Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 06 Mar 2015 14:50 

niebieski
kkku napisał(a):
Dlaczego dalej widzę dział TS choć nie mam do niego dostępu.Moim zdaniem dział powinien być ukryty jak nie mam dostępu. To tylko ludzi wkurza.

Dlaczego? Czasem wystarczy sam przeczytać sam tytuł i już wiadomo przynajmniej gdzie się coś dzieje i czego szukać;)
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#62 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:36 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
hank napisał(a):
Dlaczego? Czasem wystarczy sam przeczytać sam tytuł i już wiadomo przynajmniej gdzie się coś dzieje i czego szukać;)

To bardziej świadczy na niekorzyść tego forum i pokazuje prawdziwe intencje Administracji :(
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kkku napisał(a):
hank napisał(a):

To bardziej świadczy na niekorzyść tego forum i pokazuje prawdziwe intencje Administracji :(

a mógłbyś to jakoś rozwinąć?

#64 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 782
Kilometry: 1 157 235
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Wpływ jest zły. Udało mi się znaleźć 31 EUR zniżki i nie wiem czy to na dziś maksimum, a nie mogę zweryfikować. Zresztą to chyba normalna sytuacja - dyskomfort kiedy komuś się coś odbiera.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 07 Mar 2015 16:27 

niebieski
Tak z ciekawości, ilu obecnie użytkowników ma dostęp do TS, a ilu miało przed reformą?

Aaa i jeszcze jedno. Jeszcze wczoraj widziałem dział "Twierdza szyfrów", tylko nie było do niego dostępu. Dziś już nie widzę tego działu. Tak ma być?

Ostatnio edytowany przez sopel1987, 07 Mar 2015 16:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 07 Mar 2015 16:28 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
~130 vs ~900
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 07 Mar 2015 16:55 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
Straciłem dostęp i uważam że administratorzy mają do tego prawo, ale... liczby podane powyżej świadczą o tym że ta reforma stoi w sprzeczności z propagowaniem tanich podróży. Powstało towarzystwo wzajemnej adoracji, wiem że główny argument czyli zabijanie deali ma znaczenie. Ale czy ktoś dowiódł że sto kilkadziesiąt rezerwacji np. hoteli tego nie zrobi. Jednym się udaje innym nie, ale dostęp do informacji o możliwości taniego podróżowania winien być, moim zdaniem, jak najszerszy.
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

#68 PostWysłany: 07 Mar 2015 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.1%
Zbanowany
mik111 napisał(a):
Ale czy ktoś dowiódł że sto kilkadziesiąt rezerwacji np. hoteli tego nie zrobi. Jednym się udaje innym nie, ale dostęp do informacji o możliwości taniego podróżowania winien być, moim zdaniem, jak najszerszy.

Nie powinien. Te deale to albo ciężka praca albo efekt użycia wiedzy, na którą ciężko trzeba było pracować. Ja korzystam z tego rzadko i mądrze ale wiele osób mogłoby robić bezmyślnie rezerwacje, których i tak nie wykorzystają, pochwalić się znajomym lub - co najgorsze - próbować na tym zarobić. To trochę jak z pozwoleniami na broń - powinna być ostra selekcja.
5 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 07 Mar 2015 19:44 

niebieski
ale po co te wszystkie dyskusje ? podjęto taką decyzję i trzeba ją zaakceptować albo się wycofać.
moim zdaniem ( a nie jest to zdanie obiektywne bo straciłem dostęp ) redukcja z 900 na 130 to... troszkę przesada... zobaczymy jak sobie teraz TS poradzi... ale fakt faktem że nie ma ludzi niezastąpionych...
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 07 Mar 2015 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
TS sobie poradzi..jednak nie będzie to miało wpływu na "palenie" deali.. bo Ci którzy byli w TS się już nauczyli mechanizmów i będą sobie i znajomym rezerwować loty do upadłego.
Skala będzie podobna do tej z przed reformy.

#71 PostWysłany: 07 Mar 2015 20:30 

niebieski
:) OTA ogarniaja powoli swoją kuwete
puscisz serie rezerwacji raz, drugi i karta pojdzie do piachu :)
dokreca srube jeszcze bardziej, .....dobre to juz bylo i sie powoli konczy :)

tfu tfu obym sie mylil :)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 07 Mar 2015 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Jakoś tak... nigdy nie przywiązywałem się do TS. Mimo wszystko trochę się przy tym nauczyłem, kilka fajnych ofert znalazłem chociaż nigdy sobie nie zarezerwowałem mimo posiadania kart (jedynie kilku forumowiczom). Teraz, z ograniczeniem dostępu zrobiło mi się tak jakoś smutno. Przez sam fakt jakoś spadła ochota na pomaganie forumowiczom czy udzielanie się w postach ogólnych, mimo posiadania wiedzy. Mniej więcej tak samo, jak fakt częstowania na powitanie w TK słodkościami turkish delights a w LO konieczności płacenia nawet za kanapkę z serem i... od razu człowiek traci ochotę na latanie LOTem. Nawet jeśli ma odrobinkę więcej zapłacić za TK. Taka forma zachęty. System jest automatyczny, ale przez to nie podchodzący indywidualnie do użytkownika. No nic, szkoda. Po części rozumiem ograniczenie, po części jednak ci, którzy mieli dostęp, powinni go zachować. A metoda kija i marchewki zawsze w finalnej konkluzji jest demotywująca.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 07 Mar 2015 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 169 762
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Skibek napisał(a):
TS sobie poradzi..jednak nie będzie to miało wpływu na "palenie" deali.. bo Ci którzy byli w TS się już nauczyli mechanizmów i będą sobie i znajomym rezerwować loty do upadłego.
Skala będzie podobna do tej z przed reformy.

Ja tylko mogę się wypowiedzieć odnośnie rezerwowania po kilka rezerwacji na siebie i na znajomych itd. Wiem, że czasem oferta jest chwilowa i trzeba korzystać, ale bez przesady !! Na przestrzeni ostatnich promocji zauważyłem jak kilku użytkowników TS nazwijmy to mocno doświadczonych rezerwowało na potęgę !! Oczywiście w skali promocji która jest również na zagranicznych forach, osoby z F4F nie mają zbyt wielkiego wpływu na długość życia deali, natomiast podejście ludzi którzy chcą się w każdej promocji "nachapać" już ma znaczenie i to moim zdaniem OGROMNE !!

Ja nie narzekam, reforma musi być, ale nie wiem czy nie powinna być jeszcze bardziej drastyczna..

#74 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Prośba do Moderatorów:

Trafiło na mnie, zdublowałem wpis na forum (Sofitel w Chicago) ;) Duże wpływ na to miał fakt, że starałem się żeby był czytelny i jasny, w tym miał skrócony adres url. Wynik - po wysłaniu okazało się że ktoś mnie ubiegł o 2 minuty i mój trafi do kosza, co za tym pewnie idzie - tracę punkty reputacji.
Weźcie proszę pod uwagę jakiś okres ochronny (np. 5 min), bo później z dobrych intencji i poświęconego czasu tylko się traci ;)
Dzięki, pozdr.
2 ludzi lubi ten post.

#75 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:09 

niebieski
filipk90 napisał(a):
Prośba do Moderatorów:

Trafiło na mnie, zdublowałem wpis na forum (Sofitel w Chicago) ;) Duże wpływ na to miał fakt, że starałem się żeby był czytelny i jasny, w tym miał skrócony adres url. Wynik - po wysłaniu okazało się że ktoś mnie ubiegł o 2 minuty i mój trafi do kosza, co za tym pewnie idzie - tracę punkty reputacji.
Weźcie proszę pod uwagę jakiś okres ochronny (np. 5 min), bo później z dobrych intencji i poświęconego czasu tylko się traci ;)
Dzięki, pozdr.

Proszę... napisz, że żartujesz.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
filipk90 uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:10 

Loty: 323
Kilometry: 582 606
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
filipk90 napisał(a):
Prośba do Moderatorów:

Dzięki, pozdr.

Z uwagi na twój staż proszę o skasowanie mojego. A poza tym twój czytelniej wygląda:)

Ostatnio edytowany przez sliwa122, 07 Mar 2015 22:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
filipk90 uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:12 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
Nie wszystkie posty w koszu odejmują reputację. Tylko te łamiące regulamin. Posty które znalazły się tam ze względów porządkowych nie odejmują reputacji

e: oczywiście literówka, poprawiłem
filipk90 lubi ten post.

#78 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Washington napisał(a):
Nie wszystkie posty w koszu odejmuja rezerwacje. Tylko te lamiace regulamin. Posty ktore znalazly sie tam ze wzgledow porzadkowych nie odejmuja reputacji

Mam nadzieję, że chodziło Ci o reputację, bo jakby posty lądujące w koszu miałyby nam zabierać rezerwacje... ;)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 07 Mar 2015 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Oj tam, oj tam pewnie słownik w komórce ;)

Do tej pory posty łamiące zasady po prostu leciały do kosza, ale w 99,9% przypadków nie kończyło się ostrzeżeniem, teraz i de facto nie miało to na nic wpływu, teraz taki post może powodować obniżenie reputacji.
Stan pośredni między ostrzeżeniem, a "brakiem konsekwencji".
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 07 Mar 2015 23:10 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
BusinessClass

"Te deale to albo ciężka praca albo efekt użycia wiedzy, na którą ciężko trzeba było pracować."

Owszem część tak ale większość nie. Nie robiłeś przecież zestawienia a po rodzaju wpisów można wyłapać ich źródło.

Mówisz nie powinien... to po co to forum, dla 130 osób? Toż to w niektórych parafiach więcej członków - za przeproszeniem, mają kółka różańcowe. Idea tego portalu chyba jest inna niż Ci się wydaje.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości