Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1981 PostWysłany: 31 Sty 2015 12:50 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Ok to jest jak się ją fizycznie otrzyma, aktywuje i użytkuje (zdarzało się już, że była odmowa na etapie odesłania umowy po jej podpisaniu).

Umowę już podpisałem i dowiedziałem się na infolinii, że została przyznana i wysłana. Limit 4k z samym oświadczeniem.

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1982 PostWysłany: 31 Sty 2015 12:54 

no to kilka osób, którym wcześniej odmówiono być może się ucieszy i ponownie zawnioskuje o w/w kartę kredytową skoro z tego co piszesz złagodzili kryteria jej otrzymania
 PM off  

#1983 PostWysłany: 31 Sty 2015 13:23 
Awatar użytkownika

Przy umowie na czas określony na infolinii powiedzieli ze musi trwać min 3mce przed podpisaniem i ma jeszcz obowiazywać 6mcy po podpisaniu. Czyli do facto jeżeli ktoś ma umowę na mniej niż 9mcy to nie ma szans.

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#1984 PostWysłany: 31 Sty 2015 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Kilka dni temu musiałem pilnie kupić bilet dla znajomego - 632,97 USD, zakup przez www.orbitz.com
Po dwóch próbach transakcja nie powiodła sie. Nie pozostało mi nic innego jak karta M&M mBanku. Oczywiście wszystko sie udało.
Po chwili zadzwoniła pani z Reiffeisen z zapytaniem czy przed chwilą próbowałem płacić kartą RB. Poinformowano mnie, że transakcja wydała sie podejrzana i została zablokowana ! Zapytano czy często płacę poza Polską. Pani powiedziała, że jeżeli chcę to może zaznaczyć, aby moja karta nie była blokowana w przypadku (podejrzanych z punktu widzenia banku) zagranicznych transakcji.

Ostatecznie mBank 632,97 USD przeliczył na 2 493,11 zł !!! (w tym 72,61 zł prowizja)
Płacąc kartą Raiffeisen bilet kosztowałby 2 367,30 zł

#1985 PostWysłany: 02 Lut 2015 19:36 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 404 818
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Raif ma fajne przeliczniki bezpośrednie, ale dużym minusem jest to, ze transakcje nie są widoczne od razu. Ostatnio robiłem transakcje przez paypal i od 3 dni mam zablokowane pieniądze, a nie widzę w systemie za co dokąłdnie.

#1986 PostWysłany: 02 Lut 2015 19:54 

Ile i kto zablokował masz podane przez kilka kilkanaście godzin w polu bieżące blokady po wybraniu nr karty którą oplacono daną płatność bezgotówkowa. Suma ta mniej więcej będzie odpowiadać przy płatności za granicą temu co zostanie zaksięgowane, tyle że faktycznie przez 1-2 przed zaksięgowanianiem jest niewidoczne
 PM off  

#1987 PostWysłany: 02 Lut 2015 20:01 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 404 818
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
No właśnie tutaj miałem taką sprawę, ze żeby potwierzić swoją kartę w paypal miałem wpisać kod z obciążenia karty na 6,50 zł w ciągu 2 dni, a widoczne ono było dopiero po 3 dniach i przez to nie mogłem dołączyć karty do swojego konta paypal. Musze chyba isć do banku w tej sprawie.

#1988 PostWysłany: 02 Lut 2015 21:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@karollo
Miałem tak samo z podłączenim karty Raiff do paypala. Transakcja potwierdzająca na 6,50 zł nie była widoczna w blokadach. Dzwoniłem nawet do banku, żeby podali mi kod ale oni też nic nie widzieli w systemie. Dopiero jak transkacja pojawiła się po 3 dniach w historii, mogłem dokonać potwierdzenia karty w paypalu. Nie wiem skąd masz informację, że na potwierdzenie w paypalu jest tylko 2 dni ? U mnie poszło spokojnie po 3-4 dniach.
 Profil Relacje PM off  

#1989 PostWysłany: 02 Lut 2015 22:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potwierdzić kartę w PayPal można nawet kilkadziesiąt dni po jej dodaniu. Niedawno dodałem Dinersa do PayPala i tam nie widać blokad w ogóle. Transakcja została zaksięgowana dopiero po 6 dniach i bez problemu wpisałem kod.
Cytat z maila od PayPala po dodaniu karty:
"Pobranie opłaty powoduje utworzenie unikatowego 4-cyfrowego kodu na wyciągu z karty. Jeśli opłata nie pojawi się na wyciągu od razu, nie szkodzi — czasami może to nastąpić dopiero po kilku dniach. Jeśli nie możesz sprawdzić wyciągu z karty przez Internet, zajrzyj do wyciągu na papierze, gdy przyjdzie pocztą (czas oczekiwania do 30 dni). Znajdziesz na nim opłatę na rzecz serwisu PayPal z czterocyfrowym kodem."
 Profil Relacje PM off  

#1990 PostWysłany: 02 Lut 2015 22:52 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
mozna zadzwonic do banku i zapytac o ten kod bo oni go widza, bynajmniej ja tak robilem
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#1991 PostWysłany: 02 Lut 2015 23:07 
Awatar użytkownika

niebieski
maczala1 napisał(a):
Dzwoniłem nawet do banku, żeby podali mi kod ale oni też nic nie widzieli w systemie.

W Raiff go nie widzieli albo trafiłem na słabego konsultanta :)
 Profil Relacje PM off  

#1992 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
proba przelania punktów w grudniu = reklamacja z powodu zanizonego stanu punktów
proba dzisiaj transferu = zanizony stan punktów i koniecznosc kolejnej reklamacj

parodia znow pojde do banku bede rozmawial z kims, co nic w systemie nie widzi
nastepnie zadzwoni do kogos ktory bedzie widzial tyle samo

co za porazka bank
mam nadzieje ze chociaz Ci ktorzy maja tam kredyty hipoteczne
splacaja tyle rat ile trzeba i w takiej wysokosci jak trzeba
 Profil Relacje PM off  

#1993 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie i kilku znajomych punkty się idealnie zgadzają.
Albo masz pecha albo nie umiesz ich wyliczyć ...
To, że system Raiff jest "ciężki" to całkiem inna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#1994 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:23 

niebieski
Czy mozna skladac reklamacje za transkacje sprzed 4 miesiecy? Jest jakis maksymalny czas? w regulaminie nie moge tego znalezc.

#1995 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:32 

skoro nie ma to bez problemu składaj reklamację, chyba jednak najlepiej bo najszybciej przez infolinię (trzeba mieć mimo wszystko szczęście, by trafić od razu na "kumatego" konsultanta/kę)
 PM off  

#1996 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:33 
Awatar użytkownika

platynowy
maczala1 napisał(a):

transferuje transakcje do excella
zaokraglam do 5 lub 0 w dól
mnoze
wizz x 0,04
pozostale x 0,02
wynik sumuje

jesli moja matematyka jest inna od Twojej
chetnie sie podciagne ;)
 Profil Relacje PM off  

#1997 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:37 

jak duże to są różnice i czy na transakcjach w wizzair czy też ogólnych? (nie może być też chyba tak, że wszystkim czy większości przelicza dobrze, a tobie akurat źle)
nie zaszkodzi, nie zajmie dużo czasu bo mi ok. 5 minut i nie spowoduje ujmy na honorze jak od czasu do czasu przeliczysz sobie pkt z ołówkiem i kalkulatorem w ręku tak choćby dla odświeżenia umysłu ;)
 PM off  

#1998 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:45 
Awatar użytkownika

platynowy
nie odpowiem Ci na ktorych
poniewaz ja dysponuje swoja liczba punktow z wlasnych obliczen
konsultant widzi swoja

a gdzie i na czym sa rozbieznosci nie wiem

poprzednio raiff przeslal brakujace punkty
ale zgodzisz sie ze mna ze wpirzajace
chodzenie do oddzialu skladanie reklamacji
pozniejsze sms od raiff ze nie moga w terminie rozpatrzyc etc.

karta jest rewelacyjna jesli chodzi o ksiegowanie walut a im bardziej egzotyczna tym lepiej
cash back punktowy - moze sie licytowac ale karta z czolowki tego typu produktow na rynku

anachronizm to sama procedura ich naliczania
brak podgladu stanu punktów na rachunku
jezeli citi sie z tym uporal to jak moze to przerastgac nadal raiffa
 Profil Relacje PM off  

#1999 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Moje obserwacje wskazują, iż za zakupy na wizzair.com nie naliczają podwójnie i trzeba reklamować.

#2000 PostWysłany: 04 Lut 2015 12:57 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
maczala1 napisał(a):

transferuje transakcje do excella
zaokraglam do 5 lub 0 w dól
mnoze
wizz x 0,04
pozostale x 0,02
wynik sumuje

jesli moja matematyka jest inna od Twojej
chetnie sie podciagne ;)

Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach. Jest kilka punktów z których może wynikać niezgodność w obliczeniach Twoich i banku (np. wizz x 0,04 nie dotyczył początkowego okresu karty silver, może błąd wynika z rozbieżności porównywanych okresów, część punktów było przelanych automatycznie przez bank, a część czekała na przelanie telefoniczne, w styczniu naliczyli dodatkowe "podwójne punkty" ale też nie z całego okresu jak niektórzy myśleli). Nie będę szczegółowo tłumaczył bo wszystko było w wątku na bieżąco.
Znajomym też na początku punkty się "nie zgadzały", po głębszej analizie i rozbiciu na poszczególne okresy wszystko wyszło OK.

-- 04 Lut 2015 11:59 --

wtak napisał(a):
Moje obserwacje wskazują, iż za zakupy na wizzair.com nie naliczają podwójnie i trzeba reklamować.

U mnie same naliczają się podwójnie, tylko z okresu karty silver ich nie było. Ale to może być jakiś trop ewentualnych rozbieżności, że w jakichś przypadkach same się nie naliczą podwójnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości