Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 28 Kwi 2015 18:59 

niebieski
To jest związane z tym, że w Maroko nie akceptują odprawy online i musisz się zgłosić do okienka, nawet jak nie masz bagażu nadawanego.
Leciałem kilka razy do Maroka easyjetem bez bagażu nadawanego, nie miejcie żadnych obaw. Na stanowisku odprawy tylko podstemplują waszą kartę pokładową.
Czarmander uważa post za pomocny.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#62 PostWysłany: 28 Kwi 2015 19:12 

Dziękuję bardzo za odpowiedzi ;) W takim razie pozostaje mi czekać na lot :D
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 28 Kwi 2015 22:58 

Czy ktoś się orientuje, czy w EasyJet odprawa on-line nadal nie jest obowiązkowa i jest darmowa?
Dostałem e-mail z prośbą o dokonanie OBOWIĄZKOWAJ odprawy on-line, a mam bagaż rejestrowany dokupiony, więc i tak będę zgłaszał się do Check-in.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 28 Kwi 2015 23:07 

To co piszesz w liniach lcc dotyczy sposobu postępowania lecąc np. Vueling, Norwegian
W Easyjet się odprawiasz online od 30 dni do 2 godzin przed planowanym wylotem i z wydrukowaną kartą pokładową zgłaszasz się do stanowiska nadawania bagażu rejestrowanego.
http://www.easyjet.com/pl/odprawa-online-faq
 PM off  

#65 PostWysłany: 28 Kwi 2015 23:28 

Ja znam procedurę odprawy on-line. Pytam tylko, czy coś zmieniło się w EasyJet i odprawa on-line jest teraz obowiązkowa, czy też nadal mogę pojawić się na lotnisku (jak było około 1,5 roku temu) z dokumentem i odprawić się dopiero na stanowisku check-in?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 28 Kwi 2015 23:44 

Anonymous napisał(a):

Kod:
Czy mogę zapłacić, aby odprawić się na lotnisku?
Nie, nie ma możliwości odprawy na lotnisku za opłatą. Należy dokonać odprawy online.

Kod:
Podróżuję z bagażem rejestrowanym, więc będę musiał stać w kolejce na lotnisku. Czy mogę się jednocześnie odprawić na lotnisku?
Stopniowo likwidujemy lotniskowe stanowiska odprawy i zastępujemy je stanowiskami nadawania bagażu, gdzie obsługa sprawdzać będzie tylko dokumenty podróży oraz etykietować i nadawać Twój bagaż.

Stanowiska nadawania bagażu mają być szybkie i sprawne, aby pasażerowie mogli bez problemów nadawać bagaż, a następnie przechodzić bezpośrednio do kontroli bezpieczeństwa.

Warto także pamiętać, że odprawa online w easyJet jest bezpłatna i w przeciwieństwie do innych linii daje możliwość wydruku wszystkich kart pokładowych, w tym kart pokładowych na lot powrotny, zanim wyruszysz w podróż. Nie musisz się zatem martwić o szukanie drukarki, kiedy już jesteś w podróży.

Kod:
Jestem stałym klientem linii easyJet i zawsze odprawiałem się na lotnisku. Dlaczego teraz muszę dokonać odprawy online?
easyJet to linie internetowe, zatem odprawa lotów również odbywa się online. Chcemy usunąć wszelkie niepotrzebne czynności i ułatwić Ci podróżowanie. Odprawa online skraca czas, jaki musisz spędzić w kolejkach na lotnisku: stanowiska nadawania bagażu pracują szybko i sprawnie.
 PM off  

#67 PostWysłany: 29 Kwi 2015 08:08 

Tak jak pisałem - wszystko co zacytowałeś zdążyłem dawno przeczytać. Umiem dotrzeć do takich rzeczy. EasyJet te zapisy ma od dawna, jednak wcześniej nie otrzymywałem e-maila o OBOWIĄZKOWOŚCI odprawy on-line.
Pytam nie o zapisy w FAQ a o to jak to wygląda w PRAKTYCE, w RZECZYWISTOŚCI. Jak do tego podchodzą agenci lotniskowi...
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 29 Kwi 2015 08:16 

Po to jest napisane, by przeczytać ze zrozumieniem, bo WSZYSTKO JEST WYJAŚNIONE! (tak to obecnie wygląda w praktyce, THE END "ja spuszczam zasłonę milczenia w tej sprawie", a ty przeczytaj jeszcze kilka razy ze zrozumieniem co pisze i zapewne się zawstydzisz ;)
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 29 Kwi 2015 09:37 

Nie rozumiem takiej ilości hejtu...
Czytałem, (ze zrozumieniem jak to nazywasz i bez potrzeby czytania kilka razy tego samego) info o odprawie, FAQ itp.
Ty za to ze zrozumieniem nie przeczytałeś mojego posta, od razu "w swej mądrości" odsyłając na stronę linii. W zasadzie Twoja odpowiedź jest nie an temat, bo do tej pory nie znalazłem w niej informacji o to jak to wygląda w praktyce. :)
Czy już na żadnym forum nie można zadać konkretnego pytanie o praktykę, tylko wszyscy muszą wywyższać się i odsyłać do FAQ? Czy zawsze trzeba zakładać, że każdy najpierw wpada z pytaniem na forum, a dopiero później czyta info linii?
Sam również poetycko 'spuszczam zasłonę milczenia', a jak jest w rzeczywistości sprawdzę osobiście w piątek podczas odprawy.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 29 Kwi 2015 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Zarówno w mailu jak i w FAQu masz wyraźnie napisane, że odprawa on-line jest obowiązkowa. Koniec, kropka. Każdy racjonalnie myślący, w takiej sytuacji odprawia się on-line i nie testuje agentów na lotnisku. Więc praktycznej informacji raczej nie uzyskasz bo mniemam, że zdecydowana większość forumowiczów mając informację o obowiązkowej odprawie on-line takiej odprawy dokona. Chcesz iść nieodprawiony do baggage drop, idź. Tylko żeby przypału nie było gdy nie polecisz bo nie dostaniesz na lotnisku kart pokładowych.
 Profil Relacje PM off
Tulsa lubi ten post.

#71 PostWysłany: 29 Kwi 2015 09:46 

niebieski
LOL... magw. Idź bez odprawienia się na lotnisko. Zobaczysz praktykę w akcji.

#72 PostWysłany: 29 Kwi 2015 09:49 

Tak zrobię.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 29 Kwi 2015 11:10 

magw napisał(a):
a jak jest w rzeczywistości sprawdzę osobiście w piątek podczas odprawy.

Kod:
Jestem stałym klientem linii easyJet i zawsze odprawiałem się na lotnisku. Dlaczego teraz muszę dokonać odprawy online?
easyJet to linie internetowe, zatem odprawa lotów również odbywa się online. Chcemy usunąć wszelkie niepotrzebne czynności i ułatwić Ci podróżowanie. Odprawa online skraca czas, jaki musisz spędzić w kolejkach na lotnisku: stanowiska nadawania bagażu pracują szybko i sprawnie.

Bardziej bliźniaczego przypadku jak to wygląda w praktyce na twoim przypadku linia i generalnie sytuacja z życia codziennego opisać nie można było, ale zapewne jak napisałeś piszę nie na temat..

A z ciekawości, co stoi na przeszkodzie, by się odprawić online i wydrukować kartę pokładową i na luzie podejść do stanowiska odprawy bagażowej easyjet , poza "siłą przyzwyczajenia"?
 PM off  

#74 PostWysłany: 29 Kwi 2015 11:21 

Zbieram lotniskowe karty pokładowe. Takie zboczenie.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 01 Maj 2015 19:07 

niebieski
Zrobiłem odprawę on-line w easyJet i przydzielono mi miejsca D i E dla dwóch osób. Czy jest jeszcze jakaś możliwość, żeby zmienić je np. na E i F (przy oknie)?

#76 PostWysłany: 01 Maj 2015 19:51 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Pewnie tak, przez wykup płatnych miejsc i ponowną odprawę.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 04 Maj 2015 18:43 

Witam. Mam pytanie. Podobnie jak kilka osób w zeszłym roku podczas odprawy online nie wpisałam w jedną stronę numeru paszportu, system nawet mnie o to nie prosił, prosił natomiast w stronę powrotną z Agadiru do Berlina. Jednakże w potwierdzeniu rezerwacji była informacja o dodaniu numeru paszportu przed odprawą. Tym sposobem na karcie z Berlina do Agadiru widnieje tylko imię i nazwisko, a na drogę powrotną imię i nazwisko z numerem paszportu. Czy osoby z takim przypadkiem nie miały żadnych problemów?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 04 Maj 2015 19:08 
Awatar użytkownika

Loty: 664
Kilometry: 1 268 036
Krajów: 80 / 37.4%
niebieski
Nie będziesz miał z tego tytułu żadnych problemów podczas wylotu z Berlina. Wszystko jest w najlepszym porządku także bez obaw :)

#79 PostWysłany: 04 Maj 2015 19:13 

Dzięki za szybką odpowiedź :) Pozostaje tylko oczekiwać wylotu. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 06 Maj 2015 12:14 

Sprawdziłem odprawę na lotnisku. Żadnych problemów z uzyskaniem karty. Odprawa on-line nie jest w easyJet konieczna. Wg słów agenta (mniej więcej): "mają ją po to, aby chętni nie musieli w kolejce stać. Nie są Wizz, czy Ryanair, żeby pobierać opłatę za kawałek papieru."

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości