Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1441 PostWysłany: 04 Lis 2014 13:19 
Awatar użytkownika

srebrny
zulu napisał(a):
czy już można przelać też +1 zł bonus od banku ?

Można przelać np xx60 pkt - zrobi ci się z tego xx6 zł

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1442 PostWysłany: 04 Lis 2014 13:48 

Loty: 235
Kilometry: 330 438
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Wlasnie przelalem swoje pkt. Konsultant powiedzial mi, ze mam do przelania 1114 pkt. Prawie by sie zgadzalo - wedlug moich wyliczen powinno byc 1160, wiec to ja moglem sie gdzies po drodze pomylic, gdyz liczylem na kalkulatorze. Nie ma za to niestety dodatkowych pkt, ktore mialy byc liczone wg. wzoru: za kazde 10 zl przyznane 3 pkt zamiast 2 pkt. Pewnie jeszcze to naprawia.

#1443 PostWysłany: 04 Lis 2014 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
wtak napisał(a):
zulu napisał(a):
czy już można przelać też +1 zł bonus od banku ?

Można przelać np xx60 pkt - zrobi ci się z tego xx6 zł
to to wiem. chodziło mi o te bonusowe zł.
 Profil Relacje PM off  

#1444 PostWysłany: 04 Lis 2014 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
maczala1 napisał(a):
Niby to 0,18 % wygląda śmiesznie ale przy miesięcznym obrocie 5.000 zł daje już 9 zł, czyli całkiem solidną opłatę za obsługę karty. Wolę spłacić przed końcem okresu rolziczeniowego i uniknąć tej opłaty.

Ta sama kwota na koncie oszczędnościowym 3.5% przez te 24 dni do spłaty zarobi tyle samo, a nawet kilka groszy więcej... Strasznie demonizujecie tę opłatę moim zdaniem.
 Profil Relacje PM off  

#1445 PostWysłany: 04 Lis 2014 15:41 

Witam !

Mam pytanko, a mianowicie przegladam tu wszystkie posty i wnioskuje, iz ta karta ma ponoć bardzo dobre przeliczniki walutowe. Jetem teraz w Wielkiej Brytanii i dosc duzo wydaje (place tu karta za wszystko). Posiadam oczywiscie tez angielska karte w GBP.
Ale jak uwazacie? Lepiej tu w UK placic karta angielska w funtach? czy moze oplaci sie placic ta kredytowka WIZZ i zbierac dzieki temu te punkty?
Jaki jest przelicznik w funtach? taki sam jak w kantorze? czy ktos moze juz tak robil na przykladzie GBP/PLN?
 Profil Relacje PM off  

#1446 PostWysłany: 04 Lis 2014 16:06 
Awatar użytkownika

niebieski
zbyhu napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Niby to 0,18 % wygląda śmiesznie ale przy miesięcznym obrocie 5.000 zł daje już 9 zł, czyli całkiem solidną opłatę za obsługę karty. Wolę spłacić przed końcem okresu rolziczeniowego i uniknąć tej opłaty.

Ta sama kwota na koncie oszczędnościowym 3.5% przez te 24 dni do spłaty zarobi tyle samo, a nawet kilka groszy więcej... Strasznie demonizujecie tę opłatę moim zdaniem.

Nie chodzi o to, że demonizuje 0,18 % ale ja na przykład nie znam konta oszczędnościowego na 3,5% i nie zamierzam się bawić w takie krótkoterminowe wpłacanie paru tysięcy zł. Dla mnie po prostu wygodniej i taniej jest spłacić kartę przed końcem okresu rozliczeniowego, niż szukać miejsca gdzie mam lokować wolne środki na te ok. 3 tygodnie. Po prostu przyjąłem "koniec okresu rozliczeniowego = dzień spłaty" i po wszystkim :)
 Profil Relacje PM off  

#1447 PostWysłany: 04 Lis 2014 16:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy punkty przelewany tylko po wystawieniu wyciągu, czy w dowolnej chwili jak się coś uzbiera ?

-- 04 Lis 2014 16:10 --

Czy punkty przelewamy tylko po wystawieniu wyciągu, czy w dowolnej chwili jak się coś uzbiera ?

#1448 PostWysłany: 04 Lis 2014 16:16 

Ja miałem dzisiaj zaksięgowane ponad 1700 pkt, ale przelać mogłem tylko 1470 z zgromadzonych 1477 pkt zaksięgowanych i widocznych transakcji bezgotówkowych w wyciągu za październik 2014r.
 PM off  

#1449 PostWysłany: 04 Lis 2014 16:42 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
czy o te punkty zgromadzone poprzez karte raifaisen zeby były na koncie wizzair to trzeba sie upomniec? gdzieś dzwonić?
kiedy od ostatniego wyciagu?

dzieki

#1450 PostWysłany: 04 Lis 2014 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
maczala1 napisał(a):
zbyhu napisał(a):
maczala1 napisał(a):

Nie chodzi o to, że demonizuje 0,18 % ale ja na przykład nie znam konta oszczędnościowego na 3,5% i nie zamierzam się bawić w takie krótkoterminowe wpłacanie paru tysięcy zł. Dla mnie po prostu wygodniej i taniej jest spłacić kartę przed końcem okresu rozliczeniowego, niż szukać miejsca gdzie mam lokować wolne środki na te ok. 3 tygodnie. Po prostu przyjąłem "koniec okresu rozliczeniowego = dzień spłaty" i po wszystkim :)

Rozumiem :) Moja uwaga była tak ogólnie, niekoniecznie bezpośrednio do Ciebie. Bo sporo osób jest oburzonych tym ubezpieczniem i kombinuje jak tej opłaty uniknąć - chciałem pokazać że to nie jest jakiś kosmiczny procent. No i można też zdaje się pozbyć tej opłaty uposażając bank w swoim ubezpieczeniu na życie na taką kwotę jaki mamy limit.

A co do krótkowego wpłacania pieniędzy to u mnie po prostu większa część pensji wpływa na emax plus w mbanku (3.5%), a jak przychodzą dni spłaty kart, to po prostu stamtąd wyciągam ile trzeba. Konto ma ten minus że tylko jedna wypłata może być w miesiącu. Ale BGŻ Optima też ma podobny procent u siebie na nowe środki.
BGŻ optima też ma zdaje się tyle dla nowych środków.

Tylko że na koniec wychodzi na to samo - różnica taka, że mi, trochę odwrotnie niż Tobie, wygodniej jest mieć jeden dzień w miesiącu kiedy pilnuję spłaty swoich wszystkich kart :)
 Profil Relacje PM off  

#1451 PostWysłany: 04 Lis 2014 16:49 

helka2003 napisał(a):
czy o te punkty zgromadzone poprzez karte raifaisen zeby były na koncie wizzair to trzeba sie upomniec? gdzieś dzwonić?
kiedy od ostatniego wyciagu?

dzieki

Ja ich nie potrzebujesz to z automatu je przeleją pomiędzy 15-20.01.2015r., gdy są ci potrzebne by np. zakupić bilety lotnicze wizzair należy zadzwonić na infolinię Raiffeisen, by się dowiedzieć ile ich masz i by je przelali na twoje konto mywizz
 PM off
helka2003 lubi ten post.
helka2003 uważa post za pomocny.

#1452 PostWysłany: 04 Lis 2014 22:38 

niebieski
dzwoniłam, nie wiem co mam tam podawać? numer karty ok, a potem kod cpin? co to?

#1453 PostWysłany: 04 Lis 2014 22:41 

tel. 22 549-99-99, potem 2 x tonowo 1, jak nie wklepiesz numeru karty to połączy cię z konsultantem, a ten standardowo imię i nazwisko, pesel, nazwisko panieńskie matki i 6 ostatnich cyfr twojej karty Raiffeisen Wizzair (a potem to już tylko o zgromadzonych pkt. :) )
 PM off
helka2003 lubi ten post.
helka2003 uważa post za pomocny.

#1454 PostWysłany: 04 Lis 2014 23:25 

niebieski
Anonymous napisał(a):
tel. 22 549-99-99, potem 2 x tonowo 1, jak nie wklepiesz numeru karty to połączy cię z konsultantem, a ten standardowo imię i nazwisko, pesel, nazwisko panieńskie matki i 6 ostatnich cyfr twojej karty Raiffeisen Wizzair (a potem to już tylko o zgromadzonych pkt. :) )

dzieki, jeszcze ważne trzeba dzwonić z numeru który się podało przy podpisaniu umowy, jeśli z innego to trzeba ten cpin, dziwne bo ja nic takiego nie ustalałam a Pan na infolini twierdzi że mam?

#1455 PostWysłany: 05 Lis 2014 00:45 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
romuald napisał(a):
Witam !

Mam pytanko, a mianowicie przegladam tu wszystkie posty i wnioskuje, iz ta karta ma ponoć bardzo dobre przeliczniki walutowe. Jetem teraz w Wielkiej Brytanii i dosc duzo wydaje (place tu karta za wszystko). Posiadam oczywiscie tez angielska karte w GBP.
Ale jak uwazacie? Lepiej tu w UK placic karta angielska w funtach? czy moze oplaci sie placic ta kredytowka WIZZ i zbierac dzieki temu te punkty?
Jaki jest przelicznik w funtach? taki sam jak w kantorze? czy ktos moze juz tak robil na przykladzie GBP/PLN?

Nie wiem jak będzie przeliczało kartę w GBP, natomiast przelicznik na EUR i USD jest bardzo korzystny.
Transakcję w euro przeliczyło mi - przy kursie 4,21 w kantorze - w cenie 4,24 euro
Transakcję w dolarach - przy dzisiejszym kursie 3,36 w kantorze - w cenie 3,3751 za dolar.

Zatem różnica jest około 2-3 groszy w stosunku do tego, co w kantorze.

#1456 PostWysłany: 05 Lis 2014 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
kursy dla NOK sa bardzo dobre przegladam wyciag ponizej 0.50 za NOK rozliczone

Dzwonilem, w sprawie naliczonych punktow, pojawiły sie rozbieznosci - obiecano zadzwonic do dwoch dni.
Dwa dni minely wiec dzwonie ponownie. 500 pkt powitalnych juz naliczone ale rozbieznosci wynikaja
z tego, za kazda transakcja na stronie wizzair rozliczona 5 zł = 1 pkt, zamiast 5 zł = 2 pkt powod bład systemowy :D
reklamacja zlozona znow maja oddzwonic. Lipa jednym slowem.

Posiadam karte od polowy pazdziernika, nie przesiadalem sie z zadnych srebrnych itp produktow.
 Profil Relacje PM off  

#1457 PostWysłany: 05 Lis 2014 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
helka2003 napisał(a):
Anonymous napisał(a):

dzieki, jeszcze ważne trzeba dzwonić z numeru który się podało przy podpisaniu umowy, jeśli z innego to trzeba ten cpin, dziwne bo ja nic takiego nie ustalałam a Pan na infolini twierdzi że mam?
cpin to taki pin do autoryzacji rozmów przez telefon. trzeba poprosić konsultanta o ustawienie nowego wtedy jak będziesz dzwonił i jak automat poprosi to podajesz jako pierwszy numer który jest ID konta w przeglądarce a potem cpin. Po tym nie będziesz bawił się w te pesle itp historie.
 Profil Relacje PM off  

#1458 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja jestem zadowolony :D
Punkty zgadzają się co do jednego
Transfer (zamiana) 1 dzień roboczy, co prawda pierwszy transfer trwał ponad tydzień
Punkty (500) powitalne naliczone i wytransferowane do Wizz
Kurs walut bardzo dobry. czeska korona 0,156 w kantorze w tym czasie 0,16.

PS. Magiczna 1 złotówka za I okres rozliczeniowy jeszcze się nie odnalazła. :roll: Ale saldo się zgadza (dostepne środki są pomniejszone)
 Profil Relacje PM off  

#1459 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:28 

niebieski
joker1977 napisał(a):
PS. Magiczna 1 złotówka za I okres rozliczeniowy jeszcze się nie odnalazła. :roll: Ale saldo się zgadza (dostepne środki są pomniejszone)

Jakoś jestem przekonany, że magiczna złotówka to obliczeniowy błąd programistyczny (nie ma takiej operacji nigdzie, ergo, nie potrafią dodawać ;) ).

#1460 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:38 
Awatar użytkownika

niebieski
shiver napisał(a):
joker1977 napisał(a):

Jakoś jestem przekonany, że magiczna złotówka to obliczeniowy błąd programistyczny (nie ma takiej operacji nigdzie, ergo, nie potrafią dodawać ;) ).

Dokładnie tak.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości