Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 07 Mar 2015 23:44 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Czuje jedynie dyskomfort, gdy znizka powraca po dlugiej podrozy i nie mam miejsca, w ktorym moglbym o tym porozmawiac, oby to bylo tymczasowe.
3 ludzi lubi ten post.

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#82 PostWysłany: 07 Mar 2015 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 783
Kilometry: 1 157 646
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Dokładnie. Właśnie przed chwilą miałem sytuację, w której użytkownik mający dostęp do TS (piszący w tym wątku i tłumaczący, że w TS znajduje się wiedza będąca efektem wielogodzinnych poszukiwań, sugerując, że należy ją chronić) poprosił mnie o podpowiedź w sprawie zniżki (przy czym zapomniał przedtem choć dodać "pomógł", albo "lubię" do posta). Gdybym był nadal w TS miałby ją dostępną (choć zakodowaną).

Ostatnio edytowany przez pabien, 08 Mar 2015 00:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 08 Mar 2015 00:20 

A propos postów lecących do kosza i punktów ujemnych - wskutek doświadczenień z pewnym wygodnickim użytkownikiem o 2,5-miesięcznym stażu i kilkunastu postach w popularnych wątkach, napisałam sobie pewną formułkę, która ma i pomóc (zawiera link do "Szukaj"), i uświadomić pytającemu, że poszukiwane przez niego informacje - a nawet więcej niż się spodziewa - już gdzieś na forum są i nie ma sensu ich dublować (bo nawet nie miały szans się przedawnić).

Efekt: raz cały 2-postowy wątek poleciał do kosza, a raz - tylko mój post, ten pytającego dynda sobie bez odpowiedzi. Nie wiem, czy pytający miał szansę przeczytać mój post i w sumie nie do końca rozumiem, za co poleciał do kosza (i to bez towarzystwa).

Konkluzja: przestaję reklamować funkcję "Szukaj", bo tracę chyba nie tylko swój czas.

E: Po krótkiej wymianie poglądów pomiędzy jednym z moderatorów a mną, moja odpowiedź została przywrócona do dyndającego postu. Skuszę się na trzecie podejście, żeby zobaczyć, czy tym razem będę rzeczywiście mieć szczęście.

Ostatnio edytowany przez Anonim3, 08 Mar 2015 03:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#84 PostWysłany: 08 Mar 2015 01:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
zbyhu napisał(a):
~130 vs ~900

i to za mało... :roll:

#85 PostWysłany: 08 Mar 2015 15:43 
Awatar użytkownika

srebrny
A mi tam lżej po tej reformie. Do tej pory gryzłem się w palce, gdy te świerzbiły mnie, by coś nie do końca merytorycznego na forum wpisać - bo jeszcze ktoś zarzuci mi nabijanie licznika czy nie daj Boziu jakieś ostrzeżenie wpadnie.
Forumowicze z paroma tysiącami wpisów mogą sobie pozwolić na taką nonszalancję, ale jak ktoś ma około setki, to wtedy każdy wpis jest podejrzany :P Teraz mogę sobie trochę odpuścić takie zdyscyplinowanie, bo TS odsunęła się ode mnie daleko daleeeko. Nie zamierzam walić setki bekowych wpisów, ale jakoś mi... swobodniej.

#86 PostWysłany: 08 Mar 2015 18:27 

niebieski
witam, nie było mnie parę dni a tu takie zmiany, na wstępie poproszę linka do info jak to teraz jest z dostępem do TS, hihi bo go nie mam, a jakoś za słaby jestem żeby to info na forum znaleźć (bo może jest w TS gdzie nie mam już dostępu :lol: ), jak już inni piszą to ja też sobie pozwolę, dostęp do TS miałem, zawsze w wolnej chwili przeglądałem co w trawie piszczy choć rzadko kiedy miałem okazję skorzystać, bo albo nie do końca łapałem o co chodzi (i czasu żeby to rozgryźć) albo po prostu nie miałem czasu, jak się ma rodzinę, dwójkę dzieci i swoją robotę to trudno sobie pozwolić na wyjazdy co chwilę, czy zablokowanie dostępu jest słuszne, wg mnie nie, bo trąci to jak już ktoś napisał towarzystwem wzajemnej adoracji, nieraz miałem wrażenie czytając posty w TS, że ludzie biorą bo jest za darmo, albo prawie za darmo, a czy polecą, czy będą w hotelu to już całkiem inna sprawa, mam nadzieję że kogoś nie obrażę, część tych super informacji jest żywcem wzięta z innych podobnych forum - także argumenty o tym jak ktoś się dużo narobił żeby to coś znaleźć jakoś mnie nie przekonywują, może nie mam racji, co nie zmienia faktu, że żeby coś mieć extra trzeba na to poświęcić trochę czasu, choćby czytając posty na innych forach, a tam, sam nie zamierzam zacząć się jakoś specjalnie wyróżniać, czas pokaże czy zmiany były słuszne czy nie, pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
lukste9 lubi ten post.

#87 PostWysłany: 08 Mar 2015 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Wisi ogłoszenie globalne ;)
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 09 Mar 2015 01:39 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
zbyhu napisał(a):
~130 vs ~900

i to za mało... :roll:

Dokładnie. Dostęp do TS powinien być od 120 pkt :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 09 Mar 2015 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
W walce z nałogami najgorsze są objawy odstawienia. Nałogi są wszechobecne w naszej codzienności. I jak to z nałogami bywa mają moc uprzyjemniania nam życia. Stosowane w nadmiarze potrafią jednak zdominować nasze życie. Sprawić, że będziemy je stawiać ponad wszystko inne - twierdzi RENATA POKUSA-RZECZYCKA, rzeszowski psychiatra.

Dalej jest juz tylko gorzej .....

Objawy zespołu odstawienia przybierają wiele postaci - od łagodnych stanów lękowych, trudności w koncentracji, drżeń mięsni, przez takie symptomy jak łzawienie, ziewanie, biegunka, bóle mięśni i stawów oraz rozszerzenie źrenic (w przypadku odstawienia opiatów), aż do wystąpienia zespołu objawów zwanych delirium tremens i drgawek (w przypadku alkoholu). Inne objawy zespołu odstawienia to:

Nerwowość, pobudzenie, poirytowanie
Lęk, nagłe zmiany nastroju, depresja
Zmęczenie
Trudności w koncentracji
Uczucie wzmożonej pracy serca (kołatanie)
Bóle głowy
Pocenie się
Nudności, wymioty, utrata apetytu
Bezsenność, trudności w zasypianiu
Bladość
Drgawki ciała
Drżenia mięsni

Do charakterystycznych objawów delirium tremens należą:

Halucynacje wzrokowe o przykrych treściach (niekoniecznie słynne "białe myszki")
Halucynacje słuchowe - słyszymy głosy, których inni nie słyszą
Pobudzenie
Gorączka
Drgawki
Przyspieszone tętno (powyżej 90 uderzeń na minutę)

Czy F4F wykupilo polise na ewentualne roszczenia z powodztwa cywilnego forumowiczow ?? ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#90 PostWysłany: 09 Mar 2015 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Chyba jednak odbywa się jakieś ręczne czyszczenie. Po reformie miałam dostęp do TS - do zeszłego piątku. Dziś zaglądam na forum - nie widze nawet tego działu...
Nie żeby mi jakoś szczególnie go brakowało, bo nie korzystałam (czasami podczytałam co tam w hotelach słychac), ale trochę to dziwne.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 09 Mar 2015 10:43 

Przez kilka dni był okres przejściowy. Nawet ci , którzy tracili dostęp mogli jeszcze zaglądać do TS.
Nie ma w tym żadnego spisku.
To tylko świadczy , że niezorientowani , co się dzieje na forum , nie powinni być nagradzani dostępem.
 PM off  

#92 PostWysłany: 09 Mar 2015 10:46 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Z tego co pamiętam to o ile "efekty" reformy można było obserwować i dyskutowac na ich temat od 2 marca, to "włączenie" płynących z niej konsekwencji miało nastąpić właśnie w piątek.

Czyli ktoś, kto w przeszłości spełniał wymagania do TS miał dostęp do piątku, mimo iż nie łapał się tam już według nowych reguł. Jeśli się mylę niech ktoś sprostuje.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 09 Mar 2015 10:55 

Dokładnie tak.
A wystarczyłoby przeczytać ten wątek i pokrewny o reputacji.
A nie węszyć spisek.
Skoro cała aktywność niektórych userów, polega wyłącznie na "węszeniu" za dilami , to wg mnie jak najbardziej słusznie utracili dostęp.
To samo z filozofiami typu "ile rezerwacji noclegów jest dopuszczalne"
Jeśli jest taka możliwość i te noclegi SA MI POTRZEBNE to rezerwuję . :mrgreen:
Bo niektórzy chcą tu wyznaczać jakieś limity. Nie wiadomo dlaczego .
 PM off
pieerx lubi ten post.

#94 PostWysłany: 09 Mar 2015 11:10 
Awatar użytkownika

srebrny
mashacra napisał(a):
Informacja dla aktualnych użytkowników TS:
-okres przejściowy obowiązuje do czwartku wieczorem (przez 7 dni od ogłoszenia) po tym okresie dostęp do TS będzie oparty na STATUSACH (dostęp od srebrnego w górę)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 09 Mar 2015 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 464
Kilometry: 528 356
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Widze duzo opinii w stylu "co prawda nie korzystalem prawie wcale z TS, bo co to tam, kilka zlotych smiesznej i nieoplacalnej czasowo oszczednosci, ale jednak jestem oburzony odebraniem dostepu".

A ja wlasnie odwrotnie, dzieki TS oszczedzilem niemale pieniadze (chociaz nic z tego nie mam na koncie ;) ) mimo ze nikt mi tego wczesniej nie obiecywal. Dlatego z checia zadzialam, zeby tam wrocic. Zawsze jest to jakas motywacja, zeby np. dokonczyc dawno porzucona relacje.
6 ludzi lubi ten post.

#96 PostWysłany: 09 Mar 2015 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Nigdzie nie napisałam że jestem "oburzona". I dokładnie tak, nie interesuje mnie TS i zabawa w odszyfrowywanie. Nie zauważyłam nigdzie wpisu o czasie przejściowym, dzięki za uświadomienie - mniej spiny na przyszlość

pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#97 PostWysłany: 09 Mar 2015 12:23 

Czy F4F wykupilo polise na ewentualne roszczenia z powodztwa cywilnego forumowiczow ?? ;)[/quote]

Bardziej przydałaby się polisa od utraty reputacj !
Ukrywanie informacji takich jak proste kody, przed szeroką rzeszą nieświadomych takich praktyk uczestników forum, było dotychczas bezkarne / mam na myśli rzecz jasna nie prawo karne czy cywilne, lecz REPUTACJĘ/.
Choć to słowo ostatnio zrobiło wielką karierę na forum, wydaje się, że wielu najbardziej przedsiębiorczych uczestników forum, słowa tego nie rozumie. Taka samo jak podstawowej zasady internetowych forum, wolnego dostępu do informacji.

Co do nałogów to "gorączka' kupowania darmowych lotów do Oslo Torp i z powrotem już dawno doprowadziła wielu forumowiczów o gigantycznej reputacji do blokady przez OTA wszystkich ich kart płatniczych.

#98 PostWysłany: 09 Mar 2015 12:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Ale przecież jak ktoś pilnie potrzebuje, to te same informacje można znaleźć w innych miejscach, jak np FT
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 09 Mar 2015 12:39 

@George23, z tego, co dziś rano udało mi się ustalić, (teoretycznie, choć nie zawsze) wolny dostęp do informacji w internecie nadal jest. Na F4F też.

Tylko nie każdemu chce się szukać lub dzielić zdobytą w ten sposób wiedzą z tymi, którym się nie chce/ nie mają czasu/ obowiązki nie pozwalają/ spuchł palec* (*wybierz ulubioną wymówkę).

Nie ma nic za darmo (po wkiczeniu kosztów hardware'u, energii i dostępu do sieci). ;-)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 10 Mar 2015 15:14 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Ale musi się dziać dziś w TS, po lotowskiej wrzucie hmmm.
Mam nadzieję, że kiedyś i tam zawitam i to nie dzięki postom o darmowych sosach :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości