Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 19 Lut 2012 01:56 

michaluk8 napisał(a):
Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych. Mam na przesiadkę w Sztokholm Skavsta dokładnie 2:10 z Wizzaira na Ryana, planuję lecieć z bagażem rejestrowanym. Pytanie moje czy to wystarczająca ilość czasu ??

Jeśli wizzair nie będzie miał żadnych znacznych opóźnień to bez problemu. Gorzej, że wizz lubi mieć opóźnienia, ale takie jest już ryzyko związane z tanim podróżowaniem ;).

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#322 PostWysłany: 03 Mar 2012 00:41 

niebieski
mam na przesiadkę w Oslo-Gardermoen 45 minut , co się stanie jeżeli samolot sie spóźni ? ja płacę za nowy bilet czy przewoznik daje mi nowy bilet ?
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 03 Mar 2012 00:48 
Awatar użytkownika

Eryk87 napisał(a):
mam na przesiadkę w Oslo-Gardermoen 45 minut , co się stanie jeżeli samolot sie spóźni ? ja płacę za nowy bilet czy przewoznik daje mi nowy bilet ?

Jeżeli oba odcinki masz na jednym bilecie (a z tego co napisałeś w innym temacie wynika, że tak) to nie musisz się o nic martwić - jeżeli nie zdążysz na przesiadkę, przewoźnik bezpłatnie przebookuje Cię na inny rejs.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 03 Mar 2012 01:02 

niebieski
Awerik napisał(a):
Eryk87 napisał(a):

Jeżeli oba odcinki masz na jednym bilecie (a z tego co napisałeś w innym temacie wynika, że tak) to nie musisz się o nic martwić - jeżeli nie zdążysz na przesiadkę, przewoźnik bezpłatnie przebookuje Cię na inny rejs.

Może głupie pytanie ale po czym poznać ,że to jeden bilet ? - bo wydruk to 4 kartki ( każda to osobny lot) i nie różnią się niczym od lotu bezpośredniego. Oczywiście domyślam się ,że to jest na jednym bilecie ponieważ chciałem lot do Kopenhagi i linia lotnicza przebukowała z przesiadką w Oslo.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 08 Mar 2012 02:52 

po tym, ze np. masz jeden kod rezerwacji na wszystkie loty, bukowales cale polaczenie za jednym razem i placiles za nie raz jako za calosc.

#326 PostWysłany: 12 Mar 2012 19:44 

Jestem bardzo ciekawy Waszych opinii na temat takiej przesiadki:

Marsylia MP2 (MRS) do Rzym (Ciampino) (CIA)
Tue, 27Mar12 lot FR9796 wylot MRS o 12:40 i przylot CIA o 14:10

z Rzym (Ciampino) (CIA) do Poznań (POZ)
Tue, 27Mar12 lot FR7182 wylot CIA o 15:35 i przylot POZ o 17:50

Czyli 1 godz i 25 minut na przesiadkę.

Oczywiście zakładamy, że nie będzie opóźnień związanych z zimą itp. Bagaż podręczny, wszystko w Ryanair.
Jak duże to jest lotnisko? Jak sprawdzić na którym terminalu jest wsiadanie i wysiadanie? Jaką obrać strategię, żeby wszystko poszło dobrze.
To mój pierwszy lot, więc nie jestem obeznany z lotniskami. A przesiadka była z przymusu, bo odwołali loty z Marsylii do Mediolanu i to była jedyna sensowna zamiana lotu.
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 12 Mar 2012 19:57 

Ciampino nie jest duże, jest rozdzielony na terminal przylotów i wylotów.
Natomiast kilka lat temu przy kontroli bezpieczeństwa potrafiła być niezła kolejka,
w godzinach szczytu bardzo dużo odlotów, musiał by ktoś obeznany kto ostatnio był,
napisać czy dalej tak jest czy poradzili sobie z tym.
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 12 Mar 2012 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 165 766
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Są tu hardcorowcy, dla których pół godziny to spory zapas ;)
Powinieneś dać radę bez problemu, CIA nie jest duże.
Poza tym jak będzie kolejka to zawsze możesz poprosić, żeby Cię przepuścili.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 12 Mar 2012 20:58 

hej, czy w 1 h zdąże na przesiadkę w Malpensie (mxp)?? ląduję planowo 10;20 z Miami na Malpensa -alitalia,
i następny lot mam rownież Alitalią z Malpensy do Pragi o 12;30 - zdąże ??? ten drugi to osobny bilet
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 13 Mar 2012 01:49 

majka napisał(a):
hej, czy w 1 h zdąże na przesiadkę w Malpensie (mxp)?? ląduję planowo 10;20 z Miami na Malpensa -alitalia,
i następny lot mam rownież Alitalią z Malpensy do Pragi o 12;30 - zdąże ??? ten drugi to osobny bilet

To są chyba 2h 10min, a nie jedna godzina. Bez obaw.

#331 PostWysłany: 13 Mar 2012 08:26 

sorry - mała pomyłka sie zakradła, z Malpensy do Pragi wylot mam o 11;30!!!!!!!!!!!!
więc czy teraz zdążę ???? :)
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 16 Mar 2012 10:52 

niebieski
Witam. Czy na lotnisku w Stavanger da się przesiąść na ten sam lot w pół godziny? Pozdrawiam

#333 PostWysłany: 16 Mar 2012 12:15 
Moderator forum

orfik, chodzi o ten sam samolot na powrót ?
(tak dla wyjaśnienia kontekstu, bo ja w Stavanger nie byłem)

majka napisał(a):
i następny lot mam rownież Alitalią z Malpensy do Pragi o 11:30 - zdąże ??? ten drugi to osobny bilet

jeśli podróż na 1 bilecie to Alitalia dołoży starań, a jak się nie uda to będziesz mogła prosić o umieszczenie w innym samolocie
jeśli różne bilety, pesymistycznie to widzę

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 16 Mar 2012 13:07 

niebieski
Tak, chodzi o ten sam samolot, wysiadam, przesiadam się i wracam tym samym samolotem :D . Pozdrawiam

#335 PostWysłany: 16 Mar 2012 16:56 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
Krajów: 13 / 6.1%
pytanko:
ląduje swissem o 8:30 na El Prat (bagaz podreczny)
o 10:00 mam lot do Porto (FR)
zdaze?
spytam tez z lenistwa bo pewnie bym tu to znalazl: czy tam sa rozne hale przylotu i odlotu? jaka odleglosc miedzy nimi?
dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 16 Mar 2012 17:29 

niebieski
Myślę, że nie będzie problemu. Chociaż sam tego nie robiłem. Lotnisko w Barcelonie jest dość spore. No i powiedz na którym terminalu lądujesz i z którego startujesz. Jest 1 i 2. Pomiędzy nimi kursuje bezpłatny autobus, jedzie się ok. 7-10 minut. Pozdrawiam

#337 PostWysłany: 16 Mar 2012 17:37 

Swiss z Genewy ląduje na T1 a FR do Porto leci z T2
mysle ze szwajcarzy beda na czas:) a do FR mozna sie wcisnac (zazwyczaj) i 10min przed startem, nie wiem jak w Barcelonie
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 16 Mar 2012 17:51 
Moderator forum

Baranek napisał(a):
Swiss z Genewy ląduje na T1 a FR do Porto leci z T2
mysle ze szwajcarzy beda na czas:) a do FR mozna sie wcisnac (zazwyczaj) i 10min przed startem, nie wiem jak w Barcelonie

Jesli swiss jak w zegarku z kukułką to ok, ale wcale nie masz zbyt duzo czasu, bo masz kontrolę bezpieczenstwa w T2
(Myslalem ze ryan jest rygorystyczny jesli chodzi o bycie na czas przy bramce )

Zob. przesiadka-w-barcelonie-bcn-2-15-min-mozliwie,15,40483
(z bagażem)

bcn-el-prat-przesiadka-i-przejazd-miedzy-terminalami-1-a-2,36,40500

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 16 Mar 2012 18:30 

no nic, dzieki za odpowiedz, wcale sie nie uspokoilem, ale nie mam wyboru bo bilet juz kupiony:) najwyzej wroce stopem z Barcelony :) a co do punktualnosci ryana to ostatnio czekajac pod bramka w Bergamo widzialem jak o ok 16 45 ktos biegl do bramki obok (a mial lot o 17) z dwoma innymi osobami, wczesniej widzialem ta osobe jak biegla w druga strone. chyba po pozostalych. gdy juz dotarli do bramki pomimo tego ze czas ich naglil kobieta i tak kazala im sprawdzic czy torby sie mieszcza, a poniewaz jedna sie nie miescila jeszcze ja przepakowywali. zastanawialem sie czy jak dojda do konca tunelu nie nie odbija sie od zamknietych dzrzwi, bo samolot mial za 10 min odleciec
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 17 Mar 2012 02:38 

Baranek napisał(a):
no nic, dzieki za odpowiedz, wcale sie nie uspokoilem, ale nie mam wyboru bo bilet juz kupiony:) najwyzej wroce stopem z Barcelony :) a co do punktualnosci ryana to ostatnio czekajac pod bramka w Bergamo widzialem jak o ok 16 45 ktos biegl do bramki obok (a mial lot o 17) z dwoma innymi osobami, wczesniej widzialem ta osobe jak biegla w druga strone. chyba po pozostalych. gdy juz dotarli do bramki pomimo tego ze czas ich naglil kobieta i tak kazala im sprawdzic czy torby sie mieszcza, a poniewaz jedna sie nie miescila jeszcze ja przepakowywali. zastanawialem sie czy jak dojda do konca tunelu nie nie odbija sie od zamknietych dzrzwi, bo samolot mial za 10 min odleciec

Oni mają kontakt krótkofalówkowy, także ludzie nie spadają w przepaść z rękawa :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości