Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 10 Mar 2015 23:06 

@mashacra, ostatnio Tobie przypadło zamykanie paru kontrowersyjnych wątków, więc tak mi się skojarzyło. :-)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#142 PostWysłany: 10 Mar 2015 23:08 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
A jeszcze mam durne pytanie - niektorzy maja np 50 lub wiecej pkt reputacji a status niebieski o co biega?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 10 Mar 2015 23:09 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
np. o staż
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 11 Mar 2015 00:14 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
silazak napisał(a):
, że nie zależy mi na trikach za kilkadziesiąt złotych i tak jest w istocie - mam poczucie nie do końca sprawiedliwej oceny i tyle a co :)

Gdyby spora część osób, które robią to dla oszczędności ten czas przeznaczyła na pracę i z takim samym zapałem ciężko pracowali jak szukali "okazji" to sądzę, że wyszliby na koniec finansowo dużo lepiej :)

p.s. widzę to po sobie ;) tylko dla mnie jest to również forma rozrywki, ciekawe kiedy mi się znudzi ? ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#145 PostWysłany: 11 Mar 2015 00:21 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jednej rzeczy kompletnie nie rozumiem: dlaczego nad tą reformą jest wciąż taki lament? Same zasady są prosto i zrozumiale sformułowane - wystarczy przeczytać. Masz rok stażu, 100 postów i 30 punktów "reputacji" - sezam się otwiera. Wiadomo za co dostajesz te punkty - też napisane. No przecież nie za pisanie o tym, że Flora Pro Activ czy jak jej tam jest 60 gr tańsza w Biedronce.
"Starzy" userzy się pieklą, że byli tak długo i nie mają dostępu bo tak mało maja tych cennych punktów. No to może ich (postów) [url]wartość[/url] była za słaba? Może tylko brali a nic nie dawali? Takich tylko biorących życie weryfikuje zawsze.
To gadanie o prawach nabytych czy retroaktywności... Tu? Na forum? A co to ma do rzeczy? :shock:
Mam te niezbędne punkty. Nie zdobyłam ich wrzucaniem deali. Nie potrafię ich znaleźć bo za mało się przykładam do nauki :) Z tych samych powodów nie korzystałam do tej pory ze skarbów sezamu.
Ale żaden z moich postów nie był podyktowany chęcią zdobycia lajków czy helpków. Czego i reszcie życzę ;)
2 ludzi lubi ten post.

#146 PostWysłany: 11 Mar 2015 07:58 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
To porównaj jakość postów i punkty reputacji:
search.php?author_id=100&sr=posts
search.php?author_id=35963&sr=posts
correos lubi ten post.

Temat postu: Rozczarowanie
#147 PostWysłany: 11 Mar 2015 08:49 

Zbanowany
Witam,
od ponad 3 lat jestem stałym bywalcem fly4free. Dzięki świetnym ofertom byłem w Chinach, ZEA, Panamie, USA i zawsze bylem zachwycony forum i bardzo pozytywne opinie przekazywałem dalej. Oczy przecieram ze zdziwienia, że strona i forum zmienia swoje oblicze, tworzy grupy lepsze i gorsze, jednym dając dostęp do tzw. TS innym nie... A szkoda, bo pewnie reputacja całości spadnie jeśli na oficjalnej stronie nie będą pojawiać się mega hity. Ludzie podróżujący zazwyczaj znają języki obce więc szybciej czy później część osób inspiracji do podróży będzie szukać na zagranicznych stronach, które (chyba w związku z ograniczeniami na f4f) już teraz często ma fajniejsze oferty... Na czym Wam zależy? Tworzeniu ofert dla zamkniętej grupy, czy propagowaniu idei podróżowania niekoniecznie za olbrzymie pieniądze?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Temat postu: Re: Rozczarowanie
#148 PostWysłany: 11 Mar 2015 08:56 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Witaj,
a co przez 3 lata wniosłeś do społeczności fly4free, poza powyższym postem?
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#149 PostWysłany: 11 Mar 2015 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
Krajów: 68 / 31.8%
niebieski
A nie od dziś? Przecież dla osby niezarejestrowanej nic się nie zmieniło?

#150 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:00 

Washington napisał(a):
Jeśli mechanizm został poznany w TS to okazja z jego wykorzystaniem (lub jego modyfikacją) nie powinna trafić na forum otwarte. Tak samo w przypadku odżycia dawnego sposobu, jeśli jest to sposób którego nauczyłeś się w TS.
Jeśli osoba która miała dostęp do TS sama znajdzie sposób na obniżanie cen lotów/hoteli - oczywiście może go opublikować. Jeśli jednak w jej własnym odczuciu rzecz nadaje się bardziej do TS (do której dana osoba czasowo nie ma dostępu) - liczymy na zdrowy rozsądek tej osoby, niech sama zadecyduje czy chce zamieścić daną rzecz na forum otwartym.
Jeśli osoby które nie posiadały dostępu do TS opublikują na forum otwartym post znajdujący się w TS - nie będziemy nic kasować. Tak jak miało to miejsce już niejednokrotnie w przeszłości.

Jest nam przykro, że zmiany na forum, o które sami prosiliście od ponad roku, stały się przyczyną takiego zgorzknienia. Jednak zachowanie pewnych osób po utracie dostępu do TS upewnia nas że mieliście rację, a kierunek zmian przez nas obrany jest prawidłowy. Pewne osoby od początku nie powinny były trafić do TS.

Jednocześnie duża część użytkowników przywiązuje nadmierną wagę do punktacji. Nalicza się ona automatycznie. Tak jak z każdym postem zwiększa się licznik napisanych postów. On nie budzi tylu emocji ;) - być może wkrótce punktacja stanie się równie niekontrowersyjna :)

Jak dobrze zrozumiałem, jeżeli wiedzę zdobyłem poza społecznością fly4free, to jak zamieszczę post co do którego nie mam pojęcia czy znajduje się może jakiś podobny temat w ukrytych zakamarkach forum, a post będzie w odpowiednim dziale to nie zostanie on skasowany?
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:01 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
I wstydzisz się pisać pod znanym nickiem?
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
hahaha irokolo a Ty wciaz swoje :D
przeciez juz tyle osob Ci tlumaczylo
wszystko jest juz jasne.. co za co kiedy i ile :) ?

a TY pozwalasz sobie na merytoryczny wpis z reklama porownawcza :D
sadze, ze powpadaly Ci w przeszlosci ostrzezenia i skorygowane masz w dol punkty

Ostatnio edytowany przez correos, 11 Mar 2015 09:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
irkolo napisał(a):
To porównaj jakość postów i punkty reputacji:

Nie zrozumiałeś.No właśnie o tym napisałam: wszczęte śledztwa, protesty, fochy (vide: , man4business, który tak naprawdę jedyne co osiągnął to odmroził sobie uszy).
Nie zamierzam nic porównywać bo to nie moja rola.

#154 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:08 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
@apokalipsa
I naprawdę Wam nie żal dotychczasowego dorobku, będziecie tworzyć nowe nicki i się popisywać? Zacznijcie może brać udział w życiu forum a nie tylko polować na okazje to raz dwa wyrobicie tę pożądaną repę. Przecież to się coraz bardziej dziecinne robi co tu się wyprawia :lol:
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:09 

krasnal napisał(a):
Witaj,
a co przez 3 lata wniosłeś do społeczności fly4free, poza powyższym postem?

Przecież pisał:
zawsze bylem zachwycony forum i bardzo pozytywne opinie przekazywałem dalej
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:11 

Tomek Zien napisał(a):
@apokalipsa
I naprawdę Wam nie żal dotychczasowego dorobku, będziecie tworzyć nowe nicki i się popisywać? Zacznijcie może brać udział w życiu forum a nie tylko polować na okazje to raz dwa wyrobicie tę pożądaną repę. Przecież to się coraz bardziej dziecinne robi co tu się wyprawia :lol:

@Tomek Zien nie bardzo rozumiem o czyim dorobku mówisz?
Ja tylko chciałem potwierdzenia tego co napisał mod.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 953 879
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Abstrahując od zasadności, czy nie można swoich zażaleń i zastrzeżeń przekazywać w jednym temacie? Umiejętność znalezienia odpowiedniego, istniejącego tematu, w którym można umieścić swój post również świadczy o pewnej dojrzałości użytkownika :)

#158 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
wrzucilem w szukajke man4business
uaaa ostro poszlo, to "trudny czas" dla wielu
mam nadzieje, ze administracja, przymknie oko na Takie impulsywne ruchy
poszczegolnych forumowiczow i wyciagnie dlon do porozumienia

P.S. moje saldo skoczylo o pare punktów w gore
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:24 

HON fly4free
Chciałbym wyjaśnić. Chyba dostaliście na punkcie TS jakiegoś mentalnego "rozwolnienia". Kasowanie postów? Cenzura? Szemrane przepisy punktowe? Lubię to forum, ale tej części o nazwie TS nie potrzebuję i nie chcę się tam znaleźć. Na szczęście, choć każdy jest mielony i punktowany, to jeszcze da się wyłączyć dostęp do TS ręcznie. O to poprosiłem i mam nadzieję, że nikt nie będzie imputował, że coś skądś wynoszę. To jest spokojna i przemyślana decyzja. Nie będzie mnie w TS i w kontekście chorobliwej podejrzliwości żałuję, że kiedykolwiek byłem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#160 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:26 

correos napisał(a):
wrzucilem w szukajke man4business
uaaa ostro poszlo, to "trudny czas" dla wielu
mam nadzieje, ze administracja, przymknie oko na Takie impulsywne ruchy
poszczegolnych forumowiczow i wyciagnie dlon do porozumienia

Wpisy man4business wycenione na 29 pkt :shock: a gosiagosia na... :lol:
Jak widać warto pisać o torebkach z zamknieciem strunowym itp, itd
Nie dziwię się, że ludziom puszczaja nerwy!

Ostatnio edytowany przez apokalipsa2015, 11 Mar 2015 09:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości