Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Mar 2015 16:46 

jar188 napisał(a):
A ja myślałem,że odpisywanie komuś i zamieszczanie nowych informacji jest wzajemną formą pomocy przy podróżowaniu.....żeby było łatwiej. Może naiwny jestem ;)
A tu jakieś punkty, jakieś awanse, nagrody. Łooo losie słodki. Po co to ? Nie można pisać bez tego ?

Przecież łatwo można zauważyć, że Ci którzy posiadają aktualnie wysokie statusy, nie robili tego dla uzyskania tegoż właśnie statusu.
Bo nawet nie było wiadomo, że coś takiego zaistnieje.
Robili to z chęci pomocy, czy podzielenia się wrażeniami.
Mam tylko nadzieję, że ci faktycznie interesowni , którzy od wczoraj zawzięcie "pracują" na punkty, zostaną wychwyceni i odpowiednio potraktowani.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 04 Mar 2015 16:49 
Awatar użytkownika

srebrny
nie ma w Tobie jacku miłości

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 04 Mar 2015 16:55 

Do kogo trzeba to jest. ;)
Po prostu jak widzę hiperaktywność niektórych, to się zastanawiam, jak można z siebie robić coś takiego.
Albo się udzielam , albo i nie. Bo faktycznie ktoś może nie ma czasu albo chęci siedzieć na forum. Jego sprawa.
Tylko że jak rewolucja to nagle czas i chęci się znalazł.

Ostatnio edytowany przez koncentrator, 04 Mar 2015 18:00, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 PM off  

#24 PostWysłany: 04 Mar 2015 16:58 

kimoh napisał(a):
MacKoz - uważam dokładnie tak samo i prowadziłam podobną dyskusję na wątku o reputacji :) reputacja,19,38841?start=120

Właśnie widzę :) Już pomijam brak jawności w temacie jak uzyskać 'plusy', ale to że można dostać minus bo 'promo jest słabe'... Co to znaczy słabe? Że oszczędzamy więcej niż 10% czy więcej niż 20% od ceny nominalnej? Czy słaby deal to taki gdzie podczas long-haul, że zacytuje klasyka 'taniego latania', nie ma łóżek? Ja wiem, że to uznaniowe, ja wiem że to ma za zadanie ukrócić spamowanie celem wyrobienia normy. Ja to 'wszystko fersztejen'. Ale jeżeli moderacja będzie wyrozumiała to właśnie dołożyła sobie roboty, bo będzie usuwać/przenosić dublujące się marne okazje. Jeżeli nie będzie wyrozumiała to polecą minusy i frustracja się pogłębi.

-- 04 Mar 2015 16:10 --

Anonymous napisał(a):
becek napisał(a):

Po prostu jak widzę hiperaktywność niektórych, to się zastanawiam, jak można z siebie robić coś takiego.
Albo się udzielam , albo i nie. Bo faktycznie ktoś może nie ma czasu albo chęci siedzieć na forum. Jego sprawa.

Czekaj...a to nie było tak, że zostałeś jakiś czas temu srogą karę w postaci bana? A potem klepałeś ile wlezie postów, żeby dobić do 100 i korzystać z TS? :twisted: Czy za dużo słońca miałem w ten piękny dzień? :D

Ostatnio edytowany przez Washington, 04 Mar 2015 17:42, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 PM off
cavani lubi ten post.

#25 PostWysłany: 04 Mar 2015 17:47 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
Nie ma ujemnych punktów za "słabe" promocje. Jest możliwość obniżenia do ich do 0. Nie ma też mowy o uznaniowości, dość łatwo oddzielić oferty wrzucone "na siłę" od tych prawdziwych.

Ponadto moderatorzy nie mają żadnych zysków ze zwiększonego ruchu na forum. Na tym nam nie zależy. Zależy nam na rozwoju forum.

#26 PostWysłany: 04 Mar 2015 18:04 

niebieski
zbyhu napisał(a):
Bo punkty powinny być dla pomagających, a nie pomagający dla punktów. Szkoda tylko że wiele osób próbuje przeliczać co się bardziej opłaca żeby je załapać, zamiast skupić się po prostu na pomaganiu innym.

Niestety nie mogę powiedzieć że jestem rozczarowany...

Przepraszam, ale rozbawil mnie ten wpis na tym wlasnie forum i dlatego chcialbym wszystkim przypomniec, ze punkty/mile itd powinny byc dla nocujacych/latajacych, a nie ....itd.

;)))
 Profil Relacje PM off
wojtkow lubi ten post.

#27 PostWysłany: 04 Mar 2015 18:24 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
piotrek_ napisał(a):
Wprost proporcjonalnie do nerwów zauważyć można, że grubo wzrosła też aktywność do klikania lajków i pomógł :) Czasem komuś się pomogło, punktów reputacji nie było, teraz już o takim zachowaniu nie ma mowy :)

Good point :) teraz od razu widać wdzięczność, bo i może tobie (nie Tobie personalnie ;) ) się odwdzięczą za chwilę :mrgreen:
Wcześniej większość (z chwalebnymi świadomymi wyjątkami) to olewała, bo nie miała "fizycznego" zysku teraz każdy klik jest na wagę TS ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Mar 2015 18:26 

Anonymous napisał(a):
kimoh napisał(a):
MacKoz - uważam dokładnie tak samo i prowadziłam podobną dyskusję na wątku o reputacji :) reputacja,19,38841?start=120

Właśnie widzę :) Już pomijam brak jawności w temacie jak uzyskać 'plusy', ale to że można dostać minus bo 'promo jest słabe'... Co to znaczy słabe? Że oszczędzamy więcej niż 10% czy więcej niż 20% od ceny nominalnej? Czy słaby deal to taki gdzie podczas long-haul, że zacytuje klasyka 'taniego latania', nie ma łóżek? Ja wiem, że to uznaniowe, ja wiem że to ma za zadanie ukrócić spamowanie celem wyrobienia normy. Ja to 'wszystko fersztejen'. Ale jeżeli moderacja będzie wyrozumiała to właśnie dołożyła sobie roboty, bo będzie usuwać/przenosić dublujące się marne okazje. Jeżeli nie będzie wyrozumiała to polecą minusy i frustracja się pogłębi.

-- 04 Mar 2015 16:10 --

Anonymous napisał(a):
becek napisał(a):

Czekaj...a to nie było tak, że zostałeś jakiś czas temu srogą karę w postaci bana? A potem klepałeś ile wlezie postów, żeby dobić do 100 i korzystać z TS? :twisted: Czy za dużo słońca miałem w ten piękny dzień? :D

Przecież logiczne, że tak nie było i wszystko Ci się pomieszało.
Zobacz na mój profil. Srednia to 2,2 posta dziennie. Więc 100 postów i tak osiągnąłem w powiedzmy 1,5 miesiąca.
A staż półroczny i tak trzeba było mieć. do TS.
Więc guzik z tych 100 postów i tak.
 PM off  

#29 PostWysłany: 04 Mar 2015 18:36 

Loty: 215
Kilometry: 458 437
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Anonymous napisał(a):

No ale bez obaw- pierwowzoru z Katowic nikt nie jest w stanie tu przebić...
"Miszcz" jest tylko jeden! :lol:

#30 PostWysłany: 04 Mar 2015 19:02 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
[, Ktoś pięknie napisał na forum, że nie interesuje go tak bardzo TS bo to 'wolnoamerykanka'. Że męczy go chaos przy kodowaniu i woli w tym czasie popracować niż odkodowywać. Hej Chłopie! Jest nas dwóch!
Z drugiej strony, osoby zainteresowane i tak będą (co już widać) próbować na siłę dostać się do TS, każdym możliwym sposobem. Czy naprawdę chodziło o zwiększenie ruchu? Nie zrozumcie mnie źle. Przecież to jest komercyjne forum, niech zarabia. Tylko jeżeli tak, czy nie dało się tego zrobić bardziej otwarcie a przez to uczciwiej?

Chyba cytujesz moja opinie co do TS.

Co do reformy to najnormalniej wydymano urzytkownikow forum za ich wklad w ten portal, co gorzej zanosi sie na dalsze RECZNE sterowanie dostepem do TS gdzie jak przewiduje bedzie miala dostep okreslona czesc urzytkownikow wybierana recznie. Wydawalo mi sie ze nastapi po jakims czasie kolejna 'reforma' reformy aby znowu odgraniczyc dostep bo tak wnioskuje z wypowiedzi na forum ze w zamiezeniu maja miec tam dostep tylko pewne osoby a jak grono sie poszerzy i bedzie trudno zapanowac nad nimi to znowu zrobimy refrorme/reformy. Jednak wydaje mis ie ze nie bedzie to juz potrzebne bo to jest typowo 'RECZNIE' sterowane kto kiedy wypada z TS lub dostaje dostep do TS (brak przejrzystosci w jakich warunkach to nastepuje, wiec administracja jedzie na recznym).

To typowy skok na kase przez podniesienie ogladalnosci stron a wiec wymuszenie wiekszego ruchu na stronach, wymuszenie na userach typowego wyscigu szczurow, zabranie uprawnien tym co mieli choc regulamin nic o tym nie mowil (trzeba sobie bylo stworzyc TSbis - a nie zabierac, choc pewnie istnieje jak juz ktos kiedys pisal).

Jak patrze na 'gdzie lecisz' co niektorych to zastanawiam sie czy te osoby wogole wykonuja jakas prace czy poprostu dysponuja takim nieokreslonym wolnym czasem, dla mnie TS nie ma najmnieszego sensu bo wiekszosc deali ktore moge uzyc na wakacje ( a mamy z zona do dyspozycji tylko 44dni robocze w roku ) znajde na innych zagranicznych portalach. Wiec sie napewno nie wpisze w ten marchewkowy smakolyk ktory pozniej moze sie okazac zgnilym korzeniem.

W okreslonych godzinach bede mial HappyHour i bede rozdawal 'lubie' jak leci wszystkim niezaleznie czy mi pomogli czy pisza bzdury ;)

.

-- 04 Mar 2015 19:17 --

@mashacra: w gdzie byly obrazliwe wulgarne slowa w mojej wypowiedzi ? Napisz poprostu CENZURA niewygodne wypowiedzi dla administracji. mod: mylisz cenzurę z edycją wulgarnej wypowiedzi.

@mashacra: A juz wiem pewnie dostane UJEMNE punkty po zbesztaniu przez moderatora. mod: ujemne punkty można dostać np. po ostrzeżeniu systemowym

Ostatnio edytowany przez mashacra 04 Mar 2015 19:48, edytowano w sumie 4 razy
Edytowałem tylko i wyłącznie to co teraz skreśliłem i pomniejszyłem, i proszę o zachowanie pewnego poziomu wypowiedzi. Dziękuję
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 04 Mar 2015 19:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
czy ten niekontrolowany potok słów może przyczynić się do zamknięcia tego wątku czy jeszcze poczekamy na nowe objawienia?
Turndown lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 04 Mar 2015 19:20 

niebieski
jacakatowice = Przecież logiczne, że tak nie było i wszystko Ci się pomieszało.
Zobacz na mój profil. Srednia to 2,2 posta dziennie. Więc 100 postów i tak osiągnąłem w powiedzmy 1,5 miesiąca.
A staż półroczny i tak trzeba było mieć. do TS.
Więc guzik z tych 100 postów i tak.

wszystko ok z Toba??
19 kwiecien objawil sie na nowo jacakatowice - postow 10
20 kwietnia nabieramy predkosci 12 postów
21 kwietnia idziemy na mistrza 18 postów

liczylem niedokladnie ilosc Twoich postow wiec moze sie plus/minus pare sztuk roznic z rzeczywista

Kilka osob juz Ci dalo do zrozumienia, jestes ostatnim do prawienia morałow o aktywnosci
Mnie sie tez to i owo nie podoba ale nie bede pouczal innych jak sie maja zachowywac
biorac pod uwage moje bany i ostrzezenia tez swiety nie jestem
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.

#33 PostWysłany: 04 Mar 2015 20:06 

Trochę ostrzeżeń i banów też miałem.
Napisałem swoją opinię o reformie i tyle.
Muszę się wpisywać w przeważający ton "pokrzywdzonych " ??
Tak ogólnie to ten dostęp do TS dużo mnie nie obchodzi.
Może i poszło trochę moich postów do kosza.
I co z tego ?
Zwracam uwagę, że ilość postów chyba i tak nie ma decydującego znaczenia przy tej punktacji.
Myślę , że wystarczyłoby , abym aktywnie popierał " wykluczonych ". A więc i siebie też, a polubień bym trochę nazbierał. :D
 PM off  

#34 PostWysłany: 04 Mar 2015 20:43 

Ale się ruch w temacie zrobił :) Nie chcę tu wyjść na jakiegoś chama więc chciałbym tylko dodać, że mój post ze-edytowany przez Washingtona był cytatem z Michaela O'Leary. Nasz 'Pan Ryanair' użył wtedy slangowego określenia luksusu, używanego w Irlandii i UK. Moja wersja była wersją polską i to bardzo łagodną. Niczym tłumaczenia przekleństw na TVP1. Ucięcie części niesfornych zepsuło cały efekt :twisted: Już pomijam, że to dział 'luźne gadki'. Jako rekompensaty żądam więc dostępu (dożywotniego) do TS, prywatnego lotniska i kilograma samolotu.
 PM off  

#35 PostWysłany: 04 Mar 2015 22:41 

Też apelowałbym o trochę luzu. Miałem napisać 'łóżko i zamrożony deser, który uzyskuje się poprzez zamrażanie masy uzyskanej z produktów mlecznych bądź wody, z dodatkami smakowymi, podawany na trasie P1 Polskiegobusa" ? Przecież to nie jest portal dla dzieci. Myślę, że każdy użytkownik ma więcej niż 13 lat...
 PM off  

#36 PostWysłany: 04 Mar 2015 22:48 

srebrny
piotrek_ napisał(a):
Wprost proporcjonalnie do nerwów zauważyć można, że grubo wzrosła też aktywność do klikania lajków i pomógł :) Czasem komuś się pomogło, punktów reputacji nie było, teraz już o takim zachowaniu nie ma mowy :)

Niekoniecznie.
Sa osoby, ktore zadaja pytania i uzyskuja odpowiedzi "spersonalizowane" wylacznie pod nie.
Ostatnio jedna osoba zadala pytania w trzech postach, dodatkowo poprzez PW i nawet dziekuje nie raczyla w PW napisac, ńie mowiac o wiekszym "poswieceniu".
Tak wiec uzytkownicy forum sa tak zroznicowani,jak przekroj spoleczenstwa ;)
 Profil Relacje PM off
Turndown lubi ten post.
Turndown uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 05 Mar 2015 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 184
Kilometry: 470 283
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Niektórym nie tylko nerwy się udzielają. Jak widać mocno ludziom zależy na tych punktach:

home-you-rabat-100-zl,1502,67132

Choć takie kombinatorstwo to już chyba powinno być punktowane w drugą stronę ;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Mar 2015 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Autor został już odpowiednio nagrodzony :twisted:

BTW już wcześniej prosiliśmy i upominaliśmy o "zakazie żebrania lajków i pomógł" po reformie rozdajemy nagrody ;)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 05 Mar 2015 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Zostawcie w spokoju towarzystwo wzajemnej adoracji z TS, niech się chłopcy bawią we własnym gronie w konspirację jak ich to tak rajcuje. Dla mnie ta "reforma" to po prostu czystka i reżim. Brak zasad, sterowanie ręczne...Wielki Mao wyłby dumny.
Ja w tym cyrku występować nie będę, pozdrawiam wszystkich co mają podobne odczucia.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 06 Mar 2015 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Prośba do administracji.
Dlaczego dalej widzę dział TS choć nie mam do niego dostępu.Moim zdaniem dział powinien być ukryty jak nie mam dostępu. To tylko ludzi wkurza.

PS. Liczę na kolejne obostrzenia w reformie bo niektórzy widzę ze cisną po trupach robiąc spam lub sprzedając długo działające Dile.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości