Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1461 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do magicznych złotówek w Raiff to ciekawa sprawa. W pierwszym okresie rozliczeniowym było OK. W drugim pojawiły się dwie magiczne złotówki różnicy, by po kolejnych dwóch okreasch dołączyła do nich kolejna magiczna złotówka i mam obecnie na stanie już trzy takie cudaki. Co ciekawe, zawsze są to pełne złotówki bez żadnych groszy :)
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1462 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:00 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
joker1977 napisał(a):
A ja jestem zadowolony :D
Punkty zgadzają się co do jednego
kupowales cokolwiek na stronie Wizzair ??
 Profil Relacje PM off  

#1463 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:36 

złoty
Jeden z was ma 1 złotówke, ktoś inny ma trzy a ja mam ich aż 97zł.
Tyle mam róznicy na swoją korzysć po moich transakcjach od lipca.
Kilka razy im zgłaszałem, odświeżali stan konta karty i nic się nie zmieniło
 Profil Relacje PM off  

#1464 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:42 

walerek napisał(a):

Żebyśmy tylko takie problemy mieli, czyli jak masz potrzebę to korzystaj może kiedyś odlicza, generalnie nic nie tracisz tylko zyskać możesz
 PM off  

#1465 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:45 
Awatar użytkownika

niebieski
97 zł to już chyba przypadek innej kategorii. Złotówki przybywają powoli, co jakiś cazas po jednej sztuce. W dziedzinie księgowości zostały już zauważone jako nowatorskie rozwiązanie mianowane "magicznymi złotówkami Raiffeisena" ...
 Profil Relacje PM off  

#1466 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:50 

złoty
Anonymous napisał(a):
walerek napisał(a):

Żebyśmy tylko takie problemy mieli, czyli jak masz potrzebę to korzystaj może kiedyś odlicza, generalnie nic nie tracisz tylko zyskać możesz

Wiadomo, że nic nie trace.
Ale w przypadku jak zamknę karte a oni sobie o mnie po kilku latach przypomną to zapłacę nie 97 a 970zł z odestkami
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#1467 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
joker1977 napisał(a):

oczywiście że tak
będzie tego z kilkadziesiąt razy ;)
 Profil Relacje PM off  

#1468 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Mi od lipca nie naliczyli spłaty, którą zrobili do Citi.....
 Profil Relacje PM off  

#1469 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:59 

Aleś mnie rozbawil walerek, dzięki. Nic nie będziesz zwracał, bo czym inny jest rozliczenie transakcji gotówkowych i bezgotówkowych (a tu masz wszystko ok) a zupełnie inaczej podchodzi się do naliczonych pkt w jakimś programie partnerskim np wizzair. Podsumowując możesz spać spokojnie

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 05 Lis 2014 15:01, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#1470 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:00 

Tjw1978 napisał(a):
romuald napisał(a):
Witam !

Mam pytanko, a mianowicie przegladam tu wszystkie posty i wnioskuje, iz ta karta ma ponoć bardzo dobre przeliczniki walutowe. Jetem teraz w Wielkiej Brytanii i dosc duzo wydaje (place tu karta za wszystko). Posiadam oczywiscie tez angielska karte w GBP.
Ale jak uwazacie? Lepiej tu w UK placic karta angielska w funtach? czy moze oplaci sie placic ta kredytowka WIZZ i zbierac dzieki temu te punkty?
Jaki jest przelicznik w funtach? taki sam jak w kantorze? czy ktos moze juz tak robil na przykladzie GBP/PLN?

Nie wiem jak będzie przeliczało kartę w GBP, natomiast przelicznik na EUR i USD jest bardzo korzystny.
Transakcję w euro przeliczyło mi - przy kursie 4,21 w kantorze - w cenie 4,24 euro
Transakcję w dolarach - przy dzisiejszym kursie 3,36 w kantorze - w cenie 3,3751 za dolar.

Zatem różnica jest około 2-3 groszy w stosunku do tego, co w kantorze.

Dzieki :) A wiec dobra to karta :) oczywiscie zadnych dodatkowych prowizji, kosztow chyba nie ma?
 Profil Relacje PM off  

#1471 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:06 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
joker1977 napisał(a):

Po ostatnich informacjach i przelaniu nowych punktów i u mnie wszystko się zgadza co do joty ale doszedłem do tego dopiero po ustaleniu pewnych faktów:

1. pierwsze punkty przelane automatycznie dotyczyły transakcji dokładnie do 30.09 - zostały naliczone tylko podstawowe punkty 5zł = 1pkt i nic więcej za transakcje Wizz

2. punkty których przelanie zleciłem automatycznie dotyczyły okresu od 01.10 do końca okresu rozliczeniowego (jest to ważne bo nie wszyscy mają koniec okresu rozliczeniowego ustawiony na koniec miesiąca, w moim przypadku jest to np. dzień 24) - w tym przypadku zostały już naliczone podwójne punkty za transakcje Wizz + doliczone 500 pkt powitalnych

Biorąc pod uwagę powyższe fakty, utwierdzam się w przekonaniu, że wszystkie punkty są naliczane na bieżąco i prawdopodobnie nie będzie już żadnych dodatkowych punktów "promocyjnych". Przedstawiałem już parę stron wcześniej uzyskaną interpretację słynnego pisma dyrektora Raiff i wygląda na to, że to się niestety sprawdza.
 Profil Relacje PM off  

#1472 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:09 

złoty
Anonymous napisał(a):
Aleś mnie rozbawil walerek, dzięki. Nic nie będziesz zwracał, bo czym inny jest rozliczenie transakcji gotówkowych i bezgotówkowych (a tu masz wszystko ok) a zupełnie inaczej podchodzi się do naliczonych pkt w jakimś programie partnerskim np wizzair. Podsumowując możesz spać spokojnie

Myślę że mnie źle zrozumiałeś.
Jeżeli zamykam kartę i spłacam ją do zera to jest ok.
Punktem zamknięcia jest ich stan zerowy.
Ale problem pojawia się wtedy jak sobie po kilku latach przypomną o tych 97zł to wtedy będą je egzekwować.
Oczywiście powiedzą że wina leży po mojej a nie po ich stronie.
Taki to już jest ten bank.
W innym banku kolega miał taka sytuację.
Zamknęli konto karty a tam się okazał debet.
Ale go szybko poinformowali o tym i nic nie płacił więcej
A w opisywanym przypadku czas nie jest na moją korzyść.
 Profil Relacje PM off  

#1473 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:45 

Ok (zrozumiałem, że mylnie naliczono Ci za dużo 970 pkt wizz wartości 97 zł), u mnie jest podobnie tyle, że odwrotnie. Miałem zwrot płatności (sprytny bill na 1000 zł opłacony fundusz inwestycyjny, a nie wolno tego typu płatności z czym się zgadzam), mam te pieniądze zaksięgowane, saldo na wyciągu się zgadza, przy czym po zalogowaniu się na swoje konto w R-Online Raiffeisen saldo mam ok, ale już dostępne środki są pomniejszone o owe 1000 zł. Oczywiście konsultantka w ogóle nie wie o co mi chodzi, poczekam miesiąc jak się nie zmieni i tak będę pisał reklamację w sprawie dodatkowych pkt. to i załączę dodatkowy pkt. o wyprostowanie w/w sprawy.
 PM off  

#1474 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:48 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Ok (zrozumiałem, że mylnie naliczono Ci za dużo 970 pkt wizz wartości 97 zł), u mnie jest podobnie tyle, że odwrotnie. Miałem zwrot płatności (sprytny bill na 1000 zł opłacony fundusz inwestycyjny, a nie wolno tego typu płatności z czym się zgadzam), mam te pieniądze zaksięgowane, saldo na wyciągu się zgadza, przy czym po zalogowaniu się na swoje konto w R-Online Raiffeisen saldo mam ok, ale już dostępne środki są pomniejszone o owe 1000 zł. Oczywiście konsultantka w ogóle nie wie o co mi chodzi, poczekam miesiąc jak się nie zmieni i tak będę pisał reklamację w sprawie dodatkowych pkt. to i załączę dodatkowy pkt. o wyprostowanie w/w sprawy.

Mam to samo od 3 miesięcy - robiłem zwrot w IKEI, i zwrot środków na kartę. Dostępne środki cały czas mam niepowiększone o ten zwrot.

#1475 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:41 

Gleba3 napisał(a):
Mam to samo od 3 miesięcy - robiłem zwrot w IKEI, i zwrot środków na kartę. Dostępne środki cały czas mam niepowiększone o ten zwrot.

Dzięki za informację, myślę że w tej akurat sprawie przejdę się do oddziału bo mam blisko i tak spróbuję to załatwić lub złożyć reklamację
 PM off  

#1476 PostWysłany: 05 Lis 2014 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Profesjonalizm tego banku jest wprost urzekający. Postanowiłem zadzwonić, ale już chyba ostatni raz w życiu na ich infolinie aby dowiedzieć sie kilku rzeczy. Przede wszystkim miałem o 2 tys. mniej dostępnych środków niz to wynika z limitu, przy jednocześnie zerowym saldzie i braku blokad. Od konsultanta dowiedziałem się, że to wina mojej przeglądarki, a on widzi wyższa kwotę (chociaz i tak nie taką samą jaką powinien). Następnie poprosiłem o przelanie punktów na konto wizz. Dowiedziałem się że nie moze ich przelać bo jest ich za mało. Jednocześnie mam ich mniej niz jak dzwoniłem 2 tygodnie temu. :lol: Na pytanie co z tymi "gratisowymi" punktami wartymi 50 zł dowiedziałem się, ze przeleją je 30 dni od aktywacji karty. Po argumencie ze karta aktywowana 2 miesiące temu, a punktów nadal brak pan konsultant odpowiedział że to niemożliwe, oni zlecili przelew. 8-) i ostatnia najzabawniejsza rzecz: żona aktywując dodatkową kartę do konta usłyszała, ze musi podać swój adres e-mail bo inaczej punkty nie będą jej naliczane. Mi konsultant powiedział, ze i tak będa naliczane na jedno - moje konto co wydaje mi sie logiczne, ale przy tej dezinformacji to juz trudno wierzyć komukolwiek w tym banku. :shock:

#1477 PostWysłany: 05 Lis 2014 18:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Gleba3 napisał(a):

Dzięki za informację, myślę że w tej akurat sprawie przejdę się do oddziału bo mam blisko i tak spróbuję to załatwić lub złożyć reklamację

Nie załamujcie mnie, właśnie zrobiłem zwrot za hotel na 1.500 zł. Jeżeli faktycznie zwroty nie powiększają dostępnych środków, to wystarczy klika takich zwrotów by zablokować sobie możliwość użytkowania karty (dostępne środki drastycznie spadną). Normalnie nie mogę uwierzyć w to, że ich system nie potrafi automatycznie uwzględnić takiej operacji jak zwrot środków, przecież to jest podstawowa operacja.
Dajcie znać jak sprawa się wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#1478 PostWysłany: 05 Lis 2014 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Tjw1978 napisał(a):
Informacyjnie.
Radzę weryfikować sobie (nawet jeśli nie przelewacie) liczbę naliczonych punktów.

We wrześniu dokonałem transakcji na nieco ponad 3000 złotych. Powinienem dostać 612 punktów, gdyby liczyć 1 punkt za wydane 5 złotych. I tyle jest naliczone.

Ale...
Dokonałem transakcji na ponad 1420 złotych (z tych 3000) na stronie WizzAir. Zatem za te transakcje powinienem mieć 284 *2, czyli do 612 punktów doliczone jeszcze 284.

Niestety nie są doliczone i złożyłem reklamację.

Informacyjnie do mojego wcześniejszego postu. Dziś właśnie dostałem odpowiedź na moją reklamację i bezproblemowo zostały przelane 284 punkty za transakcje na stronie WizzAir. Właśnie tyle brakowało.

Zatem jeśli coś Wam nie gra, to kalkulator i liczenie :)

#1479 PostWysłany: 05 Lis 2014 19:48 

Loty: 12
Kilometry: 14 496
Krajów: 7 / 3.3%
A czy jest sens przelewać wszystko jak najszybciej do Wizza? Jak to jest z ważnością punktów? nie lepiej jak najpóźniej przelewać jeśli nie ma się w najbliższych planach zakupu biletów?

U mnie punktów nie było do dzisiaj. Dzowniłem pare razy podobno mieli jakiś problem z plikiem. Po którymś telefonie chciałem złożyć reklamacje to pani powiedziała żeby lepiej nie składać poczekać bo na pewno się pojawią. Ale w trakcje rozmowy poszła się z kimś skonsultować i potem sama zaproponowała żeby jednak złożyć reklamacje. no i kilka dni mineło i pkt. wpłyneły na konto - wygląda na to że to są pkt. do 30.09 bez promocyjnych i powitalnych.
 Profil Relacje PM off  

#1480 PostWysłany: 05 Lis 2014 20:09 

goryczka napisał(a):
A czy jest sens przelewać wszystko jak najszybciej do Wizza? Jak to jest z ważnością punktów? nie lepiej jak najpóźniej przelewać jeśli nie ma się w najbliższych planach zakupu biletów?

Regulamin PROGRAMU LOJALNOŚCIOWEGO WIZZ AIR
Kod:
Uczestnik może zamienić swoje Punkty na Fundusze poprzez złożenie Zlecenia. Zlecenie takie należy złożyć najwcześniej 30 dni po dniu, w którym karta Wizz Air MasterCard została aktywowana, ale nie później niż w ciągu 12 miesięcy od dnia przyznania Punktów. Jeśli Zlecenie nie zostanie złożone w wyżej wymienionych terminach, Suma Punktów obniży się o liczbę Punktów, dla których minął termin złożenia Zlecenia.
Każde Zlecenie może zostać złożone poprzez Centrum Telefoniczne. Zlecenia przyjmowane są w każdy dzień tygodnia (od 8:00 do 22:00)

Ze strony Raiffeisen z ofertą karty:
Kod:
Uczestnik może zamienić swoje Punkty na kwotowe odzwierciedlenie wartości dostępnych upustów za Usługi Wizz Air ewidencjonowanych na Koncie Wizz po wykupie Punktów (?Fundusze") poprzez złożenie Zlecenia. Zlecenie takie należy złożyć najwcześniej 30 dni po dniu, w którym karta Wizz Air MasterCard została aktywowana, ale nie później niż w ciągu 12 miesięcy od dnia przyznania Punktów. Minimalna liczba Punktów w jednym Zleceniu wynosi 100, a ich równowartość w Funduszach wynosi 10 zł. Wartość Punktów w Zleceniu musi być wielokrotnością 10. Uczestnik może skorzystać z Funduszy nie później niż w ciągu 12 miesięcy od dnia, w którym zostały zapisane na Koncie Wizz. W przypadku niewykorzystania Funduszy w wyżej wymienionym terminie Stan Konta Wizz pomniejsza się o Fundusze, w stosunku do których upłynął termin 12 miesięcy od dnia zasilenia nimi Konta Wizz.

Faktycznie obecnie środki po przelaniu na konto mywizz mają termin ważności 24-miesięcy, a nie jak podano wyżej 12-miesięcy. (sprawdzone na własnym koncie mywizz, po zalogowaniu w "moje saldo wizz")
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości