Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1941 PostWysłany: 21 Sty 2015 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
maczala1 napisał(a):
zulu napisał(a):
to punkty za okres lipiec - wrzesień są zaniżone a tak naprawdę wzięte są z sufitu. Złożyłem w tej sprawie reklamacje i czekam na odzew z banku.

U mnie się wszystko zgadzało z okresu srebrnej karty tymczasowej, z tym, że naliczony został tylko 1 pkt za 5 zł i nic więcej (żadnych podwójnych punktów za transakcje Wizz, czy dodatkowego bonusu +1).
Podwójne punkty są naliczone ale nie były przesyłane automatycznie w 2 transzach pażdz 2014 i stycz 2015 tylko musisz zlecić ich przelanie. To samo jest za +500 pkt na start. Jak ich nie masz naliczonych składaj reklamacje.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1942 PostWysłany: 22 Sty 2015 01:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie zrozumieliśmy się. Mam wszystko dobrze naliczone i przelane za okres nowej karty Wizz (podwójne punkty za transakcje Wizz, dodatkowe puknty bonusowe oraz 500 pkt na start).
Natomiast za okres starej karty Silver mam tylko naliczone i przelane zwykłe punkty (5 zł = 1 pkt) bez żadnych bonusów. Według banku tak ma być, bo za ten okres nie przysługiwały podobno żadne dodatki.
 Profil Relacje PM off  

#1943 PostWysłany: 22 Sty 2015 01:32 

srebrny
A dodatkowe punkty bonusowe na nowej karcie były tylko dla tych, którzy przechodzili z Citi?
 Profil Relacje PM off  

#1944 PostWysłany: 22 Sty 2015 09:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nie przechodziłem z Citi, tylko wyrabiałem nową kartę Raiff i dostałem bonusowe punkty.
 Profil Relacje PM off  

#1945 PostWysłany: 22 Sty 2015 20:50 

Mam szybkie pytania:
- rozumiem, że karta daje 1 pkt za każde 5 zł wydane (lub 2 pkt za 5 zł wydane w wizz), ten 1 pkt to ile w złotówkach ?
- jak zadzwonię z prośbą o przelanie punktów na konto wizz to ile to trwa ? będę kupował niedługo loty i jak się nadarzy okazja to nie chciał bym czekać 14 dni na zasilenie konta

#1946 PostWysłany: 22 Sty 2015 20:55 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
10 pkt = 1 WizzPLN :P a przelanie punktów nie trwa aż tyle :)
 Profil Relacje PM off  

#1947 PostWysłany: 22 Sty 2015 20:57 

Jeszcze na coś takiego trafiłem w tabeli opłat, dotyczy opłaty za kartę w 1 roku:
"0 PLN pod warunkiem dokonania średnio
miesięcznie transakcji na kwotę 1 000 PLN
w ciągu 3 pierwszych miesięcy od zawarcia
umowy,"
Czyli muszę wydać kartą 3000 zł w ciągu pierwszych 3 miesięcy ? Nie pamiętam, żeby ktoś mnie o tym informował....

#1948 PostWysłany: 22 Sty 2015 21:47 
Awatar użytkownika

niebieski
maczala1 napisał(a):
Nie zrozumieliśmy się. Mam wszystko dobrze naliczone i przelane za okres nowej karty Wizz (podwójne punkty za transakcje Wizz, dodatkowe puknty bonusowe oraz 500 pkt na start).
Natomiast za okres starej karty Silver mam tylko naliczone i przelane zwykłe punkty (5 zł = 1 pkt) bez żadnych bonusów. Według banku tak ma być, bo za ten okres nie przysługiwały podobno żadne dodatki.
Właśnie walczę z bankiem o te punkty (złożyłem reklamacje) w oparciu o regulamin jaki dostałem od banku w czerwcu przy zakładaniu konta. W tamtej wersji regulaminu te punkty miały być naliczane.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#1949 PostWysłany: 23 Sty 2015 00:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja to sobie juz odpuszczam. I tak ilosc zebranych punktow jest sporo wyzsza niz zakladalem na poczatku. Na razie wbrew poczatkowym obawom zamiana Citi na Raiff wychodzi na duzy plus.
 Profil Relacje PM off  

#1950 PostWysłany: 23 Sty 2015 14:18 

niebieski
Mam pytanie odnośnie karty Raiffeisenbanku. Mam limit na karcie 6800 zł. Od kilku miesięcy ciągnie się za mną "ogon" tzn. dostępne środki + zadłużenie daje mi 6500 zł. Brakuje mi ciągle 300 zł. Nie ma żadnych blokad, wszystko zaksięgowane. I jeśli chciałabym spłacić zadłużenie przed wygenerowanie wyciągu to ile faktycznie powinnam spłacić? Od limitu odjąć dostępne środki= spłata? A co z tymi 3 stówkami? Ja ich nie wydałam (sprawdziłam dokłądnie wszystkie transakcje) a ich nie ma. Miał ktoś podobny przypadek?
 Profil Relacje PM off  

#1951 PostWysłany: 23 Sty 2015 14:31 

niebieski
Zadzwonił na infolinie, "odświeża" ci ręcznie saldo i powinno być prawidłowo. Maja jakiś błąd w systemie, walczylem z nimi cala jesień, ale na razie nie pomogło.
 Profil Relacje PM off  

#1952 PostWysłany: 23 Sty 2015 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
obawiam sie ze nic ci nie odswieza

mialem niedawno sytuacje z IHG, zrobilem rezerwacje, kwota pojawila sie w blokadach
pozniej zniknela zarowno z blokad, jak i nie pojawila sie w historii
saldo dostepnych srodkow byl nizsze o te kwote
zarowno pracownik placówki banku nie widzial transakcji IHG, jak i wsparcie do ktorego dzwonil do centrali tez nie widzialo

siegnij pamiecia czy gdzies czegos ta karta nie oplacales np nocleg, bilet etc ?
 Profil Relacje PM off  

#1953 PostWysłany: 23 Sty 2015 14:57 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Miałem podobnie. U mnie dodatkowe utrudnienie w postaci dwóch kart dodatkowych do konta. Po zgłoszeniu do działu wewnętrznego po paru dniach saldo wróciło do normy, i od jakiegoś czasu jest ok. U mnie m.in. okazało się, że w saldo wchodzi prowizja za obsługę rat w karcie. Generalnie system Raiffa to ciągłe problemy z odświeżaniem salda.

BTW. Bardzo długo to trwało (prawie 4 tygodnie od wysłania maila), ale udało mi się przywrócić stare warunki WDC - kartę aktywowałem przed 15 października, a po aktywacji kart dodatkowych zmienili mi bez pytania na WDC Standard.
 Profil Relacje PM off  

#1954 PostWysłany: 23 Sty 2015 15:53 

niebieski
Nie zaszkodzi spróbować z infolinia, ja to robię regularnie raz w miesiącu, bo inaczej przed wygenerowaniem wyciągu nie wiem, jakie mam faktyczne saldo na karcie.
 Profil Relacje PM off  

#1955 PostWysłany: 23 Sty 2015 18:13 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Ktoś wie może jak wygląda użycie tej karty przy doładowaniu Visa Entropay? Taka transakcja liczy się jako przelew z karty (czyli dochodzi oplata)? Czy po prostu "kupno"?
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#1956 PostWysłany: 23 Sty 2015 20:05 

złoty
Liczy się jako kupno, jednak przy pierwszym użyciu pewnie odrzuci transakcję i zadzwonią do Ciebie z banku aby potwierdzić użycie. Jest to związane z dużą liczbą fraudów na Entropayu.

Poza tym za te transakcje najprawdopodobniej nie naliczą punktów, zgodnie z regulaminem:

Transakcjami Punktowanymi są bezgotówkowe płatności wykonane przez Uczestnika za pomocą Wizz Air MasterCard i rozliczane w Rachunku Karty poprzez rzeczywiste obciążenie Rachunku Karty - z wyłączeniem
e) transakcji quasi-gotówkowych, tj. transakcji sprzedaży towarów lub usług, które mogą być bezpośrednio zamienione na gotówkę (np. zakup czeków podróżnych lub waluty, transakcji z brokerami ubezpieczeniowymi, w tym transakcje internetowe tego typu), przelewy (w tym przelewy on-line), zakłady sportowe lub transakcje w kasynie (włączając w to te, wykonane w kasynach on-line);
PawelGa lubi ten post.
PawelGa uważa post za pomocny.

#1957 PostWysłany: 23 Sty 2015 23:58 
Awatar użytkownika

niebieski
maczala1 napisał(a):
Ja to sobie juz odpuszczam. I tak ilosc zebranych punktow jest sporo wyzsza niz zakladalem na poczatku. Na razie wbrew poczatkowym obawom zamiana Citi na Raiff wychodzi na duzy plus.
Reklamacje złożyłem bardziej dla zasady "a może się akurat uda". Jak się nie uda nie będę płakał ani dalej bił piany. Tak jak ty jestem również bardzo zadowolony z tego co już mi się udało uzyskać. Kilka setek w złociszach za punkty piechotą nie chodzi a z karty i tak zawsze korzystam.
 Profil Relacje PM off  

#1958 PostWysłany: 28 Sty 2015 10:54 

niebieski
Nie mogę tego znaleźć w tym wątku więc zapytam.

Czy ktoś orientuje się z jakiego maksymalnie okresu można składać reklamacje dotyczącą punktów?
od sierpnia 2014 mam kartę i chciałbym dopiero przelać wszystkie punkty, a czytając ten wątek widzę,że na 99% nie będą się zgadzać punkty z moimi wyliczeniami :-)

#1959 PostWysłany: 28 Sty 2015 11:10 
Awatar użytkownika

niebieski
kliperjk napisał(a):
a czytając ten wątek widzę,że na 99% nie będą się zgadzać punkty z moimi wyliczeniami :-)

U większości osób punkty są naliczone poprawnie. Nie zgadzają się w zasadzie z dwóch głównych powodów:
- gdy ktoś chce dodatkowe (bonusowe) punkty z okresu karty przejściowej Silver (według banku te punkty się nie należą)
- gdy ktoś nie umie poprawnie naliczyć punktów
Moim kilku znajomym punkty się pierwotnie "nie zgadzały" ale jak im dokładnie wytłumaczyłem jak należy liczyć, wszystko się nagle zaczęło zgadzać :)
Faktycznych błędów w naliczaniu punktów jest raczej niewiele.
 Profil Relacje PM off
kliperjk uważa post za pomocny.

#1960 PostWysłany: 28 Sty 2015 11:36 

Anonymous napisał(a):
- faktycznie nie trzeba już czekać na wygenerowanie wyciągu, by zlecić spieniężenie zgromadzonych pkt wizz za zaksięgowane transakcje bezgotówkowe (od 01.01.2015r, zgromadziłem 843 pkt wizz, właśnie zleciłem spieniężenie 840 pkt)

Niestety system Raiffeisen ma dalej "lepsze i gorsze dni". Telefon 26.01.2015r. po zaksięgowaniu kolejnych transakcji za kilka tysięcy zł, pkt wizzair do spieniężenia 3 (a więc czekam znowu na wygenerowanie wyciągu, po 1-2 dniach pkt powinny zostać naliczone choć ciśnienia nie mam, chciałem sprawdzić czy to już na stałe działa)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości