Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

https://www.fly4free.pl/forum/kontakt-t ... r,15,23835

"Jeśli Twoje pytanie dotyczy istniejącej rezerwacji, skontaktuj się z nami za pośrednictwem numeru Telecentrum Wizz Air dla Istniejących Rezerwacji (+48 22 266 61 11 → ✔ +48 22 128 49 05 (aktualizacja 2026-09-06, źródło), numer telefonu o stawce lokalnej)."
Obsługa w języku polskim: poniedziałek - piątek godz. 9:00-18:00. Obsługa w języku angielskim codziennie przez całą dobę.
https://www.fly4free.pl/forum/wizzair-z ... ,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic ... 6#p1320278

Doładowanie konta
https://www.fly4free.pl/forum/pytania-d ... ,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Aktualizacja 2026-09-06 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 5455 postów do #1834116)
  • ✔ Wizz Air zlikwidował płatną infolinię 4,92 zł/min. Kontakt dla Polski to +48 22 128 49 05, bezpłatnie w dni robocze 9-18 (wg Fly4free).
  • ✔ Bonus 120% zwrotu w kredytach WIZZ nie jest już oferowany. Po odwołaniu lotu wybierasz 100% gotówki, 100% kredytów albo przebukowanie (źródło).
  • ✔ Bezpłatne przebukowanie po zmianie z inicjatywy przewoźnika obejmuje loty 14 dni przed i 30 dni po pierwotnym terminie (źródło).
  • ✔ Bezpłatny bagaż podręczny to 40 x 30 x 20 cm i maksymalnie 10 kg, chowany pod fotelem (źródło).
  • ✔ Odprawa online z wykupionym miejscem działa od 30 dni do 3 godzin przed odlotem, bez miejsca dopiero od 24 godzin przed (źródło).
  • ✔ Zniżka Wizz Discount Club obejmuje współpasażerów tylko wtedy, gdy członek klubu jest pasażerem tej samej rezerwacji (źródło).
  • ✔ Mieszkańcy Austrii podróżujący po 2018 roku mogą wnioskować o zwrot opłaty za odprawę na lotnisku, wymianę vouchera lub przedłużenie kredytów WIZZ (źródło).
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5458 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 273  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 15 Cze 2015 08:55 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Możliwe, że błąd jakiś. Wydrukuj kartę i najwyżej podbij do check-in ;)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#882 PostWysłany: 15 Cze 2015 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
Krajów: 5 / 2.3%
Wydaje mi się, że kiedyś też tak miałem.
Był jakiś błąd w systemie (albo brak systemu bo był to Warszawa - Modlin jakoś niedługo po otwarciu) i wszystkich jeszcze raz na lotnisku odprawiali za darmo bo nie mogli ogarnąć.
Ja bym się nie przejmował tym za bardzo skoro jest napisane, że bezpłatnie.
 Profil Relacje PM off  

#883 PostWysłany: 15 Cze 2015 10:24 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Krajów: 2 / 0.9%
michzak napisał(a):
Możliwe, że błąd jakiś. Wydrukuj kartę i najwyżej podbij do check-in ;)

Właśnie tego chciałem uniknąć bo jestem trochę ograniczony czasowo. Ale cóż, jak trzeba to trzeba. Szkoda mi kasy, żeby do nich dzwonić o to.
 Profil Relacje PM off  

#884 PostWysłany: 15 Cze 2015 13:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Będąc onegdaj na lotnisku KUT też tak miałem.
Znaczy to po prostu, że masz bezpłatną odprawę na lotnisku, a przez net się nie da.

#885 PostWysłany: 15 Cze 2015 13:25 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Krajów: 2 / 0.9%
No tak, ale ja właśnie przez internet się odprawiłem. Taką opcję wybrałem przy zakupie biletów pod koniec lutego i do czasu odprawy (czyli do wczoraj) widniała tam opcja oprawy przez internet. Z ta odprawą na lotnisku wskoczyło dopiero po odprawie przez aplikację mobilną, która przebiegła jak najbardziej w porządku. Karty pokładowe mam wydrukowane oraz mam zarchiwizowane w telefonie PassWallet oraz w każdej chwili mogę je wyświetlić poprzez aplikację mobilną WizzAir
 Profil Relacje PM off  

#886 PostWysłany: 15 Cze 2015 14:24 

niebieski
Skoro masz wydrukowane karty, które działają w aplikacji, wszystko powinno pójść bez problemu. jesli jest na nich kod qr, raczej bedą działać.
 Profil Relacje PM off  

#887 PostWysłany: 15 Cze 2015 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Zrobilem odprawe na komputerze i okazalo sie ze bede mial problem z wydrukiem karty pokladowej. Czy jest mozliwosc zapisania karty pokladowej w aplikacji Passbook na komorce jezeli nie robilo sie rezerwacji przez telefon? Jak wchodze przez aplikacje to nie widze takiej mozliwosci, ale moze jest jakis myk
 Profil Relacje PM off  

#888 PostWysłany: 15 Cze 2015 23:24 

niebieski
Jak najbardziej w aplikacji na iOS, wchodzisz w moje rezerwacje, klikasz interesujący lot i dalej jak na zdjęciach, po kliknięciu w karta pokładowa, możesz ją dodać do passbooka.

Załączniki:
image.jpg
image.jpg [ 142.47 KiB | Obejrzany 1400 razy ]
image.jpg
image.jpg [ 132.32 KiB | Obejrzany 1400 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#889 PostWysłany: 17 Cze 2015 20:20 

Loty: 72
Kilometry: 133 924
Krajów: 22 / 10.3%
Miał być weekend na Preistekolen, a jest lipa. Jedyny weekend w lipcu, ktory mi pasowal, kupione bilety a dzis mail o odwolaniu lotu. Niedobry wizz, niedobry.
Wybralem opcje anulacji lotu z 20% bonusu na konto wizzair. Czy w tym wypadku zwrócą mi również za WDC czy tylko za loty? Zakupilem specjalnie ten na 5 osob i wolałbym zwrot kasy bo po co mam marnować pieniadze jak nigdzie nie polecę. Orientuje się ktos jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#890 PostWysłany: 17 Cze 2015 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w mailu informującym o zmianie lotu był taki fragment
Cytuj:
Wizz Air anuluje rezerwację i zwróci Klientowi pełną wartość dokonanej zapłaty za odwołany lot i dodatkowo 20% ceny zapłaconej za odwołany lot oraz za bilet powrotny, jeżeli takowy został wykupiony, na „konto klienta” w Wizz Air.
Nic o zwrocie za WDC. Ja w każdym razie nic takiego nie dostałem i nie upominałem się nawet. To przecież dwie różne usługi i odwołanie jednego lotu nie ma przecież wpływu na zakup kolejnych lotów ze zniżką WDC (no chyba że ktoś zrazi się do Wizza i dla zasady z nimi już nie poleci).
 Profil Relacje PM off  

#891 PostWysłany: 17 Cze 2015 22:10 

Loty: 72
Kilometry: 133 924
Krajów: 22 / 10.3%
Rozumiem. Chodzi o to, że prawdopodobnie jak gdzies polecę to dopiero w wrzesniu, pazdzierniku, bo raczej na ten weekend który mialem wolny nie złapię nic w normalnej cenie do Stavanger, a ważność WDC z dnia na dzien jest krótsza. Gdybym wykupil to w powiedzmy sierpniu na lot wrzesniowy, to mialbym 2 miesiace wiecej na loty w nizszej cenie. Dlatego pojawiło się tu moje pytanie.
Dzięki za odpowiedz,
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#892 PostWysłany: 17 Cze 2015 22:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy jutrzejsza promocja dla WDC obowiązywać będzie też jeśli jutro wraz z lotem wykupię WDC? Czy jak startuje promocja to już muszę mieć aktywne WDC? Jak było z poprzednimi promocjami?
 Profil Relacje PM off  

#893 PostWysłany: 17 Cze 2015 22:44 

witam. Ja również otrzymałam dziś informację o zmianie rozkładu lotu i na dole jest taka informacja - "odwołanie lotu i zwrot 120% kredytu na rezerwację" oraz "odwołanie lotu i zwrot kosztów". czym to sie różni?? I drugie pytanie- ponieważ kupiłam bilet "tam' i "z powrotem" a chcę zrezygnować tylko z biletu "tam" czy jest taka możliwość? Może dla kogoś to będą trochę naiwne pytania, ale dla mnie są ważne, gdyż nigdy nie miałam takiej sytuacji. Pozdrawiam i liczę na pomoc
 Profil Relacje PM off  

#894 PostWysłany: 17 Cze 2015 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 254
Kilometry: 497 461
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
@arya15

Opcje te różnią się tym, że albo możesz dostać pełny zwrot na kartę, z której dokonywałaś zakupu, albo dostać 120% zwrotu w postaci środków na konto Wizz (na stronie Wizzaira), które możesz wydać potem na kolejne loty.

Co do rezygnacji tylko z jednej części lotu w przypadku odwołania to powinno się udać, najlepiej będzie jeśli zadzwonisz na bezpłatny numer wizza, który możesz znaleźć tutaj https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... ule_change .
 Profil Relacje PM off
arya15 uważa post za pomocny.

#895 PostWysłany: 17 Cze 2015 23:01 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
arya15 napisał(a):
I drugie pytanie- ponieważ kupiłam bilet "tam' i "z powrotem" a chcę zrezygnować tylko z biletu "tam" czy jest taka możliwość? Może dla kogoś to będą trochę naiwne pytania, ale dla mnie są ważne, gdyż nigdy nie miałam takiej sytuacji. Pozdrawiam i liczę na pomoc

W tzw. tanich liniach nie ma żadnego problemu, po prostu nie przychodzisz na pierwszy lot. I to wszystko.
Jeżeli pytasz o możliwość zwrotu należności za taki bilet, to nie ma takiej możliwości.

mickol napisał(a):
Rozumiem. Chodzi o to, że prawdopodobnie jak gdzies polecę to dopiero w wrzesniu, pazdzierniku, bo raczej na ten weekend który mialem wolny nie złapię nic w normalnej cenie do Stavanger, a ważność WDC z dnia na dzien jest krótsza. Gdybym wykupil to w powiedzmy sierpniu na lot wrzesniowy, to mialbym 2 miesiace wiecej na loty w nizszej cenie. Dlatego pojawiło się tu moje pytanie.
Dzięki za odpowiedz,
Pozdrawiam

Nic nie szkodzi ani nie kosztuje odezwanie się do Wizza i zwięzłe opisanie sprawy. Że bilety kupione dla X osób, WDC specjalnie pod to, anulacja z ich winy, do tego jakieś wtrącenie o rozczarowaniu, konieczności zmiany planów urlopowych oraz chęci dania Wizzairowi szans jeszcze w przyszłości, ale żeby WDC "nie marnowało się" przez 2 miesiące. Wizzair ostatnio robi się bardzo prokliencki, oczywiście nie ma gwarancji, że pozytywnie odniosą się do prośby, ale spróbować nie zaszkodzi.
 Profil Relacje PM off  

#896 PostWysłany: 17 Cze 2015 23:18 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
juliaka napisał(a):
Czy jutrzejsza promocja dla WDC obowiązywać będzie też jeśli jutro wraz z lotem wykupię WDC?

Tak bylo do tej pory wiec nie podejrzewam zeby sie mialo cos zmienic ;)
 Profil Relacje PM off
juliaka uważa post za pomocny.

#897 PostWysłany: 17 Cze 2015 23:28 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Krajów: 8 / 3.7%
arya15 napisał(a):
witam. Ja również otrzymałam dziś informację o zmianie rozkładu lotu.....
I drugie pytanie- ponieważ kupiłam bilet "tam' i "z powrotem" a chcę zrezygnować tylko z biletu "tam" czy jest taka możliwość? Może dla kogoś to będą trochę naiwne pytania, ale dla mnie są ważne, gdyż nigdy nie miałam takiej sytuacji. Pozdrawiam i liczę na pomoc

Zanim poprosisz wizz o zwrot za jedną część lotu (tam), sprawdź jakie są ceny obecnie 'z powrotem'. Może się okazać, ze lepiej dostać 120% za całość i kupić od nowa niż dostać zwrot za lot w jedną stronę i kupować tylko w jedną.
Pozdrawiam
Michał M
 Profil Relacje PM off  

#898 PostWysłany: 18 Cze 2015 09:33 

miki_fly napisał(a):
@arya15

Opcje te różnią się tym, że albo możesz dostać pełny zwrot na kartę, z której dokonywałaś zakupu, albo dostać 120% zwrotu w postaci środków na konto Wizz (na stronie Wizzaira), które możesz wydać potem na kolejne loty.

Co do rezygnacji tylko z jednej części lotu w przypadku odwołania to powinno się udać, najlepiej będzie jeśli zadzwonisz na bezpłatny numer wizza, który możesz znaleźć tutaj https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... ule_change .

Bardzo dziękuję za podpowiedź, wszystko udało się załatwić bezproblemowo :D
 Profil Relacje PM off  

#899 PostWysłany: 21 Cze 2015 10:09 

A ja mam takie pytanie odnośnie płatności.
Z ciekawości (tak wiem, nie robi się tak) - założyłam konto na WizzAir. Czy samo posiadanie konta jest darmowe?
Jeśli nie ten wątek, najmocniej przepraszam, ale google prosto przekierowało tutaj.
Proszę o odpowiedź ;-)
 Profil Relacje PM off  

#900 PostWysłany: 21 Cze 2015 11:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Justyś napisał(a):
Czy samo posiadanie konta jest darmowe?
Tak.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5458 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 273  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości