Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#2121 PostWysłany: 24 Lut 2015 15:30 

Witam
Transakcja KK Wizz za pośrednictwem APLIKACJI PayU (w telefonie) na Allegro figuruje w blokadach systemu internetowego banku RaiffeisenPolbank jako "Przelew z rachunku karty"
na infolinii twierdzą, że prowizji 4% min. 10 zł nie pobiorą, bo transakcja tak tylko figuruje w ich systemie, ale jest traktowana jako bezgotówkowa.

Pobrali wam prowizję za przelew czy poszło jako bezgotówkowa ?

ps. to moja pierwsza transakcja, dlatego pytam tych co już mają więcej doświadczenia z tą kartą.

Proszę o info.
Pozdr
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2122 PostWysłany: 24 Lut 2015 15:32 
Awatar użytkownika

niebieski
@jpnr6
Spokojnie, nie będzie prowizji.
Prawie wszystkie transkacje u nich w systemie to "przelew z konta karty" :)
 Profil Relacje PM off  

#2123 PostWysłany: 24 Lut 2015 15:36 

poprawiam, pisałem w sierpniu z jakich okolicznościach pobiorą 10 zł prowizji i nie naliczą pkt:

Anonymous napisał(a):
Ja zadzwoniłem na ich nr telefonu 22 549-99-99, po ok. 20 minutach rozmowy konsultant przekazał mi, że mylnie pobrano prowizję od tej operacji i do 3-dni wróci ona na konto karty, co też nastąpiło.
Z ostatnich doświadczeń wynikających z korzystania z tej karty proponuję za jej pomocą po zalogowaniu się na swoje konto nie korzystać z zakładki usługi 'doładowanie telefonu komórkowego', ponieważ od tej operacji pobierana jest prowizja min. 10 zł.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 24 Lut 2015 17:14, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#2124 PostWysłany: 24 Lut 2015 15:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale wydaje mi się, że kolega powyżej nie doładowywał telefonu, tylko płacił za towar z aplikacji mobilnej Allegro.
Wtedy na pewno nie ma żadnej prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#2125 PostWysłany: 24 Lut 2015 16:46 

niebieski
a ja doladowalem przez payu i (na razie) nie ma zadnych 10zl prowizji. No i mam nadzieje, ze nie bedzie - byl wyrazny podzial na opcje zaplaty przelewem badz karta.

#2126 PostWysłany: 24 Lut 2015 17:06 

niebieski
Uściślając: Doładowania telefonu wykonane kartą w systemie Raiffeisen = 10 zł prowizji (bo to przelew gotówkowy z rachunku karty, nie ma też za to punktów), przez Payu = 0 zł prowizji (naliczają punkty od takiej transakcji).

#2127 PostWysłany: 24 Lut 2015 23:58 

czacza napisał(a):
Pare dni temu dostałem odpowiedź na reklamację w sprawie nie przyznania podwójnych punktów za okres 1.10-31.12.2014 r.:
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informujemy, że Bank nie znalazł żadnych nieprawidłowości w naliczaniu punktów Wizz Air z tytułi wykonywanych transakcji.
Na infolinii podczas zgłaszania reklamacji konsultantka dokładnie opisała w reklamacji, że chodzi mi o podwójne punkty za ww. okres, a tu jakiś specjalista odpisuje mi, że nie znalazł żadnych nieprawidłowości. Najpierw infolinia zapewnia, że nie trzeba składać reklamacji, bo to ich błąd techniczny i podwójne punkty zostaną dopisane. Po prawie miesiącu oczekiwania konsultantka stwierdza, że lepiej złożyć reklamację, a po jej złożeniu Paweł Dutkiewicz odpisuje, że wszystko jest ok i nie widzi problemu. Ręce opadają...

Zastanawiam się czy to skrajna niekompetencja pracowników banku, czy celowe działanie. Nic nie daje nawet wysyłanie im ich własnego regulaminu, bo tzw specjaliści go chyba nie rozumieją myśląc, że obowiązuje tylko aktualny regulamin . Nie można im oczywiście odpuszczać, ale trzeba pisać skargi na tych tzw specjalistów z działu reklamacji do osoby nadrzędnej , choć moja pierwsza skraga została załatwiona w podobny żenujący wręcz sposób . Kolejna jest już w trakcie załatwiania, bo ja zbyt dużo czasu już straciłem na kontakty z nimi aby odpuścił, chociaż nie dotyczy to jakiejś niebotycznie wysokiej kwoty. Ale takie traktowanie klientów przez Bank jest niedopuszczalne. Myślę, ze dopiero nagłośnienie medialne tej sprawy mogłoby pomóc w załatwianiu tych reklamacji. W każdym razie ogrom niekompetencji w tym Banku bije na głowę wszystkie inne.
 Profil Relacje PM off  

#2128 PostWysłany: 25 Lut 2015 09:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Czytelnik napisał(a):
Ale takie traktowanie klientów przez Bank jest niedopuszczalne. Myślę, ze dopiero nagłośnienie medialne tej sprawy mogłoby pomóc w załatwianiu tych reklamacji. W każdym razie ogrom niekompetencji w tym Banku bije na głowę wszystkie inne.

Też tak uważam, jak oni śmieli dać za mało gratisów, niż obiecali. To nic, że program jest dużo korzystniejszy niż poprzedni z Citi (więcej punktów bonusowych, super przeliczniki walutowe karty). Uważam, że jedyne rozsądne wyjście w tej sytuacji to rezygnacja z ich usług. Proponuję wspólne działanie na szeroką skalę, żeby bank odczuł odpływ klientów.
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#2129 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
;) celna ironia smakuje dobrze z poranna kawa

wez jednak pod uwage, ze mozna byc kiedys juz byc zmeczonym problemami banku z obsluga produktow ktore oferuje swoim klientom
ponadto jest razaca dysproporcja /głownie finansowa/ miedzy Twoim zaniedbaniem wzgledem banku, a banku wzgledem klienta.

przez moj portfel przewinelo/przewija sie wiele kart, zastanawiam sie czy kiedykolwiek bank odpuscil prowizje jezeli nie zrobilem obrotu, nie splacilem salda itp
wiec klienta tez moze niewiele obchodzic prace serwisowe przez weekend, bledne salda, blokady naliczenia punktow i oczekiwac stosownej rekompensaty
wtedy czuje, ze gra na rownych warunkach kto sie myli ten płaci i nie ma zmiluj.

spoleczenstwo jest systematycznie z soba sklocane i trudno jest o zorganizowany bojkot czegokolwiek z powodu "tumiwisizmu"
mnie osobisice ujela postawa klientow bankow w USA, podniesiono im opłaty towarzystwo sie szybko skrzyknelo i zaczal sie masowy odplyw z bankow podnoszacych opłaty
efekt? z podwyzek bank niezwlocznie sie wycofal.

w Polsce podniosa opłaty raz drugi trzeci, beda krecic nosem ale palcem nikt nie kiwnie, na tym forum tez jest sporo narzekania na np BZWBK, ludzie zamknijcie tam konto w cholere i otworzcie chocby w T-MOBILE, nikt tym swiata nie zbawi nie jestem naiwny, ale jak sie zacznie masowe zamykanie rachunków, bank wyda dyplomatyczne oswiadczenie "obserwujac dynamiczne zmiany na rynku finansowym, bank zdecydowal sie na zmiane strategii bla bla bla z polskiego na nasze leci nam na łeb udzial % w rynku i trzeba cos z tym zrobic"
 Profil Relacje PM off  

#2130 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:14 
Awatar użytkownika

niebieski
@correos
Wszystko to rozumiem i generalnie się z Tobą zgadzam ale trzeba zachować jakieś proporcje działania i rozrywanie szat nad paroma złotówkami, kiedy generalnie warunki jak na razie są bardzo korzystne, to dla mnie gruba przesada.
Można, a nawet należy w niektórych sytuacjach podejmować walkę z "systemem" ale chyba raczej nie w tym przypadku.
Zaproponowałem tylko rozwiązanie - taki zły ten bank, to go po prostu zmień ...
 Profil Relacje PM off  

#2131 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:41 
Awatar użytkownika

platynowy
jezeli płatnosc nie jest w egzotycznej walucie, to nic nie przechodzi juz u mnie przez Raiff

powiedz jaki sens ma ciułanie punktów na Wizz dla osoby ktora:
- zna OTA
- slyszala o maestro, entropay, badz ciezszych kartach Diners/Amex

dla laika zgoda moze atrakcyjne, przy statystycznych zakupach powiedzmy m-cznie 1000 PLN kwota do ugrania to 20 PLN - czy to duzy szał?
dla porównania otworz konto w ING - machnij kilka razy karta zgodnie z wymogami limitu , zgarnij 100 PLN premii, zamknij konto - szybko łatwo i przyjemniej.

moze jestem rozpieszczony przez banki ale dla mnie karta wizz jest podkreslam niezla do transakcji w malo popularnych walutach, ale nie jest zadnym mega atrakcyjnym produktem.
jakby zrobic ankiete to by sie okazalo, ze masa forumowiczow od lat nie kupila zadnego biletu bezposrednio na stronie Wizz, myslisz dlatego, ze to zbyt skomplikowane ?
 Profil Relacje PM off  

#2132 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:00 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
troche przesadzasz, nie kazdy tu lata, tylko trasy za 5zl ktore taniej wychodze przez jakies sekretne przekierownia, dubaj raczej ponziej 200zl nie schodzi, a 200zl na wizz to dla nie ktorych wydatki z jednego miesiaca, dla samych kursow walut jak juz napisales warto karte miec, nie kazdy kupuj bilety tylko po 10zl sa i tacy co placa po pare tysiecy wtedy roznica na przewalutowaniu znosi te wszytkie mikro znizki 15 eurowe z OTA

correos napisał(a):
jezeli płatnosc nie jest w egzotycznej walucie, to nic nie przechodzi juz u mnie przez Raiff

- zna OTA

dla laika zgoda moze atrakcyjne, przy statystycznych zakupach powiedzmy m-cznie 1000 PLN kwota do ugrania to 20 PLN - czy to duzy szał?
dla porównania otworz konto w ING - machnij kilka razy karta zgodnie z wymogami limitu , zgarnij 100 PLN premii, zamknij konto - szybko łatwo i przyjemniej.

moze jestem rozpieszczony przez banki ale dla mnie karta wizz jest podkreslam niezla do transakcji w malo popularnych walutach, ale nie jest zadnym mega atrakcyjnym produktem.
jakby zrobic ankiete to by sie okazalo, ze masa forumowiczow od lat nie kupila zadnego biletu bezposrednio na stronie Wizz, myslisz dlatego, ze to zbyt skomplikowane ?
3 ludzi lubi ten post.

#2133 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:07 

correos napisał(a):
- zna OTA

tyle, że tu nazbieram pkt wizz i wykorzystam lecąc za free tj. ZA DARMO (już mam w pkt ponad 1000 zł i sporo zakupów za pkt, ale plany wakacyjne dopiero w 2016r. bo w tym już nic nie zapodam, chyba że jednodniówki) gdzie chcę np. do Portugalii, Cypru, Izraela, Hiszpanii itp na wakacje w terminie jakim chcę, a ty z OTA polecisz głównie do Skandynawii i w terminach przez nich wyznaczonych. Tyle, jak napisano wyżej jest masa produktów, można mieć wszystkie produkty również Diners, milowe itp, ale jak już napisano nie chcesz, bo np. dziadowski bank to rezygnuj
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2134 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:14 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
- zna OTA

Po pierwsze słyszeć o kartach, to nie znaczy mieć swobodny dostęp do każdej z nich.
Po drugie te tajemne sposoby rodem z TS z reguły dają spodziewany efekt w przypadku tanich lotów, kiedy uzyskana zniżka z OTA jest większa niż zniżka przy zakupie z WDC. Dobrze wiem, że spora grupa forumowiczów lata tylko w terminach kiedy dostępne sa najtańsze loty ale chyba nie wszyscy są studentami i mają taką możliwość. Mi często zdaża się lecieć w sztywnym terminie kiedy loty są droższe i wtedy Wizz z WDC wychodzi najkorzystniej, a przy okazji najprościej.

correos napisał(a):

Wiadomo, że ta karta ma sens przy dużym obrocie. Ja robię nią ok. 5.000 zł miesięcznie, a takich osób sporo się ujawniało na forum. Dla mnie to świetne rozwiązanie właśnie jako uzupełnienie do wspomnianych powyżej kart specjalistycznych.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 25 Lut 2015 11:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Tomek Zien lubi ten post.

#2135 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:17 

niebieski
Każdy ma inną sytuację finansową i inaczej podchodzi do karty. Ja przyznam się szczerze muszę czymś płacić za zakupy, zobowiązania etc. Nie jest tego mało w skali miesiąca. Mogę to robić gotówką, karta innego banku i nic z tego nie mieć. Moge też wybrać kartę Wizza przy płatności i za jakiś czas wydając standardowo pieniądze dostać gratis w postaci kasy na bilety. Nikt równie dobrze nie broni mi założyć konto w iNG i dostac za to dodatkowo 100zł. A płacić za wydatki mogę w między czasie kk Wizza.
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#2136 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:18 

srebrny
Zgadzam się, że plusów jest zdecydowanie więcej niż minusów to powinniśmy zachować proporcje w ocenach, aby nikogo niepotrzebnie nie zniechęcać. Jeśli płacicie sporo kartą i chcecie latać taniej to ta karta jest dla was bardzo dobrym produktem! - taki jest podstawowy przekaz, wszystko inne to szczegóły.
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#2137 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:20 

srebrny
maczala1 napisał(a):
Po drugie te tajemne sposoby rodem z TS z reguły dają spodziewany efekt w przypadku tanich lotów, kiedy uzyskana zniżka z OTA jest większa niż zniżka przy zakupie z WDC..

y.... glupie pytanie panowie, co to jest OTA i TS ?

-- 25 Lut 2015 10:21 --

maczala1 napisał(a):
Wiadomo, że ta karta ma sens przy dużym obrocie. Ja robię nią ok. 5.000 zł miesięcznie, a takich osób sporo się ujawniało na forum. Dla mnie to świetne rozwiązanie właśnie jako uzupełnienie do wspomnianych powyżej kart specjalistycznych.

widze to podobnie, karta robie obrot conajmniej kilka tysiecy miesiecznie i np. mam z tego 2000 punktow.
tak, wiem to tylko 200 zlotych, ale jesli to nic nie kosztuje to niby dlaczego mam tego nie brac ?
 Profil Relacje PM off  

#2138 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:22 
Awatar użytkownika

platynowy
miloszp masz racje piszac niektorych

200 zl w pkt wizz = 10.000 PLN płatnosci karta,
nie wiem moze sie budujesz, moze prowadzisz dzialanosc gosp Twoja sprawa
nawet w takich sytuacjach pytaj swoja hurtownie o cene za gotowke, kartę, przelewem
ale przecietny Kowalski czesto przyniesie netto 2000 PLN, gdzie on Ci nastuka karta na 200 PLN punktow wizz ?

dla mnie bank jest dziadowski i nie bede zaklinal rzeczywistosci, ze jest inaczej
wykonuje transkacje karta w HUF, SEK, CZK i do tego wylacznie sluzy
bo tak wskazuje mi moja wlasna ocena i kalkulator

pozwolicie, ze bede mial odrebne zdanie od Waszego :)
 Profil Relacje PM off  

#2139 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:29 

Patrzę i nie wierzę, co pisze z rana weteran tej oferty
Kod:
Najbardziej aktywny w temacie:    Karta kredytowa CITI Wizzair

ale zapewne piszesz z perspektywy BPH Ryanair, która może wygląda ciekawiej ale ma dużo większe ograniczenia.
Diners i inne to trochę inna bajka, bo ich posiadanie oraz sens posiadania ogranicza dochód, a nie obrót tak jak tutaj (w czym skutecznie pomaga np. sprytny)
 PM off  

#2140 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:30 

srebrny
ok correos, kazdy ma inne preferencje, ale powiedz prosze jesli masz platnosc karta w PLN,
to jaka karta najbardziej oplaca ci sie zaplacic ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 0 gości