Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1021 PostWysłany: 06 Paź 2014 13:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Na razie nie będę pisał, bo może ich system po prostu tak ma. Chodzi o to, żeby ktoś sprawdził już zaksięgowane transakcje kartą Wizz, czy są też widoczne jako zaksięgowane przy karcie Standard Silver ?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1022 PostWysłany: 06 Paź 2014 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
U mnie piątkowa opłata prowizji Allegro wisi na obu, opłacone nową.
 Profil Relacje PM off  

#1023 PostWysłany: 06 Paź 2014 18:14 

niebieski
A jak u Was jest z Uznaniami? Miałem 2 zwroty (jeden z PayPal a drugi z HappyCar). Pojawiły się zaksięgowane 23 i 24.09 ale Dostępne środki nie zostały powiększone o kwotę Uznań. Dopiero po tygodniu czasu od zaksięgowania zwiększyła się kwota Dostępnych środków. Ostatnio miałem blokadę na karcie przy wypożyczeniu samochodu W Hertzu, samochód oddany 30.09, blokada zniknęła 5.09, oczywiście Dostępne środki się nie zwiększyły - pewnie znowu trzeba będzie na nie czekać około tygodnia :(
 Profil Relacje PM off  

#1024 PostWysłany: 06 Paź 2014 18:48 

Loty: 12
Kilometry: 14 496
Krajów: 7 / 3.3%
hej,

trafiłem na rozgarniętą panią na infolinii i udał mi sie wyjaśnić kilka spraw:
1. Karta ma jeden rachunek "kredytowy" - wiec pkt tez zbieraja sie razem nie ważne która kartą robimy transakcje
2. Ja na razie dostałem tylko nowy duży plastik - po 2-3 dniach od aktywacji stara srebrna karta zmieniła status na "Zastrzeżona"
3. Podobno ma przyjść jeszcze nowa naklejka zbliżeniowa (i wtedy stara naklejka też zostanie wyłączona)
4. Podniesienie limitu tylko w oddziale i najlepiej przynieść komplet dokumentów (w citi mozna bylo przez telefon)
5. Też mam wiele transakcji widocznych zarówno przy naklejce jak i przy karcie silver. Na karcie "wizz" jeszcze nie powiła się żadna zrealizowana transakcja. Wydaje mi się że raczej księgowo jest OK, przy tylu transakcjach raczej było by to widać ale przyglądnę się wyciągowi i jak coś to dam znać.
 Profil Relacje PM off  

#1025 PostWysłany: 06 Paź 2014 18:50 

Orientuję się ktoś może, czy Raiffeisen oferuje też karty debetowe z darmowym kontem w Wizzair Discount Club?
A może znacie jakieś inne sposoby na darmowe / tansze WDC?

Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#1026 PostWysłany: 06 Paź 2014 19:04 

niebieski
już było o tym: Koszt uczestnictwa w programie lojalnościowym dla Posiadaczy Wizz Air MasterCard i/lub MasterCard Debit Wizz Air (z Kontem) wynosi 0 zł: a) w przypadku uczestników posiadających kartę Wizz Air MasterCard w czasie trwania całej Umowy lub Programu (począwszy od dnia, w którym karta Wizz Air MasterCard została aktywowana); lub b) w przypadku uczestników posiadających kartę MasterCard Debit Wizz Air (z Kontem) przez 12 miesięcy począwszy od dnia, w którym karta MasterCard Debit Wizz Air (z Kontem) została aktywowana.
Szczegóły oferty oraz definicje powyższych terminów sprawdź w Regulaminie Programu Lojalnościowego WIZZ AIR oraz Regulaminie kart kredytowych w Raiffeisen Bank Polska S.A. dostępnych na www.raiffeisenpolbank.com.
 Profil Relacje PM off  

#1027 PostWysłany: 06 Paź 2014 20:36 

yaris21 napisał(a):

Kiedy po aktywowaniu nowej karty bank zamyka starą? Krórą kartą powinnam teraz płacić np. w sklepie za zakupy, skoro mam obecnie dwie karty aktywne?

Pozdrawiam

Właśnie przed chwilą sprawdzałem status kart po wejściu na lista kart, przy mojej Mastercard Silver status "Zastrzeżona", swoją drogą mało właściwe stwierdzenie raczej "zamknięta " bardziej by pasowało (Raiffeisen Wizzair aktywowana w piątek 03.10.2014r.)
 PM off  

#1028 PostWysłany: 07 Paź 2014 07:24 

niebieski
Wczoraj musiałem dzwonić na infolinię, bo w swej nieomylności próbowałem zapłacić nową kartą Wizz Air bez ustalania PINu i okazało się, że udało mi się ją zablokować. Trafiłem na konsultanta z górnej półki, temat załatwiony w 2 minuty wliczając w to dodatkową informację, że stara karta akurat również wczoraj została zamknięta przez bank.

#1029 PostWysłany: 07 Paź 2014 07:50 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Moje pierwsze doświadczenie co do wyciągu - wczoraj był ten dzień przewidująco już przed weekendem zrobiłem nadpłatę aby nie płacić tego ubezpieczenia, wyciągu dalej nie ma w systemie ciekawy jestem czy transakcje z weekendu załapią się na niego nie ma ich oczywiście już w blokadach a do rozliczonych jeszcze nie dotarły, choć nie wszystkie część się załapała nie za bardzo rozumiem jak z jednego dnia transakcja może się zaliczyć a inna nie - wszystkie robiłem normalnie na pin nie paypassem. Dobrze że jest aktualny choć ten stan konta - wiadomo ile spłacić. Ogólnie chyba najgorszy system z wszystkich jakie dotychczas używałem a było ich trochę mam nadzieję że jeszcze w nim pogrzebią i będzie lepiej. Ale cóż nie ma co narzekać ważne że punkty się nabija. Jeszcze żeby było wiadomo ile ich się uskładało w systemie a nie przez infolinię to bym i przeżył te znikające transakcje.
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#1030 PostWysłany: 07 Paź 2014 07:57 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Czy u kogoś też nie da się pobrać wyciągu? Po kliknięciu na pdf generuje się pusta strona. Pomijam fakt, że do tej pory nie widać w systemie wyciągu z 19.09...
 Profil Relacje PM off  

#1031 PostWysłany: 07 Paź 2014 08:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Oto mój post sprzed kilku dni
wtak napisał(a):
Ok karta dotarła, ale wejść na R-online nijak nie mogę.
Pojawia się komunikat:
"Nowy system R-Online umożliwia już także obsługę produktów dla klientów indywidualnych.
Od tego momentu, przy logowaniu do systemu używaj wyłącznie identyfikatora użytkownika oraz hasła, których używałeś przy logowaniu do R-Online dla małych firm.
Twój dotychczasowy identyfikator do systemu dla klientów indywidualnych utracił ważność, a logowanie do poprzedniej wersji systemu nie będzie możliwe
"
a następnie:
"Nieznany wynik operacji. Jeżeli operacja nie została wykonana, spróbuj ponownie."
Jak kliknę "OK" (nie ma innego wyboru")
pojawia się info
"Nastąpiło poprawne wylogowanie z systemu"... .

I Wasze rady:
"...po jakiś 2 dniach przejdzie samo i nie będzie wylogowywać automatycznie z systemu. Widać ten bank tak ma sądząc po częstotliwości tego problemu".

A problem trwa dalej. Też się z tym ktoś z Was spotkał?
Czekać dalej, czy zacząć walczyć przez infolinię.
Nadmieniam, że sama karta już hula.
No i hula aplikacja mobilna :twisted:

Ostatnio edytowany przez wtak, 07 Paź 2014 11:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1032 PostWysłany: 07 Paź 2014 08:38 

lukket napisał(a):
Czy u kogoś też nie da się pobrać wyciągu? Po kliknięciu na pdf generuje się pusta strona.
Musisz mieć najnowszą wersję Adobe Readera.
 Profil Relacje PM off  

#1033 PostWysłany: 08 Paź 2014 01:04 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
lukket napisał(a):
Czy u kogoś też nie da się pobrać wyciągu? Po kliknięciu na pdf generuje się pusta strona. Pomijam fakt, że do tej pory nie widać w systemie wyciągu z 19.09...

U mnie wyciąg generuje się bez problemu i w jest wyznaczonym terminie (sprawdzałem dzień po okresie rozliczeniowym). Spróbuj zaktualizować Adobe Readera.

Z kronikarskiego zacięcia:
- 30.IX, wt. wysłali kartę
- 6.X, pn. dotarła/aktywowana
- 7.X, wt. aktywowano WDC

#1034 PostWysłany: 08 Paź 2014 06:36 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Wyciąg już jest i o dziwo są wszystkie transakcje nawet z weekendu. Olbrzymim plusem tej karty są bardzo dobre przeliczniki walut i brak prowizji zdecydowanie wezmę ją na najbliższe wyjazdy , częściowo zastąpią mi karty walutowe z kantoru aliora. Zobaczymy czy będzie bez problemu akceptowana za granicą. Z tego co widzę przelicznik z USD 3,35 - czyli jak NBP
 Profil Relacje PM off  

#1035 PostWysłany: 08 Paź 2014 08:03 

U mnie wyciąg nie działa jak otworzę bezpośrednio w przeglądarce. Wtedy jest biała kartka z logiem.
Wystarczy jednak otworzyć zapisany plik z dysku i wtedy wszystko widać.

Dostałem tez dzisiaj wyciąg - Są na nim wszystkie transakcje również z ostatniego dnia. Dodatkowo widzę że nowa karta (Wizz) została ustawiona na pierwszym miejscu na liście (tak jakby była główną) w miejsce starej (Srebrnej).

Rozgryzłem też że na karcie głównej (teraz ta nowa WIZZ) widać wszystkie transakcje (czyli WIZZ + naklejka + SREBRNA) a na pozostałych (naklejka i srebrna) widać tylko te zrobione odpowiednio tymi kartami. W sumie jest to dość wygodne bo jak chcemy mieć wszystko w jednym miejscu to wchodzimy na kartę główną i nie trzeba wszystkiego sprawdzać po kolei.
 Profil Relacje PM off  

#1036 PostWysłany: 08 Paź 2014 09:30 

goryczka napisał(a):
4. Podniesienie limitu tylko w oddziale i najlepiej przynieść komplet dokumentów (w citi mozna bylo przez telefon)

Mnie pytali czy chciałbym aby limit automatycznie zwiększał się kiedy będę tego potrzebował, nie skorzystałem.
 Profil Relacje PM off  

#1037 PostWysłany: 08 Paź 2014 10:31 

niebieski
goryczka napisał(a):
U mnie wyciąg nie działa jak otworzę bezpośrednio w przeglądarce. Wtedy jest biała kartka z logiem.
Wystarczy jednak otworzyć zapisany plik z dysku i wtedy wszystko widać.

Chyba było to tu już opisywane - wtyczki przeglądarkowe do przeglądu PDF (przynajmniej ta do firefoxa) są ogólnie dość g**niane. Jeśli chcesz otwierać poprawnie wszystkie PDF z netu, ustaw przeglądarkę by otwierała PDF w Adobe Readerze a nie przez wtyczkę. To nie wina banku, że oglądasz białą stronę.

#1038 PostWysłany: 08 Paź 2014 11:00 

shiver napisał(a):
Chyba było to tu już opisywane - wtyczki przeglądarkowe do przeglądu PDF (przynajmniej ta do firefoxa) są ogólnie dość g**niane. Jeśli chcesz otwierać poprawnie wszystkie PDF z netu, ustaw przeglądarkę by otwierała PDF w Adobe Readerze a nie przez wtyczkę. To nie wina banku, że oglądasz białą stronę.

faktycznie było, ale dalej pojawiają się pytania. Ja akurat używam Chrome i jest problem ale tylko w tym jednym przypadku. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem
 Profil Relacje PM off  

#1039 PostWysłany: 08 Paź 2014 17:40 

Dostałem nową karte Wizz Air MasterCard, wczesniej korzystałem z srebnej mastercard.
W liście przewodnim informują mnie, że dostaje 500 punktów powitalnych oraz dodatkowo do końca roku za każde wydane 5 zł otrzymuję bonus w postaci 1 punktu. Wychodzi na to, że wydane 100 zł w dowolnym sklepie dostane aż 4 zł zwrotu!!!!!!!!
W sierpniu konsultant zapewniał mnie, że ten bonus będzie w wysokości 1 pkt za każde wydane 10 zł. Czy ktoś dostał coś podobnego??????
 Profil Relacje PM off  

#1040 PostWysłany: 08 Paź 2014 17:46 
Awatar użytkownika

Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
adamix8888 napisał(a):
Dostałem nową karte Wizz Air MasterCard, wczesniej korzystałem z srebnej mastercard.
W liście przewodnim informują mnie, że dostaje 500 punktów powitalnych oraz dodatkowo do końca roku za każde wydane 5 zł otrzymuję bonus w postaci 1 punktu. Wychodzi na to, że wydane 100 zł w dowolnym sklepie dostane aż 4 zł zwrotu!!!!!!!!
W sierpniu konsultant zapewniał mnie, że ten bonus będzie w wysokości 1 pkt za każde wydane 10 zł. Czy ktoś dostał coś podobnego??????
Wszyscy cieszymy się Twoim szczęściem ale to było zapisane w regulaminie od początku promocji :lol: teraz bank dołożył 50 zł na start a taki miły przelicznik będą miały wszystkie transakcje do końca roku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości