Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: odprawa ryanair
#261 PostWysłany: 26 Paź 2014 13:30 

tak, tyle że nie jest to mój pierwszy lot krajowy, pierwszy raz spotykam się natomiast z podawaniem samej daty urodzenia
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
 Temat postu: Re: odprawa ryanair
#262 PostWysłany: 26 Paź 2014 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 953 879
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Zmieniło się w międzyczasie i tyle :P

#263 PostWysłany: 01 Lis 2014 01:45 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
wylot mamy 8.11 o godz. 10.00
zastanawiam sie kiedy najlepiej odprawiać 2 rezerwacje żeby był obok siebie. Czy tak jak pisaliście w nocy czy zaraz po "otwarciu bramki" o tej 10.00 ?
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 01 Lis 2014 08:59 

Pisałeś po północy 01.11.2014r. a więc 7 dni przed lotem i z mojego doświadczenia mogłeś się już odprawic bo bezpłatna otwarta została po 00:01 (na 30dni zgodnie z godziną lotu odprawę otwiera wizzair). Najpierw uzupełnij dane dokumentów podróży i dopiero wtedy kliknij odprawa, powinno się udać siedzieć obok siebie
 PM off  

#265 PostWysłany: 01 Lis 2014 10:16 

niebieski
Może był jakiś błąd bo wciąż było napisane,że jedna z osób nie została odprawiona mimo,że wszystko było jak zawsze.
I potem informacja,że nie można odprawić powrotu ( no ale to jasne bo jest 15.11)
Poszło. Zrobiłem tak ja pisaliśmy. Dane wpisane wcześniej i odprawa w jednym rzędzie - 3 miejsca obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 02 Lis 2014 12:02 

biermann napisał(a):
Cześć!
Po raz pierwszy będę lecieć samolotem i mam problem. Lecę do Londynu za 3 tygodnie i zamówiłam bilety jednak w rezerwacji wpisałam polskie znaki w nazwisku (wszystko mi przy rezerwacji przyjęło, wydrukowałam normalnie z polskimi znakami) jednak teraz wyczytałam, że mogę mieć z tym duży problem na lotnisku. Mam pytanie - czy w takim razie w trakcie odprawy mogę wpisać swoje nazwisko bez polskiego znaku czy już się nie będzie ono zgadzało z rezerwacją i mnie odrzuci? Czy był ktoś w takiej sytuacji już i może przyjęło mu polskie znaki czy zawsze je odrzuca i pokazuje jakieś ptaszki "%$#"?

Spokojnie, na wydrukowanych kartach nie będzie polskich znaków. Źle to wygląda tylko w @ potwierdzającym.
Też mam polskie litery w nazwisku i pierwszy raz z rynair też się stresowalem :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 08 Lis 2014 15:32 

Witam!
29.10.2014 r próbowałam zakupić bilety Warszawa-Kopenhaga z Ryanair. Transakcje początkowo były odrzucane od razu gdy wprowadzałam dane swojej karty debetowej (normalnej karty jak do bankomatu). Postanowiłam więc skorzystać z systemu PayPal.com. Założyłam tam konto i za pomocą serwisu PayPal.com kupiłam 3 bilety do Danii na przyszły rok. Otrzymałam na maila potwierdzenie rezerwacji, pieniądze z mojego konta ING zostały pobrane od razu, dodatkowo PAyPal naliczył opłatę, która miała podlegać zwrotowi w wysokości 6,50 zł za wykonanie transakcji. Niestety po 1,5 godzinie otrzymałam maila, iż moja płatność została odrzucona a rezerwacje anulowane. Na koncie PayPal oraz w historii przelewów mam dowód na pobranie kwoty ok 300 zł za bilety + te 6,50 zł. W wyniku tego nie mam ani biletów ani pieniędzy. Pominę fakt, iż PayPal.com pobrał sobie dodatkowo 2 zł (huk wie za co...), które są w moich blokadach na koncie. Jak teraz odzyskać pieniądze za bilety, których nie mam?! Muszę pisać podanie po angielsku i wysyłać je do Ryanair w formie online ze screenem tych wszystkich transakcji? Czy istnieje jakiś inny sposób? Niekoniecznie potrafię wysłowić się po angielsku, więc prosiłabym o podanie jakiejś alternatywy odzyskania tej kwoty w naszym ojczystym języku (chyba że w grę wchodzi tylko telefon na infolinię Ryanair.com). Proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 08 Lis 2014 15:38 

sprawdź najpierw na zarządzanie rezerwacją Ryanair, czy faktycznie tych rezerwacji nie ma (powinnaś mieć potwierdzenia na wskazany adres e-mail)
Jak rezerwacji nie wyświetli w poniedziałek kontakt telefoniczny z Paypal:
Kod:

Zadzwoń do nas:
801 38 66 86
Nasze godziny pracy: Od poniedziałku do piątku, od 8:30 do 17:00

Uwaga: Jeśli dzwonisz spoza Polski, wybierz następujący numer: +353 1 436 90 34 (obowiązują opłaty jak za rozmowę międzynarodową).

Specjalne instrukcje:

(koszt połączenia z telefonu stacjonarnego w Polsce – jak za połączenie lokalne, koszt połączenia z telefonu komórkowego – według stawek operatora telefonii komórkowej)

https://www.paypal.com/pl/webapps/helpc ... on=callus#

Co do płatności Paypal na stronie Ryanair jest jasno napisane, że za tą płatność doliczy 2% jak za płatność kartą kredytową
 PM off  

#269 PostWysłany: 09 Lis 2014 00:02 

Dziękuję. Niestety nie pojawia się ta rezerwacja, wiec zadzwonie do paypal.com w poniedzialek.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 11 Lis 2014 16:42 

Mam lot 18.11. Dzisiaj czyli 11.11 powinien już chyba nadejść mail z przypomnieniem o odprawie?
Może bez tego zabiorę się za odprawę on-line, tylko czy darmowa odprawa na 7 dni przed wylotem obowiązuje od dzisiaj czy to jest jakoś inaczej liczone np od 12.11 ?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 11 Lis 2014 16:56 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Na lot 18.11 mozesz sie juz bezplatnie odprawic dzisiaj.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 11 Lis 2014 16:58 

Grzechmund napisał(a):
Mam lot 18.11. Dzisiaj czyli 11.11 powinien już chyba nadejść mail z przypomnieniem o odprawie?
Może bez tego zabiorę się za odprawę on-line, tylko czy darmowa odprawa na 7 dni przed wylotem obowiązuje od dzisiaj czy to jest jakoś inaczej liczone np od 12.11 ?

Nie zawszy przychodzi emeil z przypomnieniem. Wejdż na stronę Ryana i wpisując dane rezerwacji dokanaj odprawy i wydrukuj karty.Powinno już przejść.
 PM off  

#273 PostWysłany: 11 Lis 2014 18:24 

Odprawiłem się i okazuje się, że nie mam miejsca przy swoim dzieciaku.
Zamówiłem miejsce tylko e jedną stronę, żeby napewno siedział przy oknie i liczyłem na to, że jak pisaliście - na jednej odprawie nie rozdzielają rodziców z dziećmi.
Tymczasem ktoś chyba zdążył wykupić miejsce obok i wylądowałem 4 rzędy dalej.
(w drogę powrotną już mamy normalnie obok siebie z losowania)

Myślicie że będzie się dało kogoś przeprosić i zamienić miejsca? czy ostatecznie posunąć się do terroru w postaci wrzeszczącego dziecka :)
a także, czy kojarzycie czy w listopadzie obłożenia na trasie do Londynu są duże? pamiętam rok temu - jeszcze bez wyboru miejsca - do Anglii leciałem o świcie na wpół pustym samolotem więc można było siadać do woli. Z powrotem już był pełny.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 11 Lis 2014 18:49 

Przekombinowałeś i na 99% było wiadomo, że siedzieć koło siebie w takim wypadku nie będziecie. Poproś personel pokładowy o pomoc przy wejściu na pokład, powinni pomóc i może nawet posadzą was za free na miejscach premium (chyba, że faktycznie zapełnienie lotu będzie niepełne, co łatwo sprawdzisz jak wejdziesz na stronę Ryanair z próbnym kupnem biletu i sprawdzeniem przydzielonych już miejsc)
 PM off  

#275 PostWysłany: 11 Lis 2014 19:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 674 987
Krajów: 64 / 29.9%
W każdych liniach lotniczych (nawet tych tanich) możesz poprosić stewardesy o znalezienie Ci miejsc obok siebie. Nie dajmy się zwariować. Jedni pasażerowie mogą się przesiąść, są też czasem wolne miejsca. Powinieneś bez problemu dostać miejsce obok dziecka.

#276 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:39 

No cóż, świadomy jestem, że wina leży tylko po mojej stronie, ale podchodzę też do tego bez większych emocji - wierzę, że wszystko będzie OK.
Natomiast jakbym chciał się emocjonować to np faktem, że policzono mi 24zł. za miejscówkę dla dziecka podczas gdy powinna kosztować 12zł. ale szkoda się wygłupiać i domagać się zwrotu.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 17 Lis 2014 17:46 

niebieski
klimas napisał(a):
Może był jakiś błąd bo wciąż było napisane,że jedna z osób nie została odprawiona mimo,że wszystko było jak zawsze.
I potem informacja,że nie można odprawić powrotu ( no ale to jasne bo jest 15.11)
Poszło. Zrobiłem tak ja pisaliśmy. Dane wpisane wcześniej i odprawa w jednym rzędzie - 3 miejsca obok siebie.

a dla przykładu powrót zrobiłem tak jak lot "tam" i przydzieliło mi miejsce 7 rzędów dalej niż żona i dziecko - tak więc mimo wszystko to chyba loteria :)
choć w tamtą stronę się udało.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 22 Lis 2014 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.1%
Zbanowany
Mam pytanie:

Czy jak odprawiłem się losowo a przyznane miejsce mi nie odpowiada, to czy się da i jak to zrobić, żeby kupić miejsce, które mnie interesuje? Próbuję ale mi nie wychodzi...

#279 PostWysłany: 22 Lis 2014 23:50 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Jak się już odprawiłeś to chyba nie ma już możliwości zmiany miejsca (?).
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 22 Lis 2014 23:54 

niebieski
Dostałem maila od FR o zmianie godz. wylotu (różnica więcej niż 2 godz.). Ile mam czasu na odpowiedź tzn. kiedy najpóźniej muszę zaakceptować bądź nie zaproponowaną zmianę. Oczywiście jeżeli nie zaakceptuje to wypełniam tylko formularz o zwrot zapłaconej kwoty czy coś jeszcze...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości