Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 12 Sty 2012 13:12 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
tygrysm napisał(a):
To nawet jak nie zdążysz to albo na Ciebie poczekają, albo przebookują bilet. To jest ich problem byś doleciał na miejsce jeżeli masz wszystko na jednym bilecie.

Ale ogarnia ktoś to lotnisko w Rrzymie i wie, jak rozległe ono jest? tzn. jaka odległość jest między terminalem 1 a 5?

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#302 PostWysłany: 12 Sty 2012 17:05 

How can I reach the Terminals?A free shuttle bus service is in operation year round, connecting the terminals, car parks and Cargo city, every 15 minutes on average (from 1 a.m. to 4 a.m., the shuttle bus must be called from the intercoms installed at the stops).

Ze strony lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 13 Sty 2012 15:24 

niebieski
Powiedzcie mi jak wygląda czasowo przemieszczenie się między lotniskami w Londynie?z Gatwick na Luton np.

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 13 Sty 2012 15:46 

niebieski
To chodzi Ci o Londyn czy z Gatwick do Luton? :)

Z Gatwick do Londynu autobus jedzie około 80 minut, z Londynu na Luton około 40. Samej jazdy autobusem będzie więc 2 godziny.
Pociąg na pewno szybszy.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 13 Sty 2012 17:20 

z londynu do luton autobusem w 40 minut? "troszke" zbyt optymistyczne zalozenia.

#306 PostWysłany: 13 Sty 2012 17:56 

Z Luton do Londynu (Victoria Station) trzeba liczyć około 60 minut przy standardowym ruchu samochodowym w mieście.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 13 Sty 2012 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Z Gatwick najlepiej jechać pociągiem podmiejsckim na Victorię (bilety do nabycia online http://www.southernrailway.com/ ). Teraz jest promocja, i można nawet kupić za 4,50 GBP. Pociąg jedzie ok 30-40 min.
Potem trzeba przejść do przystanku easybusa (szczegóły http://www.easybus.co.uk/ ). Idzie się max 5 min. Bilety już od 2 GBP, ale niestety za tyle kupimy bilet na późny wieczór, a nie w normalnych godzinach. Jedzie się min. 1h.
W czerwcu 2011 robiłem taki transfer, i zajęło mi to 2,5h od momentu wyjazdu pociągu z Gatwick. Wszystko było na styk, bo znam Londyn, więc mogłem sobie na to pozwolić.
W ciągu dnia trzeba doliczyć trochę na korki, bo autobus jedzie przez centrum miasta. W godzinach porannych z kolei korek jest na dojeździe do lotniska. Moim zdaniem spokojny czas na taki transfer, to 3,5-4h od momentu wyjazdu pociągu z Gatwick.

#308 PostWysłany: 13 Sty 2012 18:52 

niebieski
Ja prawdopodobnie będę musiał się przemieścić z Gatwick na Luton.Mam do odlotu 4h.Jeśli aireuropa nic nie pozmienia i się nie spóźni.Druga opcja to nocleg w hotelu obok gatwick i poranny lot easyjetem.Przylatuje na gatwick i też nocleg ale chętnie zwiedzę Londyn bo mamy równe 24h

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 20 Sty 2012 21:16 

Może nie o przesiadce, ale... ile czasu zajmują wszystkie formalności po przylocie Ryanairem? O 12.35 ląduje w poznaniu a o 13.25 musze być na Dworcu Głównym. Dam rade? Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 20 Sty 2012 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
goool napisał(a):
Może nie o przesiadce, ale... ile czasu zajmują wszystkie formalności po przylocie Ryanairem? O 12.35 ląduje w poznaniu a o 13.25 musze być na Dworcu Głównym. Dam rade? Dzieki

Jeśli nie będzie opóźnienia to zdążysz. Ja miałam niecałe pół godziny i zdążyłam (oczywiście taksówką). Po wylądowaniu wsiadasz do autobusu, czekasz aż wszyscy wsiadą, jedziesz 50m, wchodzisz na lotnisko,wychodzisz z drugiej strony i tyle.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 30 Sty 2012 00:34 

Zbanowany
niebieski
pytanie z tych ekstremalnych:
czy 25-30 minut starczy na przesiadke na okeciu?
lece tylko z podreczmym, oba loty LOTem
godzina 7:00
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 30 Sty 2012 00:45 
Awatar użytkownika

Komornik napisał(a):
pytanie z tych ekstremalnych:
czy 25-30 minut starczy na przesiadke na okeciu?
lece tylko z podreczmym, oba loty LOTem
godzina 7:00

MCT na Okęciu to właśnie 30 minut, jeżeli przewoźnik wystawił taki bilet to zasadniczo oznacza, że powinno wystarczyć. ;)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 02 Lut 2012 22:49 

niebieski
Witam,
mam w sobote lot AF z WAW via CDG do BOM.
Z Warszawy przylatuje na terminal 2C a wylatuje z 2F. Czas od planowego przylotu do nastepnego odlotu to 1h 10 min(nie liczac tego, że trzeba byc wczesniej).
Z tego co czytałem o CDG to jest to dość mało czasu na przesiadke, co w przypadku jesli nie zdaze na samolot?Chyba powinienem dostac inny lot ale czy na pewno i jak to dokladnie wyglada?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 04 Lut 2012 22:33 

Jeśli masz to na jednym bilecie to nie masz się czym przejmować.

#315 PostWysłany: 09 Lut 2012 14:47 

Czy ktoś z forumowiczów orientuje się może jak wygląda sprawa przesiadki na lotnisku Rzym Ciampino? Mam 2 loty ryanair między którymi jest teoretycznie tylko 35min. Lecę z samym bagażem podręcznym, ale nie wiem czy na tym lotnisku wychodzi się i jeszcze raz trzeba przejść kontrole, czy jak np. w Barcelonie El Prat moża od razu przejść z bramki do bramki?
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 09 Lut 2012 14:52 

Nie wiem czy trzeba wychodzić ale jeśli tak to uwzględnij ogromne kolejki do odprawy. Będąc w październiku w Rzymie do odprawy bezpeczeństa potrzebowałam ok. 45 min.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 09 Lut 2012 14:55 
Awatar użytkownika

niebieski
katia86 napisał(a):
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się może jak wygląda sprawa przesiadki na lotnisku Rzym Ciampino? Mam 2 loty ryanair między którymi jest teoretycznie tylko 35min. Lecę z samym bagażem podręcznym, ale nie wiem czy na tym lotnisku wychodzi się i jeszcze raz trzeba przejść kontrole, czy jak np. w Barcelonie El Prat moża od razu przejść z bramki do bramki?

osobna hala przylotów i odlotów. Kolejki na security (rano to w ogole masakra). Nie radziłbym..
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 09 Lut 2012 20:02 

Blackall napisał(a):
osobna hala przylotów i odlotów. Kolejki na security (rano to w ogole masakra). Nie radziłbym..

Z tymi kolejkami rano to niekoniecznie, pewnie zależy od godziny bo gdy ja miałem w Ciampino przesiadkę
około 8:00-9:00, a miałem tylko godzinę to nie było problemów.
35 minut to za mało, może się udać, może nie, mimo że lotnisko małe jest ryzyko, nie warto chyba że
zarezerwowałbyś sobie awaryjnie bilet powrotni :)
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 11 Lut 2012 00:13 
Awatar użytkownika

srebrny
czy 30 minut starczy na przesiadke w Lizbonie i dlaczego tak ? :mrgreen:

inne pytanie : czy easyJet tez nieco zaokragla [czytaj: dodaje] czasy swoich lotow, podobnie jak ryan ? [ zastanawiam sie ile moglbym 'zyskac' na trwajacym - teoretycznie - 1:40 locie z Madery ]
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 18 Lut 2012 20:12 

Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych. Mam na przesiadkę w Sztokholm Skavsta dokładnie 2:10 z Wizzaira na Ryana, planuję lecieć z bagażem rejestrowanym. Pytanie moje czy to wystarczająca ilość czasu ??
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości