Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1141 PostWysłany: 18 Paź 2014 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Dwd89 napisał(a):
pkt 5. Całkowita kwota do zapłąty przez posiadacza ustalona na dzień wystawienia umowy, wynosi 5620,78 zł.
Czy ktoś może mi wyjaśnić powyższe ?
Masz wyjaśnione w § 3 ust. 6 umowy.
Dwd89 napisał(a):
Czy możecie podać jaki jest faktyczny koszt utrzymania karty Wizz Air Mastercard z Raiffeisen ? Latam bardzo mało więc jeśli mam dostać WDC i latać z rabatem czy nawet za darmo, to chce wiedzieć jaki jest prawdziwy koszt tej "zabawy".
Wszystkie opłaty zostały wyszczególnione w § 3 ust. 1 umowy.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1142 PostWysłany: 18 Paź 2014 18:47 

Raphael napisał(a):
BusinessClass napisał(a):
4. Po wydaniu dyspozycji środki będą widoczne w zakładce "Twoje saldo Wizz" na stronie Wizzair.

A kojarzy ktoś dlaczego w zakładce "Twoje saldo Wizz" widać kwotę 0 EUR, a nie 0 zł ?

Zmieni się na zł po pierwszym zasileniu

Dwd89 napisał(a):
Witam,

dostałem wczoraj dokumenty od kuriera, skserowałem sobie kilka stron oraz zostawiłem narazie umowę (niby trzeba oddać 2 egzemplarze, ale jak kurier dowiedział się że się chcę wybrać z tym do radcy prawnego to stwierdził że można sobie zostawić, dośle się później).

Co mnie zainteresowało:

Umowa karty kredytowej Wizz Air Mastercard

pkt 5. Całkowita kwota do zapłąty przez posiadacza ustalona na dzień wystawienia umowy, wynosi 5620,78 zł.

Czy ktoś może mi wyjaśnić powyższe ? Absolutnie nie interesuje mnie ich kredyt, wpłacam środki na rachunek i płacę tak żeby nigdy nie być zadłużonym.

Czy możecie podać jaki jest faktyczny koszt utrzymania karty Wizz Air Mastercard z Raiffeisen ? Latam bardzo mało więc jeśli mam dostać WDC i latać z rabatem czy nawet za darmo, to chce wiedzieć jaki jest prawdziwy koszt tej "zabawy".

- wnioskujesz o kartę kredytową, a więc jak nazwa wskazuje bank się zabezpiecza na wypadek wykorzystania całkowitego dostępnego salda zadłużenia i nie spłacenia zadłużenia w wyznaczonym w umowie okresie
- przez pierwszy rok karta w/w jest bezpłatna, o ile przed końcem okresu rozliczeniowego tj. generowania wyciągu spłacisz zadłużenie na karcie, a tak zamierzasz robić
- chcesz to idź do radcy prawnego, ale jak to ma być porada udzielona odpłatnie to jak dla mnie bez sensu, wystarczy z tego tematu za darmo ze zrozumieniem poczytać co istotniejsze informacje

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 18 Paź 2014 19:06, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
Raphael uważa post za pomocny.

#1143 PostWysłany: 20 Paź 2014 09:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiaj już 20 października, więc wykonałem telefon do Raffi w sprawie punktów. Po dziesięciu minutach na linii dowiedziałem się, że ... mają problem techniczny z aplikacją. Miła Pani zobowiązała się oddzwonić w ciągu dnia :)
 Profil Relacje PM off  

#1144 PostWysłany: 20 Paź 2014 09:50 

maczala1 napisał(a):
Dzisiaj już 20 października, więc wykonałem telefon do Raffi w sprawie punktów. Po dziesięciu minutach na linii dowiedziałem się, że ... mają problem techniczny z aplikacją. Miła Pani zobowiązała się oddzwonić w ciągu dnia :)

złożyłam reklamacje w sprawie zaksiegowania punktów w ub tygodniu. Podczas rozmowy telefonicznej pan był mega zdziwiony ze mieli zaksiegować punkty na 15-go paźdz. Ponadto nie doliczyli 500 pkt za podpisanie umowy i dość dziwny system naliczania punktów, który absolutnie nie zgadza mi sie w odniesieniu do wydanych pieniędzy. Do dzisiaj cisza i nic na koncie wizz sie nie zmieniło
 Profil Relacje PM off  

#1145 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@basia1
To w sumie dziwne, że w ogóle przelali Twoje punkty w zeszłym tygodniu, bo z forum nikt do tej pory chyba jeszcze żadnych punktów nie dostał.
 Profil Relacje PM off  

#1146 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:11 

niebieski
hey, wg mnie @basia1 nie dostała jeszcze punktów, miała jedynie info o ilości, ja podobnie z tym, że jedno całkowicie nierealne a drugie już prawidłowe (dwie rozmowy z infolinią), dla 1 etapu punkty maja być dziś na koncie, jakoby reiif już je wysłał do wizz, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#1147 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@santech
Ale zlecałeś indywidualnie te przelanie punktów, czy robią to automatycznie, bo co rozmowa z infolinią to inne informacje.
Normalnie czeski film ...
 Profil Relacje PM off  

#1148 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
gorny77 - jestes niczym call center Reiffa na forum

Przelew na spłate zadłuzenia wykonany w środe do dzisiaj nie jest zaksiegowany ani nie pojawia sie w blokadach
sado dostepne wyglada jakby zliczalo juz kwote przelewu. Nie traktuje karty jak relikwi, potrzebuje żona to płaci nia na allegro doladowuje prepaida nie jest potrzebna ani jej fizyczne posiadanei w dłoni ani potwierdzanei sms etc zupelnie mnie nie kreci pomysl Reiffa by brak bylo biezacego podgladu kwot blokad na rachunku.

Liczba stron w tym watku wskazuje jak jasna i czytelna jest ich oferta.
Poczekam do otrzymania nastepnego wyciagu podlicze z grubsza punkty i zdecyduje sie na transfer.
Zobaczymy ile moja matematyka liczenia punktow rozminie sie z ich :D
 Profil Relacje PM off  

#1149 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:46 

santech ma racje, punktów nie przelali tylko podali łączna pule tych punktów jak dla mnie policzona z kosmosu :)
 Profil Relacje PM off  

#1150 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:48 

Chyba dobrze, jak ktoś od czasu do czasu, w tym moja skromna moja osoba napisze kilka faktów, bo te kilkadziesiąt stron bierze się z nikłej świadomości "rozpoczynających przygodę" z tą kartą, a którym nie chce się trochę poczytać postów z tego tematu.
Co do przelewania pkt się nie odzywam, po informacji santech w sobotę wykonałem telefon na infolinię i zamiast ok. 4000 pkt wizz miałem tylko 878 pkt i po drugiej stronie konsultantkę, która generalnie nie wiedziała o czym mówię i o co mi chodzi (np. o 500 pkt na start, ma dzisiaj dowiedzieć się w dziale technicznym co i jak, po czym podobno oddzwoni).
Podsumowując poczekam na telefon od nich, bo ktoś pisze, że i tak mają awarię systemu, wieczorem sprawdzę saldo na koncie mywizz, co mogę zrobić więcej....(ciśnienia nie mam, bo 2015r. obkupiony)

correos napisał(a):
Nie traktuje karty jak relikwi, potrzebuje żona to płaci nia na allegro doladowuje prepaida

Nic mi do tego, ale ktoś o tym samym linku "correos" od kilku lat na w/w podanym przez Ciebie portalu aukcyjnym dzięki tej i poprzedniej karcie citi wizz ma stałe niezłe źródło dochodu i gromadzenia pkt wizz.

Ostatnio edytowany przez Anonymous 20 Paź 2014 10:59, edytowano w sumie 2 razy
 PM off  

#1151 PostWysłany: 20 Paź 2014 10:51 

złoty
Podobnie i ja zrobiłem w piątek przelew natychmiastowy.
Środki powiększyły mi stan konta o tę wpłatę.
W związku z tym że kwota dostępnych środków od kilku dni była różna od mojej księgowości zleciłem odświeżenie operacji na koncie karty.
To był mój błąd, a właściwie ich, bo saldo dostępnych srodków zostało zmniejszone o tę wpłatę.
Skandal.
Przez weekend byłem uboższy o ten przelew i nie mogłem zrobic większej transakcji
 Profil Relacje PM off  

#1152 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Tym, którzy chcą coś załatwić w banku telefonicznie polecam dzwonienie z tego samego numeru który został podany przy zakładaniu karty. Dzwoniłem przed chwilą na infolinię i po 7 minutach oczekiwania na konsultanta dowiedziałem się, że nic mi nie powiedzą bo dzwonię z innego numeru. :shock:

#1153 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Łukasz napisał(a):
Tym, którzy chcą coś załatwić w banku telefonicznie polecam dzwonienie z tego samego numeru który został podany przy zakładaniu karty. Dzwoniłem przed chwilą na infolinię i po 7 minutach oczekiwania na konsultanta dowiedziałem się, że nic mi nie powiedzą bo dzwonię z innego numeru. :shock:
Nie do końca to jest prawdą. Wystarczy poprosić o wygenerowanie numeru T-PIN i możesz się autoryzować z dowolnego telefonu podając wcześniej numer jaki masz do logowania do r-online.
 Profil Relacje PM off  

#1154 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
tylko skąd klient ma wiedzieć o takich rzeczach skoro nawet obsługa infolinii tego nie wie :P

#1155 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:39 

złoty
Mnie dziś panienka na (dez)infolinii zapewniała że do końca dnia punkty obowiązkowo pojawią się na moim koncie Wizz zgodnie z regulaminem, nic nie muszę zlecać!

P.S. Kaktus mi na dłoni wyrośnie jak tak się stanie...

#1156 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:40 

niebieski
maczala1 napisał(a):
@santech
Ale zlecałeś indywidualnie te przelanie punktów, czy robią to automatycznie, bo co rozmowa z infolinią to inne informacje.
Normalnie czeski film ...

hey, tak z automatu, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#1157 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Łukasz napisał(a):
tylko skąd klient ma wiedzieć o takich rzeczach skoro nawet obsługa infolinii tego nie wie :P

Jest to napisane w jednym z otrzymanych do umowy dokumentów ;)
 Profil Relacje PM off  

#1158 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:48 

A czy ktoś z was próbował aktywować NFC z tą kartą, wiem że dla abonentów T-mobile jest to możliwe, ale ja jestem w Play :/
 Profil Relacje PM off  

#1159 PostWysłany: 20 Paź 2014 13:14 

niebieski
mucha napisał(a):
Mnie dziś panienka na (dez)infolinii zapewniała że do końca dnia punkty obowiązkowo pojawią się na moim koncie Wizz zgodnie z regulaminem, nic nie muszę zlecać!

P.S. Kaktus mi na dłoni wyrośnie jak tak się stanie...

No to czekam z niecierpliwością do końca dnia na punkty.
 Profil Relacje PM off  

#1160 PostWysłany: 20 Paź 2014 14:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Gleba3 napisał(a):
Taki ekran mam po WYLOGOWANIU.
Do logowania wchodzę bezpośrednio:
https://moj.raiffeisenpolbank.com/
I wtedy przechodzi bez problemu do systemu transakcyjnego.

No właśnie nie pomaga ;(
Infolinia też już nie. Odesłali mnie do oddziału. Ten raiffsystem to jest masakra jakaś.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości