Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1421 PostWysłany: 03 Lis 2014 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
maleczki_kielce napisał(a):
Pytanie czy ten typ tak ma?

Ten typ tak ma ;) Nie da się ukryć, ze transakcja jest październikowa i wpada w wyciąg za październik.
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1422 PostWysłany: 03 Lis 2014 15:10 

Czyli preferowana jest nadpłata? Co by nie wpaść w ewentualne koszta.
 PM off  

#1423 PostWysłany: 03 Lis 2014 15:20 

koszta są śmieszne, bo 0,18% od zadłużenia, ale by nie naliczyli najpóźniej w dniu rozliczenia transakcji do wyciągu spłacasz zadłużenie (nadpłatę na koncie karty rozpoznasz po zalogowaniu, w liście kart w polu saldo będzie minus np. -77,27 zł)
 PM off  

#1424 PostWysłany: 03 Lis 2014 18:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Niby to 0,18 % wygląda śmiesznie ale przy miesięcznym obrocie 5.000 zł daje już 9 zł, czyli całkiem solidną opłatę za obsługę karty. Wolę spłacić przed końcem okresu rolziczeniowego i uniknąć tej opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#1425 PostWysłany: 03 Lis 2014 18:18 

Właśnie, problem z tym, że o tym że transakcja weszła w stary miesiąc wiadome było dopiero po wygenerowaniu wyciągu - dzisiaj 3, natomiast 31 października nie było jej w saldzie - czyli jeżeli mówicie, że ten typ tak ma to lepiej nadpłacać wszystkie transakcje zrealizowane a nie rozliczone przynajmniej na widoku przed końcem miesiąca - pytanie do użytkowników czy to chroni przed koniecznością tej opłaty. Jeżeli nie to jest to naciąganie - masz limit np. 20000, miej go wykorzystanego pod korek na przełomie miesiąca, wchodzisz w saldo w ostatni dzień miesiąca np. wieczorem -masz na zero, a potem się okazuje po wyciągu że rozliczyli ci właśnie do starego miesiąca na saldzie wykorzystane 19000 co daje 34 zł opłaty - korzystaj aktywnie z karty przez cały rok to daje 408 zł - w imię czego - burdelu w systemie. U mnie jak mówię jest to 40 gr - tylko sposób rozliczania jest delikatnie mówiąc niepokojący.
 PM off  

#1426 PostWysłany: 03 Lis 2014 18:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście to 0,18% jest naliczane od transakcji, które załapały się do wyciągu. Po kilku miesiącach można już wyczuć, co się załapie, a co nie. Z mojego doświadczenia mniej więcej jest tak, że załapują się jeszcze transkacje zrobione w godzinach przedpołudniowych w dniu poprzedzającym datę zakończenia okresu rozliczeniowego. Jak się przy przelewie samemu uwzględni transakcje, które faktycznie nie załapią się do wyciągu, to będzie napłata na karcie i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#1427 PostWysłany: 03 Lis 2014 21:43 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
help

zamówiłam karte reifeisen, dokonałam transakcje, otrzymałam e-maila ze mam WDC, szukam biletu i po zalogpwaniu się do konta wizzair pokazuje mi zwykłą cenę, nie uwzględnia WDC, próbowałam mobilnie - pisze że nie mam konta WDC i żebym sobie kupiła. Co robić? Czekać? Dzwonić? Ale gdzie ?

dziękuję

#1428 PostWysłany: 03 Lis 2014 21:46 

Po zalogowaniu się na mywizz będzie widoczne w profil - wizz discount club - status klubowy standard. Poczekaj jeszcze do jutra, jak się nie uaktywni pisz do wizzair reklamację przez formularz na ich stronie
 PM off  

#1429 PostWysłany: 03 Lis 2014 21:54 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Po zalogowaniu się na mywizz będzie widoczne w profil - wizz discount club - status klubowy standard. Poczekaj jeszcze do jutra, jak się nie uaktywni pisz do wizzair reklamację przez formularz na ich stronie

status klubowy mam od kilku dni

#1430 PostWysłany: 03 Lis 2014 21:59 

pisz do wizzair reklamację z prywatnej skrzynki e-mail:
customerrelations.pl@wizzair.com

(mam nadzieję, że pamiętasz, że u ciebie będzie działać wdc w wariancie 1+1)
 PM off
helka2003 uważa post za pomocny.

#1431 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:02 

niebieski
Anonymous napisał(a):

dzięki,napisałam na ich stronie www, jeśli nie odpowiedzą spróbuje przez tez wyższy e-mail

dziękuję za szybki odzew

-- 03 Lis 2014 22:10 --

Anonymous napisał(a):

(mam nadzieję, że pamiętasz, że u ciebie będzie działać wdc w wariancie 1+1)

czyli dla mojej 5 osobowej rodziny 2+3 moge kupic bilet tylko dla siebie 1 syna i niemowlaka? a maz i dugi syn po normalnych cenach bez logowania do WDC?

#1432 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:12 

niestety tak, obecnie po postach z dzisiaj wynika, że nie dopłacasz różnicy 90 zł a całe 229 zł by móc rezerwować dla całej rodziny z wdc, trochę Raiffeisen w porozumieniu z Wizzair nieładnie zagrywa (ale 80% winy wizzair)
 PM off  

#1433 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:18 

niebieski
możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tą dopłatą 229zł?

#1434 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:20 

tu masz wszystko wyjaśnione:
rozszerzenie-wdc-standard-do-wdc-grupa,181,58599
 PM off  

#1435 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:23 
Awatar użytkownika

Czy ktoś miał już przypadek, że po 15.10 przenosił kartę z Citi do Reiffeisena? Na razie mam członkostwo na starych zasadach (do 10 biletów ze zniżką) i nie chciałbym go stracić, a kartę chcę przenieść. Nie pytałem wprawdzie na infolinii banku, ale wątpię czy będą mi w stanie kompetentnie odpowiedzieć...
 Profil Relacje PM off  

#1436 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:50 

Jak dla mnie po zmianie warunków wdc na razie nie przenoś karty, bo po aktywacji Raiffeisen Wizzair na pewno wdc zostanie z automatu przedłużone, prawdopodobnie do wdc 1+1)
 PM off  

#1437 PostWysłany: 04 Lis 2014 11:59 

Anonymous napisał(a):
W końcu się przełamałem i ponownie zadzwoniłem na ich infolinię w sprawie zgromadzonych pkt:
- w historii transakcji rozliczonych mam w X.2014r. ponad 5500 zł, a zgromadzonych pkt 52 (ale czekam do wygenerowania wyciągu w XI. za ten miesiąc)
- po zamianie poprzedniej zastępczej karty Mastercard Silver na właściwą Raiffeisen Wizzair, jej aktywacji i wykonaniu 1 transakcji bezgotówkowej (w moim przypadku 03.10.2014r.) w terminie 30-dni mam otrzymać premiowe 500 pkt (w obu sprawach tj. zgromadzonych pkt. i pkt na start będę dzwonił 04.11.2014r. bo jeszcze tych pkt nie przyznali)

Ponowny telefon przed chwilą na infolinię Raiffeissen (relacja prawie jak z pola bitwy ;) ):
- po wygenerowaniu wyciągu za październik 2014r. zgromadziłem łącznie 1477 pkt czyli wszystko mam ok (977 pkt za zakupy bezgotówkowe zaksięgowane 01.11.2014r. po wygenerowaniu wyciągu za X.2014r. i 500 pkt na start zaksięgowane 30.10.2014r.), mogłem i przelałem 1470 pkt
- pkt mam w sumie ponad 1700 bo zaksięgowane są już płatności za listopad, ale przelać do "spieniężenia" (ich określenie przelania środków na konto mywizz) można tylko te zaksięgowanie i widoczne w wyciągu
- w sumie rozmowa trwała ponad 28 minut (z czego 20 to oczekiwanie, bo wszyscy konsultanci byli zajęci), łączenie z dwoma konsultantami (jeden sprawdza ile pkt, drugiemu po połączeniu dopiero się zleca przelew pkt wizz na konto mywizz, mają być widoczne na koncie mywizz w ciągu 2-dni roboczych)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 04 Lis 2014 12:45, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#1438 PostWysłany: 04 Lis 2014 12:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Co prawda moja suma się nie zgadza z Ich sumą ;) , ale wczoraj zleciłem przelew punktów i już są w wizzie ;)

#1439 PostWysłany: 04 Lis 2014 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
czy już można przelać też +1 zł bonus od banku ?
 Profil Relacje PM off  

#1440 PostWysłany: 04 Lis 2014 13:16 

Anonymous napisał(a):
Tjw1978 napisał(a):
Jak ktoś nie wie, to nie pisze przed sprawdzeniem :)
http://raiffeisenpolbank.com/documents/ ... ZZ+AIR.pdf

Punkt VI 1b - 2 punkty za 1 zł wydane na wizzair.com

Punkt VII 6 (regulamin wchodzi w życie 1 września 2014).
Zatem transakcja dokonana 28 września i rozliczona 30 września ma odniesienie w regulaminie.

Jestem osobą która ma kartę od połowy września i od razu miała kartę WizzAir (nie zamienianą)

Tomek Zien napisał(a):
Widzę, że nie tylko ja poddałem dokładnej analizie przesłane pismo ;)
Image
Moja wykładnia jest taka:
Punkty naliczały się od aktywacji srebrnej. 1/5zł za zwykłe transakcje, 2/5zł na Wizzie. Punkty te otrzymamy najwcześniej po 30 dniach od aktywacji karty docelowej. Dodatkowo w okresie do 31 grudnia dostajemy po extra punkcie czyli mamy 2/5zł na zwykłych transakcjach, 3/5zł na Wizz. Punkty dodatkowe dostajemy automatycznie w 2 transzach, po 15 października (dostaliśmy) i po 15 stycznia. Punkty zwykłe przekazywane są do Wizz na żądanie, które może zostać złożone najwcześniej po 30 dniach od aktywacji Wizzkarty. Wraz z pierwszym żądaniem przelania punktów zwykłych otrzymamy 500pkt promocyjnych za aktywację.

I tego się trzymam 8-)

pozwolę sobie wkleić post z skanem pisma, gdzie jasno zostało napisane co się również tym co poprzednio mieli zastępczą kartę Mastercard Silver należy, w tym autor Marcin Ch. Dyrektor ds. Kart Kredytowych pogrubioną czcionką napisał:
Kod:
Dzięki promocji, w której brali Państwo udział, do końca roku za każde wydane 5 PLN otrzymają państwo dodatkowy 1 punkt!
(wykrzyknik oryginalnie umieszczony w piśmie)

skoro jest to ujęte w oficjalnym piśmie od nich to ewentualna każda reklamacja może zakończyć się tylko jednym rozwiązaniem tj. naliczeniem w wyznaczonym czasie pkt według zasad promocji opisanej w w/w piśmie

zulu, jeśli Ci chodzi o te obiecane w piśmie pkt bonusowe naliczane w IV kwartale to NIE, w ogóle ich nie ma.
W tej sprawie zamierzam wyskrobać pismo do Raiffeissen z kopią pisma od ich dyrektora, ale z tego co pamiętam trzeba czekać do 20.01.2015r. (ale to przemyślę i może już napiszę, niech odpiszą jak oni to widzą), w przeciwieństwie do kilku sceptyków pkt na powitanie otrzymaliśmy, a i w sprawie pkt bonusowych dla nas też jestem dobrej myśli.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości