Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1381 PostWysłany: 17 Lip 2015 15:52 

Accorhotels ma coraz większe problemy z naliczaniem punktów.

Miałem zarezerwowane trzy pokoje w Dubaju w taryfie 3x punkty i bezpłatne śniadania, wartości rezerwacji (bez podatku):
- 982,80 AED
- 1360,80 AED
- 1108,80 AED

Przyjąłem że max. dostanę punkty za 2 pokoje, więc wziąłem najtańsze, co dało mi sumę: 2091,60 AED

Punkty Classic to: 1288 pkt.
Punkty Platinum (mój status): 2268 pkt.

Więc powinienem otrzymać: 2268+(2x1288) = 4844 punktów.

Tymczasem otrzymałem.. 2351 punktów. :/

E-mail poszedł - "wyjaśniają sprawę".
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1382 PostWysłany: 17 Lip 2015 21:40 

niebieski
Odnośnie e-rewards, jak dołączyć do programu. Gdzie tam jest możliwość zarejestrowania się?

Ostatnio edytowany przez dyzio1, 17 Lip 2015 22:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1383 PostWysłany: 17 Lip 2015 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
dyzio1 napisał(a):
Odnoście e-rewards, jak dołączyć do programu. Gdzie tam jest możliwość zarejestrowania się?

http://www.accorhotels.com/gb/leclub/be ... ards.shtml
dyzio1 uważa post za pomocny.

#1384 PostWysłany: 18 Lip 2015 11:51 

niebieski
właśnie dostałem kartę Gold i zastanawiam się czy Accor nie przymierza się do zmian w programie,
zobaczcie podkreślone słowa, wszystkie upgrade-y odnoszą się do najdroższych hoteli...

Image

#1385 PostWysłany: 19 Lip 2015 09:00 

niebieski
Znów mam problem z logowaniem? Jak u Was?
 Profil Relacje PM off  

#1386 PostWysłany: 19 Lip 2015 09:32 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
a już myślałem że to u mnie tylko problemy, ja też się nie mogę zalogować

-- 19 Lip 2015 09:32 --

a już myślałem że to u mnie tylko problemy, ja też się nie mogę zalogować
 Profil Relacje PM off  

#1387 PostWysłany: 19 Lip 2015 09:50 

niebieski
U mnie poszło bez problemu ale sprawdzałem tylko na tablecie
 Profil Relacje PM off  

#1388 PostWysłany: 19 Lip 2015 18:28 

niebieski
futrzak napisał(a):
właśnie dostałem kartę Gold i zastanawiam się czy Accor nie przymierza się do zmian w programie,
zobaczcie podkreślone słowa, wszystkie upgrade-y odnoszą się do najdroższych hoteli...

To chyba nie miałoby większego sensu. W PL nie ma Pullmana i MGallery a Sofiteli jest tylko sztuk 3. Gdyby tak zrobili to program straciłby bardzo na atrakcyjności.
 Profil Relacje PM off  

#1389 PostWysłany: 22 Lip 2015 14:16 

Chyba jakieś zmiany na stronie Accora.
Chwile nie działała, a teraz podczas wyszukiwania sortuje automatycznie na hotele oznaczone jako "Loyalty accepted " i pozostałe.
Poza tym jakieś nowe ikonki i oznaczenia. Ciekawe co kombinują.
 Profil Relacje PM off  

#1390 PostWysłany: 22 Lip 2015 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Gdzieś czytałem, że chcą przez swoją stronę sprzedawać również noclegi od hotelów spoza swojej sieci. Liczą na to, że prywatne hotele się do nich dołączą bo zyskają nowy kanał sprzedaży. Może o to właśnie chodzi :)
 Profil Relacje PM off  

#1391 PostWysłany: 22 Lip 2015 14:56 

To by nieco wyjaśniało ankietę, którą kilka dni temu dostałam z accora, pytali o zwyczaje przy rezerwacji hoteli, w tym podali dla przykładu jakieś dwa spoza ich sieci (niestety nie pamiętam nazwy w tej chwili, jeden był z Zakopanego) i zastanawiałam się o co chodzi.
 Profil Relacje PM off  

#1392 PostWysłany: 22 Lip 2015 15:13 

Są ikonki, że dany hotel należy do sieci Accor.
Są nowe ikonki "Participant LCA", których nie ma przy IBIS Budget, bo nie należą do sieci lojalnościowej.
Sa też ikony przy hotelach odnoszące się do gwarantowania najlepszej ceny. Nie ma ich przy Mercure i Novotel.
Najbardziej interesuje mnie, że automatycznie zaznacza po lewej stronie w usługach "Loyalty accepted". I tylko niewielka część hoteli spełnia ten warunek. Ciekawe co to ma znaczyć.

Pisze to na podstawie hoteli w Berlinie.
 Profil Relacje PM off  

#1393 PostWysłany: 22 Lip 2015 15:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Zmiany w temacie "Loyalty accepted" mogą mieć jakiś związek niestety z tym co pisał @futrzak kilka postów powyżej :shock:

#1394 PostWysłany: 22 Lip 2015 15:29 

danziger napisał(a):
Zmiany w temacie "Loyalty accepted" mogą mieć jakiś związek niestety z tym co pisał @futrzak kilka postów powyżej :shock:

Tylko, ze pokazuje jedynie IBIS i IBIS STYLE jako spełniające wrunek :)
 Profil Relacje PM off  

#1395 PostWysłany: 22 Lip 2015 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
W niektórych Ibis Styles w ogóle pokazuje w różnych miastach niezwykle "atrakcyjne" ceny za dobę :lol:

Załączniki:
Ibis_styles.jpg
Ibis_styles.jpg [ 101 KiB | Obejrzany 848 razy ]

#1396 PostWysłany: 22 Lip 2015 15:38 

Loty: 555
Kilometry: 1 237 092
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
może pokazuje hotele, które oferują upgrady i drinki. Na podstawie Londynu widzę 33 hotele Loyalty accepted (33), a w tych co nie sa i ibisy i mercure (np. wszystko na Greenwich)

W Kanadzie np. w ogóle nie ma opcji Loyalty accepted

W Limie są 2 hotele - ibis i novotel, ibis akceptuje lojalność, a Novotel nie :(

#1397 PostWysłany: 22 Lip 2015 20:52 

Rezerwacja kilku pokoi a przywileje Accor Le Club

Mam kilka pytań przy rezerwacjach kilku pokoi, nie mogę doszukać się w regulaminie odpowiedzi. Może macie doświadczenie w tym zakresie?
1. Czy rezerwując jeden pokój w promocji majowej, a potem kolejny pokój na ten sam termin w ramach promocji 1500 punktów za wysmakowane pobyty można domagać się punktów promocyjnych odrębnie dla każdej rezerwacji. Na chwilę obecną po pobycie w ostatni weekend mam tylko punkty za jeden pokój bez punktów promocyjnych.
2. Jak wygląda kwestia przywilejów typu powitalny drink, upgrade w przypadku rezerwacji kilku pokoi? Tylko dla posiadacza karty czy do każdego pokoju?
 Profil Relacje PM off  

#1398 PostWysłany: 22 Lip 2015 21:06 

Co do powitalnego drinka to nie ma reguły.
Czasem nie dostaniesz w ogóle, czasem jak się upomnisz, a czasem dadzą sami z siebie.
Ja zawsze dostawałem (jeśli cokolwiek dostawałem) dla każdego gościa niezależnie czy miałem jeden czy dwa pokoje. Wiem, że ludzie na forum pisali o tym, że przysługiwał im jedynie jeden drink dla posiadacza karty.
 Profil Relacje PM off  

#1399 PostWysłany: 22 Lip 2015 21:14 

Loty: 555
Kilometry: 1 237 092
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
przykład z tego tygodnia: w ibis Ostrobramska i ibis Reduta dali po 1 voucherze dla 1 os, mimo iż pokój był dla 2osób.

#1400 PostWysłany: 23 Lip 2015 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 94 286
Krajów: 18 / 8.4%
wg regulaminu (nie sprawdzałem, ale tak mi powiedziano) przysługuje 1 drink powitalny (dla posiadacza karty) albo jeden słodki prezent - nawet jeśli zamówiłeś pokój 2 osobowy, zapłaciłeś za pokój 2 osobowy i przyjechałeś do hotelu z osobą towarzyszącą :-).

Pomimo tego - praktyka tak wygląda że większość hoteli w których byłem (Novotel, Mercure, Sofitel) - dają zaproszenie na drinka dla 2 osób (ale jak rozumiem, jest to ich "dobra wola" a nie obligo).

Ale już "słodki prezent" - zwykle dla 1 osoby.
Nie omieszkałem im to wytknąć w ankiecie, bo nie jest to miłe "client experience"

co do pokoi - wg info ze strony Accore:
................. cytat:
"Czy jeśli w trakcie jednego pobytu rezerwuję więcej niż jeden pokój, zostaną mi naliczone punkty od każdego pokoju?

Punkty można otrzymać maksymalnie za dwa pokoje pod warunkiem, że uczestnik programu jest zameldowany w jednym z nich, i że przy wyjeździe pokrywa koszty związane z obydwoma pokojami.
................

-- 23 Lip 2015 00:22 --

wyjaśnijcie mi prosze jak to jest ze statusami. W lipcu przekroczyłem 25000 punktów i wskoczyłem na status Platinum. Jak rozumiem ma go na rok.

Czy to oznacza że aby go zachować muszę: od lipca 2015 do lipca 2016
a. zdobyc NOWE 25000 pkt
b. miec 60 noclegów w ciagu tego roku

A jesli nie zdobędę 25000 pkt, ale tez nie wydam "starych", tj stan konta na koniec lipca 2016 będzie nadal 25 000 - to status sie zmieni na niższy czy nie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości