Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 06 Maj 2015 12:27 

magw napisał(a):
Sprawdziłem odprawę na lotnisku. Żadnych problemów z uzyskaniem karty. Odprawa on-line nie jest w easyJet konieczna. Wg słów agenta (mniej więcej): "mają ją po to, aby chętni nie musieli w kolejce stać. Nie są Wizz, czy Ryanair, żeby pobierać opłatę za kawałek papieru."

I każdy kto choć raz z nimi leciał wiedział, że zapewne tak się skończy, ale jest też możliwość trafienia na służbistę i cały twój plan byłby o "kant..." tylko dlatego, "że tak zawsze latałem"
po coś ten zapis jest (a Ryanair np. cenię wyżej niż easyjet)
 PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#82 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:01 

Przedstawiłem sytuację, zacytowałem (mniej więcej) agenta - swoją drogą zapewne służbistę, bo dokładnie sprawdzał wagę i wymiar każdej torby. Swoją drogą - na angielskiej wersji strony znalazłem w kilku miejscach informację, ze z uzyskaniem karty pokładowej na lotnisku nie ma problemu.

O wyższości jednej linii nad drugą nie ma sensu dyskutować - tyle różnych doświadczeń, ilu dyskutujących.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:08 

ok, kończąc z mojej strony do póki cytowany wcześniej zapis o odprawie online w easyjet będzie na ich stronie to ja zamierzam wszędzie tam, gdzie jest to możliwe przed lotem easyjet odprawiać się online, bo też zawsze "tak robiłem", a i cenię sobie "święty spokój" i swój czas
 PM off  

#84 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:37 

Ja nikogo do niczego nie namawiam. Sprawdziłem czy lot bez odprawy on-line przejdzie, przeszedł, więc zdałem relację. A to, że każdy lata jak mu pasuje to oczywista sprawa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 18 Maj 2015 16:39 

niebieski
Witam,

Mam 2 pytania:

1) Czy za walizkę, która mieści się w wymiarach bagażu podręcznego, ale jest większa niż tzw. "gwarantowany bagaż", easyJet może pobrać opłatę na lotnisku? Właśnie stoję przed wyborem walizki na bagaż podręczny i zastanawiam się jaki rozmiar wybrać.

2) Przy odprawie on-line nigdzie nie było opcji wpisania nr dowodu osobistego (lot wewnątrz UE), a pamiętam, że kiedyś wpisywałem takie dane łącznie z datą urodzenia, itp. Czy coś się ostatnio zmieniło w tej kwestii?

#86 PostWysłany: 18 Maj 2015 16:46 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Ad. 1. Oplaty Ci nie pobiora, ale jezeli nie bedzie miejsca na pokladzie to zabiora ci do luku (za darmo).

Ad. 2 Moze podales te dane wczesniej w czasie rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 18 Maj 2015 16:48 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
1) Nie, po prostu najwyżej wrzucą go do luku na płycie lotniska - za darmo.

2) Wiele linii rezygnuje z wymagania tego typu danych na lotach krajowych i wewnątrz UE, bardzo możliwe, że jest tak też w tym przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 10 Gru 2015 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Krajów: 9 / 4.2%
Pytanie pewnie z tych banalnych, ale jestem przyzwyczajony do interfejsu Ryan'a i dlatego wolę się upewnić:

Kupując bilet w Easy Jet RT i dokupując bagaż rejestrowany wyskakuje "dodaliśmy 1 szt bagażu rejestrowanego - 150zł" Mam rozumieć, że jest to opłata za dwa odcinki? Przewoźnik zakłada, że skoro polecę z rejestrowanym to również z nim wrócę?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 10 Gru 2015 14:44 

Grzegorz Firlit napisał(a):
Kupując bilet w Easy Jet RT i dokupując bagaż rejestrowany wyskakuje "dodaliśmy 1 szt bagażu rejestrowanego - 150zł" Mam rozumieć, że jest to opłata za dwa odcinki? Przewoźnik zakłada, że skoro polecę z rejestrowanym to również z nim wrócę?

Dokładnie TAK:
Kod:
[quote="user78"]@dorkaaa z ciekawości zadzwoniłem na infolinie - dla twojej rezerwacji jak na zdjęciu za bilet placisz od razu w dwie strony czyli 206zł za dwie strony. Jakbys chciala tylko w jedną ( w tamtą) to i tak 206 zł policzą. Jak byś chciała tylko na powrotną to wtedy najlepiej zarezerwować po wylądowaniu i wtedy stawka będzie mniejsza.[/quote]

easyjet-pytania-dokupienie-bagazu-rejestrowanego,228,3456&p=639911&hilit=easyjet+baga%C5%BC#p639917
 PM off
Grzegorz Firlit uważa post za pomocny.

#90 PostWysłany: 10 Gru 2015 14:46 

Jak każdy normalny sprzedawca doliczy Ci droższą wersję ,czyli za 2 odcinki.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: easy jet odprawa
#91 PostWysłany: 12 Kwi 2017 07:32 

Napisz po polsku o co Ci chodzi.
 PM off  

#92 PostWysłany: 12 Kwi 2017 07:34 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
@barbara1r
O ile chodzi o polski paszport to jako kraj wydania powinna być Polska.

#93 PostWysłany: 12 Kwi 2017 07:44 

tak o Polski paszport ale w paszporcie mam wydane ze organ wydajacy to konsul w Manchester wiec nie bylam pewna co wpisac ale dzieki

Ostatnio edytowany przez krasnal, 12 Kwi 2017 07:45, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 28 Sie 2017 20:35 

mam to samo pytanie - czy ktoś już wie na pewno czy brak prośby o podanie danych DO lub paszportu (podróż wewnątrz UE) jest ok? Trochę mnie to niepokoi. Dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 28 Sie 2017 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
@martusb
Tak, jest ok. Wiem to na pewno. Nie ma się czym niepokoić.

#96 PostWysłany: 28 Sie 2017 21:56 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
@martusb nie ma czym się niepokoić, to normalne :)

#97 PostWysłany: 29 Kwi 2018 16:58 

Ja właśnie też zrobiłam odprawę online na lot Berlin Tegel - Katania i również system nie poprosił o numer dowodu, ale karty pokładowe z kodem kreskowym normalnie się wygenerowały. Pierwszy raz lecę Easyjetem więc też się trochę zdziwiłam :D

A przy okazji mam pytanie czy orientujecie się jak w Easyjecie wygląda sytuacja z bagażem podręcznym - czy też się ustawia kolejka na 2h przed wylotem przed bramką i wyścig kto zdąży z walizką na pokład a komu zabiorą do luku (jak za dawnych czasów w Ryanie)? :)
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 29 Kwi 2018 17:41 

Jak za starych dobrych czasów w Ryanair, bo komuś przeważnie z tyłu kolejki zabiorą
Odprawiałem ostatnio na 30 dni przed po otwarciu darmowej odprawy miejsca dla 2 osób RT każdorazowo w tym samym rzędzie B i C
Z powodu śmierci jednego z pasażerów skontaktowałem się z nimi mailowo, po przesłaniu skanu aktu zgonu od razu anulowali rezerwacją z zwrotem pełnej kwoty za rezerwację
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości