Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#461 PostWysłany: 17 Lut 2015 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
A co z nadawanym bagażem jak robisz odprawę przez internet?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#462 PostWysłany: 17 Lut 2015 00:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przecież może się odprawić online i w ten sposób zaklepać sobie konkretne miejsca, a samą kartę pokładową odbierzesz na lotnisku przy zrzucaniu bagażu.
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 18 Lut 2015 15:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Proszę was, pytania dotyczące Kubę, proszę skierować tutaj: kuba,forum,1514

Następne osoby zostaną nagrodzeni jak będą dalej tu pisać (i to nie będą cygara Cohiba....)
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

#464 PostWysłany: 19 Lut 2015 11:24 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
już wróciłam - wszystko ok. nie było żadnych problemów z Air Europa
bartekjamajka lubi ten post.

#465 PostWysłany: 24 Lut 2015 11:23 

Prosba do osob ktore juz przetestowaly aireuropa o ocene linii- jak wyglada "jakos uslug" na pokladzie: posilki jedzenie kocyki itd?
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 26 Lut 2015 22:59 

juliette napisał(a):
Czy AirEurope jest punktualna? Laduję w Madrycie o 12:25 3 maja i zastanawiam się czy zdąże na lot o 15:30. do Warszawy

Zacząłem mieć wątpliwości, bo sam tak wracam, więc poszukałem i znalazłem taką stronę: http://flightaware.com/live/flight/AEA52
Wynika, że nie jest źle - średnia godzina lądowania z 7 dni to 12:08, zdarzył się jeden lot opóźniony ok. godzinę, ale nadal jest około 2 godzin na przesiadkę :)
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 17 Mar 2015 14:28 

wczoraj wróciliśmy z Kuby! było super! Air Europa - OK. nie to co Qatar Airways, ale większy samolot niż Ryanair :) Podają dwa posiłki na cały lot. Pierwszy do wyboru: makaron z sosem pomidorowym lub kurczak (raz z pieczarkami, raz z groszkiem, marchewką i ziemniakami) do tego cola, sok lub woda, jakaś bułeczka, sałatka. Później podają kawę lub herbatę, a ok 1,5h przed lądowaniem dają kanapki i coś do picia.
Przy odbiorze biletów nie potrzebowaliśmy nawet potwierdzenia rezerwacji, pani chciała tylko paszporty. Beż żadnej odprawy online (nie robiłem bo i tak miałem bagaże), bez dodatkowych opłat itp.
Samoloty punktualne, może wylatują nieco później tzn ok 20-30min ale powrotny wylądował 30min wcześniej, a startował 30 min później.
W samolocie są telewizorki (kilka wiszących na środku) puszczają filmy z dwiema ścieżkami dźwiękowymi (hiszpańska i angielska) aby posłuchać trzeba kupić słuchawki za 3Euro lub jeżeli ktoś już ma to nie musi. Dodam że słuchawki muszą mieć osobne wtyczki do kanałów

(lub coś takiego Image)

Jedyne zastrzeżenie mam do wyboru miejsc. Na ich stronie miejsca płatne po 10E za odcinek, więc wybrałem miejsca przez Air France. Pojawił się obrazek z samolotem i klikając wybierałem miejsca (43C i 43D) dodam że miejsca były obok siebie,
wyglądało to mniej więcej tak Image

Jakież było moje zaskoczenie, gdy okazało się że te miejsca C i D NIE są obok siebie! w tym samolocie miejsce pod oknem oznaczone jest A, potem jest C, przejście, potem D, E itp. A gdzie jest B? tak więc żonę i mnie dzieliło przejście. To jedyny minus Air Europa.

Pozdr
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#468 PostWysłany: 17 Mar 2015 14:39 

wow. dzieki za konkretne info :)
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 17 Mar 2015 14:46 

niebieski
jarek__kubiak napisał(a):
A gdzie jest B?

W większym samolocie. Serio. W wielu samolotach, które mają układ 2+4+2, jest "literacja" AC DEFG HK. Szkoda, że nie było tego widać na schemacie podczas rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 17 Mar 2015 15:13 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
nie trzeba kupować tych słuchawek - pasują zwykłe od telefonu:)

#471 PostWysłany: 17 Mar 2015 18:35 

maxima napisał(a):
nie trzeba kupować tych słuchawek - pasują zwykłe od telefonu:)

jak lubisz słuchać mono kanał to ok, pasują, jak wolisz stereo to albo od nich albo przejściówka.

adamuto napisał(a):
jarek__kubiak napisał(a):
A gdzie jest B?

W większym samolocie. Serio. W wielu samolotach, które mają układ 2+4+2, jest "literacja" AC DEFG HK. Szkoda, że nie było tego widać na schemacie podczas rezerwacji.

No właśnie nie było, wybierałem wg tego co napisałeś D i E - klikając na obrazek.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 17 Mar 2015 19:23 

Ja jeszcze nie leciałem, ale też żeby ominąć opłatę wybrałem sobie miejsca na stronie kenijskich linii lotniczych. Wybrałem miejsca w rzędzie G i H, na checkmytrip i AirFrance było widoczne, że są obok siebie przy oknie. Po 2-3 tygodniach tak jeszcze sprawdziłem sobie i co się okazało, te miejsca już nie były obok siebie na schemacie, oddzielało je przejście, bo zmieniły się litery rzędów, właśnie znikło B. Zarezerwowałem więc jeszcze raz miejsca tym razem H i K (brak jest rzędu I i J) Więc przed odlotem warto sprawdzić na stronie czy się nie zmieniła numeracja.
A tak jeszcze na marginesie, to na stronie kenijskich linii nie ma ograniczeń co do wyboru miejsc tak jak na AirFrance, jest możliwość wybrania rzędów również pod oknem (A lub K).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#473 PostWysłany: 17 Mar 2015 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
dzięki @seti, zamieniłam sobie przez kenya airways miejscówki na rząd przy oknie :D
Jedyny minus, że tam nie widać, które miejsca są faktycznie zajęte, a które wolne (wywala info o błędzie po potwierdzeniu zamiany miejsc), więc trzeba najpierw podpatrzeć na air europa, a potem wybrać.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 17 Mar 2015 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 316 794
Krajów: 33 / 15.4%
Ja przyleciałam z Havany do Madrytu w niedzielę 15.03. Wszystko było OK. Miejsce dostałyśmy na lotnisku tuż przed lotem: 33A i C, obok siebie (A-okno z widokiem na skrzydło, C-korytarz, B nie ma). W pierwszą stronę miałam 31K-też okno z widokiem na skrzydło. Przy oknach są po dwa miejsca, pośrodku 4.

Lot przebiegł zupełnie normalnie. Lądowanie w Madrycie 20 minut przed czasem. Wczoraj znajomi też przylecieli o czasie i spokojnie zdążyli na Ryana o 16:00 do Warszawy, którym ja też wracałam, bo nie dostałam biletów na wcześniejszy lot i nocowałam w Madrycie. Tak więc wszystko jest ok.

Image
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 22 Mar 2015 21:29 

jak transport z lotniska czy udaje się złapać ten autobus pracowniczy bez problemu?
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 25 Mar 2015 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 316 794
Krajów: 33 / 15.4%
Nam sie udalo wsiasc do pracowniczego, ale bylysmy razem z przyjacielem, ktory tam mieszka i wie, gdzie sie przesiasc potem na normalny autobus na przedmiesciach Hawany. Kierowca szalony, na przystankach zwalnial, a sie nie zatrzymywal :)

Mam na blogu kilka postow z informacjami po naszej podrozy, jesli kogos interesuje, zapraszam:

Pierwszy etap podrozy:
https://orbitka.wordpress.com/2015/03/2 ... wany-rajd/

Pieniadze, wymiana, zakupy:
https://orbitka.wordpress.com/2015/03/2 ... -i-zakupy/

Jest tez spora galeria z wyjazdu:
https://orbitka.wordpress.com/zdjecia-f ... cuba-2015/

Program wyjazdu i trasa dzien po dniu:
https://orbitka.wordpress.com/moje-podr ... a-2015-03/

Image
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 05 Kwi 2015 18:13 

Witam,

lecimy z chlopakiem 24.04- powrot 1.05 (2.05 w madrycie) nocleg pierwszy i ostatni mamy w centrum havany. jesli ktos zainteresowany zrzuta na taxy to prosze priv :-)

sim
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 06 Kwi 2015 20:29 

hej, nie da sie pw zrobic... my tez lecimy 24.04 - odezwijcie sie wczesniej to sie zgadamy z ta taxa :) ksokolka@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 12 Kwi 2015 21:33 

Czy na lotnisku trzeba deklarowac ilosc wwozonej waluty? Czy sprawdzaja limit min 100 CUC na os/dzien?
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 12 Kwi 2015 21:58 

nam nie sprawdzali ani kart platniczych ani gotowki, trzeba tylko bylo wypelnic deklaracje typu 'czy wwozisz cos na handel' itp
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości