Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1001 PostWysłany: 03 Paź 2014 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Raphael napisał(a):
łowca napisał(a):
Raphael napisał(a):
Miałem sporo do czynienia z tym bankiem, jeszcze gdy był to Polbank - system mieli wtedy przejrzysty i prosty,

System internetowy w Polbanku przejrzysty i prosty ?? :mrgreen: To był najgorzej napisany, najbardziej niefunkcjonalny i nieergonomiczny e-bank jaki w życiu widziałem.

6 lat temu kłopotów mi nie sprawiał. I przede wszystkim transakcje były widoczne od razu, a kwoty się zgadzały.

Taaak, wszystko się zgadzało, bo w systemie Polbanku nigdy nie było widać w ogóle blokad na karcie, dopiero po zaksięgowaniu ;)
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1002 PostWysłany: 04 Paź 2014 18:32 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
lukket napisał(a):
Raphael napisał(a):
łowca napisał(a):
Raphael napisał(a):
Miałem sporo do czynienia z tym bankiem, jeszcze gdy był to Polbank - system mieli wtedy przejrzysty i prosty,

System internetowy w Polbanku przejrzysty i prosty ?? :mrgreen: To był najgorzej napisany, najbardziej niefunkcjonalny i nieergonomiczny e-bank jaki w życiu widziałem.

6 lat temu kłopotów mi nie sprawiał. I przede wszystkim transakcje były widoczne od razu, a kwoty się zgadzały.

Taaak, wszystko się zgadzało, bo w systemie Polbanku nigdy nie było widać w ogóle blokad na karcie, dopiero po zaksięgowaniu ;)

Co do karty kredytowej nie wypowiem się, bo nie miałem. Miałem u nich debetową i jak tam było z blokadami - już nie pamiętam, ale po transakcji kartą dostępne kwoty były takie jakie powinny być, nie latały żadne złotówki tak jak teraz. Poza tym jeszcze za czasów kont jednodniowych, dzięki którym nie płaciło się haraczu Belki, mieli świetne oprocentowanie tych jednodniówek.

#1003 PostWysłany: 04 Paź 2014 18:44 

correos napisał(a):
1. Karta Citi Wizzair zamknieta w lipcu 2014.
2. Wizz Club wazny do polowy listopada 2014.
3. Aktywacja karty Raiff polowa wrzesnia 2014.
4. Sprawdzenie waznosci poprzez aplikacje mobilna wizz clubu 26 wrzesnia 2015

czyli w moim przypadku wszystko działa :)
zadnych w miedzyczasie informacji od Raiffa o wizz clubie etc.
Zainteresowanym polecam sprawdzic na aplikacji mobilnej date waznosci WDC.

U mnie podobnie:
ad 1. kartę citi wizz wymieniłem na mastrercard world bo czasami potrzebuję karty z 3D secury, zamiana spowodowała automatyczne zamknięcie citi wizz
ad 2.3. wdc miałem aktywne i ważne do 18.04.2014r., w dniu wczorajszym aktywowałem właściwą kk Raiffeisen Wizzair, dzisiaj tj. 04.10.20914r. pierwsza transakcja,
ad 4. przed chwilą sprawdzałem na profilu aplikacji mobilnej wizzair: wdc przedłużone do 04.10.2014r. (co akurat mi nie pasuje, bo teoretycznie przy ewentualnych zawirowaniach jak z citi wizz pól roku wdc poszło w... zapomnienie)
 PM off  

#1004 PostWysłany: 05 Paź 2014 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Karta Wizzair Mastercard przyszła w piątek i w te sam dzień aktywowana, w sobotę pierwsza transakcja, a po południu e-mail od wizzair o przypisaniu WDC do konta Wizz. Srebrny mastercard zostanie po jakimś czasie dezaktywowany.
 Profil Relacje PM off  

#1005 PostWysłany: 05 Paź 2014 13:30 

Loty: 12
Kilometry: 14 496
Krajów: 7 / 3.3%
A jak macie ze zbliżeniowymi naklejkami?

Dzwoniłem na infolinie po tym jak przyszła nowa karta czy mogę dalej używać naklejki zbliżeniowej i uzyskałem informację że będzie ona aktywna i nią tak samo zbiera się pkt bo to ten sam rachunek. Ale na drugi dzień pan oddzwonił z informacją ze się pomylił i jednak tak nie jest i obie (silver + naklejka) zostaną zamknięte.

Jak jest u was? Zamknęli obie po aktywacji nowej? Ja narazie mam wszystko ze statusem "Aktywna".
 Profil Relacje PM off  

#1006 PostWysłany: 05 Paź 2014 13:48 

Robertos napisał(a):
Srebrny mastercard zostanie po jakimś czasie dezaktywowany.

Ten od wizz? Z przyczyn?
 Profil Relacje PM off  

#1007 PostWysłany: 05 Paź 2014 13:51 

polaj turisto napisał(a):
Robertos napisał(a):
Srebrny mastercard zostanie po jakimś czasie dezaktywowany.

Ten od wizz? Z przyczyn?

Do połowy września nie mieli jeszcze właściwych kart kredytowych Raiffeisen Wizzair i w zastępstwie otrzymaliśmy czasowo Mastercard silver, teraz następuje ich wymiana
 PM off  

#1008 PostWysłany: 06 Paź 2014 09:27 

Kiedy zostanie przelane te 500 punktów na konto WizzAir po pierwszej transakcji ?
 Profil Relacje PM off  

#1009 PostWysłany: 06 Paź 2014 10:01 

niebieski
Witam,
czy Ktoś z Was zwiększał może limit na karcie kredytowej? Jak to wygląda?
Myśle, że bank nie będzie robił problemu, bo jeszcze niedawno sam narzucał sie z taka propozycją.
Czy przy okazji zwiększenie limitu warto wynegocjowac od banku jakieś bonusy>? Da się?

PS
Kiedy po aktywowaniu nowej karty bank zamyka starą? Krórą kartą powinnam teraz płacić np. w sklepie za zakupy, skoro mam obecnie dwie karty aktywne?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1010 PostWysłany: 06 Paź 2014 10:43 

niebieski
Moja stara karta też widnieje jako aktywna i nie wiem czy ją zastrzegać czy co? Samo zniknie? Fizycznie pocięta leży już w szafie.

#1011 PostWysłany: 06 Paź 2014 11:49 

Obie karty (poprzednią Mastercard Silver i obecna Mastercard Raiffeisen Wizzair) mają przecież dwa różne konta bankowe do spłaty zadłużenia, a więc zapewne Mastercard Silver zamkną po spłacie zadłużenia lub aktywowaniu karty głównej i dodatkowej Raiffeisen Wizzair przypisanych do konta - to jest moje zdanie i myślę, że tak uczynią, jak mi się będzie chciało to być może napiszę do nich w tej sprawie, co też ktoś z zagwozdką też może zrobić
 PM off  

#1012 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:03 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Obie karty (poprzednią Mastercard Silver i obecna Mastercard Raiffeisen Wizzair) mają przecież dwa różne konta bankowe do spłaty zadłużenia, a więc zapewne Mastercard Silver zamkną po spłacie zadłużenia lub aktywowaniu karty głównej i dodatkowej Raiffeisen Wizzair przypisanych do konta - to jest moje zdanie i myślę, że tak uczynią, jak mi się będzie chciało to być może napiszę do nich w tej sprawie, co też ktoś z zagwozdką też może zrobić

U mnie mają ten sam rachunek do spłaty i takie samo saldo zadłużenia. Wyglądają więc jak karta główna i dodatkowa.

#1013 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie, jest ten sam numer rachunku dla starego Mastercard Silver i obecnego Mastercard Wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#1014 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:10 

Co do tego samego konta do spłaty potwierdzam, że obie są przypisane do tego samego. Prawdopodobnie czekają na spłatę zadłużenia lub zamknięcie poprzedniej czyli Mastercard Silver trochę trwa.
 PM off  

#1015 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:11 

Loty: 62
Kilometry: 59 793
Krajów: 12 / 5.6%
yaris21 napisał(a):
czy Ktoś z Was zwiększał może limit na karcie kredytowej? Jak to wygląda?
Myśle, że bank nie będzie robił problemu, bo jeszcze niedawno sam narzucał się z taka propozycją.
Czy przy okazji zwiększenie limitu warto wynegocjować od banku jakieś bonusy>? Da się?

Jakieś 3 tygodnie temu próbowałem zwiększyć limit i powiem tyle, że są z tym problemy... przynajmniej u mnie... ;/
Mimo przedstawienia wyciągów z karty Citi (przy przenoszeniu karty), zaświadczenia o zatrudnieniu i zarobkach z ostatnich 3 miesięcy, sumiennego spłacania poprzedniej karty (już zamknięta T-mobile Polbank), analityk zażądał dodatkowo przedstawienia pełnego wyciągu z głównego konta używanego przeze mnie.
Sprawa w toku...

PS
Na koncie w Wizzair macie zapisaną kartę Raiffeisena? U mnie nie wiem czemu dalej zapisana jest tylko karta CitiWIZZ (zamknięta ok miesiąc temu)? Ktoś wiem może dlaczego? ;/

#1016 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Judasz napisał(a):
Na koncie w Wizzair macie zapisaną kartę Raiffeisena? U mnie nie wiem czemu dalej zapisana jest tylko karta CitiWIZZ (zamknięta ok miesiąc temu)? Ktoś wiem może dlaczego? ;/

Sekcja "Zapisane karty kredytowe" ? Tam bym raczej oczekiwał karty, którą płaciłeś i przy której zaznaczyłeś podczas płacenia 'zapamiętaj dane karty'. Ja nie mam w tej sekcji nic, a posiadam obie karty (Citi i Raiff)
 Profil Relacje PM off  

#1017 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejna ciekawa właściwość najlepszego na świecie systemu Raiffeisena :)
Pierwsza transkacja nową kartą została po kilku dniach pięknie zaksięgowana ... tylko, że w dwóch miejscach - na nowej karcie Wizz i starej Standard Silver. Ciekawe, czy u innych też tak jest, czy tylko ja mam to wątpliwe szczęście.
 Profil Relacje PM off  

#1018 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:46 

maczala1 napisał(a):
Kolejna ciekawa właściwość najlepszego na świecie systemu Raiffeisena :)
Pierwsza transkacja nową kartą została po kilku dniach pięknie zaksięgowana ... tylko, że w dwóch miejscach - na nowej karcie Wizz i starej Standard Silver. Ciekawe, czy u innych też tak jest, czy tylko ja mam to wątpliwe szczęście.

to było by niepokojące, gdyby karty miały różne konta, a tak gdy obie mają wspólne konto w sumie wydaje się logiczne do czasu deaktywacji Mastercard Silver (co najwyżej podwójnie zaksięgują, ale za to pkt z premią przypiszą 2 razy ;) )
 PM off  

#1019 PostWysłany: 06 Paź 2014 12:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla mnie nie jest to logiczne. Mam w systemie teraz 3 różne karty (Standard Silver, PayPass Sticker, Wizzair). Wszystkie powiązane jednym rachunkiem do spłaty i jednym limitem. Wcześniejsze transakcje Standard Silver oraz PayPass Sticker nie były dublowane (były albo tu albo tu). Teraz jedna transakcja jest widoczna zarówno na karcie Wizzair jak i Silver. Ciekawe tylko, czy dostępne środki się zgadzają, a sam nie jestem tego w stanie sprawdzić, bo ostatnio miałem dużo transakcji, których nie ma już w blokadach, a jeszcze nie zdążyły się zaksięgować. Jednym słowem jeden wielki bajzel ...
 Profil Relacje PM off  

#1020 PostWysłany: 06 Paź 2014 13:02 

maczala1 napisał(a):
Dla mnie nie jest to logiczne. Mam w systemie teraz 3 różne karty (Standard Silver, PayPass Sticker, Wizzair). Wszystkie powiązane jednym rachunkiem do spłaty i jednym limitem. Wcześniejsze transakcje Standard Silver oraz PayPass Sticker nie były dublowane (były albo tu albo tu). Teraz jedna transakcja jest widoczna zarówno na karcie Wizzair jak i Silver. Ciekawe tylko, czy ogólne dostępne środki się zgadzają, a sam nie jestem tego w stanie sprawdzić, bo ostatnio miałem dużo transakcji, których nie ma ani w blokadach ani w w zaksięgowanych. Jednym słowem jeden wielki bajzel ...

Do znikających transakcji na 1-2 dni trzeba się przyzwyczaić lub zrezygnować z tej karty, bo ich system informatyczny póki co tak ma. Jeżeli Cię to niepokoi pisz do nich, że żądasz zamknięcia w systemie Mastercard Silver i sprawdzenia czy transakcje zostały zaksięgowanie jednokrotnie.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości