Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:08 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
W takim razie co z osobami, które zdobyły wiedzę zbieżną z TS same, na innych forach, lub z wrzutek na ogólnym (bo jak wiemy czasem się pojawiają). Czy one również będą ukarane, jeśli wynalazły coś równolegle do TS? Co o tym mówi regulamin?

Jak widać problemem jest to, że część osób, które od dłuższego czasu czuły się częścią wspólnoty TS, nagle zostały odcięte, nie tyle od deali, ale od samej wspólnoty. Nie do końca jasny sposób wyliczania i aktualizacji reputacji, który umożliwia czasową utratę dostępu do TS, również nie motywuje. Zauważcie, że większość programów lojalnościowych opiera się stałych w czasie, stabilnych i jasno określonych zasadach uczestnictwa. Wykluczenie 80% uczestników bez jasno i ściśle określonej ścieżki powrotu, może wywołać wrażenie, że ich aktywność ma służyć w dużej mierze zasilaniu portalu w ciekawe oferty i podbijaniu odsłon. Na portalu wielu użytkowników, to pasjonaci i hobbyści, nie powinny więc dziwić emocjonalne reakcje (komornik?). Może się tak zdarzyć, jak ktoś już tu sugerował, że część doświadczonych, a pozbawionych dostępu osób zniknie, a w TS pozostaną dyskusje o działających/niedziałających kartach...
mahalnet lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#122 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:09 

HON fly4free
Washington napisał(a):
Nikt nie zabrania nikomu na forum dzielenia się wiedzą jak podróżować taniej! Forum wręcz do tego służy! Jeśli jednak swoją wiedzę uzyskaliście w TS - zachowajcie ją dla siebie.
Pytanie: jeśli wiedzy tej nie uzyskałem z TS, a ją posiadam, to właściwie w jaki sposób mam udowodnić, że to co wiem, wiem po prostu z własnego eksperymentowania?? I tak nikt nie uwierzy. W ten sposób doszliście do sytuacji kuriozalnej i zamordystycznej. Chyba nie ma czego gratulować.

p.s. postuluję o prowadzenie mechanizmu dobrowolnego wyłączenia zbieractwa punktów reputacji. Nie chcę zbierać żadnych punktów i nie chcę, żeby przy moim loginie jakakolwiek tego typu "rankingowa" selekcja się wyświetlała. Nie zbierając punktów, nie osiągnę "kryterium" TS i taki właśnie mam plan. Móc pisać na otwartym forum, bez chorobliwych podejrzeń, że mogłem cokolwiek wynieść z TS. Uważam, że każdy użytkownik powinien mieć prawo chcieć lub nie chcieć zbierać "punkty".
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
kisio uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:14 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
To ja też zgłaszam taki akces. I co na to pretorianie? Rozumiem że honorowo nie będą korzystać z deali znalezionych przez laików (za przeproszeniem).

Ostatnio edytowany przez koncentrator, 10 Mar 2015 22:28, edytowano w sumie 1 raz
Nie ma takiego słowa jak "kożystać".
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:24 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
A czemu nie można stworzyć jak pisałem wcześniej takiego przedsionka, gdzie mogliby Ci aktywni, ale poniżej 30 reputacji pisać o tym, co już wiedzą bez narażenia się na dekodowanie na otwartym?

Wysłane z mojego GT-I9082
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#125 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:25 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
W powietrzu już czuć zapach kontrrewolucji;)

#126 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:26 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Wydaje mi się , ze dzisiejsza "afera" ma związek z nie do końca przemyślanym wprowadzeniem reformy TS . Właściwie można było przewidzieć , że userzy ze stażem 3,4 i więcej lat mimo , że nie "nazbierali" wystarczająco dużo pkt reputacji to będą posiadali wiedzę nadającą się TYLKO do TS ( wyhodujecie sobie ostrą konkurencje :) )
Powiem szczerze , ze gdy przeczytałem o planowanej reformie , to pierwsza myśl była taka , iż jest to bardzo dobry sposób na "zabezpieczenie" deali przed osobami ledwo co wchodzącymi w temat . Wiadomo chodzi o żywotność tematów .
Wydawało mi się , ze tak długi staż bycia na forum właściwie powinien stanowić gwarancje , ze taki user posiada najwyższy stopień wtajemniczenia :) jak się zachować gdy trafi się jakas perełka :). Reforma poszła niestety w stronę wyścigu szczurów coby mieć jak najwięcej kliknięć , a "ochrona" trików jest jakby sprawą drugorzędną .
Do tej pory jak widze niektóre nicki to nie mogę uwierzyć , że użytkownicy z tak długim stażem zostali odsunięci .
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#127 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:28 
Awatar użytkownika

niebieski
irkolo napisał(a):
Małe sprostowanie: ten patent jest starszy od TS!

Ile już nabiłeś postów z tym tekstem?

Cytuj:
Wydawało mi się , ze tak długi staż bycia na forum właściwie powinien stanowić gwarancje , ze taki user posiada najwyższy stopień wtajemniczenia

Niestety nie jest gwarancją co potwierdzają działania niektórych tu osób
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#128 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:31 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
@ miki Najpierw znajdź coś co nie opiera się na dobrze znanym mechanizmie, którego wiele odnóg znaleźli ludzie z TS, a potem bądź taki buńczuczny.
Co ciekawe jeszcze dwa, trzy tygodnie temu nikt nie miałby wątpliwości co zrobić z pewnego rodzaju dealami. I wszyscy wiedzieli, jak ten mechanizm działa, że dana rzecz jest analogią czegoś co ktoś znalazł już dawno. I wszyscy "grzeczniutko" czytali, kombinowali i dopytywali co i jak.
A teraz? Jakaś tajemnicza amnezja. "O tak to ja znalazłem ten deal. Użyłem znanego mechanizmu ale wyszło mi zamiast X to X+1 euro zniżki, to już na pewno coś nowego. Hmm ale co z tym zrobić. Przecież Ci wredni moderatorzy zabrali mi TS. Wiem. Wrzucę na ogólne i będę miał lajeczki. A co!"

Z mojej strony koniec. Róbcie co Wam się podoba. Wrzucajcie co chcecie, tylko nie róbcie durni z innych i z samych siebie, bajeczkami jak to nie widziałem tego w TS.

EDYTA. Pojawiło sie w trakcie pisania kilka postów, w tym to o czym sam myślałem czyli pomysł silazaka o premiowaniu jednak choć trochę tych bardzo zaawansowanych stażem i postami. Ale jak widać, czyny z niskich i prymitywnych pobudek są możliwe u wszystkich co pięknie zaprezentował dzisiaj jeden z doświadczonych (na papierze) forumowiczów puszczając okazałego bąka..

Ostatnio edytowany przez Tom K 10 Mar 2015 22:35, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#129 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
silazak napisał(a):
Wydawało mi się , ze tak długi staż bycia na forum właściwie powinien stanowić gwarancje , ze taki user posiada najwyższy stopień wtajemniczenia :) jak się zachować gdy trafi się jakas perełka :).

I teraz możesz być pewien, że tylko Ci się "wydawało", że staż wystarczy do czegokolwiek. User komornik pomimo długiego stażu i sporej ilości postów udowodnił, że to nic nie znaczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#130 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:35 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
Jeśli mechanizm został poznany w TS to okazja z jego wykorzystaniem (lub jego modyfikacją) nie powinna trafić na forum otwarte. Tak samo w przypadku odżycia dawnego sposobu, jeśli jest to sposób którego nauczyłeś się w TS.
Jeśli osoba która miała dostęp do TS sama znajdzie sposób na obniżanie cen lotów/hoteli - oczywiście może go opublikować. Jeśli jednak w jej własnym odczuciu rzecz nadaje się bardziej do TS (do której dana osoba czasowo nie ma dostępu) - liczymy na zdrowy rozsądek tej osoby, niech sama zadecyduje czy chce zamieścić daną rzecz na forum otwartym.
Jeśli osoby które nie posiadały dostępu do TS opublikują na forum otwartym post znajdujący się w TS - nie będziemy nic kasować. Tak jak miało to miejsce już niejednokrotnie w przeszłości.

Jest nam przykro, że zmiany na forum, o które sami prosiliście od ponad roku, stały się przyczyną takiego zgorzknienia. Jednak zachowanie pewnych osób po utracie dostępu do TS upewnia nas że mieliście rację, a kierunek zmian przez nas obrany jest prawidłowy. Pewne osoby od początku nie powinny były trafić do TS.

Jednocześnie duża część użytkowników przywiązuje nadmierną wagę do punktacji. Nalicza się ona automatycznie. Tak jak z każdym postem zwiększa się licznik napisanych postów. On nie budzi tylu emocji ;) - być może wkrótce punktacja stanie się równie niekontrowersyjna :)
olir1987 lubi ten post.
Japi_29 uważa post za pomocny.

#131 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:40 

HON fly4free
Washington napisał(a):
być może wkrótce punktacja stanie się równie niekontrowersyjna :)
Ponawiam pytanie i postulat: czy będzie możliwe, aby w profilu użytkownika umieścić dobrowolnie wybieraną opcję pod tytułem "nie chcę wyświetlania punktów / rankingu" oraz "nie chcę, aby system naliczał mi punkty"?
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:41 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
Tom K napisał(a):
@ miki Najpierw znajdź coś co nie opiera się na dobrze znanym mechanizmie, którego wiele odnóg znaleźli ludzie z TS, a potem bądź taki buńczuczny.
Co ciekawe jeszcze dwa, trzy tygodnie temu nikt nie miałby wątpliwości co zrobić z pewnego rodzaju dealami. I wszyscy wiedzieli, jak ten mechanizm działa, że dana rzecz jest analogią czegoś co ktoś znalazł już dawno. I wszyscy "grzeczniutko" czytali, kombinowali i dopytywali co i jak.
A teraz? Jakaś tajemnicza amnezja. "O tak to ja znalazłem ten deal. Użyłem znanego mechanizmu ale wyszło mi zamiast X to X+1 euro zniżki, to już na pewno coś nowego. Hmm ale co z tym zrobić. Przecież Ci wredni moderatorzy zabrali mi TS. Wiem. Wrzucę na ogólne i będę miał lajeczki. A co!"

Z mojej strony koniec. Róbcie co Wam się podoba. Wrzucajcie co chcecie, tylko nie róbcie durni z innych i z samych siebie, bajeczkami jak to nie widziałem tego w TS.

EDYTA. Pojawiło sie w trakcie pisania kilka postów, w tym to o czym sam myślałem czyli pomysł silazaka o premiowaniu jednak choć trochę tych bardzo zaawansowanych stażem i postami. Ale jak widać, czyny z niskich i prymitywnych pobudek są możliwe u wszystkich co pięknie zaprezentował dzisiaj jeden z doświadczonych (na papierze) forumowiczów puszczając okazałego bąka..

Atakujesz mnie już na 3 wątku. Super. Szkoda tylko że przed merytoryczną odpowiedzią dwa tematy były zamykane. Więc sorki ale teraz krótko: nie chce mi się z Tobą gadać.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:46 

niebieski
Tomek Zien napisał(a):
silazak napisał(a):
Wydawało mi się , ze tak długi staż bycia na forum właściwie powinien stanowić gwarancje , ze taki user posiada najwyższy stopień wtajemniczenia :) jak się zachować gdy trafi się jakas perełka :).

I teraz możesz być pewien, że tylko Ci się "wydawało", że staż wystarczy do czegokolwiek. User komornik pomimo długiego stażu i sporej ilości postów udowodnił, że to nic nie znaczy.

A może Tomek Zien nie zrozumieliście intencji komornika ? Wiem , ze ciężko Go bronić i w sumie nie mam tego zamiaru , ale może w ten sposób chciał pokazać w jaka stronę to wszystko mogło pójść ?
Jeszcze raz chciałbym podkreślić - reforma w celu OCHRONY jak najbardziej , w celu zostawienia TYLKO aktywnych - dla mnie nie :)

PS uprzedzając - sam pisałem , że nie zależy mi na trikach za kilkadziesiąt złotych i tak jest w istocie - mam poczucie nie do końca sprawiedliwej oceny i tyle a co :)
PS2 na marginesie dalej mi się wydaje :)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
man4business napisał(a):
Washington napisał(a):
być może wkrótce punktacja stanie się równie niekontrowersyjna :)
Ponawiam pytanie i postulat: czy będzie możliwe, aby w profilu użytkownika umieścić dobrowolnie wybieraną opcję pod tytułem "nie chcę wyświetlania punktów / rankingu" oraz "nie chcę, aby system naliczał mi punkty"?

System ruszył tydzień temu, i nie przewiduje takiej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:50 

HON fly4free
mashacra napisał(a):
System ruszył tydzień temu, i nie przewiduje takiej opcji.
Zaczynam się czuć jak w powieści Orwella. Czy tego chcę, czy nie, system mnie "zbilansuje i podliczy". I nawet nie mogę wyłączyć wyświetlania tego! Mam nadzieję, że (ponieważ jest to "ręcznie ustawiane") można wnioskować o wyłączenie z TS? W takim razie uprzejmie proszę, o "wykluczenie mojego konta" z możliwości osiągnięcia TS. Możecie to nazwać "banem na życzenie". Dziękuję.

Ostatnio edytowany przez Washington, 10 Mar 2015 22:55, edytowano w sumie 1 raz
Chodzi o możliwości techniczne. Wykluczyć ręcznie z TS jak najbardziej możemy - prośbę spełniliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:51 

Kolejny wątek zaczyna przypominać konflikt (tego nie wolno mi napisać, bo pewne tematy są tu zabronione, więc użyję analogii, która będzie bliska jednemu z moich ulubionych użytkowników)... Dody z Szulim! Czekam więc z utęsknieniem, aż mashacra go zamknie. :-)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:53 

niebieski
najlepiej wszystko pozamykać :)
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:56 

niebieski
Proponuję niektórym wziąć kilka wdechów zanim coś napiszą. Bicie piany niczego nie zmieni

#139 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
E tam, po co od razu zamykać, dyskusja na poziomie...
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 10 Mar 2015 23:01 
Awatar użytkownika

Loty: 509
Kilometry: 854 134
Krajów: 78 / 36.5%
srebrny
Z tematu robi się jeden wielki poligon, gdzie każdy zaczyna oskarżać i obrzucać każdego.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ofer, pabloz, Pecel87 oraz 2 gości