Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:31 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
Krajów: 68 / 31.8%
niebieski
Informacja od kolegi, który wrócił w miniony piątek- życie toczy się zupełnie normalnie, chociaż w tle czuć napięcie (gazety, bilbordy, tv)

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#142 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:39 

niebieski
Potwierdzam, byłem niedawno. W pełni bezpiecznie...
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:45 

Jakby kogoś (tak jak mnie) interesowało, to koszt ubezpieczenia podróżnego do 300 tysięcy złotych, obejmującego akty terroru, zamieszki ,wojnę itd to 590 złotych dla 2 osób na okres 5 dni. Cena przedstawiona mi przez konsultanta PZU w rozmowie telefonicznej 10 minut temu.
 PM off
dj3500 lubi ten post.

#144 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:29 

Zbanowany
Byłem w Kijowie w marcu 2014 r. Bezpiecznie.
Majdan i Kreszcziatik pełen opon, żołnierzy, namiotów. Chwile historyczne, teraz podobno wszystko jest tam uporządkowane.

Generalnie poza wschodem na Ukrainie jest spokój. A fakt nerwowej atmosfery- gadania ludzi czy informacji w mediach nie ma jakiegokolwiek wpływu.

Problemem, według uzyskanych informacji, bywają uciekinierzy ze wschodu którzy bywają agresywni nocami.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 05 Lut 2015 11:13 

A ja w lipcu planuję wyjazd do Odessy i też zastanawiam się czy to dobry pomysł. Może do tego czasu będą już potrzebne ruskie wizy???
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 05 Lut 2015 11:19 

Do lipca wiz nie będziesz potrzebował, ale w Odesie może być więcej prowokatorow.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 05 Lut 2015 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja jade w poniedzialek wielkanocny sluzbowo do Kijowa, a potem do 10.04 albo 13.04 w zaleznosci od wizy jaka dostane do Moskwy (wszystko wizzairem). Jak ktos leci wtedy z Katowic, to dajcie znac. Poki co jest bezpiecznie.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 05 Lut 2015 12:05 

niebieski
Potwierdzam,byłem niedawno i jest bezpiecznie. Co do przyszłości to różnie może się potoczyć ale myslę, iz Kijów bedzie bezpieczny.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 05 Lut 2015 18:14 

Loty: 40
Kilometry: 40 763
Krajów: 7 / 3.3%
napiszę jeszcze tutaj. Mieszkam w Kijowie, tutaj jest spokojnie. Jeżeli mówimy o atmosferze wojny i niepokoju, to jedyne co zaobserwowałam, to okazjonalne zbiórki pieniędzy na leki i broń w przejściu podziemnym pomiędzy stacją metra Majdan Niezalezności i Chreszczatyk, sporadyczne apele w radiu. Plakatów nie ma, na Majdanie pozostały już tylko symbole walk i zdjęcia poległych, a w każdy weekend główna ulica przy Majdanie tj. Chreszczatyk jest zamykana, żeby mieszkańcy mogli swobodnie spacerować.

Stosunek do Polaków jest bardzo dobry, ale nie bądźcie zdziwieni jeśli ktoś was zapyta w jakim celu przyjechaliście, bo dla nich to dziwne, oni wszyscy chcą na zachód i do Polski, albo jaki jest stosunek Polaków do obecnej sytuacji

Tylko wieczorem i w nocy jest trochę więcej policji na ulicach.
 Profil Relacje PM off
bulion lubi ten post.

#150 PostWysłany: 21 Lut 2015 12:20 

udanego wyjazdu, ceny transportu i żywności są tanie
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 21 Lut 2015 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
Od dzisiaj na pl. Michajłowskim można oglądać ekspozycję rosyjskiego sprzętu wojskowego przejętego w walkach na Donbasie:
https://twitter.com/fpleitgenCNN/status ... 6218699778
z.

#152 PostWysłany: 28 Lut 2015 14:49 

Jest b.bezpiecznie.
Aż się nie chce wierzyć, że ten kraj prowadzi, całkiem niedaleko prawdziwą wojnę.
Tylko w metrze, młode chłopaki zbierają kasę do puszek, na wsparcie armii.
 PM off  

#153 PostWysłany: 28 Lut 2015 15:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Jest b.bezpiecznie.
Aż się nie chce wierzyć, że ten kraj prowadzi, całkiem niedaleko prawdziwą wojnę.
Tylko w metrze, młode chłopaki zbierają kasę do puszek, na wsparcie armii.

odważne stwierdzenie, biorąc pod uwagę ze kraj ten prowadzi nie wypowiedziana wojnę i miało miejsce już kilka zamachów bombowych + strącony samolot pasażerski

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 28 Lut 2015 15:57 

Jak w tytule wątku.
Piszę wyłącznie o Kijowie. W dniu dzisiejszym.
Samolot i zamachy były w innym czasie i miejscu.
Mogę się właśnie przekonać , jak odbiegają od rzeczywistości, obiegowe opinie , zaczerpnięte z TV.
Napìęcie jest widoczne. Ogólnie b.biednie. Ludzie smutni i przygaszeni.
Rano widziałem ogromną kolejkę do "Passportnyj serwis"
 PM off  

#155 PostWysłany: 28 Lut 2015 16:09 
Awatar użytkownika

srebrny
spoko
ci z Pompei do ostatniej chwili twierdzili ze na wulkanie jest b bezpiecznie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
wojtkow lubi ten post.

#156 PostWysłany: 28 Lut 2015 16:13 

Dzisiaj jest tak jak napisałem.
A jak będzie ??
Oby nie gorzej.
Z całego serca im tego życzę.
Byłem m.in na Majdanie i w Muzeum Wielkiego Głodu.
Ten naród też przeszedł swoje.
 PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

#157 PostWysłany: 02 Mar 2015 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
Jak ktoś się interesuje sytuacją na Ukrainie, albo zastanawia się gdzie się coś dzieje, to podaję bardzo dobrą stronę w języku angielskim z zaznaczonymi ostatnimi wydarzeniami na mapie Ukrainy/świata.
Wiele osób ma kłopoty z umiejscowieniem bieżących wydarzeń/walk/zamachów/itp na wschodzie, a tu widać je jak na dłoni.
Przy każdym wydarzeniu są linki do źródła.
http://liveuamap.com/
pozdr
zoli
Abcn lubi ten post.
michal11 uważa post za pomocny.

#158 PostWysłany: 03 Maj 2015 17:34 

W Kijowie aktualnie cisza i spokój.
Atmosfera o wiele bardziej odprężająca, niż jeszcze 2 miesiące temu. Wszyscy liczą na pokój i ostateczne zakończenie walk w Donbasie.
Od 3 dni Chreszczatik wyłączony z ruchu kołowego. Trwa wielki świąteczny piknik i zabawa.
 PM off  

#159 PostWysłany: 04 Maj 2015 05:50 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Oj tak, zdecydowanie Kijów się bawił przez ten weekend ;)
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 02 Cze 2015 15:11 

Hej, czy w Kijowie nadal spokojnie? Wybieram się na czerwcówkę i nie żebym ja, ale moja rodzina dostała jakiegoś ataku paniki, że spokojnie nie jest:) Więc dla uspokojenia chętnie zbiorę głosy rozsądku:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości