Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1481 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:55 

niebieski
Wczoraj wieczorem zleciłem podliczenie i przelanie punktów. Okres rozliczeniowy mam do 6 dnia miesiąca, więc było tego tylko 500 powitalnych + jakieś 80 nazbierane przez te 6 dni. Właśnie wpłynęły do Wizz Air, czyli sprawnie. Tym razem przyszedł mail o zasileniu konta (przy automatycznym zasileniu dwa tygodnie temu nie miało to miejsca).
Tak się złożyło, że tą kartą nie płaciłem jeszcze za nic w W6, więc nic mi nie brakuje.
Ogólnie nieźle. Aż nie wiem co z tą kasą na koncie wizz robić bo ostatnio nie latam ;)

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1482 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:13 

shiver napisał(a):
Okres rozliczeniowy mam do 6 dnia miesiąca, więc było tego tylko 500 powitalnych + jakieś 80 nazbierane przez te 6 dni.

Coś mało precyzyjnie piszesz ;). Jeśli masz okres rozliczeniowy do 06 dnia danego miesiąca, czyli rozliczenie i wygenerowanie wyciągu za okres np. 07.10.2014r.-06.11.2014r. nastąpi jutro tj. 07.11.2014r. o 00:01. Jak dla mnie przelałeś póki co pkt za aktywowanie karty Raiffeisen Wizzair i owe 6-dni w październiku br, a za zakupy bezgotówkowe kartą w okresie 07.10.2014-06.11.2014r pkt zostaną naliczone z chwilą wygenerowania wyciągu (w twoim wypadku 08-09 dzień miesiąca)
 PM off  

#1483 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:25 

niebieski
Anonymous napisał(a):
shiver napisał(a):
Okres rozliczeniowy mam do 6 dnia miesiąca, więc było tego tylko 500 powitalnych + jakieś 80 nazbierane przez te 6 dni.

Coś mało precyzyjnie piszesz ;). Jeśli masz okres rozliczeniowy do 06 dnia danego miesiąca, czyli rozliczenie i wygenerowanie wyciągu za okres np. 07.10.2014r.-06.11.2014r. nastąpi jutro tj. 07.11.2014r. o 00:01. Jak dla mnie przelałeś póki co pkt za aktywowanie karty Raiffeisen Wizzair i owe 6-dni w październiku br

No przecież dokładnie tak napisałem :D Ale racja, że zabrakło słowa "październik", a że dzisiaj też jest szósty to mogło być mylące.

#1484 PostWysłany: 07 Lis 2014 09:35 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
ja nadal nie mogę doprosić się o połączenie mojego konta Wizz ze zniżką WDC. Minął tydzień od spełnienia warunków.....
 Profil Relacje PM off  

#1485 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:20 

klimas napisał(a):
ja nadal nie mogę doprosić się o połączenie mojego konta Wizz ze zniżką WDC. Minął tydzień od spełnienia warunków.....

Trzeba mieć duuuuże pokłady cierpliwości dla tego banku. U mnie od momentu aktywacji karty i pierwszej transakcji do momentu uruchomienia WDC minęły dokładnie... 3 tygodnie:/ Nie obyło się bez kilkunastu telefonów na infolinię Reiffeisena. Za każdym razem dowiadywałam się, że w ciągu dwóch dni na pewno WDC będzie aktywne lub że moja sprawa zostanie przekazana do "działu wewnętrznego" banku i ktoś z owego działu się ze mną w ciągu dwóch dni skontaktuje (oczywiście nikt się nie kontaktował). W 19 dniu konsultant przekazał moją sprawę, jak się wyraził "do konkretnej osoby z działu wewnętrznego", a nie ogólnie do całego działu i pomogło, bo za 15 minut ktoś oddzwonił z informacją, że JUŻ:) przekazali dzisiaj mój e-mail do wizza i za dwa dni na pewno WDC będzie aktywne. I faktycznie było. Teraz walczę z Wizzem o zmianę członkostwa, które mi uruchomili, na to sprzed 14-10-2014, bo karta aktywowana była 09-10.
 Profil Relacje PM off  

#1486 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostałam odpowiedź na drugą reklamację - dot dopłaty do konta grupa:(

Szanowna Pani,

Dziękuję za wiadomość i wszystkie uwagi. Treść Pani reklamacji została przekazana w celu podniesienia jakości naszych usług.

Pragnę wyjaśnić, iż różnica w wysokości 90 PLN dotyczy klientów, którzy opłacili członkostwo w Wizz Discount Club w cenie 139 PLN. Natomiast w Pani przypadku członkostwo Wizz Discount Club zostało przyznane bezpłatnie.

W związku z tym różnica, którą należy opłacić wynosi 229 PLN, a nie 90 PLN.

Wyrażam nadzieję, że mimo aktualnych niedogodności pozostanie Pani klientką Wizz Air.

Z poważaniem,
 Profil Relacje PM off  

#1487 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:24 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
czy jak się otrzyma zniżkę z WDC to rezygnując z karty tracimy WDC czy już zostaje na rok nie zależnie od zamknięcia karty?
 Profil Relacje PM off  

#1488 PostWysłany: 07 Lis 2014 11:11 

Oficjalnie termin ważności wdc to rok od aktywacji (jedyny znany mi przypadek zmiany tego terminu, to obecnie przy aktywacji nowych kart kredytowych Raiffeissen Wizzair zmienili, nie anulowali termin ważności wdc by go dostosować do rocznicy aktywacji, a co im pozwoli co rok równo w rocznicę czynnym kartom przedłużać wdc)

proponuję się wstrzymać, bo we właściwym temacie mamy coś takiego:
Darek_2003 napisał(a):
Ta sama Pani przekazała mi też inną, ciekawą informację dot. rozszerzenia typu członkostwa ze Standard na Grupa; podobno jakieś zmiany mogą mieć miejsce w tym temacie w drugiej połowie listopada. Prosiła o ponowne odezwanie się w pod koniec miesiąca.
 PM off  

#1489 PostWysłany: 07 Lis 2014 14:39 

niebieski
Odswiezylem sobie info nt. promoji, w ktorej chyba wiekszosc wziela te karte:

http://raiffeisenpolbank.com/stara-wizzair

I na moim koncie nie widze ani 500 pkt. powitalnych, ani pkt. bonusowych (po jednym za kazda wydana dyche) - ktos dostal to drugie?
 Profil Relacje PM off  

#1490 PostWysłany: 07 Lis 2014 14:55 

digger napisał(a):

I na moim koncie nie widze ani 500 pkt. powitalnych, ani pkt. bonusowych (po jednym za kazda wydana dyche) - ktos dostal to drugie?

Kod:
Ponowny telefon przed chwilą na infolinię Raiffeissen (relacja prawie jak z pola bitwy ;) ):
- po wygenerowaniu wyciągu za październik 2014r. zgromadziłem łącznie 1477 pkt czyli wszystko mam ok (977 pkt za zakupy bezgotówkowe zaksięgowane 01.11.2014r. po wygenerowaniu wyciągu za X.2014r. i 500 pkt na start zaksięgowane 30.10.2014r.), mogłem i przelałem 1470 pkt
- pkt mam w sumie ponad 1700 bo zaksięgowane są już płatności za listopad, ale przelać do "spieniężenia" (ich określenie przelania środków na konto mywizz) można tylko te zaksięgowanie i widoczne w wyciągu
- w sumie rozmowa trwała ponad 28 minut (z czego 20 to oczekiwanie, bo wszyscy konsultanci byli zajęci), łączenie z dwoma konsultantami (jeden sprawdza ile pkt, drugiemu po połączeniu dopiero się zleca przelew pkt wizz na konto mywizz, mają być widoczne na koncie mywizz w ciągu 2-dni roboczych)

A dzwoniłeś w sprawie 500 pkt na start za aktywację i wykonanie płatności kartą na infolinię Raiffeisen? (w sprawie pkt bonusowych w IV kwartale na infolinii nic nie wiedzą i zapewne trzeba będzie pisać reklamację pisemną)
 PM off  

#1491 PostWysłany: 07 Lis 2014 15:05 

niebieski
Anonymous napisał(a):
digger napisał(a):

Kod:
Ponowny telefon przed chwilą na infolinię Raiffeissen (relacja prawie jak z pola bitwy ;) ):
- po wygenerowaniu wyciągu za październik 2014r. zgromadziłem łącznie 1477 pkt czyli wszystko mam ok (977 pkt za zakupy bezgotówkowe zaksięgowane 01.11.2014r. po wygenerowaniu wyciągu za X.2014r. i 500 pkt na start zaksięgowane 30.10.2014r.), mogłem i przelałem 1470 pkt
- pkt mam w sumie ponad 1700 bo zaksięgowane są już płatności za listopad, ale przelać do "spieniężenia" (ich określenie przelania środków na konto mywizz) można tylko te zaksięgowanie i widoczne w wyciągu
- w sumie rozmowa trwała ponad 28 minut (z czego 20 to oczekiwanie, bo wszyscy konsultanci byli zajęci), łączenie z dwoma konsultantami (jeden sprawdza ile pkt, drugiemu po połączeniu dopiero się zleca przelew pkt wizz na konto mywizz, mają być widoczne na koncie mywizz w ciągu 2-dni roboczych)

A dzwoniłeś w sprawie 500 pkt na start za aktywację i wykonanie płatności kartą na infolinię Raiffeisen? (w sprawie pkt bonusowych w IV kwartale na infolinii nic nie wiedzą i zapewne trzeba będzie pisać reklamację pisemną)

Zaraz zaraz, na wyciagu z karty widzicie ilosc zgromadzonych pkt? Ja nic takiego nie mam....
 Profil Relacje PM off  

#1492 PostWysłany: 07 Lis 2014 15:08 

A gdzie to masz napisane w cytowanym tekście?
Ja tylko napisałem, że obecnie wiedzę o ilości zgromadzonych pkt i za co naliczonych przekaże ci tylko i wyłącznie konsultant na infolinii Raiffeisen, jemu też możesz zlecić ich przekazanie na twoje konto mywizz (uzupełniam, by było to jasne: można przelać na konto mywizz tylko te pkt. z płatności bezgotówkowych widocznych jako zaksięgowane w wyciągu za poprzedni miesiąc)

Ostatnio edytowany przez Anonymous 07 Lis 2014 16:34, edytowano w sumie 2 razy
 PM off  

#1493 PostWysłany: 07 Lis 2014 16:06 

niebieski
Kod:
można tylko te zaksięgowanie i widoczne w wyciągu

Tu, ale juz pogadalem z Infolinia: wszystko trzeba zalatwiac przez nich:/
Ale dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#1494 PostWysłany: 07 Lis 2014 16:16 

Gleba3 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Ok (zrozumiałem, że mylnie naliczono Ci za dużo 970 pkt wizz wartości 97 zł), u mnie jest podobnie tyle, że odwrotnie. Miałem zwrot płatności (sprytny bill na 1000 zł opłacony fundusz inwestycyjny, a nie wolno tego typu płatności z czym się zgadzam), mam te pieniądze zaksięgowane, saldo na wyciągu się zgadza, przy czym po zalogowaniu się na swoje konto w R-Online Raiffeisen saldo mam ok, ale już dostępne środki są pomniejszone o owe 1000 zł. Oczywiście konsultantka w ogóle nie wie o co mi chodzi, poczekam miesiąc jak się nie zmieni i tak będę pisał reklamację w sprawie dodatkowych pkt. to i załączę dodatkowy pkt. o wyprostowanie w/w sprawy.

Mam to samo od 3 miesięcy - robiłem zwrot w IKEI, i zwrot środków na kartę. Dostępne środki cały czas mam niepowiększone o ten zwrot.

wystarczyło się przejść do oddziału banku i po 2-godzinach dzięki kompetentnej pracownicy kwotę dostępnych środków ktoś tam odświeżył, obecnie saldo i dostępne środki są właściwe
 PM off  

#1495 PostWysłany: 07 Lis 2014 16:35 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Gleba3 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Ok (zrozumiałem, że mylnie naliczono Ci za dużo 970 pkt wizz wartości 97 zł), u mnie jest podobnie tyle, że odwrotnie. Miałem zwrot płatności (sprytny bill na 1000 zł opłacony fundusz inwestycyjny, a nie wolno tego typu płatności z czym się zgadzam), mam te pieniądze zaksięgowane, saldo na wyciągu się zgadza, przy czym po zalogowaniu się na swoje konto w R-Online Raiffeisen saldo mam ok, ale już dostępne środki są pomniejszone o owe 1000 zł. Oczywiście konsultantka w ogóle nie wie o co mi chodzi, poczekam miesiąc jak się nie zmieni i tak będę pisał reklamację w sprawie dodatkowych pkt. to i załączę dodatkowy pkt. o wyprostowanie w/w sprawy.

Mam to samo od 3 miesięcy - robiłem zwrot w IKEI, i zwrot środków na kartę. Dostępne środki cały czas mam niepowiększone o ten zwrot.

wystarczyło się przejść do oddziału banku i po 2-godzinach dzięki kompetentnej pracownicy kwotę dostępnych środków ktoś tam odświeżył, obecnie saldo i dostępne środki są właściwe

Maja niezly problem z aktualizacjami danych w systemie - wlasciwie nie zdarza sie, aby byl w nim widoczny stan faktyczny. A rozwiazania typu "zaraz odswiezymy Panu dane i po przelogowaniu POWINNO byc ok..." No sam rozumiesz;) Moze za duzo wymagam, ale przyzwyczailem sie do Aliora, gdzie wszystko dziala jak w zegarku (jesli chodzi o ten obszar).
 Profil Relacje PM off  

#1496 PostWysłany: 07 Lis 2014 16:37 

Ale Alior pkt wizz ci nie naliczy (też wolałem citi, a do niewidocznych 2 dni wykonanych transakcji bezgotówkowych się przyzwyczaiłem bo saldo jest na bieżąco odświeżane)
 PM off  

#1497 PostWysłany: 07 Lis 2014 18:10 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Ale Alior pkt wizz ci nie naliczy (też wolałem citi, a do niewidocznych 2 dni wykonanych transakcji bezgotówkowych się przyzwyczaiłem bo saldo jest na bieżąco odświeżane)

Wiem i dlatego sie nadal z nimi uzeram, ale ostatnio przez nieodswiezone saldo mialem przekroczenie limitu na karcie, co moze byc kosztowne (35 PLN za monit)
 Profil Relacje PM off  

#1498 PostWysłany: 09 Lis 2014 21:14 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Krajów: 2 / 0.9%
To ja mam pytanie z trochę innej beczki.
28 października aktywowałem kartę i pierwszy raz jej użyłem. 29.X otrzymałem maila z WizzAir o utworzeniu konta i przyznaniu członkostwa w WDC. Niestety do tej pory w aplikacji mobilnej WizzAir WDC mam nieaktywne. Czy ktoś ma taką samą sytuację. Czy mam czekać, czy interweniować? Dzwonienie na ich infolinię mi się nie uśmiecha..
 Profil Relacje PM off  

#1499 PostWysłany: 09 Lis 2014 21:22 

Jeżeli dalej nie widzisz po zalogowaniu również na www.wizzair.com/pl i przy zakupie nie nalicza wdc (ale 1+1) wtedy od razu pisz do nich najlepiej z adresu e-mail przypisanego do konta mywizz prośbę reklamację o naprawienie błędu:
customerrelations.pl2@wizzair.com
 PM off  

#1500 PostWysłany: 10 Lis 2014 00:33 

Darek_2003 napisał(a):
To ja mam pytanie z trochę innej beczki.
28 października aktywowałem kartę i pierwszy raz jej użyłem. 29.X otrzymałem maila z WizzAir o utworzeniu konta i przyznaniu członkostwa w WDC. Niestety do tej pory w aplikacji mobilnej WizzAir WDC mam nieaktywne. Czy ktoś ma taką samą sytuację. Czy mam czekać, czy interweniować? Dzwonienie na ich infolinię mi się nie uśmiecha..

Mam to samo, przesłałem meila, po kilku dniach odpisano mi z prośbą o screena problemu, teraz czekam na kontakt zwrotny.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości