodzianka :-(

Drugi pobyt rozpoczął mi się 2 sierpnia i tak się zastanawiam czy w warunkach promo nie było błędu odnośnie dat pobytów i zamiast do "31 lipca" napisali do "31 sierpnia".
 Profil Relacje PM off  

#1500 PostWysłany: 06 Sie 2015 23:15 

srebrny
Ja dostałem 300 p kulinarnych za pobyt z 2 na 3 sierpnia właśnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości