Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#401 PostWysłany: 23 Sty 2015 13:30 

niebieski
Ja myśle że bagaż rejestrowany jest w cenie biletu a nie w cenie 23 kg...

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off
wojtura lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#402 PostWysłany: 23 Sty 2015 13:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ja mam takie małe pytanie. Czy przed kupnem, sprawdziliście jakie tam są warunki? Koszty? Tak z ciekawości...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#403 PostWysłany: 23 Sty 2015 13:45 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Bez stresu, ludzie jak widzą nagłówek na F4F "Kuba za 690zł" to już wyłączają myślenie w imie zasady "pieprzyć konsekwencje" i "co ma być to będzie" :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 23 Sty 2015 13:47 
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Ja mam takie małe pytanie. Czy przed kupnem, sprawdziliście jakie tam są warunki? Koszty? Tak z ciekawości...

Ja nie. Bralem w ciemno. Pozniej zaczelem patrzec "co to za miejsce. Jak zyc?"
No coz, spodziewalem sie bardziej taniego kraju. Wyglada jednak ze Kuba takim krajem nie jest. Ale nie zniecheca mnie to by tam leciec. Jakby poziom "egzotyki" przeskoczyl o level poziom jeden do gory. (Np. lot samolotem wewnatrz Kuby dla miejscowego 8USD, dla turysty 179 USD :D). Cena interntu? 4.5 USD/pol godziny. I to intertnetu na poziomie starego modemu.

-- 23 Sty 2015 12:55 --

maxima napisał(a):
Zeus napisał(a):

obstawiam, że nie:)
to jak z kredytami w CHF było :))
biorę, bo tanio, bo inni biorą :)

analogiczna sytuacja była przy promo na Karaiby za 600zł - ludzie pokupowali bilety i nagle okazało się, że tam jest drogo, że wakacje nie będą kosztowac 1500zł tylko jakies min 3000zł i jest problem! szukali chętnych do dzielenia kosztów wszystkiego - a z Polski brali puszki jedzenia.
No ale to takie polskie - będa się potem wszytskim chwalić, że w tym roku na wakacjach byli na Kubie, ale że brali zupki chińskie, i do końca roku będą żyć "jak przysłowiowi menele", to już się nie przyznają.

To wszystko zalezy z jakim budzetem jedziesz, albo ... jaki preferujesz styl wydawania. Znam niektorych ktorzy tam gdzie jada wydaja za pobyt w drogich hotelach/resortach po pare tysiecy zlotych na "łba", a znam taz ze wydaja kilkaset zlotych za gorsze warunki mimo ze naprawde zaplecze finansowe maja.
Ci ktorzy mysleli ze poleca za 700 zl i za 100 USD przezyja tydzien moga byc lekko zaskoczeni. Ale mysle ze dadza rade sobie jakos. nawet ich zawsze podziwiam jak sobie to organizuja. Kazdy ma swoj powod by poleciec. Nie sprowadzajmy zaraz tego do sytuacji ze "pozniej zycie jak menele". Nie mozna nikogo oceniac

Ostatnio edytowany przez wojtura, 23 Sty 2015 14:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 23 Sty 2015 13:56 

Zeus ja sprawdziłem poczytałem wątki i jestem zadowolony . Dolot kupiłem za 395zł Hotel na 2 osoby ALL na 5 dni za 400E i 3 noce za 100E . Pozwiedzam , odpocznę jak dla mnie tanio!
 Profil Relacje PM off
wojtura lubi ten post.

#406 PostWysłany: 23 Sty 2015 14:14 

srebrny
A ja zycze wszystkim udanej wyprawy. Nie zrazajcie sie ostrzezeniami malkontentow.
Czeka Was niezapomniana wyprawa,jesli tylko zechcecie skorzystac z urokow pieknej Kuby.
Tym bardziej, ze to juz ostatnie chwile przez zalaniem wyspy przez jankesow i ponwnym zrobieniem z niej burdelu,jak to mialo miejsce przed rewolucja.

P.S.troche mi zal,ze sam nie polece,ale max.12 dni, to zdecydowanie za krotko, jak dla mnie.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 23 Sty 2015 14:22 

Byłam na Kubie 2,5 roku temu i żyjąc naprawdę "jak Królowa" 3 tygodnie, z 2 dniowym pobytem w Londynie, zwiedzeniem całej wyspy samochodem, pływaniem z Delfinami, pobytem 3 dni w 5*all, mnóstwem imprez, prezentów, i innych zachcianek wydaliśmy po 7 tyś na głowę (z czego ok 3 tyś to były bilety samolotowe i transfery z lotniska). Moim zdaniem niedużo, jak na ogrom wrażeń i przyjemności jakie sobie zafundowaliśmy :) moi znajomi nie podróżując po wyspie wydali na 2 tyg 4 tyś za wszystko i w takiej kwocie my chcemy zmieścić się tym razem - jak na to jakie Kuba daje możliwości wrażenia - naprawdę się opłaca. Pewnie można taniej, ale mi takie podróżowanie odpowiada :)
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 23 Sty 2015 17:41 

niebieski
Sprawdzałem wschod i zachod słońca na przelomie kwietnia i maja jest 6:40-19:30 czyli w sumie w stosunku do tego co było na Gwadelupie to zachod słońca godzine poźniej czyli na plus,chociaz bardzo miło wspominam jak chodziliśmy po bagietki po 5 rano i słońce grzało aż miło

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 23 Sty 2015 22:41 
Awatar użytkownika

Ja widzialem ten filmik... Troche daje do myslenia...:D

A selfie i tak sie nie da przeslac:) Zakaz wysylania grafiki:)
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 23 Sty 2015 23:22 

juice99 napisał(a):
macie pomysł jak zrezygnować z tego biletu? bo raczej nie mogę lecieć, a wiem że oddają pieniądze ludziom. tylko że jak zadzwoniłem to powiedzieli że nie mogę zrezygnować i pieniędzy nie oddadzą...

z czy jest możliwość, żebym kupiła od Ciebie taki bilet? Pewnie gdyby była mozliwość zmiany danych pasażera, pewnie byś już wpadł na ten pomysł. Mój telefon 609952323- jesli jest to mozliwe, pisze sie od ręki(!).
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 23 Sty 2015 23:30 
Awatar użytkownika

Class R
Tickets are non refundable and non transferable. ...

Bez szans... Tym bardziej ze Kolega juice99 chyba sie zastanawia jak tam leciec;-)
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 23 Sty 2015 23:38 

Wielka szkoda. Gratuluję Wam wytrwałości i szczęścia! Ja próbowałam kupić ten bilet przez większość soboty, zablokowali mi pieniądze na koncie i jeszcze nie zwrócili, a dziś właśnie stoję przed wyborem czy kupować bilet za 3900...obawiam się, że ze wzgledu na to, że luty-marzec to szczyt sezonu moga jeszcze zdrożeć. Macie jakieś doswiadczenie w tym zakresie? (czy beda juz tylko drozec? rozumiem, ze prosze czesciowo o "wrozenie z fusów"..) Jeszcze raz szczerze GRATULUJĘ! Bawcie się dobrze i byc może do zobaczenia na Kubie!:-))
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 23 Sty 2015 23:51 
Awatar użytkownika

Za 3900 to polecisz z Wawy innymi liniami.

Jak Ci zablokowali to ... dzwon do nich. Czytam na forum ze 9/10 przypadkow konczy sie to przyznaniem rezerwacji(biletow). Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 23 Sty 2015 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
julti napisał(a):
Wielka szkoda. Gratuluję Wam wytrwałości i szczęścia! Ja próbowałam kupić ten bilet przez większość soboty, zablokowali mi pieniądze na koncie i jeszcze nie zwrócili, a dziś właśnie stoję przed wyborem czy kupować bilet za 3900...obawiam się, że ze wzgledu na to, że luty-marzec to szczyt sezonu moga jeszcze zdrożeć. Macie jakieś doswiadczenie w tym zakresie? (czy beda juz tylko drozec? rozumiem, ze prosze czesciowo o "wrozenie z fusów"..) Jeszcze raz szczerze GRATULUJĘ! Bawcie się dobrze i byc może do zobaczenia na Kubie!:-))

3900? Aeroflot z Warszawy na Hawanę kosztuje ~2400 pln. A dostępność dat jest naprawdę bardzo duża ;)
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#415 PostWysłany: 24 Sty 2015 00:05 

julti napisał(a):
zablokowali mi pieniądze na koncie i jeszcze nie zwrócili

julti a dzwoniłaś do Air Europa? Wielu osobom zablokowali pieniądze, a bilety wysłali. U mnie było tak, że za pierwszym razem powiedzieli, że mojej karty płatniczej nie ma w systemie ani moich danych. Byłam zła i myślałam, że nie polecę. Ale zadzwoniłam do nich drugi raz, jak kasa została ściągnięta z konta i wysłali mi potwierdzenie na e-maila oraz bilet.
 Profil Relacje PM off
wojtura lubi ten post.

#416 PostWysłany: 24 Sty 2015 00:16 

Dziękuję Suprry i Wojtura! Zadzwonię, na Świętokrzyską, do biura? Czy macie na myśli jakąś inną infolinię? Najpierw do nich napisałam maila (ze strony aireuropa po angielsku), zero odzewu, a teraz widzę, że pieniądze nie tylko zostały zablokowane, ale i ściągnięte z mojego konta..

-- 23 Sty 2015 23:19 --

piotrek_ napisał(a):
julti napisał(a):

3900? Aeroflot z Warszawy na Hawanę kosztuje ~2400 pln. A dostępność dat jest naprawdę bardzo duża ;)

Piotrek, taka była sytuacja jeszcze 10 dni temu, kiedy ostatnio sprawdzałam ceny.. Dziś na marzec Aeroflot można dostać za 2650.. Ale dziękuję za odpowiedź na post!:-)

Ostatnio edytowany przez julti 24 Sty 2015 00:28, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
wojtura lubi ten post.

#417 PostWysłany: 24 Sty 2015 00:20 
Awatar użytkownika

Tam, na Swietokrzyska, nie dzwon. I tak sie nie dodzwonisz. Dzwon na ich infolinie. Hiszpania albo... Wielka Brytania. Biuro w Polsce jest "martwe"
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 24 Sty 2015 00:27 

Dziękuję za informację!
 Profil Relacje PM off
wojtura lubi ten post.

#419 PostWysłany: 24 Sty 2015 00:40 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
wojtura napisał(a):
Tam, na Swietokrzyska, nie dzwon. I tak sie nie dodzwonisz. Dzwon na ich infolinie. Hiszpania albo... Wielka Brytania. Biuro w Polsce jest "martwe"

na infolinii w Uk pracuja Polacy. Mozesz poprosic moze akurat ktos bedzie na zmianie.
 Profil Relacje PM off
julti lubi ten post.

#420 PostWysłany: 24 Sty 2015 01:51 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Ludzie, dajcie spokój... każdy ma swoje powody by lecieć, każdy inaczej będzie spędzać tam czas i o to chodzi. Po co te kłótnie? Ci co kupili tylko dlatego, że niska cena po powrocie będą mądrzejsi i następnym razem się najpierw zastanowią, ci co byli świadomi wrócą z masą wrażeń i będą planować kolejne podróże. To forum jest po to by wymieniać się informacjami a nie udowadniać kto jest jaki.
Ja życzę wszystkim powodzenia i udanego wypoczynku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości