Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:22 

Jakim kurierem wysyłana jest KK?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#922 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:22 

złoty
makakpl napisał(a):
W piątek podpisywałem umowę wiec do banku dotarła dopiero w poniedziałek. Po ilu dniach mozna spodziewać sie jakieś informacji co dalej?

Sądzę że około 7-10 dni.

-- 01 Paź 2014 12:23 --

tasiek napisał(a):
Jakim kurierem wysyłana jest KK?

Karta jest wysyłana pocztą.
Następnie dokonujesz jej aktywacji.
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:31 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
santech napisał(a):
hey, a od kiedy masz srebrną kk od Raiff?

pachi1 napisał(a):
Do dnia dzisiejszego miałem ważne WDC uzyskane dzięki kk Citi. Następnie kk przeniosłem do Raiffeisen, uzyskałem srebrną kk. W dniu dzisiejszym sprawdzam termin ważności konta i jest: 29.09.2015.

Generalnie nie wiem co Was tak dziwi, jasno macie napisane, iż wdc dla tych co mają aktywowane w/w karty kredytowe ma być aktywne najpóźniej 30.09.2014r. do 23:59, o ile nie mają oni aktywnego wdc np. z tytułu posiadania wcześniej kk citi wizz

A ja mam wazne konto dalej do kwietnia 2015, ciekawe czy to oznacza ze nie podpieli mi konta czy tylko nie przedłużają ważności jak ktoś i tak ma jeszcze wazne kilka miesięcy?
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:35 

To drugie, tak jak mi przedłużą ci w kwietniu 2015r. (co jest logiczne, bo jest tylko jeden jedyny termin ważności WDC - 12 miesięcy!)
 PM off  

#925 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:44 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Zderzaq napisał(a):
Dzisiaj po zalogowaniu się do systemu Raiffeisena pokazała się karta WizzAir (nieaktywna) - znaczy że ją pewnie wysłali do mnie. Co ciekawe na inny numer niż dotychczasowa MC Silver ...
Ciekawe czy kartę dodatkową też wymienią z automatu czy trzeba będzie się do oddziału udać znowu ?
No mi też sie pojawiła nowa karta naliście ale tylko do głównej karty.Jak dla mnie tej dodatkowej mogą nie wymieniać, byle by obrót sie liczył do zwrotu Wizzair? Na infolinie nie ma co dzwonić i pytać, bo jak widać przy każdej rozmowie inna odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 01 Paź 2014 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
Najwyżej przejdę się od oddziału Raiffeisena i załatwię dodatkową kartę MC Wizz :)
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 01 Paź 2014 13:22 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
makakpl napisał(a):
W piątek podpisywałem umowę wiec do banku dotarła dopiero w poniedziałek. Po ilu dniach mozna spodziewać sie jakieś informacji co dalej?

W czwartek wysłałem dokumenty kurierem a po 6 dniach (w środę) dostałem SMS-a: "Informujemy, że w oparciu o zasady weryfikacji kredytowej obowiązujące w Raiffffeisen Bank Polska S.A., Państwa wniosek o karte kredtowa został odrzucony"

#928 PostWysłany: 01 Paź 2014 13:35 

GregPepe napisał(a):
Zderzaq napisał(a):
Dzisiaj po zalogowaniu się do systemu Raiffeisena pokazała się karta WizzAir (nieaktywna) - znaczy że ją pewnie wysłali do mnie. Co ciekawe na inny numer niż dotychczasowa MC Silver ...
Ciekawe czy kartę dodatkową też wymienią z automatu czy trzeba będzie się do oddziału udać znowu ?
No mi też sie pojawiła nowa karta naliście ale tylko do głównej karty.Jak dla mnie tej dodatkowej mogą nie wymieniać, byle by obrót sie liczył do zwrotu Wizzair? Na infolinie nie ma co dzwonić i pytać, bo jak widać przy każdej rozmowie inna odpowiedź.

Ja kontakcie z Raiffeisen preferuje kontakt mailowy, dlatego też wczoraj w sprawie dodatkowej karty kredytowej napisałem e-maila z pytaniem co i jak (jak dla mnie trzeba będzie się ponownie przejść do oddziału o wymianę, choć jak nadal będzie aktywna, i za zakupy bezgotówkowe będzie naliczało pkt wizz to niczego nie wymieniam bo żonie karta z samolotem do szczęścia jest niepotrzebna, przynajmniej uniknie pytań tych z "słomianym zapałem" czym to się je i co z tego ma jak mi się już wielokrotnie zdarzało płacąc poprzednią citi wizz)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 01 Paź 2014 15:18, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#929 PostWysłany: 01 Paź 2014 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
TomGSM napisał(a):
makakpl napisał(a):

W czwartek wysłałem dokumenty kurierem a po 6 dniach (w środę) dostałem SMS-a: "Informujemy, że w oparciu o zasady weryfikacji kredytowej obowiązujące w Raiffffeisen Bank Polska S.A., Państwa wniosek o karte kredtowa został odrzucony"

Nie przejmuj się, ja dziś po raz kolejny dzwoniłem na jakim etapie jest wyrobienie karty, (kurier był z dokumentami 19 września, a w poniedziałek 29 jeszcze nic nie mieli w systemie) i mi tu pan konsultant powiedział, że wniosek został odrzucony, a wszystkie dokumenty jakie pani konsultantka - która do mnie oddzwoniła po wypełnieniu formularza wymagała zostały przekazane.
Tym bardziej mnie zdziwiło, że nawet smsa nie wysłali, a limit chcę malutki z 2k.

Tym razem będę szedł do oddziału...

#930 PostWysłany: 01 Paź 2014 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Jeśli Wam odrzucili wniosek, możecie mieć problem w BIK.
Mi tez 1. wniosek odrzucili. Okazało się, że inny bank nie zamknął kredytu samochodowego spłaconego w czerwcu. Dopiero reakcja spowodowała natychmiastowe zamknięcie kredytu w BIK i powiększenie zdolności kredytowej o bagatela 1000 zł / miesiąc. Dlaczego odrzucili? Bo nie powiedziałem, że coś mam na papierze, choć już było rozliczone.

2. wniosek złożony w banku załatwiony bez problemu.

3. wniosek - na kartę dodatkową - złożony dwa dni temu. Czekam na kartę dodatkową dla drugiej połówki.

#931 PostWysłany: 01 Paź 2014 16:52 

W życiu nie spodziewałem się że istnieje bank w którym panuje taki SYF I BAŁAGAN. Nigdy, przenigdy.

Opowiem Wam swoją wesołą przygodę. Dwa miesiące temu zleciłem migrację swojej karty kredytowej z Citibank, jak większość osób tutaj. Dostałem kartę, super, zacznę zbierać punkty WizzAir :)
1. Dzwonię na infolinię z prośbą o aktywację karty. Konsultant mnie zrzuca na drzewo - proszę o kontakt w godzinach office (było już po 21). Trudno, różne banki mają różną politykę.
2. Następnego dnia dzwonię jeszcze raz na infolinię w celu aktywacji karty, niestety po dość długiej rozmowie przy finiszu okazuje się że nie może zostać ona aktywowana, ponieważ ktoś omyłkowo wpisał mój numer komórkowy (podany na umowie jako komórkowy) jako numer stacjonarny, w związku z czym system nie wie jak ma wysłać do mnie smsa. Konsultantka próbuje zmienić moje dane, ale mimo kilku prób jej się to nie udaje - awaria systemu. Trudno.
3. Niedaleko mieszkania mam placówkę banku. Idę, przyjmuje mnie miła Pani której przedstawiam sprawę, jednak w czasie próby zmiany danych pokazuje się jej błąd systemu. Wracamy do punktu wyjścia.
4. Przychodzę dnia następnego, próbuję zmienić dane - błąd systemu. Pani bierze mój numer telefonu, obiecuje próbować co kilka godzin, w końcu napewno się uda. I faktycznie się udało - nastepnego dnia dostaję smsa aktywacyjnego, krótko po tym udaje mi się aktywować konto i zrealizować pierwszą transakcję kartą.
Walka byłą dość długa, ale finalnie zakończyła sie sukcesem. Kilka tygodni później skontaktowałem się z bankiem w celu dowiedzenia się czegoś na temat opisywanych na tym forum "znikajacych transakcji" lub szczegółów promocji WizzAir, jednak nic nowego się nie dowiedziałem - miałem wrażenie ze konsultant nie wie o czym do niego mówię.

Głupi byłem i pomyślałem - trudno, może to były przejściowe problemy, może teraz będzie lepiej. Tydzień temu zamówiliśmy kartę dodatkową dla żony, wczoraj przyszła.
0. Wczoraj wieczorem dzwonię ze swojego telefonu do Raiffeisen z prośbą o aktywację karty - niestety bez skutku, telefon musi być wykonany z numeru przypisanego do własciciela karty dodatkowej. Ok, w sumie względy bezpieczeństwa, nie ma co się czepiać.
1. Wczoraj wieczorem żona dzwoni z prośbą o aktywację karty, konsultant dzielnie walczy ale wracamy do punktu wyjścia - awaria systemu, nic nie może zrobić.
2. Dzisiaj w ciągu dnia żona dzwoni, dodzwania sie do konsultantki, ale konsultantka mówi ze ma problem z systemem. Przełączy do kolegi, moze jemu się uda. Kolega walczył przez 10 minut ale w końcu mu się udało - powiedział że miał problem z systemem ale karta została aktywowana, teraz trzeba nadać pin przez automat telefoniczny. Po chwili ciszy konsultant mówi że jest awaria automatu telefonicznego i że moze to zrobić przez internet, ale musi sobie założyć konto w bankowości internetowej. Po krótkiej rozmowie żonie zostało założone konto w R-Online, dostała login i hasło, przy próbie zalogowania do niego zostaje automatycznie wylogowana. Czyszczenie cookiesów, zmiana przeglądarki, kontakt z działem technicznym - bez skutku, dalej nie może się zalogować i nic nie wie.
3. Chwila na ochłonięcie i czas na kolejny telefon na infolinię. Rozmowa z konsultantem i informacja że karta jednak nie jest aktywowana (mimo wcześniejszej informacji że jest inaczej), że jest z nią jakiś problem. Próby dowiedzenia się od konsultanta czy na kartę dodatkową również zbierane są punkty - bez skutku, "on nie wie".

Finalnie: żonie zostało założone konto bankowości internetowej do którego nie może się zalogować, ma kartę która nie wie czy jest aktywowana (różni konsultanci mówią co innego) i mimo kilku prób nie udało jej się nadać do tej karty PINu.

Gdyby jakość mojej pracy była taka jak jakość obsługi i stabilność działania systemów jak tutaj, to bym od święta chleb masłem smarował. Citibanku, zwróć!

Ostatnio edytowany przez KonradM 01 Paź 2014 19:29, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 01 Paź 2014 17:14 
Awatar użytkownika

niebieski
bart89 napisał(a):
TomGSM napisał(a):
makakpl napisał(a):

Nie przejmuj się, ja dziś po raz kolejny dzwoniłem na jakim etapie jest wyrobienie karty, (kurier był z dokumentami 19 września, a w poniedziałek 29 jeszcze nic nie mieli w systemie) i mi tu pan konsultant powiedział, że wniosek został odrzucony, a wszystkie dokumenty jakie pani konsultantka - która do mnie oddzwoniła po wypełnieniu formularza wymagała zostały przekazane.
Tym bardziej mnie zdziwiło, że nawet smsa nie wysłali, a limit chcę malutki z 2k.

Z wizytą w oddziale też może być różnie - wszystko wynika z dziwnych, w moim odczuciu, procedur banku. U mnie sprawa wyglądała następująco:
Po nieudanej próbie zamówienia karty telefonicznie (zostałem przez konsultantkę olany, nie zadzwoniła do mnie pomimo ustalenia ponownego terminu rozmowy) postanowiłem udać się do oddziału.
Pierwsza wizyta dość kurtuazyjna - wstępna weryfikacja słowna, prośba o dostarczenie konkretnych dokumentów itp.
Podczas drugiej wizyty spotkało mnie spore zaskoczenie. Po wstępnej pozytywnej decyzji, weryfikacja w BIK wykazała zbyt krótką historię kredytową(!), a ponadto mój zbyt młody wiek... Mam 23 lata, udokumentowane źródła dochodu z pewnością wyższe niż u niejednej starszej osoby, odpowiedni staż pracy, czysto w BIK-u i dodatkowo posiadałem kk w innym banku od 3 miesięcy - zdaniem analityka, do którego był specjalnie wykonany telefon to zbyt mało. Nie wisi nade mną żadna hipoteka, kredyt, pożyczka, kk spłacana terminowo. Według banku byłem zbyt mało wiarygodnym klientem, aby otrzymać u nich kartę. Na do widzenia jeszcze usłyszałem od Pani w oddziale, żebym może wziął w sklepie coś na raty i spłacał systematycznie, tworząc tym samym sobie bogatszą historię kredytową...
W moim odczuciu opisana przeze mnie sytuacja to jakiś żart ze strony banku. Wydawało mi się, że karta Wizz'a przeznaczona jest m.in. właśnie dla młodych, podróżujących osób, a tymczasem jedynym powodem odmowy wydania karty jest mój wiek i uboga historia kredytowa, podczas gdy wszelkie wymogi finansowo/dokumentowe spełniałem bez problemu.
Ku przestrodze dla innych :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#933 PostWysłany: 01 Paź 2014 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
U mnie moze byc podobna sytuacja, 25 lat, umowa o prace, na wynagrodzenie nie narzekam, czysto w BIKu i brak historii kredytowej.

Jutro sie przejde do oddzialu i zobaczymy co powiedza ;-)

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

#934 PostWysłany: 01 Paź 2014 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Jeśli ktoś czeka na dostęp internetowy, musi się uzbroić w cierpliwość. Powód: karta jest widoczna w systemie może po 2-3 dniach od podpisania umowy. Wcześniej nie ma możliwości zalogowania do systemu internetowego. Ot taki błąd.

Co do wydawania samych kart kredytowych, trochę mnie dziwi podejście banku, bo jest baaaardzo restrykcyjne. Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałem się z problemem braku zdolności kredytowej, a mało nie zarabiam.

Natomiast dla osób, które mają problem ze zdolnością - możecie założyć sobie konto z kartą debetową, w której też jest WDC :) I tak oto bank próbuje rozwiązać problem :)

#935 PostWysłany: 01 Paź 2014 18:37 
Awatar użytkownika

Konrad_PL napisał(a):
bart89 napisał(a):
TomGSM napisał(a):
makakpl napisał(a):

Z wizytą w oddziale też może być różnie - wszystko wynika z dziwnych, w moim odczuciu, procedur banku. U mnie sprawa wyglądała następująco:
Po nieudanej próbie zamówienia karty telefonicznie (zostałem przez konsultantkę olany, nie zadzwoniła do mnie pomimo ustalenia ponownego terminu rozmowy) postanowiłem udać się do oddziału.
Pierwsza wizyta dość kurtuazyjna - wstępna weryfikacja słowna, prośba o dostarczenie konkretnych dokumentów itp.
Podczas drugiej wizyty spotkało mnie spore zaskoczenie. Po wstępnej pozytywnej decyzji, weryfikacja w BIK wykazała zbyt krótką historię kredytową(!), a ponadto mój zbyt młody wiek... Mam 23 lata, udokumentowane źródła dochodu z pewnością wyższe niż u niejednej starszej osoby, odpowiedni staż pracy, czysto w BIK-u i dodatkowo posiadałem kk w innym banku od 3 miesięcy - zdaniem analityka, do którego był specjalnie wykonany telefon to zbyt mało. Nie wisi nade mną żadna hipoteka, kredyt, pożyczka, kk spłacana terminowo. Według banku byłem zbyt mało wiarygodnym klientem, aby otrzymać u nich kartę. Na do widzenia jeszcze usłyszałem od Pani w oddziale, żebym może wziął w sklepie coś na raty i spłacał systematycznie, tworząc tym samym sobie bogatszą historię kredytową...
W moim odczuciu opisana przeze mnie sytuacja to jakiś żart ze strony banku. Wydawało mi się, że karta Wizz'a przeznaczona jest m.in. właśnie dla młodych, podróżujących osób, a tymczasem jedynym powodem odmowy wydania karty jest mój wiek i uboga historia kredytowa, podczas gdy wszelkie wymogi finansowo/dokumentowe spełniałem bez problemu.
Ku przestrodze dla innych :)

Pozdrawiam

Do samego banku również mam wieeeeeele zastrzeżeń ;-) Jestem już po wielu bitwach stoczonych z konsultantami i o zgrozo! z kurierem.
Jednak to co opisujesz nie jest niczym dziwnym ;-) Sposób oceny wiarygodności pod względem historii kredytowej to norma w dzisiejszych czasach. Zanim wzięłam większy sprzęt na raty najpierw polecono mi spłacić jakiś drobiazg w systemie ratalnym ;-) Tak aby moja historia nie była "czysta". Spłaciłam aparat (wtedy jeszcze cyfrówkę więc kwota była niewielka) i od tamtej pory nie ma problemu z kredytami.
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 01 Paź 2014 18:53 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Ot taki błąd.

Przypuszczam, że niestety nie ostatni. Miałem sporo do czynienia z tym bankiem, jeszcze gdy był to Polbank - system mieli wtedy przejrzysty i prosty, warunki rewelacyjne, potem zaczęli schodzić na psy niestety: teraz system jest jaki jest, warunki prowadzenia rachunków zbyt wygórowane... pożegnałem się z nimi, a dopiero akcja z WizzAirem spowodowała, że - nie bez wahania - zdecydowałem się założyć u nich KK.

#937 PostWysłany: 01 Paź 2014 19:15 

W pilnych przypadkach Raiffeisen wysyła karty kurierem Fedex na swój koszt.

Spytałem o kartę w poniedziałek w oddziale i od razu wystawiłem z wnioskiem. Umowę do kwoty 3.000pln nie przebiega przez centralę i akceptacji dokonuje Dyrektor oddziału, a więc macie decyzję od razu.

Mój wniosek poszedł w poniedziałek o godzinie 17:00, z zaznaczeniem że potrzebuję kartę maksymalnie na jutro (czwartek).
Dzisiaj otrzymałem sms-a z banku o numerze przesyłki i jutro kurier ma dotrzeć (przesyłka ekspres do 9:00).

Przyznam, że od razu zaznaczałem iż potrzebuję w trybie ekspress maks. 3 dni.
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 01 Paź 2014 20:15 

niebieski
witam, wszystko (co piszecie) się zgadza, ale jest pozytyw, wyciąg za wrzesień pojawił się u mnie już dziś, a nie jak ostatnio parę dni po zakończeniu miesiąca, jest światełko w tunelu, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 02 Paź 2014 08:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ok karta dotarła, ale wejść na R-online nijak nie mogę.
Pojawia się komunikat:
"Nowy system R-Online umożliwia już także obsługę produktów dla klientów indywidualnych.
Od tego momentu, przy logowaniu do systemu używaj wyłącznie identyfikatora użytkownika oraz hasła, których używałeś przy logowaniu do R-Online dla małych firm.
Twój dotychczasowy identyfikator do systemu dla klientów indywidualnych utracił ważność, a logowanie do poprzedniej wersji systemu nie będzie możliwe
"
a następnie:
"Nieznany wynik operacji. Jeżeli operacja nie została wykonana, spróbuj ponownie."
Jak kliknę "OK" (nie ma innego wyboru")
pojawia się info
"Nastąpiło poprawne wylogowanie z systemu"

I cóż tu dalej począć?

#940 PostWysłany: 02 Paź 2014 08:30 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Odpowiedź kilka postów wyżej , po jakiś 2 dniach przejdzie samo i nie będzie wylogowywać automatycznie z systemu. Widać ten bank tak ma sądząc po częstotliwości tego problemu.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość