Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 27 Gru 2011 16:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
biadunek napisał(a):
Mam 4 godziny na przesiadke w Dortmundzie. Czy to wystarczy? (Tegorocznej zimy nie ma sie chyba co obawiac?) Chodzi o wizzair z wroclawia i z powrotem

Sorki za złośliwe pytania - ale jakim cudem wyobrażasz sobie że 4 godziny nie są w stanie wystarczyć na przesiadkę?!

Wiadomo, że samolot może się opóźnić nawet 10h albo być całkiem odwołany, ale to już jest nie do przewidzenia...
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#282 PostWysłany: 29 Gru 2011 12:38 

6 stycznia, Ryanair z Porto do Madrytu przylot planowo o 14:05,
potem przesiadka do Wizzaira i wylot z Madrytu do Katowic o 20:30.

6 godzin w normalnych warunkach to aż nadmiar czasu na przesiadkę, ale lot dotyczy osób, które stawiają pierwsze kroki w lataniu i będzie to dla nich pierwszy samodzielny lot z przesiadką. Osoby te boją się, że mogą "utknąć" w Madrycie a muszą zdążyć do pracy.

Mam pytanie czy idzie w jakiś sposób zabezpieczyć się na wypadek gdyby pierwszy lot został mocno opóźniony (albo odwołany), tak że nie dałoby rady wsiąść na pokład drugiego samolotu ? Pierwszy lot to Ryanair, drugi Wizzair - powinienem wykupić ubezpieczenia na te loty ? Na pierwszy, drugi czy na obydwa loty ?
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 01 Sty 2012 21:30 

Cześć, czytając wcześniejsze posty widzę, że możliwa jest przesiadka w 30min. Ja teoretycznie miałabym 45 minut.

Gdańsk- Dortmund
06:05-7:45
Dortmund- Sofia
8:30-11:55

Podejrzewam, że lotnisko w Dortmundzie nie jest duże, więc może i się da, ale czy na pewno? Wam się udawało?
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 01 Sty 2012 22:02 

grozza napisał(a):
6 stycznia, Ryanair z Porto do Madrytu przylot planowo o 14:05,
potem przesiadka do Wizzaira i wylot z Madrytu do Katowic o 20:30.

6 godzin w normalnych warunkach to aż nadmiar czasu na przesiadkę, ale lot dotyczy osób, które stawiają pierwsze kroki w lataniu i będzie to dla nich pierwszy samodzielny lot z przesiadką. Osoby te boją się, że mogą "utknąć" w Madrycie a muszą zdążyć do pracy.

Mam pytanie czy idzie w jakiś sposób zabezpieczyć się na wypadek gdyby pierwszy lot został mocno opóźniony (albo odwołany), tak że nie dałoby rady wsiąść na pokład drugiego samolotu ? Pierwszy lot to Ryanair, drugi Wizzair - powinienem wykupić ubezpieczenia na te loty ? Na pierwszy, drugi czy na obydwa loty ?

A co Ci da ubezpieczenie? :D
Jak pierwszy lot zostanie bardzo mocno opóźniony( raczej mało prawdopodobne aby opóźnił się o 5h) lub odwołany to może pomóc jedynie karta kredytowa i wykupienie biletu u innego przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 02 Sty 2012 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
naszła mnie ochota na zwyczajne "przelecenie się" i taka opcja wpadła mi w oko:

poznań - skavsta przylot 13:10
skavsta - warszawa odlot 14:50

godzina czterdzieści na przesiadkę na skavsta powinna chyba w zupełności wystarczyć tym bardziej, że wylot z Poznania powinien być punktualny gdyż lot odbywa sie samolotem "poznanskim", a powrót samolotem, który najpierw przylatuje z Warszawy, więc ewentualne opóźnienie jeśli wystąpi to raczej na Skavsta, jeśli coś nie tak będzie w Poznaniu to rezygnuje z lotu i stracę najwyżej te kilkanaście złotych. Jedynym czynnikiem ryzyka jest ewentualna zima. Proszę o opinie czy mój chytry plan przelotu z Poznania do Stolicy ma duże szanse powodzenia:)

#286 PostWysłany: 02 Sty 2012 18:17 

2 grudnia tak leciałem się przelecieć:D

Skavsta to małe lotnisko więc jakbyś miał odrobinę szczęście to może byś nawet zdążył na powrotny do Poznania.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 02 Sty 2012 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Cahir napisał(a):
2 grudnia tak leciałem się przelecieć:D

Skavsta to małe lotnisko więc jakbyś miał odrobinę szczęście to może byś nawet zdążył na powrotny do Poznania.

gdyby byly po 4 zł powrotne do Poznania to moznaby tez kupic i ryzykować, jesli by sie udało to oszczędność jest na pociągu z warszawy :P tylko ceny na lot skavsta - poznan na luty i marzec sa teraz stosunkowo wysokie ;/

#288 PostWysłany: 07 Sty 2012 04:44 

Trasa GDN-GSE (Goteborg)-GDN
15:05-16:20
16:50-18:00

Wiadomo w jakim celu ;) jak wygląda sprawa na tym szwedzkim lotnisku z przejściem z hali przylotów na odloty w 30 minut (samolot ten sam). "Spokojnie" możliwe? Nie trzeba przechodzić kontroli bezpieczeństwa ponownie, zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 07 Sty 2012 12:45 

Mapka terminalu: http://goteborgcityairport.se/images/si ... l_stor.jpg
Na stronie lotniska są też panoramki 360stopniowe, z których widać że w 10 minut trzeba zdążyć przejść z punktu przylotów do bramek bezpieczeństwa. Zatem jest to chyba proste do zrobienia myślę.

Hmm, próbując przejść wstępną rezerwację natrafiam na komunikat, iż "Wybierając loty tego samego dnia należy zachować przerwę co najmniej 90 minut pomiędzy lotami. Proszę wybrać inną parę lotów"

Problem nie do przeskoczenia? Jak wtedy inni tego dokonywali?
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 07 Sty 2012 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Matias napisał(a):
Mapka terminalu: http://goteborgcityairport.se/images/si ... l_stor.jpg
Na stronie lotniska są też panoramki 360stopniowe, z których widać że w 10 minut trzeba zdążyć przejść z punktu przylotów do bramek bezpieczeństwa. Zatem jest to chyba proste do zrobienia myślę.

Hmm, próbując przejść wstępną rezerwację natrafiam na komunikat, iż "Wybierając loty tego samego dnia należy zachować przerwę co najmniej 90 minut pomiędzy lotami. Proszę wybrać inną parę lotów"

Problem nie do przeskoczenia? Jak wtedy inni tego dokonywali?

trzeba zrobić 2 osobne rezerwacje- jedną na przylot drugą na odlot. Straci się trochę na przewalutowaniu ( cena biletu będzie odrobinę większa niż w złotówkach przy bilecie za 4zł pewnie będzie to jakieś 50gr)

#291 PostWysłany: 07 Sty 2012 14:25 

Dzięki Gaszpar. Po dokładnym przejrzeniu panoram pomieszczeń lotniska wygląda mi na to, że chyba jednak trzeba znowu przejść przez security control, a teoretycznie (regulamin) najpóźniej na kontrolę trzeba się zgłosić 30 minut przed wylotem. No to trzeba chyba się tu zdać na personel odprawiający.. ktoś pomoże rozstrzygnąć problem?
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 08 Sty 2012 21:14 

nie próbuj ,jedyna mozliwość to taka ze samolot twój wyladuje wczesniej i wtedy dasz rade
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 11 Sty 2012 21:38 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Rzym Fiumicino

Przylatuję na terminal 1, a wylot z 5. Lot do USA, czas przesiadki 1,5 h. Zdąże? Zalecane jest byc 1h wczesniej na odprawę, a te terminale są chyba dosyć odległe (tak wynika z mapy). Jak się najszybciej przemieścic? Autobusem?

Z gory dzieki za pomoc

#294 PostWysłany: 11 Sty 2012 21:52 

Rozumiem że masz to na 1 bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 11 Sty 2012 22:09 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Tak, Alitalia

#296 PostWysłany: 11 Sty 2012 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
To nawet jak nie zdążysz to albo na Ciebie poczekają, albo przebookują bilet. To jest ich problem byś doleciał na miejsce jeżeli masz wszystko na jednym bilecie.

#297 PostWysłany: 12 Sty 2012 01:37 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 40 367
Krajów: 8 / 3.7%
Być może był taki temat, ale chcę zarezerwować bilet jak najszybciej korzystając z nienajgorszej ceny SAS.

Mianowice chcę lecieć z Wwa do Reykjaviku (cały odcinek SAS-em)

17:35 - 19:00 SK2752 Warsaw (Terminal A) - Copenhagen (Terminal 3)
19:45 - 20:55 SK6153 (FI) Copenhagen (Terminal 3) - Reykjavik, Keflavik International

Czy jest w ogóle realna przesiadka w takim wypadku? Nigdy nie leciałem z taką krótką przesiadką jednym przewoźnikiem i zastanawiam się czy to nie jest błąd systemu rezerwacyjnego, czy jest to normalne jeżeli lecę jednym przewoźnikiem.

#298 PostWysłany: 12 Sty 2012 01:50 

nie jest to zaden blad, na lotnisku w kopenhadze minimalny czas przesiadki to 30 minut. zdazysz bez problemu. gdyby sie cos opoznilo z winy linii lotniczej, przewoznik przebukuje bilet na nastepny lot i zapewni nocleg w hotelu (o ile tego samego dnia nie ma juz dostepnych polaczen)

#299 PostWysłany: 12 Sty 2012 01:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest to absolutnie normalne.

W Warszawie dostaniesz karty pokładowe na oba loty, nadany tu bagaż odbierasz dopiero w Reykjaviku, a jedynym Twoim zadaniem po wyjściu z samolotu w Kopenhadze jest przejście do odpowiedniego Gate'u.

W sytuacji gdy pierwszy lot się opóźni i nie zdążysz na przesiadkę to SAS przebukuje Cię na kolejny lot do Reykjaviku i zapewni nocleg w sytuacji, gdyby ten odlot miałby być dopiero następnego dnia - oczywiście to wszystko bez ponoszenia przez Ciebie jakichkolwiek kosztów.

Rezerwuj i o nic się nie martw.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 12 Sty 2012 01:55 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 40 367
Krajów: 8 / 3.7%
Dziękuje za informację! (można usunąć wątek)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości